Ο ηλίθιος που το μάζεψε φταίει....

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Βρήκα κι εγώ το Σάββατο έξω από το Carrefour της Αργυρούπολης, ένα μπέζ κουτάβι σε μαύρο χάλι. Το μάζεψα και το έβαλα στον κήπο.
Το μικρό ξύνεται συνέχεια κι έχει πληγές στο δέρμα του. Από φόβο μήπως είναι ψώρα δε το ανέβασα στο σπίτι.

Ξεκίνησα λοιπόν σήμερα τα τηλέφωνα διότι εγώ και λόγω ανεργίας σίγουρα δε μπορώ να το περιποιηθώ όπως πρέπει.

Πήρα το φιλοζωικό σωματείο της Αργυρούπολης που με παρέπεμψε στο δήμο.
Μίλησα με το δήμο που με παρέπεμψε σε κάποιο άλλο υπεύθυνο κομμάτι/τομέα του δήμου.
Μίλησα με το "εργοτάξιο" και μου είπαν να επικοινωνήσω με μια δημοτική σύμβουλο που ήταν κάποια στιγμή υπεύθυνη για το πρόγγραμμα των αδέσποτων.
Καλώ την δημοτική σύμβουλο, την ενημερώνω (τουλάχιστον είχε την καλή διάθεση να μάθει τι έχει συμβεί) και μου λέει να ξανακαλέσω στο "εργοτάξιο" να μιλήσω με την κυρία ..τάδε.
τάδε-εμείς δεν αναλαμβάνουμε σκύλους που είναι σε σπίτια

εγώ-κοιτάξτε κυρία μου, εγώ έχω σκύλο στο σπίτι, σας κάλεσα για το κουτάβι που βρήκα το οποίο δεν είναι στο σπίτι.

τάδε-ναι αλλά όπως σας είπα..

εγώ-αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα μπορω να το περάσω απέναντι στο βουνό αν σας διευκολύνει δηλαδή

τάδε-μα εσείς το πήρατε

εγώ-κοιτάξτε να δείτε, το κουτάβι δε μου ανήκει, έχω σκύλο ήδη ο οποίος έχει μικροτσίπ, μένει προσωρινά εδώ και δεν είναι δεσποζόμενο...
Αφού δεν έβρισα σήμερα αυτούς που υποτίθεται μαζεύουν τα αδέσποτα αντί να προσπαθούν να αποποιηθούν την ευθύνη τους :mad:

Εσείς δε θα το λυπόσασταν αυτό το πλάσμα αν έκλαιγε από τον πόνο και ξυνόταν συνέχεια???

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
ψωρα ειναι με μερικες ενεσεις και μπανιο με ειδικο φαρμακο θα του περασει,φυσικα και θα το λυπομουνα θα το φροντιζα,και μετα αφου γινοταν καλα θα το εβαζα αγγελια για να υιοθετηθει,καλη τυχη!δυστυχως τα φιλοζωικα σωματεια ειναι γεματα απο σκυλια...και η βοηθεια ελαχιστη..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σαφως και θα το λυπομουν. Αλλα τι σκοπευεις να κανεις τωρα??

Απ'οτι ξερω ολα τα καταφυγια ειναι φισκα απο σκυλια, δεν εχουν καμια βοηθεια απο το κρατος και οι δημοι ειναι παντελως αδιαφοροι και δεν ασχολουνται.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολύ απογοητευτικο για τον Δημο και τις οργανωσεις αλλά και αποτρεπτικο για το «μάζεμα» αδεσποτου το κειμενο.

Εμενα μου αφηνει την εντυπωση ότι αν πας να κανεις ένα καλο, μπορει να βρεθεις να το «φορτωθείς» ή να το ξεφορτωθεις όπως όπως ή ακομα και να σκεφτεσαι να το επιστρεψεις εκει που το βρηκες.

pan35

Member
10 Ιουνίου 2009
12
0
Εγω μολις μαζεψα αλλη μια αδεσποτη τι να πω πλεον .........κριμα σκατα Χωρα ειμαστε τελικα:mad:

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
δεν γινεται ολα τα αδεσποτα να τα μαζευουν τα σωματεια,αυτο ειναι αδυνατον,πρεπει και εμεις απο μονοι μας να κανουμε οτι περναει απο το χερι μας,το σκυλακι πιστευω αν θεραπευτει θα υιοθετηθει,ειναι στο χερι του καθενος τι βοηθεια θα προσφερει και ποσο διαθετημενος ειναι να αναλαβει αυτην την ευθυνη,στο τελος ομως οταν ξερεις οτι εσωσες μια ψυχουλα και βρηκε ενα σπιτι και θα ζησει επειδη το βοηθησες εσυ,ειναι ΟΛΗ η ανταμοιβη του φιλοζωου!

αν δεν εχεις οικονομικη δυνατοτητα το σωματειο σιγουρα εχει κτηνιατρο,μπορεις να μιλησεις τουλαχιστον να το δει αυτος και να σου κανει την αγωγη που πρεπει και εσυ να το φιλοξενησεις,αν δεν γινεται κατι αλλο,κριμα ειναι.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αγγελικη μου, πριν κατηγορουσες τα σωματεια, τωρα τα δικαιολογεις.
Συμφωνω ομως απολυτα με οσα λες στο τελευταιο ποστ.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
ποτε τα κατηγορησα?? ειπα οτι ειναι γεματα και η βοηθεια ελαχιστη ,για τα σωματεια(ως προς τα σωματεια εννοουσα η βοηθεια),οχι προς τους πολιτες που βρισκουν αδεσποτα.

Last edited:

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Ευχαρίστως θα βοιθούσα αν είχα τα χρήματα να του κάνω θεραπεία (η οποία δεν ξέρω καν πόσο κοστίζει)
Στην καλύτερη και υγειές να είναι το σκυλί θα είχε την τύχη του ημι-δεσποζόμενου διότι δε γνωρίζω κάποιον που ενδιαφέρεται να τον αναλάβει το μικρό και σίγουρα λόγω προηγούμενης κακής πείρας δε θα έμενε στον κήπο.
Όσο για το σπίτι, εδώ έχω ένα και προσπαθώ ακόμα να τα βγάλω πέρα....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
:(κριμα που δε βρέθηκε κάποιος να ιυοθετήσει το σκυλάκι,εδω λιγους δρομους μακρυα απο το σπιτι μου ειναι κατι "καλοι ανθρωποι" που πηραν σκύλο και τον εχουν δεμένο στην πορτα του γκαράζ(ουτε καν μεσα στην αυλη τους,ακριβως εξω απο τη γκαραζόπορτα και του εχουν βάλει και ενα χαρτόνι για να εχει σκια.Ούτε νερο ουτε φαγητο τιποτα.Μου ήρθε να το παρω και να σηκωθω να φύγω,αλλα τελικα δε το εκανα,αδεσποτο πρεπει να τον ή της φιλοζωικής,ρώτησε τους γείτονες σου μήπως το θέλουν,αυτη πιστεύω ειναι η καλύτερη λύση,αν το αφήσεις σε φιλοζωικη μπορει να εχει την ιδια τύχη με αυτο που αναφέρω παραπάνω.Ελπιζω να βρεθει ενα καλο σπιτι για το κουταβι ...

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Αρα θα τον γυρισεις εκει που τον βρηκες??
Το τελευταίο που θέλω είναι να το αφήσω εκεί που το βρήκα και μαλιστα σε αυτο το χάλι.
Η αλήθεια είναι ότι βρήκα το μικρό πολυ κοντά στο "εργοτάξιο" αλλά έχει κίνηση εκει (απορριματοφορα του δήμου)
Αν εξαντλήσω τα πάντα, θα το αφήσω εδώ στο βουνό, να το συναντώ στις βόλτες μου και να το ταϊζω ενίοτε.

Μακάρυ να μη φτάσουμε ως εκεί...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αφηνοντάς το στο βουνο από φοβο μην παθει κατι στο μερος που βρεθηκε, δεν μηδενιζονται καποιες άλλες αισιοδοξες πιθανοτητες?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Γιατι δεν παιρνεις καποιο καταφυγιο τηλεφωνο τουλαχιστον να
σου πουν πιο ειναι το φαρμακο για την ψωρα ποσο κοστιζει και να τους ρωτησεις αν μπορουν να σε βοηθησουν. Ισως να υπαρχει καποιος που μπορει να του κανει ενεσεις, γιατι δεν ρωτας και τον κτηνιατρο σου μηπως μπορει να σε βοηθησει?? Ειναι κουταβακι το κακομοιρο και ειναι κριμα να το αφησεις οπουδηποτε.

Δεν χανεις και τιποτα να ρωτησεις.

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
επειδη και εγω το εχω περασει αυτο,μαζευαμε τα αδεσποτα που βρισκαμε και μετα μας μενανε,ειναι δυσκολο αν κανεις δεν ενδιαφερεται.
τωρα απεναντι απο το σπιτι εχει γεννησει μια σκυλιτσα 2κουταβακια,παω τους βαζω νερο και φαγητο,αλλα επειδη εχω ηγη 2σκυλια και παρα πολυ μικρο σπιτι δεν το σκεφτομαι καν να τα μαζεψω,ρωτησα οσους γνωστους ειχα αλλα κανεις δεν ενδιαφερεται.
υπαρχουν πολλα σπιτια γυρω αλλα κανεις δεν νοιαζεται και ουτε ο δημος εχει κανει κατι,απλα υπαρχει μια γενικη αδιαφορια,δυστυχως.
και οταν δεν εχεις και την οικονομικη ανεση να το βοηθησεις και να το κρατησεις δεν γινεται να το κρατησεις μεχρι να το παρει καποιος,γιατι εχει πολλα εξοδα,εμβολια,αποπαρασιτοσεις και αλλα αν εχει και καποιο προβλημα.
Κριμα παντως για το σκυλακι:(

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Από ότι φαίνεται ο μικρός θα τακτοποιηθεί από φιλόζωο ιδιώτη/φιλοζωική γιατί αν περιμένει κανείς από το δήμο... βλέπω να πηγαίνει μακρυά η βαλίτσα!

Θα γίνει κούκλος όταν μεγαλώσει:p

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Βρήκα κάποιον που φιλοξενεί ζώα εκ μέρους φιλοζωικής. Σίγουρα θα μπορέσει να το φροντίσει και λοιπά και λοιπά, μέχρι να βρεθεί μια οικογένεια!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στο σωματείο του Γκογκόλ θα υπάρχει λίγος χώρος (σε μερικές μέρες), αλλά δεν υπάρχουν καθόλου λεφτά.... αν κάποιος είναι διατεθημένος να καλύψει πλήρως τα έξοδα του σκύλου, να τον πηγαίνει τακτικά ο ίδιος στον κτηνίατρο, και να αναλάβει την διαδικασία εύρεσης ανάδοχου, καθως επίσης και να συνεισφέρει μερικώς στα έξοδα του καταφυγίου, μπορει να επικοινωνήσει μαζί μου και να δούμε απο κει και πέρα τι μπορεί να γίνει..... δεν ξέρω πως μπορει κανείς να ζητήσει εγγυήσεις οτι κάποιος δε θα παρατήσει το σκύλο μετά απο μερικούς μήνες στην τύχη του.... είναι κάτι που το συζητάμε με την υπεύθυνη του καταφυγίου, γιατι είναι πολλές οι περιπτώσεις που κάποιοι σώνουν μεν το σκύλο, αλλά μετά τον ξεχνάνε και μένουν σ'αυτήν όλα του τα έξοδα..... τα οποία είναι πολλά (ενδεικτικά αναφέρω οτι ο Φρέντο έχει ήδη φτάσει το 300άρι.... χαλάλι του του γλύκα, αλλά εχετε το υποψη σας.....)

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Τα νέα του μικρού μας φίλου Μουρμούρ,

Ξεκίνησε τα μπάνια και τις ενεσούλες του και σε πρίπου 20 μέρες θα είναι περδίκι!!! Συνεχίζει να μουρμουράει μιας και πρέπει να μείνει απομονωμένος από τα άλλα σκυλάκια. Ελπίζω να βρεί μια οικογένεια να τον αγαπήσει γιατί αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί ο μικρούλης.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog