Ο Μπρούνο το κοπριτάκι μου!

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Καλημερα σε ολους! Μετα την παρουσιαση της Μπουκιτσας(το μαλτεζακι μου) ειπα να σας παρουσιασω τον Μπρουνο μου, το αδεσποτακι μου απο τη Σαντορινη! Αρσενικος περιπου 3 μηνων με μια πολυ δυνατη φωνουλα, χοντρουλη,κατασπρο κ αυτο(αχ να δω πως θα τα καθαριζω κ τα 2) κ εχουμε κατι απο μαλτεζ(τα χρωματα) και????? εδω θελω την γνωμη σας καπως λαμπραντοριζουμε αλλα δεν ξερουμε ακομα. Θα γινει κ αυτος μικροσωμουλης(εχουμε κ το θεμα του διαμερισματος).
Πρεπει να του αρεσει πολυ το νερο διοτι τον εχω πιασει αρκετες φορες να εχει μπει ολος μεσα στο μπολακι του και να πλατσουριζει ολο χαρα! Βεβαια επειδη πρωτη φορα εχω 2 σκυλια μαζι θα ηθελα την γνωμη σας σε καποια θεματα.1ον. Ειναι πολυ αυταρχικος κ ζηλιαρης εαν με δει να χαιδευω την αλλη αρχιζει να τρελαινετε κ να γαυγιζει, να την καβαλαει κ να την δαγκωνει(οχι εχθρικα βεβαια).
Η μικρη δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ. τουλαχιστον στις αρχες διοτι τωρα εχει ξεκινησει να νευριαζει μαζι του. Επιπλεον πηγαινει κ τρωει κ απο το φαγητο της ενω το μπολ του ειναι γεματο το οποιο πιστευω οτι στην αγελη ειναι μεγαλη "ασεβεια". Το θεμα ειναι οτι η μικρη απλα αδιαφορει δεν προσπαθει να τον διορθωσει οπως θα επρεπε, δεν τον ζηλευει κ δεν ασχολειται μαζι του(σπανια να παιξουν).
Τελος ειναι φυσιολογικο το μοναδικο παιχνιδι που παιζουν να ειναι δαγκωματα κ ποιος θα καβαλησει ποιον?Πολλες φορες μεσα στη μερα ακουγονται κραυγες πονου αλλα δεν σταματανε.Τωρα τελευταια καπως η μπουκιτσα εχει αρχισει να τον διορθωνει αλλα πολυ λιγο. εχει περασει ηδη 1 μιση μηνας που ειναι μαζι. Κ αν δεν τον διορθωνει η μικρη εγω πως θα το κανω?
Η μπουκιτσα απο κουταβι ηταν ηρεμη κ υπακουη το γαυγισμα της το ακους μονο οταν χτυπαει κουδουνι ενω ο μπρουνο του λες κακο κ σηκωνει τον κοσμο στις φωνες. Εννοειται πως κ σε εμας προσπαθει να το παιξει αρχηγος φωναζοντας μας κ δαγκωνοντας μας ποδια κ πιτζαμες.
Αυτα... Για να ανακεφαλεωσω λοιπον θα ηθελα την γνωμη σας για το τι σας φερνει απο ρατσα ο μικρουλης(οχι οτι εχει σημασια) αλλα για να εχουμε να λεμε κ τι να κανω με το προβλημα συμπεριφορας κυριως προς το αλλο μου σκυλι!
Να κ μερικες φωτογραφιες!

Attachments

Last edited by a moderator:

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
χμμμ,ωραια...και τωρα ποια ειναι η μπουκιτσα και ποιος ο μπρουνο??ο,τι ρατσα και να ναι,να σου ζησει...Για το γαυγισμα εγω της κανω σσσσσσσσσσσσστ,και με το που σταματαει παιρνει λιχουδιτσα.Ετσι γαυγιζει μεν,αλλα σταματαει οταν της πω εγω..

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
χμμμ,ωραια...και τωρα ποια ειναι η μπουκιτσα και ποιος ο μπρουνο??ο,τι ρατσα και να ναι,να σου ζησει...Για το γαυγισμα εγω της κανω σσσσσσσσσσσσστ,και με το που σταματαει παιρνει λιχουδιτσα.Ετσι γαυγιζει μεν,αλλα σταματαει οταν της πω εγω..
Χεχε σωστα δεν το ξεκαθαρισα γιατι την Μπουκιτσα την εχω παρουσιασει ηδη εδω κ καποιους μηνες! Η μπουκιτσα εμφανιζεται μονο στη φωτο με το καλαθακι κ εχει το κοτσιδακι. Ειναι το μαλτεζ δηλαδη. Ο μπρουνο ειναι με τα καρφακια.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
λαμπραντόρ δε μου θυμίζει καθόλου να σου πω την αλήθεια.
Δεν μου θυμίζει κάποια φυλή...αλλα δε βοηθάνε και πολύ οι φωτογραφίες.

Για τη συμπεριφορά του νομίζω ότι πρέπει να του βάλεις όρια, όπως έκανες και με τη μικρή σου. Μην τον αφήνεις να το παίζει αρχηγός επιδή είναι άσπρος και χαριτωμένος :D
Αμα δεν τσακώνονται πολύ δε νομίζω πως χρειάζεται να κάνεις κάτι, άστα να τα βρούνε μεταξύ τους γενικά, αλλά εγώ δε θα τον άφηνα να τρώει από το πιάτο της άλλης πχ.

Νομίζω κρατώντας τις ισοροπίες και χωρίς να δείχνεις ότι κάποιο από τα 2 το προσέχεις περισσότερο, όλα θα πάνε καλά!
Στον κτηνίατρο για εμβόλια το έχεις πάει το μικρό φαντάζομαι,ε? Όταν ολοκληρωσει ο μικρός τα εμβόλια και μπορούν να κάνουν μαζί βόλτες νομίζω θα δεθούν ακόμα περισσότερο :)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Φιλοξενούσα ένα σκυλάκι και έκανε ακριβώς οτι κάνει και το δικό σου!έτρωγε το φαγητό της μολις χάιδευα την δικια μου έκανε σαν τρελός και ήθελε να χωθεί και αυτός δαγκώματα κλπ!
με τ φαγητο τι έκανα: έπερνα μια λιχουδία και έλεγα Άλκη (το σκυλι που φιλοξενουσα) και την έτρωγε μετά δίπλα η Λουνα (η δικια μου) έλεγα Λούνα και της την έδινα αν πήγαινε να την πάρει ο Αλκης του έλεγα όχι περίμενε αυτό πολλές φορές και όταν έβαζα φαγητό καθόμουν απο πάνω και όταν πήγαινε στο μπολ της Λουνας του έλεγα Άλκη μη σίγα σιγά το έμαθε
τα μπολ να τ βάζεις μακρια το ένα απο το άλλο
να ξέρεις οτι αν δεν το μάθεις εσυ το σκυλάκι δεν θα μάθει μονο του για την συμπεριφορά του σκύλου μας υπεύθυνοι είμαστε εμείς
όταν παίζουν έτσι και βλέπεις οτι μπορει να τραυματιστούν πες όχι ή μη και μόλις σταματήσουν δώσε λιχουδίτσα

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
ναι ναι εννοειται τα εμβολιακια του τα κανει ολα. κοιτα εννοειται πως τον μαζευω κ εγω οταν κανει βλακειες αλλα σε οτι αφορα τα σκυλισια θεματα πιστευα οτι δεν ειναι καλο να ανακατευομαι κ επειδη η μικρη μου ειναι ΚΥΡΙΑ σε σχεδον ολα της νομιζα οτι θα τον συγκρατουσε αυτη κ θα του εδειχνε τι ειναι αποδεκτο κ τι οχι.. η μικρη μου ομως γιατι δειχνει τοσο αδιαφορια? της παιρνει τα παιχνιδια απο το στομα κ αυτη απλα σηκωνεται κ φευγει...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ίσως δεν είναι καθόλου κυριαρχική...τι να σου πω, έχει φαίνεται πολύ πράο χαρακτήρα :)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Είναι πανέμορφα!!να σου ζήσουν μην αμελήσεις τα εμβόλια και στην κατάλληλη ηλικία πρέπει να στειρωθεί (πολύ σημαντικό!)
μικρά είναι ακόμα θα μάθουν μαζί!μην απελπίζεσαι :)
μόνο βάλε όρια να καταλάβει οτι είσαι εσύ ο αρχηγός και επειδή μένεις σε διαμέρισμα μην σε νοίαζει το μέγεθος αλλά ο χαρακτηράς και ο τρόπος συμπεριφοράς του

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
χαχαχα ακριβώς τα ίδια με την δικιά μου!αν ήθελε θα τα έπαιρνε πίσω η μικρή δλδ δεν την "καταπιέζει " είναι σκυλάκια και έχουν το δικό τους κώσικα επικοινωνίας επίσης να ξέρεις οτι μας καταλαβαίνουν εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε :) :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ω ναι, είναι και αντίθετου φύλου, θα πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ προσεκτική όταν η μικρή έχει οίστρο, αν δε θες να στειρώσεις κάποιο από τα 2, να μην τα αφήνεις ΠΟΤΕ μαζί όταν η μικρή είναι σε οίστρο!

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Ίσως δεν είναι καθόλου κυριαρχική...τι να σου πω, έχει φαίνεται πολύ πράο χαρακτήρα :)
Απο τη μια αυτο ειναι πολυ πολυ καλο, απο την αλλη ομως ειναι σκυλακι! Θα ηθελα να κανει πιο αισθητη τη παρουσια της ειναι η πρωτη εδω!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Κάτι γενικό στείρωσε και τα 2 σου σκυλάκια και τ μαλτεζουλα αν θες μπορω να σου στείλω τους λόγους αλλα γράφει και στο φορουμ
η μικρή σου που είναι πιο μεγάλη μπορεί να καταλάβει ένα κουταβάκι και συμπεριφέρεται σαν μεγάλη αδερφή ή μάνα για αυτο να μην αντιδράει και το μικρό ξελισάει τώρα γιατι έτσι είναι η ηλικία του επειδή είναι μικρό μπορεις ν τ το μάθεις εύκολα

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Ω ναι, είναι και αντίθετου φύλου, θα πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ προσεκτική όταν η μικρή έχει οίστρο, αν δε θες να στειρώσεις κάποιο από τα 2, να μην τα αφήνεις ΠΟΤΕ μαζί όταν η μικρή είναι σε οίστρο!
α καλα δεν το συζηταω την μικρη θα την παω μεσα στο μηνα (αδιαθετησε πριν απο 2 μηνες) κ τον μικρο θα τον στειρωσω για να μην υποφερει η μπουκιτσα οταν μεγαλωσει ο Μπρουνο κ εχει ορμες κ δεν την αφηνει ησυχη!!! Τωρα αν θα κανω το σωστο δεν το ξερω απολυτα αλλα θα γλυτωσουμε κ εγω κ αυτα απο πολλα δυσαρεστα ευτραπελα!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Πανεμορφα τα σκυλάκια σου και πολυ ταιριαστα :)

Δοκιμασε να χαιδευεις τον Μπρουνο μονο όταν ειναι παρουσα η μικρη σου και μονο όταν δειχνει
καλη συμπεριφορα απεναντι της.

Δοκιμασε να τους ταιζεις σε διαφορετικο χωρο, για αρχή , σε συγκεκριμενες ώρες (π.χ πρωι βραδυ) και να μην αφηνεις το
φαγητο μονιμα στο μπωλ. Μόλις συνηθισουν δοκιμασε να τους ταιζεις στον ιδιο χωρο με επιτηρηση και να διορθώνεις
αυτον που πλησιαζει στο μπωλ του αλλου.

Να τα χαίρεσαι :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Ειδικός δεν είμαι αλλά επειδή μεγαλώνω κι εγώ τώρα κουτάβι και κάνει τα ίδια και χειρότερα στην μεγάλη μου που είναι και μεγαλόσωμη και όχι μπουκίτσα ;) και παρόλα αυτά δεν τον διορθώνει ποτέ επεμβαίνω εγώ. Αυτό που κάνω είναι ή να τον βάζω στο πάτωμα απαλά στο πλάι και να τον κρατάω απαλά πάντα και μιλώντας του ήρεμα μέχρι να ηρεμήσει και μόνο τότε τον αφήνω, ή τον παίρνω αγκαλιά και τον κρατάω εκεί πάλι ώσπου να ηρεμήσει.
Είναι πρόβλημα γιατί από την στιγμή που ο μεγάλος σκύλος δεν τον διορθώνει σε λίγο που θα γίνει και το κουτάβι μεγάλος θα την τραμπουκίζει πολύ άσχημα, γι'αυτό επεμβαίνω.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Μπράβο σου!!!!!!!και φυσικά θα κάνεις το σωστό!είμαι απόλυτη γιατι έχω δει και έχω ακούσει πολλά πάνω σε αυτο το θέμα μπράβο σου!και έσωσες ένα σκυλάκι απο το δρόμο και απο το θάνατο και θα βοηθήσεις ωστε να μην γεννηθούν άλλες ψυχές που θα ταλαιπωρούνται !
όσο πιο πολυ καιρο είστε μαζι τόσο πιο πολυ θα αντιλαμβάνεσαι την διαφορά το σκυλάκι θα αλλάζει και θα το βλέπεις και στη συμπεριφορά του προς την μπουκίτσα και προς εσένα

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Ειδικός δεν είμαι αλλά επειδή μεγαλώνω κι εγώ τώρα κουτάβι και κάνει τα ίδια και χειρότερα στην μεγάλη μου που είναι και μεγαλόσωμη και όχι μπουκίτσα ;) και παρόλα αυτά δεν τον διορθώνει ποτέ επεμβαίνω εγώ. Αυτό που κάνω είναι ή να τον βάζω στο πάτωμα απαλά στο πλάι και να τον κρατάω απαλά πάντα και μιλώντας του ήρεμα μέχρι να ηρεμήσει και μόνο τότε τον αφήνω, ή τον παίρνω αγκαλιά και τον κρατάω εκεί πάλι ώσπου να ηρεμήσει.
Είναι πρόβλημα γιατί από την στιγμή που ο μεγάλος σκύλος δεν τον διορθώνει σε λίγο που θα γίνει και το κουτάβι μεγάλος θα την τραμπουκίζει πολύ άσχημα, γι'αυτό επεμβαίνω.
αυτο φοβαμαι κ εγω αλλα προς το παρων τα αφηνω λιγο να δαγκωνονται ιδιαιτερα οταν τον δαγκωνει η μπουκιτσα γιατι αυτη ξερει ποτε κ ποσο κ βλεπω οτι πραγματικα το κανουν χωρις κακια διοτι ενω μπορει να πονεσει ο ενας τον αλλον αμεσως συνεχιζουν το παιχνιδι η θα ξαπλωσουν μαζι. βεβαια κοιταω να μην ξεφευγουν τα πραγματα κ οταν αρχιζουν τα γρυλισματα τα χωριζω στο δευτερολεπτο μην εχουμε κ αλλα.Οσο για το φαγητο τους βαζω εμποδιο μεταξυ τους και καθε φορα που παει να το σκασει ο μπρουνο τον ξαναβαζω στη θεση του(δεν τον βλεπω να χαμπαριαζει) ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΡΕΛΑ.!!!Παντως μου κανει τρομερη εντυπωση οτι ολη την ωρα ο ενας προσπαθει να καβαλησει τον αλλον! Μα συνεχεια!

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Γεια σου και από εμένα! Να το χαίρεσαι το νέο μέλος. Να σου πω και εγώ με την σειρά μου ότι και τα δικά μου τα ίδια κάνουν και χειρότερα γιατί είναι του ίδιου φύλου. Ο μικρός είναι μαζί μας περίπου 10 μέρες και κάνει ακριβώς ότι περιγράφεις παραπάνω. Καβαλάει τον μεγάλο, τον δαγκώνει ,τρώει από το μπολ του άλλου κλπ. Ο μεγάλος ενώ στην αρχή δεν αντιδρούσε καθόλου τώρα δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του και γίνονται ώρες ώρες κάτι καβγάδες! Ευτυχώς τα βρίσκουν αμέσως. Αυτό που κάνω εγώ είναι να τα χωρίζω όταν ο μικρός ξεκινάει να καβαλάει τον μεγάλο και να τα ταΐζω σε διαφορετικά μέρη τώρα στις αρχές τουλάχιστον. Μην ανησυχείς πάντως. Θα τα βρούνε. Και πίστεψέ με μπορεί να τσακώνονται αλλά αγαπιούνται! Τα δικά μου στο τέλος της μέρας κοιμούνται αγκαλιά όσο και αν έχουν μαλλιοτραβηχτεί!