Ο ανηψιός μου φοβάται τα σκυλιά

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
εχω ενα προβληματακι....ο ανηψιος μου(γιος του αδελφου μου),φοβαται τα σκυλια και ειναι 7 χρονων.τωρα γιατι ειναι αλλη ιστορια.ουτε η μαμα του ουτε η γιαγια του τα αγαπανε τα ζωα αποτι εχω καταλαβει. το θεμα μου ειναι οτι ερχεται την αλλη βδομαδα με τον αδελφο μου Θεσσαλονικη.και μου ειπε ο αδελφος μου να εχω δεμενο τον σκυλο μου.....το μονο που απαντησα ειναι οτι θα συνηθισει.τον Οκτωβρη που που ειχα κατεβει με τον Σποκυ Αθηνα για ενα σαβ/κο και ηταν και ο μικρος εκει...τα νευρα μου γιναν τσαταλια ελαφρως.δεν εβγαινε απο το δωματιο και οταν ηθελε να αλλαξει δωματιο φωναζε να τον παρουμε αγκαλια ή να τον δεσουμε.βρε καλε ...βρε χρυσε...τπτ ο μικρος. τωρα απορω τι θα γινει που θα ερθει σπιτι να μεινει μερικες μερες.πως να φερθω....

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Κοίτα, σίγουρα όταν μιλάμε για παιδάκι, πρέπει η φοβία του να γίνει σεβαστή, δηλ. να μην το υποχρεώνεις παρά τη θέλησή του να έρχεται σε επαφή με το σκύλο κτλ.
Απ' την άλλη, συγγνώμη κιόλας, σπίτι σου θα είσαι, δε γίνεται να σου αλλάξουν και τον τρόπο ζωής και συναναστροφής με το σκύλο σου.
Είναι άδικο και για το σκυλάκι να βρεθεί για μερικές μέρες δεμένο και περιορισμένο, εφόσον έχει μάθει αλλιώς.
Χώρια του ότι άμα το δέσεις με το που έρθει ο ανηψιός σου, θα συνδέσει έυλογα το σκυλί την έλευση των συγγενών σου με το δικό του περιορισμό, ίσως του φανεί κάτι σαν τιμωρία, πράγμα που θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τις όποιες μελλοντικές προσπάθειες προσέγγισης παιδιού- σκυλιού.

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
το εχω κανει μια φορα,εκεινο το σαβ/κο.πηρα την κορη μου και με τα χιλια ζορια δεχτηκε ο ανηψιος μου και πηγαμε στην παιδικη χαρα.αλλα μετα παλι τα ιδια.θα το ξανακανω φυσικα,μπορει αν τον δω καπως καλυτερα να τους παω και στην θαλασσα για μπανιο,ολοι μαζι .(που χλωμο το βλεπω)

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
είναι λίγο γελοίο, αλλά αν του βάλεις να δει τα 101 σκυλιά Δαλματίας, τι αντίδραση θα έχει; θα το δει με χαρά ή θα το βλέπει και θα λέει "μπρρρρ βρωμόσκυλα μακάρι να κερδίσει η Κρουέλα"?
μήπως του έχει μάθει η μαμά του ότι σκύλος=αρρώστια;
μήπως τον έχει δαγκώσει κανένας σκύλος ; εγώ έκανα χρόοοοοοοοοοοοοονια να το ξεπεράσω.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
πωπω!! πολυ μου την δινει που κανουν ετσι τα παιδακια τους!!

εχω και εγω ενα τετοιο ανηψιο! 8 χρονων και η ερωνεια ειναι οτι στην πραγματικοτητα τα λατρευει.. ξερει τις περισοτερες φυλες.. αλλα απο μακρυα.. δεν τα ακουμπαμε γιατι α) θα γεμισουμε μικροβια και τριχες και β) θα μας φανε το χερι.. (ναι, λογια 8χρονου ειναι αυτα.. τεσπα..)

tinanef καλα κουραγια.. εγω το μονο που εκανα ηταν απλα να τα βγαλω στην βεραντα με βαρια καρδια και νευρα.. γιατι σπιτι τους ειναι ρε αδερφε! αλλα ας οψεται που με τις τσιριδες του προκαλει εκνευρισμο σε ολους μας...

τι ακριβως φοβαται και γιατι? του εχεις κανει κουβεντα φανταζομαι.. τι σου πε?
η βολτα ειναι μια καλη λυση..

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
μαλλον του εχει μεινει ψυχολογικο γιατι η μαμα μου ειχε τυχει μια μερα να ειναι στο σπιτι τους και να βλεπει την αλλη γιαγια να τον ταιζει οταν ηταν μικροτερος και να του λεει οτι αμα δεν φαει ολο τα φαγητο το σκυλι που βλεπαν στο απεναντι μπαλκονι θα ερθει να τον φαει...και τετοια χαζα.ο δικος μου δεν θα κατσει στο μπαλκονι μονος του....θα αρχισει να γρατζουναει την μπαλκονοπορτα και θα γαυγιζει στο τελος

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
παρα πολυ ωραια! ο σκυλος θα μεινει μεσα ουτε δεμενος ουτε τιποτα .. ειναι και σπιτι του ειναι σπιτι σας.. και δεν φταινε σε τιποτα οι γειτονες.. αυτο το σκυλακι πες του δεν τρωει παιδακια , τρωει κροκετες.. να! δωστου μια..
αν ο σκυλος κυκλοφορει ηρεμος μεσα στο σπιτι.. χωρις να πειραζει κανενα πειραζει?

παντως εγω εκπαιδευω τον ανηψιο μου οπως τα σκυλια μου.. δωροδοκω, επβραβευω και αδιαφορω .. με την Ζαιρα τα παει ωρες ωρες καλυτερα.. ο Σαγκα εχει ακομα μεγαλα δοντια και μεγαλα νυχια..

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Δεν νομιζω να συμβιβαζομουν εφοσον ειναι ευθυνη του γονεα να αντιμετωπισει το προβλημα της φοβιας του παιδιου.Δηλαδη δεν θα εδενα τον σκυλο μου ουτε θα τον εκλεινα μεσα σε καποιο δωματιο του σπιτιου.Αν υπηρχε λυση η οποια να μην επηρεαζει τον σκυλο αρνητικα θα την εφαρμοζα,αλλα δεν νομιζω να υπαρχει.Η λυση ειναι να συμβιβαστει το παιδακι με τον σκυλο σου και γενικα με τους σκυλους.Για ποσες ημερες φιλοξενιας μιλαμε?
Υπαρχουν καποιοι συγγενεις μου που εμπαιναν στο σπιτι μας και εβλεπαν με στραβο ματι τον σκυλο μου που ειναι καθαρος,εμβολιασμενος,μικροσωμος και ακακος.Σεβαστηκα την παραλογη φοβια τους και περιοριζα τον σκυλο στο δωματιο μαζι μου,αλλα για μιση-1 ωρα το πολυ η τον εβγαζα βολτα και οταν επεστρεφα ειχαν ηδη φυγει.Αυτο εγινε 3-4 φορες.Αν δεν τους αρεσει ο σκυλος προβλημα τους,δεν ειναι δικο μου προβλημα και χαρη τους εκανα που δεν αφηνα τον σκυλο μου να τους μυρισει.Φοβοντουσαν μην κολλησουν κατι και γενικα δεν μου αρεσε η συμπεριφορα τους.Ελπιζω να μην ξαναερθουν.....Στο καλο και να μας γραφουν.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
οι γονείς έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν την φοβία του παιδιού τους.....
δεν είναι δικό σου θέμα και δεν οφείλεις εσύ να δώσεις την λύση.....(δεν μπορείς κι΄όλας...και να ήθελες)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
με το να περιορίσεις το σκυλί επιβεβαιώνεις τη φοβία του μικρού. Όσο και να του λες πως ο σπόκυ είναι μαλαμα, με το να τον περιορίζεις η να παίρνετε το αγόρι αγκαλιά, του λέτε στην πράξη πως καλά κάνει και φοβάται. Αν έλεγε ότι φοβάται γιατι θα πεταχτει κροκόδειλος από το δίπλα δωματίο, τι θα κάνατε; για έναν φόβο τραγικά ανυπόστατο; θα του λέγατε, μην φοβάσαι δεν υπάρχει αλλά να, μισό λεπτό να κλειδώσω την πόρτα; δεν νομίζω. Έτσι κ με το θέμα σκυλου. Κάτι που μπορείς να κάνεις επίσης είναι να πεισ πως και καλά επειδη ο σπόκυ πήγε σε παιδική χαρα και έκανε όλα τα παιδάκια εκεί χαρούμενα, είσαι κι εσυ χαρούμενη και γι αυτό θα πατε πχ σινεμά. Σε παιδοτοπο. Θα πάρετε τεράστιο παγωτό. Κάτι τέλος πάντων που θα ευχαριστήσει πολύ το ανιψι. Και θα λες, α ρε νεφέλη, α ρε παναγιωτάκη(όπως λένε το αγόρι τέλος πάντων), κοίτα τι έχετε επειδη έκανε ο σπόκυ αυτό. Η επειδη κατούρησε την ώρα που περνούσε αεροπλάνο. Βρες κάτι. Η απόψη μου είναι να πεισ ήρεμα, αργά κ σταθερά πως το σκυλί δεν δαγκώνει κ πως άδικα φοβάται. Αν σε ακουμπήσει έστω με τα δόντια του, εγώ θα τον βάλω τιμωρία δέκα μέρες και δεν θα τον αφήσω να σε ξαναδεί. Κι επειδη πολύ χαίρεται όταν σε βλέπει, θα του απαγόρευσω να σε βλέπει και θα ναι η χειρότερη του τιμωρία. Και δεν θα πλησιάσει ούτε την κόρη μου που αγαπάει πιο πολύ από όλους μας. Τέλος. και μετα τα μάτια σου 14 εσυ αλλά το σκυλί ελεύθερο. Αν εγώ είχα ψυχασθενεια κ φοβόμουν το παιδί σου, θα κλείδωνες τη μικρή, καλή μου φανταστική θεία; τσουκου. Αυτα. Καλά κουράγια. Εγώ πλέον αναπολώ την περίοδο του ηρώδη.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τινανέφ δεν έχω αδέρφια, δε μπορώ να καταλάβω το δέσιμο και θα ήταν άδικο και για τους δυο μας να προσπαθήσω να το κάνω. Έχω βρεθεί στη θέση σου με συγγενείς μικρότερου βαθμού, μπορώ να κάνω μόνο μια προσπάθεια με κοινή λογική να προσεγγίσω τα πράγματα.
Έχεις ένα σκυλάκι μικρό, μεγάλο, ράσσελ, ροτβάιλερ δεν έχει καμιά σημασία, ζείς μ' αυτό, εσύ και η οικογένεια σου, νιώθω πως στο χώρο που ζει η αγέλη σας είναι πολύ επιζήμιο να βάλεις ένα κανόνα στο σκύλο που θα ισχύσει για λίγο μόνο. Επίσης δεν ξέρω πως αυτό θα φαινόταν και στην κόρη σου. Δεν έχω ούτε παιδιά, έχω όμως δυο ανηψιές που αγαπούν τα σκυλιά μου, σε περιστατικό με άλλο συγγενή που ομολογώ φέρθηκα εγώ ψιλοβάναυσα, καθόμασταν στην αυλή του καλοκαιράκι στην Κρήτη με αρκετή ψύχρα και τα σκυλιά τα είχα περιορισμένα στο αυτοκίνητο με ανοιχτά τα παράθυρα και το a/c ανοιχτό και οι ανηψιές μου η μια είχε μουτρώσει κι η άλλη έκλαιγε γιατί ο συγγενής αυτός δεν ήθελε τα σκυλιά στο σπίτι του.
Δεν ξέρω τι είναι σωστό να κάνεις για τη σχέση σου με τον αδερφό σου, αλλά για τη σχέση που έχει με το παιδί του δεν είναι δική σου η θέση να κάνεις κάτι, πρέπει να βρεις μόνος του την άκρη κι εσύ να βάλεις κάποια όρια, αλλά βάζω πολλά ερωτηματικά σ' αυτό που λέω γιατί ξαναλέω σε τέτοιου είδους δεσμούς είμαι άσχετος.

Εναλλακτικά βάζεις δυο τηλεοράσεις δίπλα δίπλα και στη μια να παίζει το φαστ εντ φιούριους 1,2,3,4 και στην άλλη τα 101, το σνοου ντογκς, ο χατσικο κλπ :D:D:D

Vasilis xxx

Member
24 Αυγούστου 2009
17
0
Ηρακλειά/Κυκλάδες
Από τη δική μου πλευρά, ως εκπαιδευτικός, θα έλεγα πως για να εμπιστευτεί ο ανηψιός σου το σκυλί, τόσο το δικό σου όσο και των άλλων θα πρέπει να χτιστεί μια γενικότερη σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης ανάμεσά σας. Συνήθως, είναι μια χρονοβόρα υπόθεση που κρατάει πολύ περισσότερο από ένα τριήμερο που σε επισκέπτονται. Πέρνα χρόνο μαζί του και μάθε τι τον φοβίζει. Αργότερα θα μπορέσει να έρθει σιγά σιγά σε επαφή με το σκύλο αλλά η πολλή δουλειά πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους γονείς πολύ φοβάμαι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Προσωπική μου άποψη είναι ότι σπίτι ΜΟΥ κάνω κουμάντο εγώ. Κανένας άλλος. Και έχω σκύλο. Που ζει με συγκεκριμένο τρόπο. Και οποιανού του αρέσει, αλλιώς η πόρτα είναι από κει. Τα δυο μου αδέρφια δεν είναι και πολύ των σκυλιών, αλλά τους κανόνες ΜΟΥ τους σέβονται στο σπίτι ΜΟΥ. Τώρα από την άλλη μεριά, δεν επιτρέπω στο Μουφ να ανεβαίνει στο κρεβάτι όπου κοιμούνται οι καλεσμένοι διότι δεν τους αρέσει και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Επιπλέον δεν πρόκειται ποτέ να επιβάλω το Μουφ σε ξένο σπίτι. Όταν επομένως ταξιδεύω, ποτέ δεν ζητάω από κανέναν να με φιλοξενήσει διότι το Μουφ έρχεται πάντα μαζί. Οπότε όταν πάω κάπου, πάντοτε λέω ότι θα μείνω σε ξενοδοχείο, εκτός εάν οι φίλοι μου είναι κυνόφιλοι και ΟΙ ΙΔΙΟΙ προσκαλέσουν το Μουφ. Η φάση αυτή δούλεψε άριστα μέχρι σήμερα. Η μόνη φορά που δεν δούλεψε ήταν όταν ένας οικογενειακός φίλος, στου οποίου το σπίτι ΔΕΝ είχα την πρόθεση να πάω και ο οποίος Ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε να πάμε να φάμε έξω και ήξερε ότι ΔΕΝ δέχονται ζώα στο εστιατόριο, όπως άλλωστε στο 99,99999999% των εστιατορίων στην Αμερική, το οποίο επίσης σεβαστό, μου ζήτησε να βάλω το Μουφ σε πανσιόν διότι το κακομαθημένο ανισόρροπό του (συγγνώμη, αλλά στην περίπτωση αυτήν το συγκεκριμένο παιδάκι είναι) φοβάται τους σκύλους σε σημείο που θα είχε πρόβλημα να έβλεπε το Μουφ να κάθεται δεμένο με ανοιχτό παράθυρο μέσα στο αυτοκινητό ΜΟΥ και να με περιμένει στο υπαίθριο πάρκιγκ του εστιατορίου. Σ' αυτή την περίπτωση, του είπα να πα να δει αν έρχομαι και δεν πήγα καν να τον δω. Ούτε του είπα το γιατί.

Γνώμη μου είναι να πείσεις τον αδερφό σου να δοκιμάσει τρόπους που λέει στο ίντερνετ ούτως ώστε ο γιος του να ξεπεράσει την κυνοφοβία του. Όχι μόνον διότι πρόκειται για το σπίτι ΣΟΥ, αλλά και διότι καλό είναι να ξεπερνάμε όλες μας τις φοβίες στη ζωή. Κοίταξε στο Google για σελίδες με αναζήτηση how to overcome cynophobia. :) Η ιδέα του Γρίφου να δει τις ταινίες Marley & Me και Hachiko πριν σε επισκεφτεί είναι μεγαλοφυής!! Προσωπικά πιστεύω ότι θα θεραπευτεί η κυνοφοβία του ανηψιού σου πάραυτα.

Last edited:

Vasilis xxx

Member
24 Αυγούστου 2009
17
0
Ηρακλειά/Κυκλάδες
Προσωπική μου άποψη είναι ότι σπίτι ΜΟΥ κάνω κουμάντο εγώ. Κανένας άλλος. Και έχω σκύλο. Που ζει με συγκεκριμένο τρόπο. Και οποιανού του αρέσει, αλλιώς η πόρτα είναι από κει. Τα δυο μου αδέρφια δεν είναι και πολύ των σκυλιών, αλλά τους κανόνες ΜΟΥ τους σέβονται στο σπίτι ΜΟΥ. Τώρα από την άλλη μεριά, δεν επιτρέπω στο Μουφ να ανεβαίνει στο κρεβάτι όπου κοιμούνται οι καλεσμένοι διότι δεν τους αρέσει και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Επιπλέον δεν πρόκειται ποτέ να επιβάλω το Μουφ σε ξένο σπίτι. Όταν επομένως ταξιδεύω, ποτέ δεν ζητάω από κανέναν να με φιλοξενήσει διότι το Μουφ έρχεται πάντα μαζί. Οπότε όταν πάω κάπου, πάντοτε λέω ότι θα μείνω σε ξενοδοχείο, εκτός εάν οι φίλοι μου είναι κυνόφιλοι και ΟΙ ΙΔΙΟΙ προσκαλέσουν το Μουφ. Η φάση αυτή δούλεψε άριστα μέχρι σήμερα. Η μόνη φορά που δεν δούλεψε ήταν όταν ένας οικογενειακός φίλος, στου οποίου το σπίτι ΔΕΝ είχα την πρόθεση να πάω και ο οποίος Ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε να πάμε να φάμε έξω και ήξερε ότι ΔΕΝ δέχονται ζώα στο εστιατόριο, όπως άλλωστε στο 99,99999999% των εστιατορίων στην Αμερική, το οποίο επίσης σεβαστό, μου ζήτησε να βάλω το Μουφ σε πανσιόν διότι το κακομαθημένο ανισόρροπό του (συγγνώμη, αλλά στην περίπτωση αυτήν το συγκεκριμένο παιδάκι είναι) φοβάται τους σκύλους σε σημείο που θα είχε πρόβλημα να έβλεπε το Μουφ να κάθεται δεμένο με ανοιχτό παράθυρο μέσα στο αυτοκινητό ΜΟΥ και να με περιμένει στο υπαίθριο πάρκιγκ του εστιατορίου. Σ' αυτή την περίπτωση, του είπα να πα να δει αν έρχομαι και δεν πήγα καν να τον δω. Ούτε του είπα το γιατί.

Γνώμη μου είναι να πείσεις τον αδερφό σου να δοκιμάσει τρόπους που λέει στο ίντερνετ ούτως ώστε ο γιος του να ξεπεράσει την κυνοφοβία του. Όχι μόνον διότι πρόκειται για το σπίτι ΣΟΥ, αλλά και διότι καλό είναι να ξεπερνάμε όλες μας τις φοβίες στη ζωή. Κοίταξε στο Google για σελίδες με αναζήτηση how to overcome cynophobia. :) Η ιδέα του Γρίφου να δει τις ταινίες Marley & Me και Hachiko πριν σε επισκεφτεί είναι μεγαλοφυής!! Προσωπικά πιστεύω ότι θα θεραπευτεί η κυνοφοβία του ανηψιού σου πάραυτα.
Στο σπίτι της σαφώς κάνει κουμάντο αλλά πρόκειται για τον ανηψιό που θέλει κι αγαπά οπότε το θέμα χρήζει μεγαλύτερης ευαισθησίας.
Στα έξι μου από ένα άγαρμπο ατύχημα στη θάλασσα με υπαίτιο τον πατέρα μου φοβόμουν να ξαναμπώ. Έπεσαν λυτοί και δεμένοι τα επόμενα χρόνια για να με απαλλάξουν από τη φοβία μου. Απλώς δεν ήξεραν τον τρόπο.
Ξεπεράστηκε τη στιγμή που ο ίδιος ο πατέρας μου μου ζήτησε συγγνώμη και ξαναπέσαμε μαζί στη θάλασσα. Θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα "φοβία".

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ε, και τι της πρότεινα κι εγώ? Της είπα να ψάξει τρόπους για να βοηθήσει τον ανηψιό της να ξεπεράσει την κυνοφοβία του. Μέχρι και να δει κανα-δυο tear-jerkers πρότεινα! Σπίτι ΤΗΣ όμως ΕΚΕΙΝΗ επιβάλλει τους κανόνες.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αα! (καλημερα!) τα περασμενα χριστουγεννα που τα φιλοξενησα γιατι ειναι 2 αλλα ο μικρος φοβαται η μικρη καβαλαει τον Σαγκα και πανε..
λοιπον, πηγα και νοικιασα dvd παιδικα με ζωακια.. και μαλακωσε το θεμα λιγακι...

(σπουδαια νταντα ειμαι!.. πλακωσα τα παιδια με dvd και ποπκορν και ξεμπερδεψα! :p )

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn