Αυτός είναι ο Μαρκουλάκος μου!!!
Attachments
-
48,7 KB Προβολές: 93
-
30,5 KB Προβολές: 94
-
101,3 KB Προβολές: 106
Καλημέρα, είναι 1 έτους και 7 μηνών. Εγώ τον έχω μόνο 7 μήνες όμως.Καλημέρα ....είναι γλύκας....
πόσο είναι?
Καλημέρα!!Ναι τον είχε άλλος αλλά δεν μπορούσε να τον κρατήσει, μάλλον επειδή ήταν άρρωστος και επειδή ήξερε ότι τρελαίνομαι γι'αυτή τη ράτσα μου πρότεινε να τον πάρω. Βέβαια, δεν μου είπε τίποτα για την αρρώστια του. Μόνη μου το ανακάλυψα και αυτός φυσικά δεν παραδέχτηκε τίποτα. Τελοσπάντων, σημασία έχει ότι είναι καλά και τον αγαπάω πολύ.Καλώς τον άντρα!
Πως και τον έχεις 7 μήνες - τον είχε αλλος πριν?
Είναι 12,5 κιλά. Δεν έχει πολύ καιρό που πήρε βάρος. Ήταν πολύ αδύνατος όταν τον πήρα.Μου φαίνεται και αθλητικός τύπος (καθένας με το μακρύ του και το κοντό του!)! Πόσα κιλά είναι?
Έχει θυροειδή και μεγα-ισοφάγο, έκανε συνέχεια εμετούς και κανείς δεν μπορούσε να βρει από τι προκαλούνται αυτοί οι εμετοί κι έφτασα μέχρι τη Θεσ/κη για να του κάνουν διάγνωση κι έχει και κάποια δερματικά λόγω του θυροειδή. Βέβαια τώρα είναι μια χαρά, δεν κάνει καθόλου εμετό και για το θυροειδή παίρνει τη θυροξίνη του και θα υποχωρήσουν σιγά σιγά και τα δερματικά συμπτώματά του. Θυροξίνη θα παίρνει εφ'όρου ζωής αλλά γενικά είναι πολύ παιχνιδιάρης και φαγανός κι από συμπεριφορά, τι να σου πω, καλύτερος κι από άνθρωπο. Είναι πολύ καλός, αφού όποιος τον βλέπει θέλει να τον πάρει σπίτι του για να του φτιάχνει τη διάθεση!!Τι αρρώστεια έχει ο κακομοίρης?
Καλημέρα, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Σίγουρα τα έχω κάνει όλα αυτά, και φαγητό από ψηλά και τον κρατούσα όρθιο για να κατέβει το φαγητό κάτω και ειδική τροφή για το στομάχι του και όλα τα σχετικά. Έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο όμως και από εκεί που έκανε μέχρι και 20 εμετούς την ημέρα, τώρα δεν κάνει καθόλου. Τρώει κανονικά τώρα και παίζει και τρέχει συνέχεια και δεν δείχνει ούτε την παραμικρή δυσφορία. Παλιότερα όταν έτρωγε ήμασταν όλοι stand by μην τυχόν τρέξει ή κάνει καμία απότομη κίνηση και τα βγάλει πάλι. Τον βάζαμε κατευθείαν για ύπνο. Ούτε βόλτα ευχαριστιόταν ούτε παιχνίδι ούτε λιχουδιές ούτε τίποτα. Το μόνο που τον ταλαιπωρεί τώρα είναι η φαγούρα που έχει και τα ματάκια του που βγάζουν συνεχώς τσίμπλες λόγω του θυροειδή. Θα υποχωρήσουν αυτά όμως μου είπε ο κτηνίατρος σιγά σιγά με τη θυροξίνη. Κατά τα άλλα είναι ζωηρότατος.Καλό κουράγιο! Από ότι διάβασα ο μεγα-οισοφάγος μπορεί είτε να είναι εκ γενετής είτε να προκληθεί από άλλες αιτίες μεταξύ αυτών και θυροειδή. Φαντάζομαι ότι μπορεί να το έψαξες - μπορείς και πρέπει μάλλον να αλλάξεις κάποια πράγματα για να τον βοηθήσεις, όπως όρθια στάση φαγητού, ύπνος με το κεφάλι ψηλά, πολλά (3-4) μικρότερα γεύματα τη μέρα, νερό από ψηλά κλπ. Υπάρχει ένα καλό άρθρο εδώ, και με επεξηγηματικές φωτογραφίες αλλά είναι στα γερμανικά...
http://www.tintenblau.de/dermatomyositis/megaesophagus.htm
Καλημέρα!! Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά μου χάλασε το λάπτοπ σπίτι και τώρα μπήκα από το γραφείο στο forum. Δεν θέλει ειδική τροφή για τον θυροειδή αλλά για τον μεγα-οισοφάγο μου είχε πει ο κτηνιάτρος να του δίνω μόνο την κονσέρβα i/d της hills. Τώρα του δίνω κροκέτες hills αλεσμένες στο multi με νερό για να είναι πιο εύπεπτες -δική μου πατέντα αυτό- και είδα ότι έχει αποτέλεσμα κι έτσι τρώει αυτό. Τον ταϊζω 3 φορές τη μέρα και το μειονέκτημα είναι ότι κάνει κακά συνέχεια. Είναι φυσιολογικό αυτό? Μπορεί και 7-8 φορές τη μέρα ενώ με την κονσέρβα δεν έκανε τόσο. Μήπως δεν πρέπει να τον ταϊζω τόσο και να τα κάνει τόσο συχνά?Mπράβο σας για την προσπάθεια! Ο θυροειδής θέλει και ειδική διατροφή? Τι τον ταϊζεις? Γενικά αν χρειαστείς πληροφορίες ειδικά για γαλλικά μπουλντόγκ, η FrenchieFan κι εγώ είμαστε μέλη (η FrenchieFan είναι και admin εκεί) σε γερμανικό forum για γαλλικά μπουλντόγκ που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο πολλές φορές - οπότε ρώτα αν θέλεις να ψάξουμε κάτι...
Ναι στην αρχή του έδινα την i/d για περίπου 1,5 μήνα και να σου πω την αλήθεια δεν είδα καμία διαφορά,συνέχιζε κι έκανε εμετούς οι οποίοι μειώθηκαν σταδιακά και όχι απαραίτητα λόγω της κονσέρβας.Καλά κάνεις και τον ταϊζεις 3 φορές τη μέρα - από ότι είδα θέλει σπάσιμο του ταίσματος τουλάχιστο σε 3-4 γεύματα την ημέρα. Για το ότι κάνει κακά περισσότερες φορές δεν το ξέρω αλλά στην περίπτωσή του δεν νομίζω πως είναι το πιο ανησυχητικό πράγμα - σημασία έχει να κρατάει την τροφή μέσα του και να πάρει επάνω του. Ωστόσο ρώτα και τον κτηνίατρο να σου πει.
Επίσης από ότι είδα, για άλλους σκύλους είναι καλύτερη η τροφή σε μορφή "σούπας", σε άλλους σε μορφή χυλού και άλλοι με απλά μαλακωμένη την ξηρά. Σε περίπτωση φυσικής διατροφής (Barf), τους βολεύουν τα "μπαλάκια" από κιμά που είναι μαλακά. Μερικοί προτιμούν barf γιατί διασφαλίζει και τα απαραίτητα υγρά στο σκύλο, αλλά φαντάζομαι ότι και με τον χυλό τα παίρνει έτσι κι αλλιώς.
Η i/d φαντάζομαι πως δεν είναι τροφή γαι εφόρου ζωής, αλλά μάλλον για το πρώτο διάστημα μέχρι να συνέρθει το πεπτικό του.