Ορμάμε σε ξένους αδιακρίτως!!

pateras

Active Member
12 Ιουνίου 2009
30
0
43
Αθήνα
Η Ηλεκτρα μου ειναι πλεον 7 1/2 μηνων. Προκειτε για Βελγικο tervuren διασταυρωμενο με Γερμανικο Ποιμενικο. Ολα πανε καλα. Ειναι υπακουη στη βολτα με και χωρις λουρι, παιζουμε πολυ, κανουμε παρεα 3-4 ωρες τη μερα με ολη την οικογενεια (πεθερικα και συζυγο), και γενικοτερα δεν εχουμε προβληματα συμπεριφορας και κοινωνικοτητας. Αυτο που με προβληματιζει πολυ ειναι η τρελλα που την πιανει οταν βλεπει αλλους ανθρωπους. Γνωστους και αγνωστους! Ορμαει κατα πανω τους για παιχνιδι! Το λουρι φτανει στα ορια του να σπασει απο τη μανια της. Δεν ακουει καθολου, σαν να ακουει τις Σειρηνες. Και δεν υποχωρει ακομα και αν τελικα παρει τα χαδια της. Με τα μελη της οικογενειας συμπεριφερεται ακριβως το ιδιο κυριως το πρωι που εχει πολλες ωρες να μας δει, ειτε λυτη ειτε δεμενη. Ζει στον κηπο. Τι μπορει να ειναι η αιτια/ες για αυτη τη συμπεριφορα της;

Last edited:

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Μήπως την αφήνετα πολλές ώρες δεμένη ?
Αυτό μου ακούγεται σαν έκρηξη χαράς και επιθυμία για επαφή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να τα στερείται για αρκετό διάστημα (π.χ. αν είναι μόνη της ή δεμένη για ώρες).
Όπως και να 'χει πάντως, θα πρέπει να της το σταματήσετε γιατί δεν είναι καθόλου χαριτωμένο. Σκέψου ότι αφενός δεν έχει ο καθένας όρεξη να πηδάει πάνω του ο κάθε σκύλος, αφετέρουν κι εσένα θα σε εκνευρίσει όταν ας πούμε έχεις καλά ρούχα...
Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος να σου προτείνω, ας το κάνει κανένας πιο έμπειρος...:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Είναι κουτάβι, είναι κοινωνικό κουτάβι κι ως τέτοιο ενθουσιάζεται με τον κόσμο!

Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι εκπαίδευση ώστε να μάθει πως θα συμπεριφερεται όταν συναντάει ανθρώπους στη βόλτα!

Επίσης, χρειάζεται μάλλον περισσότερη επαφή με εσας και ίσως περισσότερη εκτόνωση!

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
εμενα ετσι εκανε ο δικος μου καθε φορα που γυρνουσα απο την δουλεια ορμουσε για χαδια.και δεν σταματουσε μεχρι να τα παρει..!!αλλα το σταματησα!ηξερα οτι εκανε ετσι γιατι ειχε να με δει για πολλες ωρες.οποτε καθε φορα που γυρνουσα βγαινοντας απο το αμαξι πηγενα καρφι στο σπιτι μεσα.χωρις να του μιλησω..οποτε τωρα ξερει και απλα εχεται με καλοσοριζει στο αμαξι με την παρουσια του χωρις να ορμαει..και χωρις να απετει χαδια..με παει μεχρι την πορτα και οταν θα βγω θα εχει φερει το παιχνιδακι του και θα ειναι ετοιμος για μια τρελη τρελη βολτα!η σκυλιτσα σου κανει ετσι γιατι ειστε πολυ ωρα μαζι της..αφιεροστε οσο περισοτερο χρονο μπορειτ και με παιχνιδια που θα βαζουν ολη της την ενεργεια..και γαι να σταματηση να πηδαει πανο σας οταν σας βλεπει απλα οταν την βλεπετε οτι περνει φορα για να το κανει αυτο γυριστε της την πλατη..θα το παρει σαν αδιαφορεια και θα ερθει απο την μπροστα μερια και τοτε δωστε την μια ληχουδια..και καθε φορα που θα ειναι διπλα σας ηρεμη να την ανταμοιβεται με κατι για να καταλαβει το σωστο..και οταν χοροπηδαει πανω σας απλα γυριστε της την πλατη(ετσι το καταφερα στον δικο μου..αυτο το ειδα σε ενα βιντεο..και επιασε)

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
καν το αλλο οταν ερχεται κατα πανω σου ελα χαμηλωσε στο υψος της για να την χαιδεψεις μπορει να σταματησει ετσι να πηδαει(αν και δεν ξερω καα ποσο ειναι σωστο για θεμα εκπαιδευσης να εισαι στο ιδιο υψος με τον σκυλο γιατι μπορει να παιζει ρολο)πως καταφερες να την κανεις να μην περνει πραγματα απο κατω?ο δικος μου οτι του κατσει καλα στο ματι μου το φερνει για παιχνιδι!γιαυτο τον εχω δεμενο μεχρι να τον απο στο παρκο για σκυλους οπου εκει το τελευταιο που θελει εινα να βρει κατι απο κατω..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στη βόλτα, ειδικά όταν εχουμε ανεκπαιδευτο κουτάβι, πάντα το σκυλι δεμένο στο λουρί του!
Ελεύθερο μόνο σε περιφραγμένο ελεγμενο χώρο!

pateras

Active Member
12 Ιουνίου 2009
30
0
43
Αθήνα
καν το αλλο οταν ερχεται κατα πανω σου ελα χαμηλωσε στο υψος της για να την χαιδεψεις μπορει να σταματησει ετσι να πηδαει(αν και δεν ξερω καα ποσο ειναι σωστο για θεμα εκπαιδευσης να εισαι στο ιδιο υψος με τον σκυλο γιατι μπορει να παιζει ρολο)πως καταφερες να την κανεις να μην περνει πραγματα απο κατω?ο δικος μου οτι του κατσει καλα στο ματι μου το φερνει για παιχνιδι!γιαυτο τον εχω δεμενο μεχρι να τον απο στο παρκο για σκυλους οπου εκει το τελευταιο που θελει εινα να βρει κατι απο κατω..
Νομιζω εχω διαβασει καπου πως ειναι καλο να παιζεις βρισκομενος στο ιδιο υψος με το σκυλο ή να κυλιεσαι μαζι του, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Το θεμα με τα πραγματα απο κατω ξκινησε ως εξης: Παιζοντας με τα παιχνιδια της -ιδιως με το μπαλακι- ηταν πολυ κτητικη και δεν εδινε ευκολα τα παιχνιδια της. Ξεκινησα να της μαθω το "αστο". Αφου εμαθε στο 90% των περιπτωσεων να αφηνει, αρχισα να εφαρμοζω το ιδιο και στη βολτα. Με το λουρι σαν απο πεισμα δεν ηταν τοσο υπακουη οσο λυμενη. καθε φορα που μυριζε κατι κι εβλεπα πως θα το παρει της ελεγα "μη", αν τελικα το επαιρνε αμεσως "Ηλεκτρα αστο". Πλεον πολυ σπανια να παρει κατι και να με φτασει σε σημειο να της πω και το "μη" ακομα.

Στη βόλτα, ειδικά όταν εχουμε ανεκπαιδευτο κουτάβι, πάντα το σκυλι δεμένο στο λουρί του!
Ελεύθερο μόνο σε περιφραγμένο ελεγμενο χώρο!
Φοιβο εχεις πολυ δικιο. Αρχικα την αμολαγα σε οικοπεδο με περιφραξη. Πλεον μετα τις 23:00-23:30 και μονο στο δρομο λυμενη επειδη μενω σε μια περιοχη με μονο 3 σπιτια σε μια ακτινα 1 km πιστευω πως ειναι καλη ασκηση/εκπαιδευση για εκεινη και για εμενα να εκτελει υπο πραγματικες συνθηκες. Ισως να ειμαι και 100% λαθος, το ξερω.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν δεν είναι στο λουρι και δεν εκτελεσει την εντολή Ελα πώς θα την επιπλήξεις και πότε;

Γενικά όταν είναι τα σκυλιά σε περίοδο εκμάθησης των εντολών πρέπει να είναι ελεγχομενα ωστε να μην εχουν την επιλογη να μην εκτελέσουν τις εντολές καο μαθουν να αδιαφορουν!;)

pateras

Active Member
12 Ιουνίου 2009
30
0
43
Αθήνα
Αν δεν είναι στο λουρι και δεν εκτελεσει την εντολή Ελα πώς θα την επιπλήξεις και πότε;

Γενικά όταν είναι τα σκυλιά σε περίοδο εκμάθησης των εντολών πρέπει να είναι ελεγχομενα ωστε να μην εχουν την επιλογη να μην εκτελέσουν τις εντολές καο μαθουν να αδιαφορουν!;)
Αυτο που κανω εγω να την βαλω να κατσει, να μεινει και να την κατσαδιασω. Και για 5` βολτα με κοντο λουρι. Αλλα αυτη ειναι δικη μου ιδεα που ετυχε να δουλεψει. Αλλα το "ελα" δε το αγνοει. Συνηθως κανει την κουφη οταν βρισκει κατι και το περιεργαζετε.

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
:)Η εκπαίδευση είναι το βασικότερο αμέλημα σας γιατί πρόβλημα συμπεριφοράς δεν έχει, απλά δεν έχει διδαχτεί "τρόπους" από εσάς. Ποτέ δεν είναι αργά με λίγη καλή θέληση & προσπάθεια από όλα τα μέλη της οικογένειας

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Καλησπέρα!!!Κοίτα δεν είμαι αρμόδια για το θέμα αλλα μπορεί να είναι και η ιδιοσυγκρασία του κουταβιού τέτοια και να το κάνει.Απο τη στιγμή που της αφιερώνεις χρόνο καθε μέρα τότε ίσως θα έπρεπε να το σταματήσεις εκπαιδευοντας την απλα.Εγω θα πρότεινα κάθε φορα που πάει να ανέβει πανω σας να της γυρίζετε τη πλάτη, μια-δυο θα ησυχάσει..και οταν το κάνει καλοπιασε την με ένα ακυλο-μπισκότο....Ειχα ενα παπιγιόν 11 χρόνια και πιστεψε με μέχρι και τα 7 του έκανε αυτο το πράγμα....και σκέψου μέσα στο σπίτι σε κάθε επισκέπτη!Οταν μου έιπαν να κάνω αυτο έπιασε και μέχρι και τις τελευταίες μέρες που έζησε κοντα μας ήταν άψογος.Δοκιμασε το..Δεν έχεις να ΄χασεις κάτι.Τώρα οσον αφορά το λουρί και τη βόλτα έξω εγω ποτέ κανένα σκυλι μου δεν το άφηνα ελεύθερο στο δρόμο χωρίς λουρί γιατί κατα καιρούς έχουν συμβεί διάφορα με άλλα σκυλιά αλλά και με ανθρωπους δυστυχώς..Αν είναι περιφραγμένος ο χώρος εννοείται ΝΑΙ!!!! Τώρα για το έλα....με το να την κατσαδιάζεις δεν βγάζεις κάτι...δωδτης να καταλάβει οτι το Ελα είναι κάτι καλο...να το συνδιάσει με κάτι καλο.΄(Βλεπε σκυλο-μπισκότα!!!!)

Last edited:

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
@pateras αντιμετωπισα ακριβως το ιδιο προβλημα.

Χωρις να ισχυριζομαι οτι ειναι σωστος ο τροπος ή οτι ετσι πρεπει να γινει. Οτι διαβασα απο εδω και απο κει εκανα.

Συγκεκριμενα, 1) οταν γυρνουσα σπιτι ηταν ολο χαρές αλλα εκανε συνέχεια άλματα πάνω μου!
2) αυτην την συμπεριφορα την απεκτησε και με τους ξενους.

Κατι που ειναι ανεπιθυμητο. Αντε εμενα δεν με πειραζει! αλλα δεν ειναι σωστο.

Αυτο που εκανα και το ελατωσε ηταν 1) οταν γυρναω πλεον σπιτι δεν του δινω σημασια, δεν αρχιζω δλδ χαδια, αγκαλιες κατευθειαν.
Στην περιπτωση που αρχιζει να πηδαει γυρναω στα πλαγια ή πλατη "μαζευοντας" τα χερια μου. Μεχρι να σταματησει δεν του δινεις σημασια. Μολις ηρεμησει μπορεις να του μιλησεις.
2) στην βολτα που το κανει σε ξενους, του δινω λιχουδιες και προσπαθω να του αποσπαω την προσοχη πριν πηδηξει.
Πλεον δεν κανει αλματα. Αλλα δεν εχει εξαλειφθει 100%. Αυτο που κανει τωρα ειναι πως αν του μιλησει καποιος ανθρωπος, ο σκυλος μου σηκωνεται στα 2 (χωρις να κανει άλμα) περιμενοντας χαδια.

Το εχει ελαττωσει δλδ.

Βεβαια ενας εκπαιδευτης θα σου λυσει το προβλημα και θα σε καθοδηγησει σωστα.

pateras

Active Member
12 Ιουνίου 2009
30
0
43
Αθήνα
Παιδες ευχαριστω για τις γνωμες και συμβουλες. θα δοκιμασω και τις προτασεις σας, να δω πως θα παει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul