Οι μαγκες τς φακης απειλησαν..

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
καλημερα φιλοι μου, εχω στην κατοχη μου ενα μαγαζι με ρουχα κ εχω τον σκυλο μου(τζακ ραςελ 7 κιλα)πισω απο το ταμειο δεμενο με αλυσιδα κ καθοταν κ στο σπιτακι του..κ μπενει ενας ας μην τον χαρακτηρισω καλυτερα κ αρχιζει κ φωναζει οτι ειναι αλεργικος κ οτι θα φωναζε το υγειονομικο κα πολλα ηθελα μα σας ρωτησω αν καποιος γνωριζει αν οντως μπορει να κανει κατι αυτος ο ψευτομαγκας που τα βαλε με το σκυλακι

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Γεμηςε ο κοςμος τρελους .. εκνευριστηκα παρα πλ αλλα προσπαθησα να μην βγω τελειως εκτος ευατου.αποτι καταλαβαινω οντως ηταν μαγκας τς φακης..κ δεν μπορει να κανει κατι ευχαριστω πλ για τς απαντησεις σας γιατι χρειαζομουν κ την γνωμη σας για να ξερω τι να κανω αν ερχοταν οντως καποιος εξαιτιας καταγγελιας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Εφόσον είσαι επιχειρηματίας, θα πρέπει να γνωρίζεις τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου, για να μην σε τρομοκρατεί κανείς.

Στον χώρο ΣΟΥ, κάνεις ότι ΕΣΥ γουστάρεις. Αυτό βέβαια σημαίνει, ότι αν οι πελάτες σου ενοχλούνται, αποφασίζεις αν θα τους χάσεις ή αν θα αφήνεις τον σκύλο σου, στο σπίτι.

Αν υπαγόσουν σε υγειονομικές διατάξεις, είναι άλλο θέμα, αλλά θα το ήξερες φαντάζομαι.

Εγώ, θα είχα κάμερες σε εσωτερικό κύκλωμα [υποθέτω αν όχι όλα, τα περισσότερα μαγαζιά έχουν] να καταγράφουν. Για να προλάβω και τον επόμενο τσάμπα μάγκα, που θα ισχυριστεί, ότι ο σκύλος τον απείλησε, ή τον δάγκωσε. Θα του έδειχνα τις κάμερες -με το μεσαίο μου δάχτυλο- και θα του επέστρεφα τις απειλές, με μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση τουλάχιστον. Δεν χρειάζεται εννοείται να τα κάνεις πράξη. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, και μόνο η απειλή φτάνει, για να τους ξεφορτωθείς.

Σημαντικό επίσης είναι, ο σκύλος να πληρεί όλες τις νόμιμες προδιαγραφές. Εμβόλια, chip κλπ. Να έχεις στο μαγαζί πάντα, μια φωτοτυπία του ενήμερου, βιβλιάριου ασθενείας.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Κάλο θα ήταν να μη γράφουμε ότι να'ναι.... έτσι απλά για να ...γράφουμε....

Ή το ένα ισχύει Ή το άλλο

Εκτός αυτού...σε δημόσιο χώρο μπήκε ο κύριος;
Στον χώρο ΣΟΥ, κάνεις ότι ΕΣΥ γουστάρεις.
Ή ο χώρος λοιπόν είναι δημόσιος οπότε ΔΕΝ κάνει ο καθένας ότι γουστάρει...ή ο χώρος είναι ιδιωτικός οπότε ο καθένας κάνει ότι γουστάρει !

Υπάρχει η Υ.Α. Υ1β/2000/1995 - Υγειονομική Διάταξη «Περί όρων ιδρύσεως και λειτουργίας πτηνο-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων»

Στο άρθρο 17 παράγραφο 1 λέει :

"απαγορεύεται απολύτως η παρουσία και διατήρηση κατοικίδιων ζώων στα δημόσια κέντρα και καταστήματα (εμπορικά κλπ) κατά τις ώρες λειτουργίας αυτών"

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
@kostillos ούτε ξέρεις τι διαβάζεις, ούτε ξέρεις τι γράφεις.
Δεν τους ξαναρίχνεις μια ματιά λέω εγώ; :)

• Like
Reactions: zouzounos

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Ναι...αφενός και αφετέρου, φτάνει που κατάλαβαν οι υπόλοιποι και κυρίως, ο θεματοθέτης (y)(y)(y)

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Έχει καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει ζώα σε καταστήματα;

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Ναι...αφενός και αφετέρου, φτάνει που κατάλαβαν οι υπόλοιποι και κυρίως, ο θεματοθέτης (y)(y)(y)
Ω ναι ναι!!!
Εύχομαι να κατάλαβε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (!!) να έχει σκύλο στο μαγαζί του κι ότι ο "τζάμπα μάγκας" όσο αναιδής και να ήταν ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ!

Αυτό έγραψες κι εσύ άλλωστε.... :eek::eek::eek:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δυστυχως ισχυει αυτή η διαταξη η οποια δεν εχει καταργηθει απο κανεναν μεταγενεστερο Νομο.
Αρθρο 18 παραγραφος 1
http://www.psdmh-chania.gr/attachments/027_y1b_2000_1995.pdf

Και προσφατα το εψαξα λιγο αφου πηγαμε για ψωνια στο Λιροι μερλιν με την Ηρα. Δεν ειχαμε κανενα απολυτως προβλημα και υπηρχαν και αλλα σκυλια μεσα στο καταστημα.
Παρολαυτα.. η Νομοθεσια αλλα λεει...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Γιατί; Λέει ότι ΔΕΝ μπορεί; Σε ποιό εδάφιο;

H σωστή βέβαια απάντηση, στην ερώτησή μου, είναι "ναι" ή "όχι" :)

• Like
Reactions: sea-mol

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Κάποτε είχα μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος.Απ'ότι είχα ρωτήσει στην υπεύθυνη υπηρεσία του δήμου μου τότε τα ζώα ΔΕΝ επιτρέπονταν σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος.Στα υπόλοιπα μαγαζιά ήταν στην ευχέρεια του ιδιοκτήτη του καταστήματος αλλά θα έπρεπε πάντα να συνοδεύονται απο βιβλιάριο υγείας και αν ήταν επιθετικά να φορούν φίμωτρο.Αυτά μου είχαν πεί.....