Οι σκύλοι της γειτονιάς μου

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Θέλω να πω κάποια πράγματα για τον λόγο τον οποίο παιρνουμε ένα σκυλο και Τοις πραγματικές ανάγκες του σκυλου και θα ηθελα να ακούσω και τοι δικές σας απόψεις.πείρα αφορμή απο έναν γειτωνα μου που ο σκύλος του γαυγηζε για 5 λεπτα και βγήκε έξω και τον άρχισε στοις παναγιες και του πετούσε παπούτσια και έκανε σαν τρελός και απορώ εγώ για πιο λόγο χωρίς στάλα υπομονής παίρνει σκυλο αυτός ο άνθρωπος.πισω απο μένα έχει ένα σπίτι με ένα Caucasian 80 κιλά σκυλο που είναι δεμένος απο μικρος που δεν τον πλησιάζει κανείς και του πετάνε φαγητό απο μακροια γιατι είναι αγριος πολυ και τους ρώτησα γιατι εχετε πάρει τον σκυλο αφού δεν είχατε την διάθεση να ασχοληθητε με τον σκυλο και μου λέει της τον έφερε η κορητης μικρουλι Και ο σκυλος είναι δεμένος απο μικρος χωρίς ένα σκεπαστρο μια κουβέρτα κατι! Με λίγα λόγια κατεστραμενος σκυλος και απορώ εγώ γιατι να είμαστε τόσο ανευθυνοι.Λίγο πιο κάτω κλεισμενα σένα μικρό χώρο 2 πανέμορφα Groenendael που όταν περνάς απο έξω κάνουν σαν τρέλα γιατι; Γιατι είναι κλεισμενα απο μικρά δεν έχουν βγει ποτέ δεν έχουν χώρο να κινηθούν και εγώ που εχω Groenendael ξέρω πως δεν μπορείς να κλήσεις Groenendael έτσι με τόση Ενέργεια που έχει.ο σκυλος θέλει βόλτα θέλει εκτόνωση κάθε μέρα να γνωρίζει πράγματα να γίνεται πιο έμπειρος για να είναι ένας ισοροπΗμενος σκυλος, βγάζετε βόλτα τον σκυλο σας μάθετε τον πράγματα.πιστεύω πως πρέπει να επιλέγουμε σκυλο ανάλογα με τη άνθρωπος είμαστε και όχι γιατι μας αρέσει ο τάδε σκυλος και τον παίρνουμε.αν είσαι άνθρωπος του σπιτιού που του αρέσει να διαβάζει βιβλία δεν μπορείς να πάρεις ράτσα σκυλου που είναι γεμάτο Ενέργεια.αυτά είχα να πω γιατι βλέπω σκύλους πραγματικά να είναι φυλακισμένοι μέσα στο ιδιοτους το σπίτι γι'αυτο πριν πάρετε καπιο σκυλο σκεφτειτετο καλά είναι μεγάλη η ευθύνη για να μην έχουμε κατεστραμενος σκύλους ευχαρειστω

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Η απραξια ειναι συνενοχη... Γιατι δεν κανεις κατι για ολα αυτα τα σκυλια στην γειτονια σου που βασανιζονται με τον εναν η τον αλλον τροπο? Μια καταγγελια, να τα παρουν απο κει, μηπως βρουν ενα καλυτερο σπιτι.. Ξερω αυτο δεν ειναι παντα ευκολο, αλλα και το να μην κανουμε και τιποτα δεν εχει νοημα

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Γιατι αυτά τα σκυλια έχουν ιδιοκτήτες και οτι και να τους πεις θεωρούν οτι κάνουν το καλύτερο για τα σκυλιατους άσχετα με το πως το βλέπω εγώ και τι ανάγκες πιστεύω εγω έχει ένας σκυλος

Georgia-L

Member
9 Φεβρουαρίου 2012
13
0
Αλόννησο
Γειά σου Black! Εχεις απόλυτο δίκιο.
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι άνθρωποι που νομίζουν οτι ενα κατοικίδιο είναι μια διακοσμητική γλάστρα που απλά ταίζεις και οκ ή βαριούνται πολύ γρήγορα και δεν ασχολούνται καν. Το αποτέλεσμα είναι και τα καημένα τα ζωντανά να είναι βάρος για αυτά τα αφεντικά και τα ίδια δυστυχισμένα και μπορεί και επιθετικά με τους ανθρώπους γιατι εχουν γνωρίσει μονο αδιαφορία και κακομεταχείριση απο ανισόροπους!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Γιατι αυτά τα σκυλια έχουν ιδιοκτήτες και οτι και να τους πεις θεωρούν οτι κάνουν το καλύτερο για τα σκυλιατους άσχετα με το πως το βλέπω εγώ και τι ανάγκες πιστεύω εγω έχει ένας σκυλος
Οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν στα ζώα τους ευζωία, τουλάχιστον όπως την ερμηνεύει ο Νόμος.
Στην αντίθετη περίπτωση, καιροφυλακτούν καταγγελίες και πρόστιμα.
Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου πια...μην παρακολουθείτε απλώς από μακριά. Ενεργείστε.
Σώστε, έστω και έναν σκύλο της γειτονιάς σας.
Δεν είναι δα και ακατόρθωτο...:(

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Αν δεν παιρνουν απο λογια, τοτε να κανεις καταγγελια! Επικοινωνησε και με την φιλοζωικη της περιοχης σου και δες αν μπορειτε να κανετε κατι. Ειναι κριμα να τα βλεπεις να βασανιζονται και να μην αντιδρας!

KyriakosGSD

Banned
Banned
21 Φεβρουαρίου 2012
1
0
Το πιο σωστο ειναι να ενημερωσεις πρωτα τον ιδιοκτητη για τα δικαιωματα και τις αναγκες του σκυκου και παραλληλα να του δωσεις τον νομο τυπωμενο να μπορεσει να τον μελετησει.Αν δεις οτι η κατασταση παραμενει ιδια απλα καλεις την φιλοζωικη και του περνουν το ζωο ενω σιγουρα θα εχει κυρωσεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
πιστεύω πως πρέπει να επιλέγουμε σκυλο ανάλογα με τη άνθρωπος είμαστε και όχι γιατι μας αρέσει ο τάδε σκυλος και τον παίρνουμε.αν είσαι άνθρωπος του σπιτιού που του αρέσει να διαβάζει βιβλία δεν μπορείς να πάρεις ράτσα σκυλου που είναι γεμάτο Ενέργεια.
Mπα..σε αυτές τις περιπτώσεις δεν κάνουν για κανέναν σκύλο.., δεν είναι το επίπεδο ενεργείας του κάθε σκύλου που κάνει την διαφορά.., εδώ από την περιγραφή, διαπραγματευόμαστε για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών..!!

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Κάθε σκυλος έχει διαφορετικές ανάγκες γι'αυτο τους χωριζουν και σε κατηγορίες.αλες ανάγκες έχει ο σκυλος εργασίας αλες ένας σκυλος του καναπέ επιτρεψεμου.βέβαια οι ανάγκες για αγάπη και φροντίδα ενωειται

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάθε σκυλος έχει διαφορετικές ανάγκες γι'αυτο τους χωριζουν και σε κατηγορίες.αλες ανάγκες έχει ο σκυλος εργασίας αλες ένας σκυλος του καναπέ επιτρεψεμου.βέβαια οι ανάγκες για αγάπη και φροντίδα ενωειται

Φυσικά.., αλλά εδώ διαπραγματευόμαστε τα αυτονόητα..!!

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Καλα ναι σίγουρα τα αυτονόητα.εγω αυτό που θέλω να καταλάβουν τα άτομα που σκέφτονται να πάρουν σκυλο είναι ανάλογα τι άνθρωπος είσαι πρέπει να πάρεις σκυλο ανάλογου χαρακτήρα.π.χ εγω που είμαι άνθρωπος του βουνού της θάλασσας ο σκυλος μου είναι ανάλογου χαρακτήρα Και είμαι ευχαριστημένος εγω και ο σκυλος μου ικανοποιημένος.δεν θα μπορούσα να είχα σκυλο που θα ήταν ευχαριστημένος και να μη βγει μια μέρα απο το σπίτι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλα ναι σίγουρα τα αυτονόητα.εγω αυτό που θέλω να καταλάβουν τα άτομα που σκέφτονται να πάρουν σκυλο είναι ανάλογα τι άνθρωπος είσαι πρέπει να πάρεις σκυλο ανάλογου χαρακτήρα.π.χ εγω που είμαι άνθρωπος του βουνού της θάλασσας ο σκυλος μου είναι ανάλογου χαρακτήρα Και είμαι ευχαριστημένος εγω και ο σκυλος μου ικανοποιημένος.δεν θα μπορούσα να είχα σκυλο που θα ήταν ευχαριστημένος και να μη βγει μια μέρα απο το σπίτι.
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/διαλέγοντας.φυλή-402/ :)

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Μπράβο ναι 5 χρονια πριν το θέμα το είχατε συζήτηση.ο κόσμος βέβαια δεν σταματάει ποτέ το λάθος επιλογής

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
δεν υπάρχει ούτε μία φυλή στις 460 γνωστές που να είναι ικανοποιημένη αποκλειστικά και μόνο μέσα στο σπίτι, είτε την πεις λουλού, είτε του καναπέ, ή του κρεββατιού.

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Καλα το μέσα στο σπίτι δεν το λέω οτι γουστάρει ο σκυλος να κάθεται στο σπίτι συνέχεια Groenendael δεν έχεις;ευχαριστιετε με μια απλή βολτουλα; Ένα μαλτεζακι όμως ναι

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλα το μέσα στο σπίτι δεν το λέω οτι γουστάρει ο σκυλος να κάθεται στο σπίτι συνέχεια Groenendael δεν έχεις;ευχαριστιετε με μια απλή βολτουλα; Ένα μαλτεζακι όμως ναι
εδώ κάνεις λάθος όμως, είχα για 17,5 χρόνια Λάσα Άπσο και Σέλτι (αυτό δυστυχώς δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε δυο χρόνια), κανένα απ' τα δυο δεν ευχαριστιόταν με μια βόλτα μέχρι το περίπτερο.

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Μέχρι το πιο κάτω περίπτερο όμως; Τότε κατι θα έλεγε (πλάκα κάνω) παντός διαφωνο αλες αντωχες ο ένας σκυλος αλες ο αλος.μη μου πεις αυτά τα σκυλια που έχεις δεν είναι πιο νευρικά απο τα αλα που είχες;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν είναι θέμα αντοχής μόνο και εκτόνωσης..είναι και θέμα καθημερινής κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας..!!
Σε κανένα σκύλο δεν αρκεί η μοναδική βόλτα του να είναι μέχρι το περίπτερο..