Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΡΕΝΛΙΝΗ

bill

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
79
0
Σημερα το βραδυ ειχα μια αντιπαραθεση με εναν φιλο μου.Αν ισχυει τελικα οτι ο σκυλοs μπορει να μυρισει την αδρεναλινη του αθρωπινου σωματοs,και απο εκει να καταλαβει αν καποιοs ανθρωποs φοβαται.

Εγω προσωπικα μετα απο συζητηση που ειχα παλαιοτερα με εναν εκπαιδευτη σκυλων μου ειχε πει οτι αυτο ειναι εναs μυθοs, και τελικα δεν ισχυει οτι ο σκυλοs μπορει να μυρισει την αδρεναλινη του αθρωπινου σωματοs.Και επεμενα οτι δεν μπορει.Ο φιλοs επεμενε το αντιθετο και φυσικα δεν βγαλαμε καμια ακρη.

Μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ βρηκα αυτο το κειμενο
Η ανθρώπινη μασχάλη είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές οσμής στο ζωικό βασίλειο. Η ανάσα μας είναι μια παράξενη μελωδία οσμών. Τα γεννητικά μας όργανα αναδύουν βαριά μυρωδιά. Το δέρμα μας είναι καλυμμένο με ιδρωτοποιούς και σμηγματογόνους αδένες, που παράγουν υγρά και έλαια διαποτισμένα με την ιδιαίτερη μυρωδιά μας. Καθώς κινούμαστε, όταν αγγίζουμε κάτι, αφήνουμε πίσω χνάρια από νεκρά δερματικά κύτταρα. Ο αέρας αρωματίζεται με τον αποξηραμένο ιδρώτα μας. Πέραν αυτών, φοράμε σαν άρωμα αυτά που φάγαμε, αυτόν που φιλήσαμε... Ο σκύλος ξέρει αν κάνατε σεξ, αν καπνίσατε ένα τσιγάρο, αν φάγατε και τι, αν τρέξατε δύο χιλιόμετρα. Μπορεί επίσης να μυρίσει τα συναισθήματά σας. Τον φόβο για παράδειγμα: όταν ο άνθρωπος φοβάται, ιδρώνει και ο ιδρώτας φέρει ιδιαίτερη μυρωδιά. Επιπλέον, μπορεί η αδρεναλίνη να είναι άοσμη σε εμάς, αλλά δεν είναι στον σκύλο.

Άραγε μπορούν οι σκύλοι να ανιχνεύσουν με την οσμή χημικές ουσίες που υποδηλώνουν κάποια ασθένεια; Οι ερευνητές έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν σκύλους να αναγνωρίζουν τις χημικές οσμές που παράγουν καρκινογόνοι ιστοί. Στην πρώτη τους δοκιμή, με δείγματα ούρων και ανάσας, ο αριθμός των εκπαιδευμένων σκύλων ήταν μικρός, αλλά τα αποτελέσματα μεγάλα: κατάφεραν να εντοπίσουν τον καρκίνο (του δέρματος, του μαστού, της ουροδόχου κύστης, των πνευμόνων...) 1.258 από τις 1.272 φορές που το επιχείρησαν.

Και απο εκει που ημουνα σιγουροs οτι ηταν εναs μυθοs τελικα μπερδευτικα.Αν καποιοs ξερει τελικα τι απο τα δυο ειναι ( μυθοs η πραγματικοτητα) αs μου απαντησει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Για τον καρκίνο είναι αλήθεια και μάλιστα κάνουν μεγάλες έρευνες πάνω σ' αυτό, νομίζω κάπου στη Βόρεια Καλιφόρνια. Το ποσοστό επιτυχημένης ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού από σκύλο είναι μεγαλύτερο ακόμα και από μαστογράφο τελευταίας τεχνολογίας!!

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Ο σκύλος δε μπορεί να μυρίσει την αδρεναλίνη, μια και είναι μία ουσία (ορμόνη) που παράγεται μέσα στο σώμα και αναλώνεται εκεί (συν του γεγονότος είναι πρακτικά άοσμη ΚΑΙ παράγεται σε απειροελάχιστη ποσότητα)...

Τα ίδια και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ισχύουν και για τη Σερατονίνη, το νευροδιαβιβαστή που είναι υπεύθυνος για τις αλληλουχίες των φυσιολογικών αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα σε καταστάσεις φόβου/πανικού... η Σερατονίνη απευλευθερώνεται ΜΟΝΟ στους συναπτικούς χώρους μεταξύ νευρώνων (οι οποίοι είναι κλειστοί χώροι, χωρίς επικοινωνία με το κυκλοφοριακό σύστημα) και ενεργά συλλαμβάνεται στην συνέχεια από συγκεκριμένους υποδοχείς για να "βγει" από την κυκλοφορία...

Αυτό που μπορεί να καταλάβει ο σκύλος ιδιαίτερα καλά, είναι:

α) τις ανεπαίσθητες αλλαγές στη στάση του σώματος, που μία κατάσταση πανικού ή φόβου ή επιφυλακής ή ανησυχίας (όλες καταστάσεις που συνοδεύονται και από αύξηση & αλλαγή των επιπέδων της αδρεναλίνης και/ή νευροδιαβιβαστών στο σώμα) μπορεί να επιφέρει και

β) την αλλαγή συμπεριφοράς (όσο μικρή και ακαριαία και αν αυτή είναι), η οποία συνήθως συνοδεύει τις ανωτέρω καταστάσεις

Αυτές είναι οι 2 "ενδείξεις" τις οποίες "πιάνει" ο σκύλος στον άνθρωπο, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συμβίωσης τους. Και αυτές τις αλλαγές (επειδή είναι οπτικές), μπορεί να τις αντιληφθεί και από απόσταση αρκετών μέτρων, κάτι που δε θα μπορούσε να κάνει με ένα οσμητικό ερέθισμα (εκτός και αν βρισκόταν κατάντι της πηγής εκπομπής), το οποίο φυσικά όπως προανέφερα δεν υφίσταται.

ΥΓ Η αδρεναλίνη είναι ορμόνη που απελευθερώνεται σε "επιθετικές" καταστάσεις, σε καταστάσης μάχης δλδ και όχι φυγής όπως οι καταστάσεις φόβου/πανικού...

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όποια αρθρα έχω διαβάσει λένε ότι ο σκύλος μπορει να μυρίσει, (αν είναι εκπαιδευμενος)..τα πάντα.
Και ότι οποιαδήποτε άνθρωπινη ορμόνη μπορει να έρθει στην "επιφάνεια" με τη ροή του αίματος...
Τώρα δεν ξέρω αν η αδρεναλίνη συγκαταλέγεται σε αυτες τις ορμόνες...
Εξάλλου η επινεφρίνη εκρίνεται και όταν ήμαστε φοβισμενοι.
" Whenever we sense danger or confrontation be it real or imaginary our adrenal glands situated on the kidneys release a mixture of chemicals commonly known as adrenaline. Adrenaline, sometimes referred to as the flight or fight drug feels very uncomfortable indeed but these feelings by themselves cannot hurt you in the short term. Without over simplifying, Adrenaline can be experienced in two main forms, Anticipated and Unexpected. If we expect something unpleasant is going to happen our body will release adrenaline in order to prepare us for confrontation the more unpleasant the experience the more adrenaline is released. When something unpleasant happens that we don't expect adrenaline is dumped into the bloodstream in one go so that we enter a type of "overdrive state"."

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Το θέμα δεν είναι το εύρος της οσμητικής ικανότητας του σκύλου...

Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που διαβάζει ο σκύλος είναι η αλλαγή στάσης της κορμοστασιάς και το ανεπαίσθητο "πάγωμα" της κίνησης (το δευτερόλεπτο που καθώς επεξεργαζόμαστε το τι θα κάνουμε σταματάει η κίνηση μας από αποτυπωμένη συμπεριφορά προστασίας απέναντι σε κίνδυνο που προέρχεται από το "έμψυχο" φάσμα του περιβάλλοντός μας)...

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω απάντησα σσε αυτο που έγραψες ότι η αδρεναλινη εκρίνεται μόνο σε επιθετικές καταστάσεις και όχι σε περίπτωση φόβου.
Αυτο που λες εσυ δηλαδή για να καταλάβω είναι ότι ο σκύλος διαβάζει τη στάση του σώματος και δεν μυρίζει τις ορμόνες τελικά?

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Το θέμα της δράσης των ορμονών και των νευροδιαβιβαστών είναι τεράστιο (όπως πολλά άλλα) και σίγουρα δε μπορεί να αναλυθεί αποτελεσματικά σε 1 παράγραφο...

αν ήταν έτσι δε θα χρειαζόταν βιβλία και Σχολές...

Η Αδρεναλίνη (ανάμεσα σε άλλα) προετοιμάζει και το σώμα για αγώνα.. πολύ γενικά, ενεργοποιεί τις μεταβολικές οδούς που κάνουν προσβάσιμη την ενέργεια στον οργανισμό (ενεργοποίηση καταβολισμού γλυκογόνου & τριγλυκεριδίων) και αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Προς αυτή την κατεύθυνση, επηρρεάζει 2 άλλες ορμόνες (αυξάνει την απελευθέρωση γλουκαγόνου - που βοηθάει και αυτό στην
ενεργοποίηση του γλυκογόνου και περιορίζει την απελευθέρωση/σύνθεση της ινσουλίνης, ώστε τα καύσιμα που απελευθερώνονται στο αίμα να παραμένουν σε αυτό και να μην οδηγούνται πάλι πίσω στις αποθήκες του οργανισμού)

Ως νευροδιαβιβαστής, η αδρεναλίνη αυξάνει την ένταση και τον ρυθμό των καρδιακών παλμών ώστε η καρδιά να μπορέσει να αποδώσει περισσότερο, διαστέλει τους βρόγχους των πνευμόνων για να μπορεί να γίνει πιό εύκολη η πρόσληψη οξυγόνου και η απόμανκρυνση του διοξειδίου, διαστέλει τις κόρες των ματιών για να αυξηθεί στιγμιαία η αντίληψη των σκοτεινών σημείων του οπτικού πεδίου - σκιές, περιορίζει την ροή του αίματος προς τα σπλάχνα ώστε να αιματώνονται καλύτερα οι μύες που θα χρειαστούν το αίμα και προκαλεί μία αγγειοσυστολή ώστε να περιοριστεί η έκταση της αιμορραγίας αν υπάρξει τραυματισμός...

Όλα αυτά προετοιμάζουν τον οργανισμό για αγώνα.. τώρα, αν αυτό είναι φυγή ή επίθεση, είναι άλλο θέμα...

Το post ξεκινάει με τον τίτλο "Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΡΕΝΛΙΝΗ" και μέσα στην 1η παράγραφο εξηγεί ότι αναφέρεται στο θέμα του φόβου...

Ο υπεύθυνος νευροδιαβιβαστής για καταστάσεις φόβου/φυγής είναι η Σερατονίνη... η Αδρεναλίνη δρα Ανταγωνιστικά προς τη Σερατονίνη... άρα υπάρχει λάθος στον αρχικό συλλογισμό και αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω...

Το post μου ξεκινάει με τη φράση "Ο σκύλος δε μπορεί να μυρίσει την αδρεναλίνη"... δεν εννοώ φυσικά ότι δε μπορεί να ξεχωρίσει τη μυρωδιά της ουσίας αν αυτή του προσφερθεί σε ένα τρυβλίο μπροστά στη μύτη του.. εννοώ ότι
υπό κανονικές συνθήκες, ΚΑΘΟΛΟΥ αδρεναλίνη δε φτάνει στην επιφάνεια του δέρματος για να μπορέσει ο σκύλος να την αντιληφθεί....

Στο Υστερόγραφο αναφέρω ότι η Αδρεναλίνη είναι ορμόνη που σχετίζεται με επιθετικότητα, όχι με φόβο... ναι, μπορεί να απελευθερωθεί και σε καταστάσεις φόβου, αλλά αυτό συμβαίνει με πάρα πολλά βιολογικά συστήματα. Παράλληλες
δράσεις υπάρχουν παντού... δε μπορείς να απομονώσεις τα κομμάτια του μηχανισμού και να τα τρέξεις ανεξάρτητα... ο οργανισμός (ειδικά στο επίπεδο των νευροδιαβιβαστών και του τι επηρρεάζουν) δεν είναι μηχανή, να βγάλεις το λάδι και να δεις πως λειτουργεί χωρίς αυτό...

Τώρα, αν το θέμα του post είναι "αν όντως απελευθερώνεται αδρεναλίνη σε καταστάσεις φόβου και αν αυτή είναι ο κύριος νευροδιαβιβαστής που επηρρεάζει την αλληλουχία των γεγονότων", τότε εγώ δε κατάλαβα σωστά...

Πάντως, παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι απάντησα στο κύριο ερώτημα του νήματος...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απάντηση είναι αυτή???:paja1:

κάνω διδακτορικό και πρέπει να βρώ ένα κάρο βιβλιογραφίες...
αν έγραφες λίγο πιο αναλυτικά θα κατέθετα το πόστ σου αυτούσιο

παρακαλώ κύριε γαία την επόμενη φορά να προσπαθήσετε λίγο περισσότερο-και να βάζετε και κενά στην αρχή της παραγράφου:cool:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
:D:D:D

κι εγώ ρέ...

αλλά μας έχει συνηθίσει σε ακόμα πιο πλήρεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις (ενώ ταυτόχρονα μαθαίνεις και 2-3 πράγματα ακόμη άσχετα με το θέμα)
με μικρά μεγάλα γράμματα-bold italics και underlined παραγράφους και υποπαραγράφους που είπα να τον πειράξω λίγο

παρεπιμπτόντως κύριε καθηγητά
που εκρίνονται όλες αυτές οι ουσίες? στο κέντρο του εγκέφαλου?
και διαχέονται π.χ. στο μάτι (ώστε να διασταλεί η κόρη) μέσω του οπτικού νευρου?
στο αίμα?και στα δύο?

νομίζω ότι το εννοείς κάπου αλλά δεν το πιάνω ακριβώς...

και π.χ. τα φοβικά σκυλιά μπορεί απλά να έχουν υπερέκριση σεροτονίνης απο γεννετικό ή άλλο λόγο?

υπάρχει διατροφή που να βοηθάει ας πούμε την έκριση της μιάς ή της άλλης ουσίες (ενδορφίνες λέγονται όλες μαζί αυτές?)

:paja1::p

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η αδρεναλινη, (επινεφρινη) εκκρινεται από το συκώτι, (νομίζω)...
Κάπου διάβασα ότι όσο πιό πολύ φοβάται η στρεσσάρεται κάποιος τόσο πιό πολύ αδρεναλινη εκκρίνει..και το άιμα τη μεταφερει παντού και λογικά και στην επιφάνεια του δέρματος...
Η λέω βλακειες?
Αρα, αν είναι έτσι ο σκύλος μπορει να τη μυρίσει...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αφού ρε κατερίνα το λέει ο άνθρωπος-

υπό κανονικές συνθήκες, ΚΑΘΟΛΟΥ αδρεναλίνη δε φτάνει στην επιφάνεια του δέρματος

κάτι άλλες ουσίες βγαίνουν -δεν θυμάμαι πως της λένε(φερορμόνες μήπως)- απο τις μασχάλες και αλλού

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω διάβασα πάντως ότι ο σκύλος μπορει να μυρίσει την αδρεναλίνη...πουθενα δεν λέει ότι δεν μπορει..
'όλοι αυτοι λάθος κάνουν?
Ξέρω γω..τι να πω? Μπορει και να είναι έτσι όπως τα λεει..
όταν φοβόμαστε η είμαστε σε εγρήγορση δεν ιδρώνουμε? Αυτο δεν μπορει ο σκύλος να το μυρίσει?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλά ναι
κι εγώ δεν είμαι ειδικός
αλλοι όμως είναι;)

όλο και κάτι θα μυρίζει βέβαια αλλά και η κινησιολογία είναι σίγουρα πολύ πιό εμφανής

και τα σκυλιά έχουν μυρωδιές για την μεταξύ τους επικοινωνία
αλλά στην βάση της επικοινωνίας τους έχουν την γλώσσα του σώματος

Last edited:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Μου αρέσει που ενώ χρησιμοποιούμε τον όρο Αδρεναλίνη, εσύ συνεχίζεις να την αναφέρεις ως επινεφρίνη (που είναι βέβαια σωστό)...... και μετά μου εμπλέκεις το συκώτι..... το επι-ΝΕΦΡΙΝΗ, δε σου λέει κάτι.....???

....Κάπου διάβασα ότι όσο πιό πολύ φοβάται η στρεσσάρεται κάποιος τόσο πιό πολύ αδρεναλινη εκκρίνει..
ναι... τόσο πιό πολύ όσο αντέχει ο οργανισμός του... μέχρι να πετάξει καμιά βαλβίδα.... καρδιακό ή εγκεφαλικό......

Οι ορμόνες είναι πολύ βραχύβιες ουσίες.... για έναν λόγο κυριώς..... για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.... σκέψου να έχεις μια ουσία η οποία θα ενεργοποιούσε μια λειτουργία.... οπότε, μόλις χρειάζεσαι αυτή τη λειτουργία, την απελευθερώνεις στο αίμα.... και αυτή δρά..... και δρά.... και δρά... και δρά.... και δρά.... και δρά..... και δρά..... μέχρι να πεθάνεις.....

αλλά μια άλλη ουσία, η οποία έχει χρονικό περιορισμό λόγω της σύνθεσης της (ας πούμε ότι από τη στιγμή που απελευθερώνεται κάτι τη διαλύει, ή την βγάζει ενεργά από το σύστημα) θα δράσει, μέχρι ο χρονικός περιορισμός γίνει πραγματικότητα... έτσι, μπορείς να έλέγχεις το χρόνο εφαρμογής.... άμα περάσει ο χρόνος λειτουργίας της και εσύ χρειάζεσαι ακόμη το αποτέλεσμα, απλά απελευθερώνεις ή συνθέτεις λίγη ακόμη.. και ού το καθ' εξής.... πολύ καλύτερος έλεγχος έτσι... ειδικά για μια ουσία που δρα σε 15 διαφορετικά συστήματα!!!!

οπότε.... ορμόνες.... χρονικός περιορισμός...τικ-τακ, τικ-τακ από τη στιγμή απελευθέρωσής τους... για να μην έχουμε ευτράπελα.... οπότε.... not enough time να φθάσει στην επιφάνεια, να περάσει το δέρμα, να εξαχνωθεί.... (υπάρχουν βέβαια πολύ πιό σοβαροί και κάθετοι παράγοντες που δε θα επιτρέπαν με τίποτε να συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα οργανικό σύστημα, αλλά μετά θα θέλαμε ΣΕΛΙΔΕΣ επί ΣΕΛΙΔΩΝ....)

οι φερορμόνες τώρα, που δουλειά τους είναι να μεταφέρουν οσμητικά σήματα, εκρίνονται από συγκεκιμένα όργανα (αδένες) των οποίων αυτός είναι ο ρόλος και επιτελούν το έργο τους... αλλά αυτές είναι ΦΕΡορμόνες.... και γιαυτό και διαφορεποιούνται από τις υπόλοιπες με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ όνομα....

ουφ.... κουράστηκα.....

και τώρα είδα και αυτό.....

.....και το άιμα τη μεταφερει παντού και λογικά και στην επιφάνεια του δέρματος...
Λογικά........ βάση ποιάς λογικής??????? φθάνει αίμα στην επιφάνεια του δέρματος.....?????? άμα ήταν έτσι θα στάζαμε αίμα σύνεχεια... άσε που θα είμασταν κοκκινόμαυροι, θα κολλούσαμε και θα μας περιτριγύριζαν σύννεφα από μύγες......

Μην γενικεύεται... επειδή υπάρχει αίμα ΚΑΤΩ από την επιδερμίδα μας, δε σημαίνει ότι υπάρχει και έξω από αυτήν.... κάτι τέτοιο θα ΚΑΤΑΝΙΚΟΥΣΕ την ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ της επιδερμίδας, του να δημιουργεί ένα φράγμα μεταξύ του περιβάλλοντος και του οργανισμού.... και κάτω από την επιδερμίδα, βρίσκεται ΠΑΛΙ μέσα στο αγγειακό σύστημα... όχι χύμα.... και μέσα σημαίνει ΜΕΣΑ.... περιορισμένο....

(Επειδή μου φαίνεται ότι κατάλαβα από που δημιουργείται το πρόβλημα, ο ΠΑΤΣΑΣ & ο ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ χρησιμοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες για να διαρρεύσουν στο περιβάλλον... και διαρρέουν ουσίες οι οποίες είναι ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ εκ φύσεως... αυτές δλδ που χαρίζουν τη συγκεκριμένη ευωδία to begin with... επειδή λοιπόν διαρρέουν αυτές, δε σημαίνει ότι θα διαρρέουν και τα πάντα... άμα ήταν έτσι, κάθε φορά που θα τρώγαμε καμιά κρεμούλα ή κανένα κέικ θα έπρεπε να μοσχοβολάμε βανίλια!!!)

@kokoni
Το παρόν νήμα δεν είναι επίσημη τοποθέτηση... γιαυτό και δε φέρει επίσημη ένδυση.... και λόγω του ότι έχω άλλες ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ αυτό τον καιρό..... και σίγουρα όχι χρόνο για να απαντάω 4 φορές το ίδιο πράγμα....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
... άσε που θα είμασταν κοκκινόμαυροι, θα κολλούσαμε και θα μας περιτριγύριζαν σύννεφα από μύγες......

:D:D:D:paja1::paja1::paja1:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν χρειάζεται να ειρωνευεσαι...
έκανα λάθος και έγραψα συκώτι...(kidneys...λάθος δικό μου)...
όσο για το αίμα...δεν είπα ότι θα στάζουμε ..αλλά οι φλέβες είναι κάτω από την επιφάνεια του δέρματος...
Κανεις δεν αμφισβητει τις τεράστιες γνωσεις που επιδεικνυεις στο forum...
Α, και συγνωμη αν σε κουρασα..Σαβαβατο βράδυ..
ίσως θα πρεπει να φτιάξετε ένα subforum για τους "πολύ μορφωμενους " του forum ώστε να μη κουράζεστε από εμας τους "αμορφωτους"..
Φιλικά πάντα...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
@οfftopic

ασχετο αλλα επειδη βλεπω μια επιδειξη γνωσεων η οποια αδιαμφισβητητα υπαρχει και το εννοω, ομως ακομα περιμενουμε καποιοι καποιες τοποθετησεις για την πρωτεινη που ουδεποτε εδοθησαν και γραφτηκαν πραγματα που ειλκρινα δε στεκουν δλδ και μεις εκει επρεπε να ειρωνευτουμε;

Last edited:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Δεν ειρωνεύομαι...

ΑΝ ειρωνευόμουν (που δεν το κάνω ποτέ σε ανθρώπους που ρωτάν για να μάθουν - εν αντιθέση με ανθρώπους που ρωτάνε για να περάσουν το δικό τους), θα έλεγα κάτι του στυλ:

"Μήπως εννοείς νορ-επινεφρίνη ή L-αδρεναλίνη?"

Τότε θα ειρωνευόμουν, γιατί εξ ορισμού θα χρησιμοποιούσα τις γνώσεις μου για να σε φέρω σε δύσκολη θέση, ξέροντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσεις σωστά...

Αυτό που έκανα, ήταν να σου τονίσω το λάθος σου, και μέσα από αυτό που είπες εσύ, ώστε να δεις και η ίδια ότι άλλο εννοούσες και άλλο είπες...

Αλλά σε αυτά τα θέματα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπάρχει άλλο λέω, άλλο εννοώ... γιατί τότε βγαίνουν λάθος συμπεράσματα, που στα "σωστά" χέρια μπορεί να είναι καταστροφικά για μια ζωή... και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει όλοι μας να προσέχουμε.. όταν κάνουμε πλάκα, κάνουμε πλάκα και δε πειράζει και να πούμε κάτι άστοχο... αλλά όταν μιλάμε σοβαρά, μιλάμε σοβαρά.... και αυτό σημαίνει, ότι αυτό που λέμε, είναι όπως το λέμε... αν το πούμε 3 φορές ακόμη, δεν αλλάζει τίποτε.. παραμένει το ίδιο....

Και δεν είπα ποτέ εγώ, ούτε άφησα ποτέ να εννοηθεί ότι είμαι αλάθητος... ουδείς υπό αυτού του ήλιου δεν είναι...

Αν ήθελα να φτιάξω sub-forum δε θα με εμπόδιζε τίποτε... απλά ο σκοπός μου είναι να μάθουν οι άνθρωποι που ΨΑΧΝΟΥΝ να μάθουν, όχι αυτοί που ψάχνουν την επιβεβαίωση μέσω της αυτοανάδειξής τους... και αυτοί (αυτοί που ψάχνουν), βρίσκονται εκτός sub-fora, αφού ακόμα ψάχνονται... όταν "ωριμάσουν" και πιστεύουν ότι μπορούν να μπουν σε ένα sub-forum, τότε μπαίνουν σε άλλο παιχνίδι....

Και εμένα δε με ενδιαφέρει να κοντραριστώ με κανέναν για να δούμε ποιός έχει τις πιό πολλές γνώσεις... το έχω ξαναπεί... εγώ απευθύνομαι μόνο σε συνοδοιπόρους.. αυτοί που θέλουν να σπιντάρουν και να φύγουν μπροστά, να ξεχωρίσουν, να "πρωτεύσουν", είναι ελεύθεροι να το κάνουν... δεν θα τους ακολουθήσω... εγώ θα μείνω με την παρέα, να κάνουμε τη βόλτα μας μέσα από αυτή τη ζωή, για να απολαμβάνουμε αυτά που βλέπουμε, ανταλλάσσοντας γνώμες και γεύσεις... όχι ντιρεκτίβες....

Και κούραστηκα (γιατί εγώ δεν είπα "με κούρασες".. είπα "κουράστηκα"), γιατί ΠΑΝΤΑ κουράζομαι να ξοδεύομαι με την επανάληψη... γιατί στη προκείμενη περίπτωση δεν ήταν εποικοδομητική επανάληψη... ήταν αντιδικία... και όπως προείπα, δεν είμαι της αντιδικίας, γιατί απλά είναι στείρα σα διαδικασία... αν κάποιος θέλει να αναλώνεται επαναλαμβάνωντας τα ίδια και τα ίδια είναι ελεύθερος να το κάνει... όχι όμως εγώ... δεν είναι του τύπου μου

Και για να κλείσω (που δε θα συμβεί βέβαια), αν είχες κάποιο θέμα, μπορούσες να μου στείλεις ένα pm, όπως έχουν κάνει τόσοι άλλοι... το να επαναλαμβάνεις κάτι δημόσια, για μένα πάει να πει ότι δε συμφωνείς κατ' ουσία....

α... και όσο για το
...
όσο για το αίμα...δεν είπα ότι θα στάζουμε ..αλλά οι φλέβες είναι κάτω από την επιφάνεια του δέρματος...
κάποιες φορές χρειάζεται να χρησιμοποιούμε ακραία παραδείγματα για να περνάμε αυτό που θέλουμε να πούμε... μια δυνατή εικόνα, πάντα βοηθάει στην επίτευξη αυτού του σκοπού.... εντυπώνει το επιχείρημα...

α Νο2....
μήπως τότε και το
...ίσως θα πρεπει να φτιάξετε ένα subforum για τους "πολύ μορφωμενους " του forum ώστε να μη κουράζεστε από εμας τους "αμορφωτους".. ..
περιέχει κάποια νότα ειρωνείας as well....??

Last edited:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
@οfftopic

ασχετο αλλα επειδη βλεπω μια επιδειξη γνωσεων η οποια αδιαμφισβητητα υπαρχει και το εννοω, ομως ακομα περιμενουμε καποιοι καποιες τοποθετησεις για την πρωτεινη που ουδεποτε εδοθησαν και γραφτηκαν πραγματα που ειλκρινα δε στεκουν δλδ και μεις εκει επρεπε να ειρωνευτουμε;
Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη εποχή χρονικά... και η συμβολή μου σε αυτό το νήμα θεωρητικά θα ήταν ελάχιστη και σύντομη... αλλά όπως πολλά πράγματα στη ζωή, εξελίχθηκε διαφορετικά από ότι είχε προγραμματιστεί.. για την πρωτεΐνη οι συζητήσεις είναι ατέρμονες... όσο ατέρμονες είναι στα γυμναστήρια για τα διατροφικά βοηθήματα.... ίσως ένα σεμινάριο του ΟΚυΘΕ να έλυνε αυτό το πρόβλημα.... (ή να δημιουργούσε 100 άλλα)... θα δούμε.. πάντως θα επανέλθουμε σίγουρα....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog