Θέλω να πω κάποια πράγματα για τον λόγο τον οποίο παιρνουμε ένα σκυλο και Τοις πραγματικές ανάγκες του σκυλου και θα ηθελα να ακούσω και τοι δικές σας απόψεις.πείρα αφορμή απο έναν γειτωνα μου που ο σκύλος του γαυγηζε για 5 λεπτα και βγήκε έξω και τον άρχισε στοις παναγιες και του πετούσε παπούτσια και έκανε σαν τρελός και απορώ εγώ για πιο λόγο χωρίς στάλα υπομονής παίρνει σκυλο αυτός ο άνθρωπος.πισω απο μένα έχει ένα σπίτι με ένα Caucasian 80 κιλά σκυλο που είναι δεμένος απο μικρος που δεν τον πλησιάζει κανείς και του πετάνε φαγητό απο μακροια γιατι είναι αγριος πολυ και τους ρώτησα γιατι εχετε πάρει τον σκυλο αφού δεν είχατε την διάθεση να ασχοληθητε με τον σκυλο και μου λέει της τον έφερε η κορητης μικρουλι Και ο σκυλος είναι δεμένος απο μικρος χωρίς ένα σκεπαστρο μια κουβέρτα κατι! Με λίγα λόγια κατεστραμενος σκυλος και απορώ εγώ γιατι να είμαστε τόσο ανευθυνοι.Λίγο πιο κάτω κλεισμενα σένα μικρό χώρο 2 πανέμορφα Groenendael που όταν περνάς απο έξω κάνουν σαν τρέλα γιατι; Γιατι είναι κλεισμενα απο μικρά δεν έχουν βγει ποτέ δεν έχουν χώρο να κινηθούν και εγώ που εχω Groenendael ξέρω πως δεν μπορείς να κλήσεις Groenendael έτσι με τόση Ενέργεια που έχει.ο σκυλος θέλει βόλτα θέλει εκτόνωση κάθε μέρα να γνωρίζει πράγματα να γίνεται πιο έμπειρος για να είναι ένας ισοροπΗμενος σκυλος, βγάζετε βόλτα τον σκυλο σας μάθετε τον πράγματα.πιστεύω πως πρέπει να επιλέγουμε σκυλο ανάλογα με τη άνθρωπος είμαστε και όχι γιατι μας αρέσει ο τάδε σκυλος και τον παίρνουμε.αν είσαι άνθρωπος του σπιτιού που του αρέσει να διαβάζει βιβλία δεν μπορείς να πάρεις ράτσα σκυλου που είναι γεμάτο Ενέργεια.αυτά είχα να πω γιατι βλέπω σκύλους πραγματικά να είναι φυλακισμένοι μέσα στο ιδιοτους το σπίτι γι'αυτο πριν πάρετε καπιο σκυλο σκεφτειτετο καλά είναι μεγάλη η ευθύνη για να μην έχουμε κατεστραμενος σκύλους ευχαρειστω