1) ΠΟΛΥ κυριαρχικά για εμένα είναι πως αν έρθει ένα αρσενικό ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους, θα γίνει σίγουρα τσακωμός...
2) ...Τώρα τελευταία και χωρίς να τον προκαλέσει ξεκινάει πρώτος γρύλισμα. Με εκτροφείς που έχω μιλήσει μου είπαν πως είναι απόλυτα φυσιολογικό για Ακίτα.
3) Με εκπαίδευση, με άτομα που μιλάω, μου είπαν πως δεν διορθώνεται, αλλά μπορείς να τον ελένχεις καλύτερα.
4) Αν είναι μικρότερυ μεγέθους σκύλος ή θυληκό δεν γίνεται το παραμικρό.
5) Με λίγα λόγια αυτό θέλω να δουλέψω λίγο. Η συνύπαρξη με αρσενικά στον ίδιο χώρο, για αυτό σκέφτομαι ομαδικά μαθήματα.
1) Αυτό συμβαίνει και με τον Casper... ίσως, όμως, αν το έψαχνες στα "ψιλά γράμματα", να είναι παρούσα και η ανασφάλεια με το μέγεθος (όγκος)... και, σίγουρα, η γλώσσα σώματος κατά την προσέγγιση...
2) Ναι, έχω ακούσει - διαβάσει κι εγώ ότι το Ακίτα είναι "λιγάκι" επιθετικό με άλλα ζώα... αλλά θα έλεγα και πάλι, να ψάξεις λίγο και το θέμα της ανασφάλειας...
Δηλαδή, εννοείς ότι θα ξεκινήσει πρώτος γρύλισμα κλπ., όταν ο άλλος αρσενικός είναι πολύ κοντά, ή ακόμα και από μακρυά?
3) Αυτό είναι σίγουρο, αν κάνεις σωστή και επίμονη εκπαίδευση... εμείς έχουμε φάσει να γρυλίζει και να θέλει να ορμήσει ο Casper, μόνο όταν ο άλλος σκύλος (μεγαλόσωμος, αρσενικός και όχι μόνο) είναι στα μισό μέτρο απόσταση και πιο κοντά...
Σε μεγαλύτερη απόσταση, μπαίνει στο mode "Βασική Υπακοή" και το αφομοιώνει...
4) Εμάς, άντρας - γυναίκα, δεν μας ενδιαφέρει... αν ο άλλος σκύλος δεν έχει τη "σωστή γλώσσα" (π.χ., όπως αρκετά boxer και Labrador) και πλησιάζει προς το μέρος του, ο μικρός διανοείται να την πέσει...
5) Πολύ σημαντικό να το δουλέψεις αυτό...