Ο σκυλος μου τρωει κοτες!!!

12 Ιουλίου 2017
6
3
29
Γεια σας Θα ήθελα πραγματικά τη βοήθεια όλων σας. Ο σκύλος μου είναι γύρω στα 7 με 8 μηνών( ημίαιμος) τον βρήκα μία μέρα με μία κότα στο στόμα. Εγώ εκείνη τη στιγμή το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να το μαλώσω και να το βάλω μέσα στο σπίτι του(οπου εκει εμεινε για 2 ημερες) ο σκύλος είναι εξωτερικού χώρου και πολύ καλά εκπαιδευμένος. Σας παρακαλώ θα ήθελα πραγματικά τη βοήθειά σας σε αυτό το θέμα Δεν θέλω να ξανά φάει καμιά κότα.Δεν θελω να μαθει!Οι κοτες ειναι περιφραγμενες αλλα βγαινουν εξω!Πειτε κατι εχω Αναγκη!

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
1ον. Το σπίτι στο οποίο έβαλες τον σκύλο τι μέγεθος έχει; Μόνος επέλεξε να μείνει εκεί 2 μέρες;

2ον. Σκύλος εξωτερικού χώρου δεν υφίσταται. Δεν είναι φωτιστικό. Τα κοντά εσωτερικού, τα ψηλά εξωτερικού.

3ον. Ας με διορθώσουν όσοι ξέρουν περισσότερα, αλλά πολύ καλά εκπαιδευμένος σκύλος 7-8 μηνών (aka κουταβι; ) πάλι θαρρω δεν υφίσταται.

4ον. Τον βγάζεις έξω για να ασκηθεί; Να κουραστεί; Ή οι κότες και ο σκύλος είναι μόνες σε ένα χωράφι; Αν η απάντηση στα πρώτα είναι ναι, και στο τελευταίο όχι, ίσως να μην κουράζεται όσο νομίζεις. Ίσως (σίγουρα) χρειαστεί να περάσεις μαζί του ορισμένες, πολλές, ώρες στην αυλή και κάθε φορά που πάει να μουντάρει κότα να κάνεις διόρθωση.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ηταν απο τις καλες σου τις κοτες; Παντα τρωνε την καλυτερη τα κοπροσκυλα..Με δυο μερες κλεισμενο στο σπιτι του δεν κανεις τιποτα...θελει καμια βδομαδα τουλαχιστον..Εισαι σιγουρος οτι ειναι εξωτερικου χωρου, για βαλτον μεσα για δοκιμη κι αμα δεν γρατζουναει την πορτα να βγει εξω ειναι μουφα εξωτερικου...

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
1ον Βαλε το σκύλο μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει σκύλος εξωτερικού χώρου ούτε εσωτερικού.Εκει που ζει η αγέλη του ζει και ο σκύλος.

2ον Φτιάξε καλύτερο κοτέτσι

3ον 7-8 μηνών είναι κουτάβι και σε καμία περίπτωση πολύ καλά εκπαιδευμένο μιας και ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του.

4ον Ο σκύλος καταλαβαινει το μαλωμα μόνο αν γίνει τη στιγμή εκείνη που τελείται η πραξη και αντιλαμβάνεται ότι τιμωρείται για αυτό που εκανε (συνεπειες) για κανα 5λεπτο.
Άρα τιμωρία δύο ημερών δεν είναι τιμωρία είναι κακοποίηση.

5ον Αν το σκυλί έχει ανεπτυγμενο prey drive δυσκολα θα καταφέρεις κάτι ειδικά σε αυτή την ηλικία.

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Βγάλτον έξω με λουρί με τις κότες ελεύθερες. Κάθε φορά που κεντράρει στις κότες και ετοιμάζεται, απόσπασέ του την προσοχή. Αν έχεις υπομονή (και επιμονή), με τον καιρό θα τον "στρώσεις".
Ουσιαστικά, εκπαίδευσε το μικρό, γιατί κατά την άποψή μου, δεν είναι εκπαιδευμένος. Για να μην παγιώσει αυτή τη συμπεριφορά, όταν ενηλικιωθεί.
Και θα συμφωνήσω ότι ο (οποισδήποτε) σκύλος δεν είναι εξωτερικού χώρου. Είναι μέλος της οικογένειεας σου, της αγέλης του.

• Like
Reactions: ΆγγελοςΑ

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Γεια σας Θα ήθελα πραγματικά τη βοήθεια όλων σας. Ο σκύλος μου είναι γύρω στα 7 με 8 μηνών( ημίαιμος) τον βρήκα μία μέρα με μία κότα στο στόμα. Εγώ εκείνη τη στιγμή το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να το μαλώσω και να το βάλω μέσα στο σπίτι του(οπου εκει εμεινε για 2 ημερες) ο σκύλος είναι εξωτερικού χώρου και πολύ καλά εκπαιδευμένος. Σας παρακαλώ θα ήθελα πραγματικά τη βοήθειά σας σε αυτό το θέμα Δεν θέλω να ξανά φάει καμιά κότα.Δεν θελω να μαθει!Οι κοτες ειναι περιφραγμενες αλλα βγαινουν εξω!Πειτε κατι εχω Αναγκη!
Επειδη υπαρχει μια περιπτωση να μην κανεις πλακα...και επειδη τα σκυλια που τρωνε οικοσιτα ζωα, συνηθως εχουν ασχημη καταληξη...
Ας ξεκινησουμε απο το οτι οι κοτες σου βγαινου εξω απο την περιφραξη
Οι κοτες ειναι περιφραγμενες αλλα βγαινουν εξω!
Απο τη στιγμη που γινεται αυτο, ΚΑΤΙ θα τις φαει ΣΙΓΟΥΡΑ. Τωρα, αλεπου θα ειναι; Κουναβι; Νυφιτσα; Γερακινα; Ο σκυλος του γειτονα; Αδεσποτα; Ειναι θεμα χρονου...
Παμε στον σκυλο ΣΟΥ τωρα, καλα εκανες φυσικα και τον μαλωσες...επειδη ειναι μικρος ακομα, το λαθος εναι δικο σου που τον αφηνες με τα κοτοπουλα ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗ. Απο εδω και περα, οταν δεν εισαι παρον, θα περιοριζεις τον σκυλο οταν οι κοτες ειναι εξω. Μπορεις να τον λυνεις οταν εισαι εκει ή το βραδυ που τα πουλια ειναι μεσα. Και φυσικα καθε περιεργη κινηση που θα βλεπεις, προς τις κοτες, θα μαλωνεις τον σκυλο. Ξερω τουλαχιστον δυο περιπτωσεις φιλων μου, που τα σκυλια τους εκαναν μαλακια με κοτες οταν ηταν κουταβια, και τωρα ειναι αψογα κανενα προβλημα και μαλιστα ειναι και φυλακες στο κοτετσι. Θελει ομως προσοχη τωρα, οπως ειπες κι εσυ "να μην μαθει", στο χερι σου ειναι φιλε μου.

ΥΓ. Φτιαξε την περιφραξη σου και μαθε να "κοβεις" τα φτερα πτησης στα πουλια σου για να μην σου φευγουν..

12 Ιουλίου 2017
6
3
29
Επειδη υπαρχει μια περιπτωση να μην κανεις πλακα...και επειδη τα σκυλια που τρωνε οικοσιτα ζωα, συνηθως εχουν ασχημη καταληξη...
Ας ξεκινησουμε απο το οτι οι κοτες σου βγαινου εξω απο την περιφραξη Απο τη στιγμη που γινεται αυτο, ΚΑΤΙ θα τις φαει ΣΙΓΟΥΡΑ. Τωρα, αλεπου θα ειναι; Κουναβι; Νυφιτσα; Γερακινα; Ο σκυλος του γειτονα; Αδεσποτα; Ειναι θεμα χρονου...
Παμε στον σκυλο ΣΟΥ τωρα, καλα εκανες φυσικα και τον μαλωσες...επειδη ειναι μικρος ακομα, το λαθος εναι δικο σου που τον αφηνες με τα κοτοπουλα ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗ. Απο εδω και περα, οταν δεν εισαι παρον, θα περιοριζεις τον σκυλο οταν οι κοτες ειναι εξω. Μπορεις να τον λυνεις οταν εισαι εκει ή το βραδυ που τα πουλια ειναι μεσα. Και φυσικα καθε περιεργη κινηση που θα βλεπεις, προς τις κοτες, θα μαλωνεις τον σκυλο. Ξερω τουλαχιστον δυο περιπτωσεις φιλων μου, που τα σκυλια τους εκαναν μαλακια με κοτες οταν ηταν κουταβια, και τωρα ειναι αψογα κανενα προβλημα και μαλιστα ειναι και φυλακες στο κοτετσι. Θελει ομως προσοχη τωρα, οπως ειπες κι εσυ "να μην μαθει", στο χερι σου ειναι φιλε μου.

ΥΓ. Φτιαξε την περιφραξη σου και μαθε να "κοβεις" τα φτερα πτησης στα πουλια σου για να μην σου φευγουν..
Σε ευχαριστώ πραγματικά πολύ με βοήθησες Να σαι καλά

• Like
Reactions: Hammer