Ο σκύλος μου παρουσίασε ξαφνικά επιθετικές τάσεις

my_dog

New Member
26 Οκτωβρίου 2009
3
0
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι καινούριο μέλος στο forum και ο λόγος που σας γράφω είναι επειδή προέκυψε ένα πρόβλημα με τον σκύλο μου. Έχω ένα ημίαιμο pitbull και ενώ είναι πολύ ήρεμο και φιλικό, πριν λίγες μέρες όρμηξε σε ένα σκυλάκι. Το περιστατικό συγκεκριμένα είχε ως εξής: ο πατέρας μου είχε βγάλει το σκύλο βόλτα στο πάρκο το βράδυ. Εκεί ήταν μια γυναίκα που επίσης είχε το μικρό σκυλάκι της. Ο σκύλος της και ο δικός μου γνωρίζονταν και είχαν έρθει σε επαφή αρκετές φορές. Φυσικά ο σκύλος μου ήταν πάντα με το λουράκι του, όπως και χθές. Η γυναίκα από μακριά που ήταν είδε το σκύλο μου και άρχισε να τον πλησιάζει με σκοπό να παίξει ο σκύλος της με τον δικό μου. Ωστόσο ο σκύλος της γάβγιζε συνεχώς αλλά παρόλα αυτά η γυναίκα συνέχιζε να πλησιάζει, ώσπου τελικά ο σκύλος μου ξέφυγε από το λουράκι του και πήγε προς τον άλλο σκύλο. Αρχικά ο σκύλος μου δεν έδειξε σημάδια επιθετικότητας αλλά ήθελε να παίξει μαζί του, καθώς όμως ο άλλος συνέχισε να γαβγίζει ο σκύλος μου του όρμηξε και τον τραυμάτισε, ενώ δεν υπάκουε τον πατέρα μου που του έλεγε συνεχώς να σταματήσει. Τελικά επενέβησαν και άλλα άτομα και κατάφερε το σκυλάκι να ξεφύγει.

Δε μπορώ να καταλάβω αυτή την επιθετική συμπεριφορά του σκύλου μου, καθώς όπως προανέφερα, ήταν πολύ φιλικός και ήσυχος (γεγονός που έκανε εντύπωση και στον κτηνίατρο όταν τον είχαμε πάει για εμβόλιο πριν από αρκετές μέρες όμως πριν να συμβεί αυτό το περιστατικό.) μέχρι να συμβεί αυτό, ενώ και τώρα πάλι είναι ήρεμος. Έχει έρθει σε επαφη με αρκετά σκυλιά μέχρι τώρα, κάθε μεγέθους, ράτσας, ηλικίας και φύλου, συμπεριλαμβανομένου και του σκύλου που προανέφερα, και δεν έδειχνε επιθετικότητα. Μάλιστα ορισμένοι ιδιοκτήτες στο πάρκο έφερναν τα σκυλιά τους στο δικό μου ακριβώς επειδή ο σκύλος τους και ο δικός μου παίζανε πολύ καλά.

Για ποιό λόγο μπορεί να συνέβη το παραπάνω περιστατικό; Και τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να αποτρέψουμε ένα ανάλογο περιστατικό στο μέλλον; Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλώς όρισες.

τί ηλικία έχει ο σκύλος σου;

τα Pitbull γενικα έχουν ένα 'θέμα' με τα άλλα σκυλιά.
Πρέπει να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή, γνώμη μου, κ με συνεχή εκπαίδευση να ελαττώσεις το πρόβλημα, γιατί στο μέλλον θα'χεις θέμα (αν εκδηλώνει συνέχεια επιθετικότητα σε άλλα σκυλιά, εννοώ)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Επιθετικοτητα σκυλου σε αλλον σκυλο του ιδιου φυλου ειναι 100% νορμαλ,δεν τον παει και τελος.
Τωρα οπως ειπε και η Νατασα,εκπαιδευση,αλλα χωρις να ειναι 100% σιγουρο.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καλησπέρα.

Έγραψες στο ποστ σου ότι το σκυλί πήγε στον κτηνίατρο για το εμβόλιό του. Το πρώτο του δηλαδή ήταν αυτό? Πόσο χρονών είναι? Μήπως είναι ακόμη μηνών?
Αν είναι ακόμη μηνών, από πόσο μικρό το έχετε πάρει από τους γονείς του?

Επίσης, είπε ότι παίζει με άλλα σκυλιά, παίζει με λουρί πάντα ή δίχως λουρί? Ήταν η πρώτη φορά που ξέφυγε από το λουράκι του?

Τέλος, όταν ξέφυγε από το λουρί και κατευθυνόμενος προς τον άλλον σκύλο της κυρίας (ο οποίος ήταν με λουρί επίσης??) ο μπαμπάς σου πώς αντέδρασε? Τι εντολή είπε, πώς φώναξε, τι έκανε?

Όταν λες ότι χρειάστηκαν άλλα άτομα για να ξεφύγει το σκυλάκι τι εννοείς? Το είχε δαγκώσει δυνατά και το τίναζε αριστερά δεξιά? Πού δάγκωσε, πώς ήταν το άλλο σκυλάκι μετά το δάγκωμα, χρειάστηκε κτηνιατρική βοήθεια?

my_dog

New Member
26 Οκτωβρίου 2009
3
0
Καλησπέρα σε όλους.
Καταρχην σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση.

Τώρα σχετικά με το σκυλάκι μου είναι 3.5 ετών και τον έχουμε από τότε που ήταν δύο μηνών. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε εμβόλιο, τον πηγαίνουμε κάθε φορά από τότε που τον πήραμε. Την τελευταία φορά που τον πήγαμε πριν μερικές μέρες μάλιστα, ο πατέρας μου είχε ρωτήσει τον κτηνίατρο αν υπάρχει θέμα με την επιθετικότητα απλώς και μόνο επειδή τον πλησίαζαν περαστικοί και του έλεγαν οτι ο σκύλος είναι επικύνδυνος λόγω της ράτσας του και μόνο. Ο κτηνίατρος μας διαβεβαίωσε οτι δεν τίθεται θέμα επιθετικότητας στη περίπτωση του δικού μου σκύλου.

Επίσης σχετικά με αυτό που είπα οτι παίζει με άλλα σκυλιά, πάντα είναι με το λουρί του. Είτε έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλιά είτε απλώς περπατάει στη βόλτα του είναι πάντα με λουρί. Ποτέ δεν τον έχουμε αφήσει χωρίς λουρί. Έχει ξαναξεφύγει άλλη μια φορά όταν τον είχα πάει εγώ βόλτα πριν κανένα χρόνο αλλά τότε δεν έκανε τίποτα, απλώς έμεινε στη θέση του και με περίμενε όπως του είπα να κάνει, μέχρι να πάω εγώ και να τον δέσω και μετά συνεχίσαμε κανονικά τη βόλτα μας.

Επίσης, απ'όσο ξέρω, και το άλλο σκυλάκι ήταν με λουρί, και όταν ο δικός μου ξέφυγε από το δικό του και πήγε προς τον άλλο σκύλο αρχικά για να παίξει μαζί του, ο πατέρας μου έτρεξε από πίσω του και του είπε να σταματήσει. Αλλά μέχρι να φτάσει είχε ήδη αρπάξει το σκυλάκι και τον δάγκωσε στη μύτη στο πλάι. Το πώς ήταν ο σκύλος στη συνέχεια ή αν χρειάστηκε κτηνιατρική βοήθεια δεν το γνωρίζω καθώς η γυναίκα πήρε το σκυλάκι της και έφυγε όπως όπως και το ίδιο και ο μπαμπάς μου.

Σχετικά με τα άτομα που προανέφερα, είχαν έρθει γύρω στα δέκα άτομα πάνω στο σκύλο μου για να τον αναγκάσουν να αφήσει το σκυλάκι. Μάλιστα, απ'όσο γνωρίζω ο ένας προσπάθησε να του ανοίξει το στόμα με σίδερο ή κάτι τέτοιο.

Γιατί έγινε επιθετικός στα 3,5 χρόνια του, ενώ μέχρι να συμβεί αυτό το περιστατικό έπαιζε καλά με τα άλλα σκυλιά, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που δάγκωσε τώρα; Ποτέ δεν είχε δείξει επιθετικότητα σε άλλο σκύλο, ακόμη και αρσενικό (επειδή ο δικός μου είναι επίσης αρσενικός). Το συγκεκριμένο σκυλάκι το γνώριζε και από πριν ο σκύλος μου και είχαν παίξει αρκετές φορές, γι'αυτό άλλωστε και η ιδιοκτήκτριά του πλησίασε το δικό μου, παρόλο που ο σκυλάκος της γάβγιζε, προκειμένου να ξαναπαίξουν. Επίσης να αναφέρω σήμερα είναι εντελώς ήρεμος, όπως συνήθως, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Πού μπορεί να οφείλεται αυτή η αλλαγή της συμπεριφοράς; Υπάρχει περίπτωση να γίνει ξαφνικά επιθετικός ακόμη και προς τους ανθρώπους; Οι γονείς μου τον έχουν απομονώσει τώρα έξω στην αυλή ενώ πριν έμενε μαζί μας μέσα στο σπίτι.

Ευχαριστώ και πάλι.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν ισχύουν αυτά που λές ήταν η κακιά στιγμή - κάτι έγινε που δεν κατάλαβε ο πατέρας σου, κάτι σπάνιο ή ιδιαίτερο - δύσκολο να ξανασυμβεί, αρκεί να μην αλλάξετε και εσείς συμπεριφορά. Να είναι τώρα απομονωμένος πχ είναι μεγάλο λάθος, όπως λάθος θα είναι να μεταδίδετε ένταση και ανησυχία όποτε ξανασυναντήσετε σκύλο στον δρόμο.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
καλώς όρισες.

τί ηλικία έχει ο σκύλος σου;

τα Pitbull γενικα έχουν ένα 'θέμα' με τα άλλα σκυλιά.
Πρέπει να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή, γνώμη μου, κ με συνεχή εκπαίδευση να ελαττώσεις το πρόβλημα, γιατί στο μέλλον θα'χεις θέμα (αν εκδηλώνει συνέχεια επιθετικότητα σε άλλα σκυλιά, εννοώ)
τα pitbull δεν εχουν θεμα με αλλα σκυλια γιατι δεν ειναι ρατσα αρα δεν εχει σταθερο χαρακτηρα και ταπεραμεντο αρα δπως μπορεις να το ξερεις;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν και σενα σου τα πρηζει ενας γειτονας με την μουσικη,με τις φωνες του,σεξ το βραδυ:D, κτλ κτλ τοτε θα πας και θα του ριξεις 5-6 ψιλες,θα παιξεις μπουνιδακια:D για να καταλαβει οτι ενοχλει!Επειδη ο αλλος σκυλος ειναι υστερικος θα βρεθει καποιος αλλος να τον βαλει στην θεση του!Αυτο νομιζω εκανε και ο δικος σου!

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Αν και σενα σου τα πρηζει ενας γειτονας με την μουσικη,με τις φωνες του,σεξ το βραδυ:D, κτλ κτλ τοτε θα πας και θα του ριξεις 5-6 ψιλες,θα παιξεις μπουνιδακια:D για να καταλαβει οτι ενοχλει!Επειδη ο αλλος σκυλος ειναι υστερικος θα βρεθει καποιος αλλος να τον βαλει στην θεση του!Αυτο νομιζω εκανε και ο δικος σου!
καπως ετσι εγινε οντως

my_dog

New Member
26 Οκτωβρίου 2009
3
0
Σχετικά με την απομόνωση πιστεύω και εγώ οτι είναι λάθος δυστυχώς όμως δε μπορώ να μεταπείσω τους γονείς μου γι'αυτό.

Κάτι ακόμη: επειδή εδώ και αρκετό καιρό σκεφτόμουν να πάρω τον σκύλο μου στη φοιτητούπολή μου, μήπως θα έπρεπε, μετά από αυτό το γεγονός, να αφήσω αυτή τη σκέψη, για να μην έχει κανένα πρόβλημα ο σκυλάκος μου; Ή μήπως δεν υπάρχει πρόβλημα αν τον πάρω μαζί μου; Ίσως αν τον έπερνα να ηρεμούσαν κάπως τα πράγματα, ή είναι καλύτερα για τον σκύλο να μείνει εδώ; Επειδή οι γονείς μου δεν θέλουν να τον βγάζουν βόλτα πλεον, αναγκάζομαι να πηγαινοέρχομαι κάθε μέρα από την φοιτητούπολη στην πόλη που μένω για να τον πηγαίνω εγώ και είναι κουραστικό.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Από την στιγμή που δεν εφαρμόζονται οι συμβουλές τις οποίες παίρνεις, γιατί ρωτάς και για επόμενες ?

Ο σκύλος δεν πρέπει να απομονωθεί ΤΕΛΟΣ. Αν είστε ακατάλληλοι να κρατήσετε τον σκύλο δώστε τον για υιοθεσία, όσο προλαβαίνετε.

sofiaka

Member
2 Ιανουαρίου 2011
14
0
Ο σκύλος μου είναι 2 χρονών και τον τελευταίο καιρό έχει αποκτήσει μια πολύ επιθετική συμπεριφορά ξαφνικά προς οικεία πρόσωπα.Τι μπορεί να φταίει;

Last edited by a moderator:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αυτο το ξαφνικα μου σπαει τα νευρα,τιποτα δεν γινετε ξαφνικα,αλλο αν οι ιδιοκτητες δεν μεριμνουν για να μαθουν, να καταλαβουν, να διαβασουν το σκυλο τους και το κυριοτερο να προλαβουν ανεπυθιμητες συμπεριφορες ,πετανε ενα "ξαφνικα" και ριχνουν το μπαλακι στο σκυλο τους
τα παντα εχουν μια λογικη εξηγηση και που σιγουρα σε αυτην δεν εχει καμια ευθυνη ο σκυλος ,ολα εχουν αιτια και αφορμη

οταν ο καθε ιδιοκτητης συμπεριφερθει υπευθυνα, απο την αρχη αποκτησης ενος σκυλου και εξακολουθησει στη πορεια ζωης αυτου να ενδιαφερετε πραγματικα για το συντροφο που εχει ,τοτε τιποτα δεν θα γινει "ξαφνικα"

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αχ,τα πηρες παλι....Βρε καλο μου κοριτσι,δεξου το αλλιως.Οτι ο ιδιοκτητης το ειδε ξαφνικα,αλλα δεν μπορει αλλιως να το εκφρασει.Τι θα πει;Ειδα ξαφνικα το σκυλο μου να εχει επιθετικοτητα....

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
καταλαβενω τι λες αλλα για αυτο φρικαρω ,παιρνουν ενα σκυλο και νομιζουν οτι ειναι λουτρινος ,για τα παιδια τους πως ενδιαφερονται και μιλανε ωρες με τον παιδιατρο και τα πανε στις παιδικες χαρες και στο προνηπιο και αρχιζουν και μιλανε με τους δασκαλους και εχουν ερωτησεις και αποριες ? και πριν φτασουν στο σχολιο απο τη μωρουδιακη ηλικια ρωτανε αλλους πιο εμπειρους γονεις για το τι πρεπει να κανουν, γα το σκυλο τους τι κανουν ? τον ντυνουν ομορφα ,τον ταιζουν ,τον παρουσιαζουν καμαρωνοντας ,παρακατω ? τιποτα ,και βεβαια ολα γινονται ξαφνικα

sofiaka

Member
2 Ιανουαρίου 2011
14
0
ναι ξαφνικά gt όταν για δου χρονια είναι κύριος το σκυλί k με το συγκεκριμένο άτομο που τώρα δάγκωσε είναι ξαφνικά τι να κάνουμε.......αν μπορούσα να καταλάβω από μονη μου τι συνβαίνει στο σκυλί μου δεν θα ρωτούσα για ρωτάω σημαίνει πως θέλω να μάθω τι mnporw να κάνω για τον βοηθήσω k ταυτόχρονα να βοηθηθώ k εγώ για να καταλάβω τι φταίει .οποτε αντί να κράζεις εμενα αν αγαπάς τόσο πολύ τα ζώα όσο λες πες μου κάτι για να με βοηθήσει

Last edited by a moderator:

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Παιδια οοοοομορφααααα.... sofiaka μαλλον το θεμα σου ειναι ξεχωριστο απο αυτο του my_dog, καλυτερα να ανοιξεις νεο θεμα με πιο πολλες λεπτομεριες!

sofiaka

Member
2 Ιανουαρίου 2011
14
0
ειναι ημιαιμος ειναι δυο χρονον και αυτη τι στιγμη το σπιτι που ειμαστε εχει αλλο ενα σκυλακι της αδερφης μου . χθες δαγωσε την ξαδερφη μου 3 φορεσ ενω στιν αρχη καθοταν κ τον χαιδευε μετα απο λιγο τη δαγκωνε . την συγκεκριμενη κοπελα τη γνωριζει κανει χαρες μολισ τι βλεπει δεν καταλαβα γιατι χθεσ της εκανε επιθεση......

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97