Ο μινι Κερβερος!!!

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Καλημερα

Ολοι σας ξερετε την ιστορια της μικρης Ρανιας και πως την μεγαλωνω της τελευταιες 3 εβδομαδες.

Πριν μια εβδομαδα παρατηρησα οτι καθως επαιζε με ενα παιχνιδι (μαλακο βατραχακι που κανει θορυβο οταν το παταει), αρχισε να του γρυλιζει :shock: ... Δεν εδωσα συνεχεια στο θεμα εκεινη τη στιγμη.

Ωστοσο εδω και 2-3 μερες ενω παιζουμε και μου τραβαει τα μπατζακια ή προσπαθει να μου δαγκωσει τα χερια (που εννοειται οτι δεν την αφηνω), μου γρυλιζει ακομα πιο δυνατα!!!

Να μη σας πω το τι εγινε οταν την εκλεισα στο crate... Μεχρι που αρχισε να γαυγιζει!!!

Σημερα το πρωι που της ταχτοποιουσα το crate, με αγριο γρυλισμα με αρπαξε απο το φανελακι και ομολογω οτι ψιλοφοβηθηκα χωρις την προφυλαξη των χοντρων ρουχων.

Μηπως η συμπεριφορα της ειναι περιεργη;;;

Να συμπληρωσω οτι αυτα τα κανει μονο σε μενα. Στον αντρα μου και στην κορη μου δεν εχει γρυλισει ποτε και ειναι πολυ τρυφερη

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αναμφισβήτητα μεγαλώνεις ένα φιλόδοξο κουτάβι!
Το γρύλισμα και το δάγκωμα δεν είναι επιθυμητές συμπεριφορές και εάν παγιωθούν θα έχεις προβλήματα. Νομίζω πως δεν έχετε δώσει στη μικρή σου να καταλάβει ποια είναι η θέση της στην άνθρωποαγελη σας.

Εάν συνεχίσεις να αντιδράς με φόβο και υποχωρητικότητα, θα μεγαλώσεις ένα κυριαρχικό και ανυπάκουο σκύλο και που θα έχει απρόβλεπτη συμπεριφορά και ενίοτε μπορεί να γίνει και επικίνδυνος.

Αντέδρασε με αποφασιστικότητα και δυναμικότητα όταν γρυλίζει ή σου επιτίθεται για να σε δαγκώσει. Σε καμιά περίπτωση μην ασκήσεις βία. Η δύναμη της φωνή σου, η στάση του σώματος σου και η έκφραση του προσώπου σου είναι αρκετά για να συνετίσουν το κουτάβι. Εάν είσαι ξεκάθαρη και ανυποχώρητη, γρήγορα η μικρή θα πάρει το μήνυμα.

Εννοείται πως κάποια στιγμή θα πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματία εκπαιδευτή. Ένα παραπάνω, το γεγονός ότι στο σπίτι υπάρχει μικρό παιδί.

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Εχω ηδη ερθει σε επαφη με εκπαιδευτη σκυλων, αλλα ειναι πολυ μικρη ακομα για την αναλαβει. Ακριβως, επειδη υπαρχει και η κορη μου, δεν θελω να αναλαβω μονη μου την ευθυνη της εκπαιδευσης.

Αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτα τα κανει μονο σε μενα;!!!

Αφου εγω ειμαι αυτη που τη φροντιζει, αυτη που ουσιαστικα ειναι υπευθυνη για τη ζωη της εδω μεσα :? :? :?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συνήθως αυτός που ασχολείται πιο πολύ με το σκύλο είναι και ο πρώτος που αμφισβητείται από το σκύλο. Για να γίνεις ένας δίκαιος και σωστός αρχηγός για το σκύλο σου δεν είναι εύκολο. Θέλει πολύ διάβασμα, ενημέρωση, υπομονή και επιμονή.

Συζήτησε με τον εκπαιδευτή που θα αναλάβει τη μικρή, εάν αναλαμβάνει προεκπαίδευση κουταβιών.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Γνώμη μου είναι να ξαναπάρεις τηλ. τον εκπαιδευτή που έχεις επιλέξει για να το δει το κουτάβι ξανά.Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λες και εφόσον υπάρχει και παιδί εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ να κρατήσω ένα σκυλί το οποίο από τόσο μικρή ηλικία έχει δείξει τέτοια δείγματα.Και το ξαναλέω,μόνο και μόνο την ασφάλεια του παιδιού σου πρέπει να σκεφτείς.
Δεν είναι όλα τα σκυλιά για οικογένειες.Συν του ότι η διόρθωση ενός ζώου με μη επιθυμητή συμπεριφορά είναι δουλειά που απαιτεί χρόνο και κόπο.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Θα συμφωνήσω με την keyman καλό θα είναι να δει ο εκπαιδευτής που έχεις επιλέξει τον σκύλο σου τώρα. Δεν θυμάμαι την ηλικία του σκύλου σου και από τις περιγραφές σου δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που "ξυπνάει" την επιθετικότητα -αν είναι επιθετικότητα- οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συζητήσεις μαζί του.

Stelios-GS

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
54
0
Βουλιαγμένη
+1 @ Rottie

Προφανώς ο σκύλος πάει να σου επιβληθεί (κοινώς να σου πάρε τον αέρα :lol: ),και πρέπει να του δείξεις ποιος είναι ο αρχηγός της αγέλης...

Προσωπικά δεν θα χαρακτήριζα επικίνδυνο αυτό γιατί εάν ήταν θα το έκανε σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
απο 40 ημερων βρε παιδια και τετοια ρατσα? εγω πιστευω οτι η ρανια υπερβαλει :lol:
η δικια μου δυο-τριων μηνων ηταν πολυ κυριαρχικη,αλλα σε δυο εβδομαδες το πολυ ειχε συμβιβαστει με τα νεα δεδομενα ,εφαγε βεβαια και μερικες επαναληπτικες γυρω στον 9ο μηνα8) :lol:

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Λοιπον παιδια, προφανως εχετε απολυτο δικιο οσο αναφορα το ποιος ειναι αρχηγος της αγελης. Μεχρι την ωρα που σας εγραψα καθε φορα που η Ρανια με δαγκωνε της ελεγα ενα απαλο "μη" το οποιο φυσικα γειωνε κανονικα. Απο την ωρα που πηρα τις πρωτες σας απαντησεις, το "μη" εγινε δυνατο, κοφτο και πολυ αυστηρο. Μετα απο καμμια 5-6 επαναληψεις μεσα σε 2 μερες σας πληροφορω οτι μονο με γλυφει και το γρυλισμα το περιορισε μονο στο πλαστικο βατραχακι.

Ειναι φανερο οτι μαλλον αυτο το σκυλακι ειναι και φιλοδοξο αλλα και πολυ ωριμο για να εχει τετοιες συμπεριφορες απο 40 ημερων μολις. Εννοειται βεβαια οτι θα την δει ο εκπαιδευτης οσο το δυνατο πιο συντομα.
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. :)

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
χαχαχαχ απλα παραλιγο να γινεις το τελευταιο μελος της αγελης:D...
και το σκυλακι το αμεσως ποιο πανω απο σενα;)

αλλα αφου τα καταφερες παλι καλα:rolleyes::cool: ειδες ποσο θαυματουργο μπορει να ειναι ενα (σωστο) "μη"? :rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog