Ο μη ισορροπημένος ηγέτης

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διάβασα μόλις αυτή τη σοφή φράση που όχι μόνο αποτελεί την επιτομή του τι είναι σκύλος, αλλά πρέπει επίσης να διδάσκεται σε όλα τα μαθήματα πολιτικής επιστήμης και πολιτικής ψυχολογίας:

"Από όλα τα ζώα του πλανήτη, μόνον ο άνθρωπος θα ακολουθήσει έναν συναισθηματικά μη ισορροπημένο ηγέτη!!"

Τα συμφραζόμενα αφορούσαν τη σχέση μιας γυναίκας με το σκύλο της που φοβόταν το νερό και που προσπαθούσε να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Είχε συμβουλευτεί σχετικά τον κτηνίατρό της που της είπε να μην αντιδρά συναισθηματικά στις φοβίες του σκύλου διότι δεν πρόκειται να τις ξεπεράσει και εξάλλου θα γίνει χειρότερα. Στο τέλος της ανέφερε την πολύ ωραία και πετυχημένη φράση που παρέθεσα παραπάνω. Η ιστορία αυτή γράφτηκε από τη Sarah Retzer και δημοσιεύτηκε στο βιβλίο που μόλις αγόρασα με τον τίτλο: Chicken Soup for the Soul: What I Learned from the Dog: 101 Stories about Life, Love, and Lessons. Περιμένω πώς και πώς να βγουν άλλα δυο σκυλοβιβλία της σειράς για το Kindle, αλλά θα πάρει μερικές μέρες.

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
σαρα μου εσυ μια χαρα τα λες οτι πρεπει..αλλα δυστυχως ειμαστε πολυ πισω ακομα..ειμαι σε παιδαγωγικη σχολη και φαντασου οτι η συναισθηματικη νοημοσυνη εχει εμφανιστει μια μολις φορα στα μαθηματα μας(ψυχολογιες-παιδαγωγικα κλπ)!!πως λοιπον να μαθουμε να ξεχωριζουμε τον μη ισορροπημενο συναισθηματικα ηγετη-ανθρωπο??ειναι πολυ αγουρη ακομα η ελλαδα για τετοιες ιστοριες!!δυστυχως..!!θα μου επιτρεψεις να πω οτι δεν ειναι μονο θεμα πολιτικης αλλα και κατανοησης της κοινωνιας και αυτο το κανει ακομα πιο σημαντικο!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κοίταξε, δε διαφωνώ με αυτά που λες για την κατάσταση των ελληνικών πραγμάτων, όμως και εκτός Ελλάδας δεν είναι διαφορετικά. Άλλωστε ο κτηνίατρος της ιστορίας Αμερικάνος είναι! :) Και να δεις εδώ πόσο συναισθηματικά αντιδρούν. Και βλαμένους ψηφίζουνε κι απ' όλα. Δες και τους Ιταλούς. Μάλλον θέμα ανθρώπινης φύσης είναι και μάλλον παρενέργεια του ανθρώπινου εγκέφαλου λόγω ακριβώς της υψηλής νοημοσύνης που έχουμε ως είδος. Αντίθετα το Μουφ ως σκύλος βλέπει τα πράγματα ίσια, απλά και με τετράγωνη λογική. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Βεβαίως και ο Μπερλουσκόνι είναι βλαμένος: πιστεύει ότι τον θέλουν οι μικρούλες για τα ωραία του τα μάτια (για να μην πω τίποτα χειρότερο).:p:D

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εδω ειναι που κανεις το λαθος. Ο Μπερλουσκονι σε προσφατη συνεντευξη οταν τον ρωτησαν γιατι αρεσει στις γυναικες ειπε: ειμαι αστειος, εχω λεφτα και ειμαι γερος, ετσι πιστευουν πως μπορει και να με κληρονομισουν":D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για οφ-τόπικ πάμε, αλλά πιστεύει επίσης ότι μπορεί και να το κάνει με δαύτες! Επιπλέον, άνθρωπος που συνήθως βλέπει τις σχέσεις με τέτοιο τρόπο θεωρείται από τους ψυχιάτρους προβληματικός.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σάρα,
Οπως έχεις παρατηρήσει, σε ένα θέμα που θα με τραβήξει, συνήθως αρχίζω να γράφω και ...να μη σταματάω...:)

Ομως, εδώ, από χτες ξαναμπαίνω και διαβάζω το 1ο σου post... και το ξαναδιαβάζω...
και δεν έχω να γράψω τίποτα απολύτως... αυτό το γνωμικό είναι τόσο συμπυκνωμένο, που δεν μπορώ να προσθέσω, να αφαιρέσω ή να διαφοροποιήσω κάτι...
μόνο σκέψεις,,,:(

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
μονο εγω δεν καταλαβα την συνδεση της σοφης ομολογουμενως φρασης με το σκυλο κ την γυναικα?αφου ανθρωπος ακολουθει μη ισορροπημενους ηγετες ,τοτε ο ασκυλος ακολουθει τους ισορροπημενους..αρα ενας σκυλος με φοβιες τι ειναι?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
To context ήταν το εξής: ο κτηνίατρος της συγγραφέως της σύστησε να μην αντιδρά συναισθηματικά και να τρέχει ν' αγκαλιάζει κλαψουρίζοντας το σκύλο αν θέλει να τον θεραπεύσει από τις φοβίες του. Της είπε να γίνει ο αρχηγός της αγέλης ήρεμα και αποφασιστικά διότι τότε θα την υπακούσει και θα την ακολουθήσει ο σκύλος. Και μετά της είπε αυτό το ρητό.

Ο συγκεκριμένος σκύλος φοβόταν το νερό αν και ήξερε να κολυμπάει διότι μια φορά, όταν ήταν κουτάβι, παραλίγο να πνιγεί. Η ιδιοκτήτριά του προσπάθησε να τον μάθει να μη φοβάται. Η ιστορία ήταν για το πώς μια μέρα πήγαν να περπατήσουν στην αμμουδιά ενώ ο άντρας της πήγε για κολύμπι. Αν και ο σκύλος είχε κάνει πρόοδο δεν είχε ξεπεράσει τη φοβία του. Μόλις όμως νόμισε σε κάποια στιγμή ότι ο ιδιοκτήτης του πνιγόταν, ξεπέρασε το φόβο του, μπήκε στη θάλασσα και κολύμπησε προς το μέρος του για να τον σώσει!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97