Ο λαίμαργος

nerteria

Member
12 Μαρτίου 2011
14
0
Καλησπέρα σας! Ζητάω τη συμβουλή σας στο παρακάτω πρόβλημα που έχω με το 9 μηνών ημίαιμο λαμπραντορ μου. Ο σκύλος μου είναι απίστευτα λαίμαργος. Δεν μπορώ με τίποτα να τον μάθω να μην τρώει απο κάτω. Μέχρι τώρα δεν έχει αποκτήσει κανέναν καλό τρόπο όσο αφορά το φαγητό και όταν τρώμε εμείς, κάθεται μπροστά μας και μας κοιτάει στα μάτια και στην κυριολεξία του τρέχουν τα σάλια στα πάτωμα!
Φτάιω σίγουρα εγώ που κρυφά απο τους υπόλοιπους τον κρυφοταϊζω όταν τρώω και πλέον τα φαγητό μου έχει καταντήσει βασανιστήριο γιατί εχω τον σκύλο σχεδόν πάνω μου. Υπάρχει χρόνος για να αλλάξω αυτή του τη συμπεριφορά; Ξέρω οτι φταίω και θέλω να το αλλάξω!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Υπαρχει χρονος..
Θα κανεις την καρδια σου πετρα (κ εδω ειναι το πιο δυσκολο) κ δε θα λιωνεις οταν σε κοιταζει με τα ματακια του..
Κοιταζε αλλου αν γινεται..
Το πιο δυσκολο κομματι ειναι να τα καταφερουμε εμεις κ οχι ο σκυλος κ σε καταλαβαινω που τον κακομαθες!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οταν τρωτε θα τον περιοριζεις καπου αλλου. θα τρωει μονο στο μπωλ του τα παντα, και οχι ενδιαμεσα ταισματα και κερασμα με το χερι οτιδηποτε. Μονο γευματα στο μπωλ. Καντο γρηγορα, γιατι η λαιμαργια σε συνδιασμο με την επιθυμια μπορει να γινουν προβληματικη και επικινδυνη συμπεριφορα ακομα και απεναντι σου.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
ωχ Παναγία μου! Ευχαριστώ!
Θα δυσκολευτώ πολύ, αλλά αφού έτσι πρέπει...
Σιγουρα θα δυσκολευτεις (το γνωριζω απο μενα) να μη λυγισεις αλλα πιστεψε με μετα θα ειναι μια χαρα.
Παλι θα'ρχεται μη νομιζεις πως θα το ξεχασει αλλα με ενα οχι απλα θα πηγαινει να παιξει.
Καλο κουραγιο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σε μία εκπομπή μιας εκπαιδεύτριας που είχα δει είχε προτείνει σε μία οικογένεια που είχαν το ίδιο πρόβλημα να απομονώνει τον σκύλο σε άλλο δωμάτιο την ώρα του φαγητού. Εφόσον έχει τέτοια λαιμαργία ( κάτι μου θυμίζει αυτό..) δεν χρειάζεται ούτε αυτός να υποφέρει ούτε εσύ. Την ώρα του φαγητού σας βάλτον σε άλλο δωμάτιο και μην του ξαναδώσεις για κανένα λόγο από το τραπέζι, καλύτερα στο τέλος να του βάζεις αυτό που θα του έδινες στο πιατάκι του.

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
κάθεται μπροστά μας και μας κοιτάει στα μάτια και στην κυριολεξία του τρέχουν τα σάλια στα πάτωμα!
Καλημέρα!
Έκανε κάποια στιγμή το ίδιο λάθος ο καλός μου με τον μικρό!
Η λύση που έδωσα: 'Οταν ερχόταν κοντά στο τραπέζι, τον φώναζα στη δική μου πλευρά και τον έβαζα σε στάση "κάτσε" ή "κάτω", ανάλογα το χρόνο που υπολόγιζα ότι χρειάζομαι για να τελειώσω το φαγητό μου!
Και όταν τελείωνα και συκωνόμουν απο το τραπέζι, ερχόταν μαζή μου στη κουζίνα και του έδινα λειχουδιά στο πιάτο του!
Πλέον δεν έρχεται στο τραπέζι, αλλά μόλις μαζέψω τραπέζι και πάω κουζίνα, έρχεται για λιχουδιά χαροπός χαροπός!
Φαντάσου στην αρχή όταν το είχα στο κάτσε, και έτρεχαν τα σάλια, είχα ένα πακέτο χαρτοπεσέτες και απλά τον σκούπιζα, χωρίς καν να τον κοιτάζω!
Αν θυμάμαι καλά,, χρειάστηκε1 εβδομάδα για να καταλάβει ότι δεν έχει τίποτα για εκείνον απο το τραπέζι!
Αν και νομίζω ότι όταν δεν είμαι σπίτι για φαγητό, ο καλός μου δεν τρώει στο τραπέζι πλέον! :cool:

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Τα σκυλιά δεν μαθαίνουν μόνο να ζητάνε από το τραπέζι, αλλά ξέρουν πολύ καλά από ΠΟΙΟΝ να το ζητάνε...Ο Κάρλος δεν μου έχει ζητήσει ποτέ φαγητό όταν τρώω, αντιθέτως, ζητάει από όλους τους άλλους γιατί την έχουν κάνει την κουτσουκέλα τους... :p

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εμενα οταν με κοιταει για φαϊ της λέω "Lovey σου χω δωσει ποτε για να σου δωσω και τωρα;" και μολις τ' ακουει φευγει!
Δεν ξερω πως της εχει κατσει αλλα πιανει ξαθε φορα! :)

nerteria

Member
12 Μαρτίου 2011
14
0
ευχαριστώ καλοί μου άνθρωποι για τις συμβουλές σας. Θα τις ακολουθήσω κατά γράμμα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97