Οστεοαρθρίτιδα;

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
Καλησπερα,
ο σκυλος μου κλεινει τα 11 του χρονια τον μα'ι'ο.Ειναι ημιαιμος , διασταυρωση λυκοσκυλου με ροτβαιλερ απ'οτι μας ειχανε πει.
τους τελευταιους 2 με 3 μηνες εχει προβλημα κινησης με τα πισω του ποδια..ξεκινησε με ενα τρανταγμα στο πισω δεξι του ποδι και κατεληξε τωρα να σερνει τα δυο πισινα του ποδια με λιγες εξαιρεσεις οπου μπορει και στηριζεται ,ή ψιλοπερπαταει χωρις καλη ισορροπια.ανα διαστηματα δεν εχει πολυ ορεξη να φαει .κανει ομως κανονικα την αναγκη του στηριζομενος στα πισω ποδια του.εχω ρωτησει δυο κτηνιατρους και μου ειπαν και οι δυο οτι προκειται για οστεαρθριτιδα και οστεομυελιτιδα (ειναι ελαφρα πρησμενα τα κατω ακρα του).γενικα αποφευγουμε και τις αποτομες κινησεις-αγγιγματα στα ποδια του,γιατι ποναει και γινεται επιθετικος καποιες φορες.υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο?αν οχι,μπορει μια θεραπεια με αντιφλεγμονωδη και αντιβιωση να εχει αποτελεσμα και για ποσο?
η αγωγη που μου συνεστησε ο κτηνιατρος ειναι:antirobe(150 mg/cap),synulox(500mg),trocoxil(75 mg),viyo veterinary συμπληρωμα διατροφης.
ειναι αναστρεψιμη η κατασταση?η νοσος ειναι εκφυλιστικη ,σωστα?
καποιος με αναλογη εμπειρια???

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
11 χρόνων παππούλης είναι!

Αγάπη και προδέρμ θέλει ο σκυλάκος!

Από εδώ και πέρα συντήρηση χρειάζεται!Μην τον ζορίζεται...νομίζω είναι φυσιολογικό αυτό που περνάει!

Κοίτα αν μιλούσαμε για έναν νέο σκύλο 4-5-6 χρονών θα λέγαμε ότι είναι νωρίς αλλά τώρα μιλάμε για έναν 11 χρονών!

Να τον χαίρεστε!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Συγνώμη που πιάνομαι απ' τις λέξεις αλλά γράφεις ότι ρώτησες δύο κτηνιάτρους. Δηλαδή δεν έγινε κανονική εξέταση με ψηλάφηση από γιατρό;

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
Συγνώμη που πιάνομαι απ' τις λέξεις αλλά γράφεις ότι ρώτησες δύο κτηνιάτρους. Δηλαδή δεν έγινε κανονική εξέταση με ψηλάφηση από γιατρό;
ναι εγινε επισκεψη

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τότε φίλε μου πρέπει να αποδεχτείτε την ηλικία του, να μην τον κουράζετε και να μη στρεσσάρεται. Τα μη στεροειδή είναι αναγκαίο κακό αλλά θα ανακουφιστεί κάπως. Τα αυτοάνοσα πάντως δεν θεραπεύονται ποτέ πλήρως.

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
ναι καταλαβαινω..εγω το μονο που θελω ειναι να ζει με λιγη αξιοπρεπεια..ελπιζω λιγακι να παρει τα πανω του..σευχαριστω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.883
20.262
Η οστεοαρθρίτιδα, ειναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη πάθηση. Οι γιατροί σου, σου σύστησαν συντηρητική θεραπεία. Η μείωση του σωματικού βάρους [σε περίπτωση που είναι παχύσαρκος], σε συνδιασμό με την αλλαγή του τρόπου ζωής, είναι τα μοναδικά μέσα που απαιτούνται. Μέτρια άσκηση [απλός περίπατος με το λουρί] και κολύμβηση, είναι απαραίτητη προυπόθεση για την διατήρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων. Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και οι χονδροπροστατευτικές ουσίες, είναι η κύρια ομάδα φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπισή της.

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
Η οστεοαρθρίτιδα, ειναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη πάθηση. Οι γιατροί σου, σου σύστησαν συντηρητική θεραπεία. Η μείωση του σωματικού βάρους [σε περίπτωση που είναι παχύσαρκος], σε συνδιασμό με την αλλαγή του τρόπου ζωής, είναι τα μοναδικά μέσα που απαιτούνται. Μέτρια άσκηση [απλός περίπατος με το λουρί] και κολύμβηση, είναι απαραίτητη προυπόθεση για την διατήρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων. Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και οι χονδροπροστατευτικές ουσίες, είναι η κύρια ομάδα φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπισή της.
σε ευχαριστω για την ανταποκριση..το θεμα ειναι οτι δεν μπορω ουτε για βολτα με το λουρι να τον παω..δεν μπορει να περπατησει καλα..σερνει τα πισω ποδια του και κουραζεται πολυ γρηγορα..οποτε και ξαναμπαινει στο σπιτακι του και καθεται..βγαινει μονο για να κανει την αναγκη του..και καμια ή δυο φορες ακομα..αλλα για λιγο..αυτην ακριβως την βολτα που λες θελω να καταφερω να ξανακανουμε..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Mariaef, όπως σου είπαν τα παιδιά η οστεοαρθροίτιδα δεν είναι αναστρέψιμη, αλλά αυτό εξαρτάται και από το στάδιο που βρίσκεται στον σκύλο σου. Στην δικιά μου που είναι πατημένα δέκα, με αντιφλεγμονώδη metacam και τροφή j/d reduced calories της hills την αντιμετωπίσαμε με μεγάλη επιτυχία. Ο σκύλος μου δεν είχε διάθεση για βόλτες και τώρα δεν θέλει να γυρίσει πίσω, δεν παραπαίει πια όταν σηκώνεται από τον υπνο της και παίζει με τις ώρες με τον μικρό που φέραμε πρόσφατα στο σπίτι.
Και το βάρος που ανέφερε η mareco είναι πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι αδυνάτισε η δικιά μας και ακόμη βρίσκεται σε δίαιτα την έχει βοηθήσει επισης. Οι σκύλοι με οστεοαρθροίτιδα είναι καλό να είναι κάτω από τα κιλά τους.
Από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι ο δικός σου είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο, αλλά δοκίμασε την τροφή που σου λέω και ελπίζω να δεις και εσύ βελτίωση. Έχεις αρχίσει φαρμακευτική αγωγή;

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
ναι εχω ξεκινησει την αγωγη που αναφερω και στο αρχικο post μου..πριν ομως απο αυτην επερνε μονο αντιφλεγμονωδες ,μισο χαπι καθε μερα για τρεις εβδομαδες περιπου..ναι ειναι προχωρημενο το σταδιο..δυσκολευεται πολυ με τα πισω ποδια..τα σερνει..σταυρωνονται..πεφτει κατω..και γενικα περναει πολλες ωρες στο σπιτακι του..με την διατροφη δυστυχως αργησα να κινηθω..τωρα προσπαθω να του κανω μια σωστη διαιτα..σευχαριστω για τη συμβουλη

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Εύχομαι τα καλύτερα. Αν είναι υπέρβαρος φρόντισε κι αυτό.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πήγαινε με τα νερά του!

Αστον όπως νιώθει!Αν θέλει να είναι στο σπιτάκι του άστον στο σπιτάκι του!Δεν θέλει ζόρισμα, θέλει ησυχία τώρα!
Δικαιολόγησε του την "επιθετικότητα" της στιγμής!Τι να κάνει και αυτός!
Όλα για αυτόν από εδώ και πέρα, θέλει να ξαπλώσει ας ξαπλώσει, θέλει να σηκωθεί να πάει για την ανάγκη του ας πάει, θέλει να εκνευριστεί με κάτι ή με κάποια απότομη κίνηση που έκανες βοηθώντας τον ας εκνευριστεί!Όλα είναι δικαιολογημένα!

Συνέχισε με τις συμβουλές του γιατρού και παρακολούθα τον κάθε μέρα!

Καλή συνέχεια εύχομαι!Να τον βοηθάς και να τον προσέχεις!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χρόνια Πολλά και περαστικά κι από μένα. Δυστυχώς η μόνη κάπως αποτελεσματική θεραπεία είναι με βλαστοκύτταρα και γίνεται απ' όσο ξέρω μόνο στην Αμερική για την ώρα και όχι παντού. :( Οι κτηνίατροί σας πάντως έδωσαν τη στάνταρ συντηρητική θεραπεία.

http://www.mspca.org/vet-services/angell-boston/surgery/stem-cell-therapy.html
http://www.youtube.com/watch?v=b4sigLWbLwc

Last edited:

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
Πήγαινε με τα νερά του!

Αστον όπως νιώθει!Αν θέλει να είναι στο σπιτάκι του άστον στο σπιτάκι του!Δεν θέλει ζόρισμα, θέλει ησυχία τώρα!
Δικαιολόγησε του την "επιθετικότητα" της στιγμής!Τι να κάνει και αυτός!
Όλα για αυτόν από εδώ και πέρα, θέλει να ξαπλώσει ας ξαπλώσει, θέλει να σηκωθεί να πάει για την ανάγκη του ας πάει, θέλει να εκνευριστεί με κάτι ή με κάποια απότομη κίνηση που έκανες βοηθώντας τον ας εκνευριστεί!Όλα είναι δικαιολογημένα!

Συνέχισε με τις συμβουλές του γιατρού και παρακολούθα τον κάθε μέρα!

Καλή συνέχεια εύχομαι!Να τον βοηθάς και να τον προσέχεις!
εχεις δικιο..δεν θελει ζορισμα καθολου..ειναι πιο κεφατος μετα τα φαρμακα..ομως τα ποδαρακια του συνεχιζουν τα ιδια...σευχαριστω για τις ευχες!ελπιζω να ειναι λιγακι καλυτερα..δεν θελω να ταλαιπωρειται ετσι,ενω εχει ακομα δυνατη ψυχουλα

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
παρακολουθω την καθημερινοτητα του σκυλου μου και βλεπω οτι ειναι σχεδον συνεχεια μεσα στο σπιτακι του ξαπλωμενος..με εξαιρεσεις οπου βγαινει για να φαει(η ορεξη του ειναι κανονικη) ,για να κανει την αναγκη του(οπου μερικες φορες λερωνεται γιατι χανει την ισορροπια του) και καποιες φορες ακομα αμα τον πιεσουμε λιγακι.το θεμα μου λοιπον ειναι το εξης:γαυγιζει ακομα αρκετα..ακουει πορτες και θελει να βγει εξω..μου δινει την εντυπωση οτι δεν καταλαβαινει οτι δεν μπορει..και αυτο ειναι που με στενοχωρει ακομα περισσοτερο,να τον βλεπω να θελει αλλα να μην μπορει.σκεφτομαστε αρκετα την ευθανασια..ειναι πολυ νωρις ακομα?ή οντως τον βασανιζω ?αξιζει να του παρατεινω μια τετοια ζωη?ειναι πρωτη φορα που ερχομαι αντιμετωπη με αυτην την κατασταση και δεν ημουν καθολου προετοιμασμενη να την αντιμετωπισω..ακουω συνεχεια και ανθρωπους εδω(μενω σε επαρχια ,ισως παιζει το ρολο του) να μου λενε οτι δεν θα αλλαξει κατι..ενας εκπαιδευτης μου ειπε το ιδιο χθες..παρακαλω οποιος εχει καποια γνωμη για την ευθανασια να μου την πει..ανοιχτα και με το χερι στην καρδια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.883
20.262
Οσον αφορά την ευθανασία, δεν μπορεί κανένας να σου πει, κάνε έτσι ή κάνε αλλιώς. Εσύ μόνο μπορείς να κρίνεις, από το πως νοιώθεις και το πως αξιολογείς την ζωή του σκύλου σου.
Αυτό που θα ήθελα εγώ να σου πω, είναι ότι ο σκύλος σου, είναι μεν μεγάλος σε ηλικία και πρέπει αυτό να το εμπεδώσεις, θα μπορούσε όμως να φτάσει και τα 13 και τα 15. Το αν και το πόσο υποφέρει, μόνο εσύ μπορείς να το δεις. Πιστεύω όμως, ότι δεν του έχεις δώσει τον χρόνο, να ανταποκριθεί στην όποιας μορφής θεραπεία του κάνεις. Δεν λέω ότι θα γίνει τελείως καλά, αλλά μπορεί και να πάρει τα πάνω του. Νομίζω ότι βιάζεσαι, αλλά και πάλι, εσύ ξέρεις καλύτερα.

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
Οσον αφορά την ευθανασία, δεν μπορεί κανένας να σου πει, κάνε έτσι ή κάνε αλλιώς. Εσύ μόνο μπορείς να κρίνεις, από το πως νοιώθεις και το πως αξιολογείς την ζωή του σκύλου σου.
Αυτό που θα ήθελα εγώ να σου πω, είναι ότι ο σκύλος σου, είναι μεν μεγάλος σε ηλικία και πρέπει αυτό να το εμπεδώσεις, θα μπορούσε όμως να φτάσει και τα 13 και τα 15. Το αν και το πόσο υποφέρει, μόνο εσύ μπορείς να το δεις. Πιστεύω όμως, ότι δεν του έχεις δώσει τον χρόνο, να ανταποκριθεί στην όποιας μορφής θεραπεία του κάνεις. Δεν λέω ότι θα γίνει τελείως καλά, αλλά μπορεί και να πάρει τα πάνω του. Νομίζω ότι βιάζεσαι, αλλά και πάλι, εσύ ξέρεις καλύτερα.
εχεις δικιο..ισως βιαζομαι..απλα φοβαμαι μηπως δεν αλλαξει κατι και απλα συνεχισω να συντηρω μια στασιμη κατασταση.αυτο δεν το θελω..γιατι πιστεψε με βλεπω εναν σκυλο που εχει ψυχη μικροτερη απτην ηλικια του και ενα σωμα που δεν τον υποστηριζει.σε ευχαριστω και παλι για την απαντηση σου..με βοηθαει πραγματικα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Και εγώ αυτό ακριβώς που σου απάντησε η mareco σκέφτηκα όταν διάβασα το ποστ σου, σίγουρα δεν θα γίνει περδίκι με την θεραπεία αλλά ακολουθησέ την, άλλαξε του και την διατροφή με μια σχετική με το πρόβλημα όπως η j/d της Ηills ή η mobility της royal και μετά από κανά δύο μήνες είμαι σίγουρη ότι θα δεις βελτίωση. Αν δεν δεις και πιστεύεις ότι το ζώο υποφέρει το σκέφτεσαι τότε αφού πρώτα θα έχεις κάνει ότι μπορείς.

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
ναι αυτο θα κανω..θα θεσω ενα χρονοδιαγραμμα ανταποκρισης στη θεραπεια, σε συννενοηση με τον γιατρο φυσικα..και θα αποφασισει ο χρονος για εμενα.. εσεις τι πιστευετε για το ποσος χρονος ειναι αρκετος ωστε να ειμαι σιγουρη οτι τα πραγματα δεν θα αλλαξουν...2...3...6 μηνες??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.883
20.262
Μην βάζεις στο μυαλό σου τόσο αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Ασε τον χρόνο [και τον σκύλο σου] όπως λες, να δείξει.
Και αντί να προβληματίζεσαι συνεχώς, ζήσε την κάθε μέρα μαζί του, σαν να μην τρέχει τίποτα :) Είναι μια κατάσταση που θα την ζήσουμε όλοι μας. Οι πιο τυχεροί τουλάχιστον. Στην ώρα της όμως. Οχι νωρίτερα. Οπότε αναθεώρησε σκέψεις :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.301
Μέλη
20.062
Νεότερο μέλος
Hroula