Ο σκύλος μου ο τσίμπλας

tsimplas

Member
25 Ιουνίου 2011
11
0
13
thessaloniki
καλησμπερα!εδω και 4 μηνες συγκατοικω με τον φιλο μου τον τσιμπλα!το μαυρο μου κουταβι!ειναι η πρωτη φορα που συνυπαρχω με σκυλο και θελω να πιστευω οτι τα παω αρκετα καλα!υπαρχουν ομως πραγματα που κανουν τον τσιμπλα ατακτο!!
(α)το γαβγισμα σε οτιδηποτε περνα ειναι τρελα!απο αλλα σκυλια,γατες,περιστερια,αμαξια,μηχανακια,τεντες κτλ!
(β)αν τυχον μου φυγει,τρεχω απο πισω του σαν την τρελη να τον πιασω!τουλαχιστον γυριζει!
(γ)ακομα καμια φορα κανει τις αναγκες του στο μπαλκονι!ειναι φυσιολογικο για 6 μηνων?
τι να κανω?? γαβ!!:DP1010088..jpg

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Μπεκρης βλεπω ο σκυλακος! :D

Τον εχει κλεισμενο εξω στο μπαλκονι και τα κανει αυτα? Πως σου φευγει? Να τον βγαζεις εξω μονο δεμενο, αλλιως μπορει να εχει ατυχημα.

tsimplas

Member
25 Ιουνίου 2011
11
0
13
thessaloniki
αχαχαχαχ!!δεν τον εχω στο μπαλκονι!γυρναει μεσα στο σπιτι!τωρα πια κλεινω τις μπαλκονοπορτες για να μην ενοχλει τους φωνακλαδες γειτονες!μονο στο πισω μπαλκονι μπορει να βγει!οσο για τις βολτες,ενω τον κραταω,κανει αποτομες κινησεις και μου φευγει μαζι με το λουρι!ουφ!!:confused:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς ορίσατε....
Να τον χαίρεσαι τον.....όμορφο φωνακλά σου.....
(άκου γαβγίζει και στις τέντες.....):D

(και το....ποτό....με ρέγουλα....:p)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Να σου ζήσει και να τον χαίρεσαι! :)
Αν σου έχει φύγει πάνω από μια φορά κοίτα τι δεν κάνεις εσύ καλά, ειδικά στον τρόπο που κρατάς το λουρί, στην ποιότητα του λουριού (είχα πάρει ένα καλής μάρκας και ακριβούτσικο, αλλά γλιστράει, δεν κάθεται). Και δουλέψτε το "μαζί" ή "δίπλα" κατά τη διάρκεια της βόλτας. Βάλτου και ταμπελίτσα με τα στοιχεία σου καλού κακού (και τσιπάκι φυσικά αν δεν έχει).

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Θα σε βοηθούσε το να εντατικοποιήσεις την Βασική Υπακοή του σκύλου σου,ώστε να τον ελέγχεις καλύτερα,αν και σε αυτήν την ηλικία μην περιμένεις θεαματικά αποτελέσματα,του τύπου φωνάζεις και αφήνει ότι κιαν κάνει και έρχεται σε εσένα.
Κάθε φορά που γαυγίζει με κάτι,θα του λες ένα αυστηρό ''ΜΗ'' και θα προσπαθείς να του τραβήξεις το ενδιαφέρον.

Επίσης προσπάθησε να μην τρέχεις από πίσω του,μιας και έτσι τον ωθείς να φύγει μακρυά από κάτι που τον κυνηγάει,δηλαδή εσένα.
Ίσως ένα μακρύ λουρί να του έδινε ελευθερία κινήσεων χωρίς να χρειάζεται να τον λύνεις σε χώρους που δεν είναι πλήρως περιφραγμένοι.

(γ)ακομα καμια φορα κανει τις αναγκες του στο μπαλκονι!ειναι φυσιολογικο για 6 μηνων?
Σε αυτήν την ηλικία φυσιολογικό είναι να τα κάνει έξω,αλλά ακόμα δικαιολογούνται κάποια ατυχήματα.
Απαραίτητη προυπόθεση είναι να έχει ένα σταθερό πρόγραμμα.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εμένα είναι 7.5 και τα έκανε μέχρι προχθές ακόμη και στο μπαλκόνι. 'Οχι γιατι δεν κρατιότανε αλλά γιατί οι βόλτες του είναι 3 την ημέρα και θεωρεί ότι και κάθε 2 ώρες να βγαίνει και να τα κάνει είναι αποδεκτό αφού όταν ήταν 2 μηνών έτσι τον έμαθα. Από προχθές όμως αποφάσισα ότι καλό θα ήταν να κοπεί αυτό τελείως και έτσι τον πάω κάτω ακόμη και μόνο για πιπί και έμαθε το σκατούλι σε μία ημέρα ότι θα με βγάλει έξω και έτσι δεν τρέχει στη βεράντα. Είναι σε ηλικία και ο δικός σου που θα το μάθει πολύ εύκολα.

tsimplas

Member
25 Ιουνίου 2011
11
0
13
thessaloniki
σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες αλλα με την αταξια του τι να κανω?μεσα στο σπιτι ειναι κυριος αλλα στο παρκο..σεληνιαζεται!

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Φίλε μου να πάς σε ένα φαρμακείο και να ζητήσεις tobradex αλοιφή να του βάζεις στα μάτια γύρω γύρω για να του φύγουν οι τσίμπλες και τα δάκρυα.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Στη φωτογραφία πρόσεξα πως έχει κάποιο πρόβλημα με τα ματάκια του αλλά επειδή είναι μαύρος ίσως να σου ξέφυγε, ρώτα και τον κτηνίατρό σου.

tsimplas

Member
25 Ιουνίου 2011
11
0
13
thessaloniki
Στη φωτογραφία πρόσεξα πως έχει κάποιο πρόβλημα με τα ματάκια του αλλά επειδή είναι μαύρος ίσως να σου ξέφυγε, ρώτα και τον κτηνίατρό σου.
δεν εχει καποιο προβλημα!τουλαχιστον ο γιατρος δεν μου ειπε κατι!!κυκλοφορει συνεχως με μια τσιμπλα στο ματι!εξου και Τσιμπλας!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97