Ο Λύκος κι αν εγέρασε ...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα παλαιοτερα μελη θα θυμουνται τη μανια της Ηρας με τις γατες.
Θα θυμουνται και τον αγωνα που εχω δωσει και τα ατελειωτα μαθηματα της δασκαλας μου, της Στελλας.

Ε, κάποτε φτασαμε στο σημειο να περναμε στο ένα μετρο διπλα από (ηρεμη) γατα, χωρις να τεντωθει το λουρι.

Πριν από λιγο καιρο, ημαστε στο βουνο. Η Ηρα ελευθερη να κανει οτ,ι θελει.
Το ‘φερε η κακια η ωρα και επεσε πανω σε γατα.

Το ότι δεν ορμουσε όταν ηταν σε εντολη, δεν σημαινε καθολου μα καθολου ότι δεν θα ορμουσε όταν ηταν στο free.

Χρειαστηκαν ελαχιστα δευτερολεπτα μεχρι η γατα να κρυφτει μεσα στα πουρναρια κι από κει να σκαρφαλωσει στο δεντρο, αφου πρωτα γρατζουνισε ασχημα στη μυτη την Ηρα.

Αυτό ηταν, παει χαμενη ολη η δουλεια μου και γυρισαμε εκει από οπου ξεκινησαμε, και η γατα εκτος από θηραμα εγινε και εχθρος.

Ο,τι ειχε η γρια στο νου της…

Βραδυνη βολτα στην πολη πριν λιγες μερες. Συναντιομαστε με την πιο μαγκιόρα γατα του κοσμου.

Την πλησιαζαμε και αυτή καμπουριασε αγριεμενη. Αυτό ηταν το λιγοτερο.
Αρχισε να περπαταει κατά πανω μας δειχνοντας τα δοντια και κανοντας και «ΧΧΧΓΓΓΓΡΡ» σαν ένα μικρο τιγρακι!

Δεν πιστευα στα ματια μου και στα αυτια μου. Η Ηρα να χτυπιεται στο λουρι, που το κρατουσα οσο πιο κοντα γινοταν στο κεφαλι της για να μην μπορει να κουνηθει.

Όταν πλεον η γατα εφτασε αγριεμενη στο μισο μετρο , επρεπε να δρασω.
Σηκωνω το ποδι, δινω μια δυνατη κλωτσια, και χτυπαω με δυναμη το … καλοριφερ που ηταν διπλα στο κρεβατι μου…

Πεταχτηκαν από τον υπνο η γυναικα μου και η Ζηνα τρομαγμενες, κι εγω να δαγκωνομαι για να μην με ακουσει ολη η Ξανθη.

Τρεις μερες δυσκολευομουν να περπατησω, και δυο δαχτυλα ηταν πρησμενα και μαυρα.

Από το στόμα του λύκου

Χθες το πρωι με την αυγη, πηγα την Ηρα στο βουνο.
Ελεγξα ως συνηθως οσο μπορουσα το μερος και την αφησα ελευθερη.

Παλι εγινε στο δευτερολεπτο. Και δεν ηταν ονειρο αυτή τη φορα, δυστυχως.
Ξαφνικα πεσαμε πανω σε ένα μικρο γατακι σε μια μικρη πλαγια. Στο κλασμα του την επεσε η Ηρα και το βαλε από κατω.

Το ΜΗ και το ΕΛΑ δεν δουλεψαν. Αμφιβαλω αν με ακουσε κάν. Ευτυχως ημουν πολύ κοντα.
Ετρεξα και την αρπαξα από τον σβερκο και την πλατη και την απομακρυνα.
Γλίστρησα όμως στην πλαγια με τις πευκοβελονες και φτασαμε μεχρι κατω με την Ηρα αγκαλια.
Μου ξεφυγε ομως με την πτωση, ξανανέβηκε και την επεσε στο γατι, κι εγω παλι πανω και παλι τα ιδια ακριβως. Μονο που αυτή τη φορα χτυπησα.
Το γατι στο μεταξυ αρχισε να σκαρφαλωνει σε ένα πευκο, αλλά η Ηρα το προλαβε και το αρπαξε.

Εφτασα όμως κι εγω σκαρφαλωνοντας με τα τεσσερα, την αρπαξα και της περασα το λουρι που ειχα δεμενο στη μεση μου.

Το γατι τραυματιστηκε αλλά την γλυτωσε. Ετσι θελω να πιστευω.
Εδεσα την Ηρα σε ένα δεντρο και πηγα να βρω το γατακι, αλλά ειχε εξαφανιστει.

Με το που γυρισαμε σπιτι, το χερι μου πονουσε τρομερα. Το βραδι ηταν πλεον ανυποφορο και πηγα στο νοσοκομειο, επειδη φοβηθηκα για σπασιμο.
Εκανα και ακτινες αλλά δεν εχει σπασιμο ουτε ραγισμα. Μονο πολυ ασχημους μώλωπες.
Οντας αριστεροχειρας, δυσκολευομαι να κανω οτιδηποτε εάν χρειαζεται ο αντιχειρας. Στην παραμικρη κινηση με σφαζει.

Δεν μπορω να την κατηγορησω που ηθελε να φαει το γατι, αλλά η απιστευτη εμμονη και η απαραδεκτη ανυπακοη με εβαλε σε πολλες σκεψεις.

Έκανες τον λύκο φίλο, βάστα και κομμάτι ξύλο.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μμμμμ... Πρόβλημα... Λες να μν το αποβάλλει ποτέ? Είναι κάποια πράγματα που για ορισμένα σκυλιά είναι κόκκινο πανί κ δν τα ξεφορτώνεσαι ποτέ. Το πιτ-μπουλ μιας φίλης είναι το καλύτερο σκυλί του κόσμου με όλα τα ζωντανά. Μερικές φορές νομίζεις ότι είναι σκυλάκι καναπέ. Τα πάει καλά με όλους τους σκύλους, αλλά μν δει ΓΠ. Αφιονίζεται με τν συγκεκριμένη ράτσα. Έχουμε πρόβλημα με τα ΓΠ στν δρόμο, αλλά κ μιας άλλης φίλης. Δν μπορόυμε να βρεθούμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο. Το γιατί... Το ψάχνουμε...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τελικά μετά από όλο αυτό ακόμα δεν κατάλαβα... Ο λύκος που γέρασε ποιος είναι?
Ξέρουμε όλοι ότι η Ήρα δεν είναι γρια, φοβάμαι ότι ο τίτλος δεν είναι υπερ σου! :D

Νομίζω δεν έχω προλάβει να σου πω καλώς ξαναήρθες και αυτό είναι μια καλή αφορμή.
Μου είχαν λείψει τα γραπτά σου, τώρα το συνειδητοποιώ.

Μήπως να κόβατε σιγά σιγά τις ελεύθερες βόλτες?
Περαστικά και προσοχή στις γάτες :)

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
πωπω τι επαθες...........ολα μαζι ετυχαν......καταρχας περαστικα για το χερι και για το ποδι...........οσον αφορα την ανυπακοη της μου εχει τυχει κι εμενα με γατα και να σου πω οτι πλεον εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι αυτοι οι 2 το ''εχουν στο αιμα'' τους να παραμενουν ασπονδοι εχθροι, και να τσακωνονται 'σαν το σκυλο με τη γατα'..... οχι βεβαια οτι δε γινονται και καποια φιλαρακια αλλα αν ηταν καποιο αλλο ζωο(εκτος γατας) εσυ που την ξερεις πως θα ειχε αντιδρασει??? ειναι μονο με τις γατες δηλαδη αυτο το θεμα??

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μαλιστα. "Ο λυκος κι αν εγερασε, την πονηρια την εχει"...

Τι να πουμε, διολου απιστευτη και σπανια η ιστορια αυτη. Τα ενστικτα ειναι παντα εκει. Τα ελεγχουμε, τα περιοριζουμε, δεν τα εξαλειφουμε ομως...

Περαστικα! Ευτυχως που δεν ειναι σπασιμο..

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τι να πουμε, διολου απιστευτη και σπανια η ιστορια αυτη. Τα ενστικτα ειναι παντα εκει. Τα ελεγχουμε, τα περιοριζουμε, δεν τα εξαλειφουμε ομως...
Κι αυτό είναι η ομορφιά το να έχεις τέτοιο ζώο σαν συντροφιά.
Χάρη να χαίρεσαι την Ήρα και να ξέρεις ότι σε όλες της σχέσης υπάρχουν μικροπροβλήματα :D

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Πρώτα από όλα περαστικά σου. Ανάλογο πρόβλημα έχω και εγώ με τον δικό μου. Μην δει γάτα, τρελαίνεται! Από δικό μου λάθος (απροσεξία θα το έλεγα καλύτερα), όταν ήταν πιο μικρός, τον γρατζούνισε μια γάτα και από τότε κάθε φορά που τις βλέπει αφηνιάζει, παρόλες τις προσπάθειες μου να τον περιορίσω. Το περίεργο είναι ότι μόνο όταν βγαίνει μαζί μου είναι πιο επιθετικός με τα γατιά, ενώ όταν βγει με τα άλλα μέλη της οικογένειας, συνήθως αδιαφορεί.Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό;

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Όχι ρε σούπερμαν, ίσα-ίσα που εγώ είμαι πολύ πιο αυστηρός μαζί του, και οι άλλοι τον έχουν στο πιο χαλαρό.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Πιστεύεις δλδ ότι νιώθει εκείνη την στιγμή ότι ανησυχώ και για αυτόν τον λόγο αντιδράει έτσι; (αυτό είναι πιθανόν να συμβαίνει ). Το γεγονός ότι το δυσάρεστο συμβάν έγινε όταν ήμασταν μαζί, πιστεύεις ότι επηρεάζει την ψυχολογία του και την διαθεσή του;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Περαστικα Αρη... συννενοημενα ειναι τα κοπροσκυλα?
Παρομοιο περιστατικο ειχα με τον Ντιεγκο μια βδομαδα πριν.. σχεδον 3 χρονια προσπαθειας, ζησαμε με γατακια, κοιμοταν αγκαλια μαζι τους, πηγαιναμε στο καταφυγιο κ οι γατες τριβοντας πανω του, το γατο των δικων μου απλα τον μυριζε και απομακρυνοταν.. παρολαυτα η ενταση στην οψη μιας γατας υπηρχε παντα..με εντολη και τραβηγμα καταφερναμε να περναμε διπλα τους στο ενα μετρο... εγω ειχα εφησυχαστει . Ανεμελη εγω στη βολτα μας βλεπει τη γατα, κανει ενα τιναγμα μου φευγει το λουρι ( δε χρειαζεται να πω οτι καμια εντολη δε δουλεψε), αρχιζει το κυνηγι, απο πισω εγω.. τον βρισκω μεσα σε ενα κηπο πολυκατοικιας με αιμα στο στομα κ στα μαγουλα... τον καθαριζω και δε βρισκω πουθενα πληγη... μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι. Τον δενω στη μαντρα και ψαχνω για τη γατα.. πουθενα.. ελπιζω οτι ξεφυγε...
Τελικα τιποτα δεν αλλαξε... ηταν σαν να μην εχω κανει απολυτως τιποτα ολα αυτα τα χρονια...:(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παιδιά έχω μία απορία. Σε σκύλο με έντονο το prey drive υπάρχει περίπτωση όση εκπαιδευση και να του κάνεις να αποδεκτεί, όχι μόνο μία γάτα, αλλά όλες τις γάτες και να μην τις κυνηγάει; Απίθανο σενάριο...Πάντως παρόλη την ταλαιπωρία που τραβήξες Harryf αλλά και εσύ Αμαλία παρόλη την δυσάρεστη έκβαση είναι μεγάλη ανακούφιση να ακούς ανθρώπους που προσπαθούν να σώσουν την γάτα και δεν αντιδρούν με το γνωστό "σκύλος είναι τι να κάνουμε τώρα θα τις κυνηγήσει!"

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
l.Kyveli τις αγαπω τις γατες.. εχω μεγαλωσει με 2 γατες... απο τα πρωτα πραγματα που εκανα στον Ντιεγκο απο κουταβι ηταν να τον εξοικιωσω με αυτες... παρολαυτα εμπειροι με ντογκο μου ελεγαν τη "δικια του" γατα δε θα την πειραξει ποτε ολες οι αλλες θα ειναι θηραμα. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα... δεν αλλαζει οσο και "σπασεις" το ενστικτο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αμαλια, όπως θα θυμασαι, η Ηρα παντα ετσι ηταν. Δεν υπηρχε περιπτωση να συνυπαρξει με γατα ουτε εξ αποστασεως. Το μονο που αλλαξε κάποτε ηταν ότι ειχα μαθει να την ελεγχω σε καλο βαθμο στη θεα ηρεμης γατας. Προκλητικης ουτε συζητηση βεβαια. Αλλά η Ηρα είναι πολύ προβλεψιμη στο θεμα αυτό.

Ο Ντιεγκο μου κανει πολλη εντυπωση. Πώς γινεται από εκει που χαϊδευοταν με τις γατες, ξαφνικα να του γυρισουν ετσι τα μυαλα? Αλλά όπως ειπες, συνυπηρχε με τις δικες σας γατες. Μου κανει εντυπωση η διακριση που εκανε.

Δοκιμασε και του αρεσε, θα μου πεις. Και τωρα που γευτηκε την επιβραβευση του κυνηγιου, ο διακοπτης γυρισε, φοβαμαι οριστικα.

Τωρα θελουν και οι δυο πολύ μεγαλυτερη δουλεια από πριν. Γιατι, ακομα και να διορθωθουν αυστηρα, αξιζει στο μυαλο τους η προσπαθεια τους και η τιμωρια, γιατι η επιβραβευση που δινει η συλληψη γατας, σκιουρου και παντος τριχωτου θηραματος είναι τεραστια για έναν σκυλο με ισχυρο κυνηγετικο ενστικτο.

Εγω τις γατες δεν τις χωνευω ιδιαιτερα. Δεν υπηρχε όμως περιπτωση να επιτρεψω να ξεκοιλιασει μπροστα στα ματια μου ένα μικρο γατακι, που δεν ειχε κάν σοβαρα νυχια να αμυνθει, ουτε αρκετη ταχυτητα να τρεξει.
Δεν μιλαμε πλεον για κυνηγι ή μαχη, αλλά για εν ψυχρω δολοφονια ενός μωρου.
Ακομα το βλεπω μπροστα μου το αμοιρο. Δεν θα το συγχωρουσα στον εαυτο μου αν δεν επενεβαινα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97