Οικοδεσπότης και Φιλοξενούμενος

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Γεια χαρά!

Έχουμε ένα θέμα σήμερα και θα ήθελα πολύ τις εμπειρίες σας και τις συμβουλές σας!

Από σήμερα και για μία εβδομάδα, θα φιλοξενήσουμε με τον Ορφεά, την κολλητή του την πιτμπουλίνα (7μηνών), που κάνουμε παρέα εδώ και 2,5 μήνες περίπου κάθε βράδυ στο πάρκο!

Πρέπει να αναφέρω ότι η μικρή είναι θαυμάσια σκύλα και το λέει η καρδιά της! και δεν είναι "κότα"!
(ξέρω ξέρω οι κότες δεν είναι "κότες"! αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ!)
Η σκύλα μεγαλώνει με έναν αφεντικό που προσπαθεί να της αναδείξει το ταπεραμέντο, ενώ ο Ορφέας μεγαλώνει με μένα, που προσπαθώ με νύχια και με δόντια, να τον ηρεμήσω, καθώς είναι κομματάκι "ξεροκέφαλος".

Το θέμα είναι το εξής:
Πέρα από το ότι η σκύλα έχει ένα θέμα με το φαγητό της (το λύσαμε σχεδόν, καθώς δεν έχει και τις πλάτες του αφεντικού της)...
με διεκδικεί κι από τον Ορφέα, όπου ο καημένος κάνει πίσω και την αφήνει... ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να "στεναχωριέται".
Το δεύτερο σοβαρό είναι ότι, τα παιχνίδια τους έγιναν πιο άγρια από τα παιχνίδια που έκαναν στο πάρκο μέχρι χθες.

Υπάρχει περίπτωση η μικρή να προσπαθεί να βρει τη θέση της κιόλας(!) μέσα στη σχέση τη δική μου και του Ορφέα;

Πάει να τον καβαλήσει και τέτοια (επεμβαίνω βέβαια άμεσα) και του κάνει και τσαμπουκάδες (ώρα με την ώρα μειώνονται, καθώς δεν τους αφήνω)!
Αλλά ο Ορφέας παρακάνει στην άκρη...

Το λάθος είναι δικό μου προφανώς... αλλά από ποιο σημείο;

Ευχαριστώ πολύ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εγώ πάντως, εντός σπιτιού μου, δεν θα άφηνα την φιλοξενούμενη να πάρει το πάνω χέρι. Ούτε να διεκδικεί περισσότερες αγκαλιές και χάδια. Το θεωρώ άδικο για τον "οικοδεσπότη", όταν μάλιστα είναι και ολίγον χαλβάς. Καθαρά συναισθηματικοί λόγοι δηλαδή.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Κι εγώ πιστεύω οτι με το θέμα ιεραρχίας θα τα βρουν μεταξύ τους.
Από την μεριά σου νομίζω δεν θα ήταν καλό να δώσεις μεγάλη προσοχή στη φιλοξενούμενη. Άλλωστε εσύ είσαι ο αρχηγός της αγέλης. Κι ένας αρχηγός δεν δίνει μεγάλη προσοχή στους κατώτερους. Όχι τίποτα άλλο, μη καβαλήσει η θηλύκια κι εσένα. Μετά δεν θα έχεις τη προσοχή της, με αποτέλεσμα ούτε τη προσοχή του δικού σου...... αφού άλλος θα είναι ο αρχηγός της αγέλης!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Η αλήθεια είναι ότι δεν επεμβαίνω στο θέμα ιεραρχίας, αλλά εκεί που πάει για πιο χοντρό παιχνίδι κυρίως.
π.χ. φαγητό, καβάλημα ή ζήλεια (κι από τις δυο πλευρές όμως).
αυτό που δε θέλω είναι να του πάρει τα ήδη κερδισμένα του...

Ναι! ο δικός μου είναι τελείως μα τελείως χαλβάς με τα θηλυκά και πιο κυριαρχικός με τα αρσενικά..

Η μικρή είναι πολύ ανθρωποκεντρική, σε αντίθεση με το δικό μου.. και μάλιστα με ακούει κανονικότατα (τουλάχιστον μέχρι στιγμής)
Ό,τι αγκαλιές της κάνω τις της κάνω για να μη νοιώθει μόνη της, επειδή είναι εξαιρετικά δεμένη με τον ιδιοκτήτη της.

ακόμα, το θέμα που σοβαρεύουν τα παιχνίδια να υποθέσω ότι είναι μέρος του ποιος θα κερδίσει το πάνω χέρι... ε;

Το θέμα, μήπως εγώ τον έχω κάνει χαλβά με τα θηλυκά ισχύει;

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Συγγνωμη λιγο!Να κανω μια ερωτηση?

Γιατι να τα αφησει να βρουν μονα τους την ιεραρχια τους?

Θα φιλοξενησω ενα σκυλο και θα κατεβασω απο την ιεραρχια τον 10 μηνων σκυλο μου?
Για ποιο λογο να τα αφησω να τα βρουν μονα τους στο θεμα ιεραρχιας?
Γιατι να βαλω σε τετοια διαδικασια αμφισβητησης τον σκυλο μου?

Να πω οτι θα ζησει μαζι τους η σκυλιτσα και θα την υιοθετησουν να πω πως εκει μαλιστα να τα βρουν στο θεμα ιεραρχιας αλλα τωρα γιατι να γινει κατι τετοιο?Δωσε θαρρος στο χωριατη να σου ανεβει στο κρεβατι?

Οκ ειναι και τα 2 κουταβια ακομα ο ενας 10 μηνων και η αλλη 7 μηνων αλλα τι σημαινει αυτο?

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Στέλιο, είναι "φίλοι".. λίγο πολύ το θέμα ιεραρχία έχει τεθεί από την πρώτη κιόλας γνωριμία τους...
Απλά μπαίνει μέσα το θέμα διεκδικώ τον "αρχηγό" και ό,τι έχει να κάνει με αυτό.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να μαλώνω τη μικρή όταν τον δαγκώνει και στο δικό μου να λέω μπράβο αντίστοιχα.
Είμαι δίκαιη/αμερόληπτη και στους δύο. Αυτό τουλάχιστον εννοώ εγώ με το δεν επεμβαίνω.

κόβω τις κατά τη γνώμη μου μη αποδεκτές συμπεριφορές (όχι του ιδιοκτήτη της)

υ.γ. 11 είμαστε σχεδόν! όχι 10 :p τρομάρα μας!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ειναι αλλο φιλοι και αλλο να ερθεις στο χωρο μου να μεινεις για καποιες μερες!

Μπορει εξω να πηδανε και να τρεχουν σαν τα κατσικια αλλα οπως ειπες πιο πριν η μικρη αρχισε τις ιεραρχιες ηδη!

Δεν ειπα να "μειωσεις" την μικρη γιατι δεν θελουμε να παρει μαθηματα υποταγης αλλα τουλαχιστον θα πρεπει ο Ορφεας να μεινει εκει που ειναι χωρις 2η σκεψη!

Εσυ εισαι αρχηγος,ο Ορφεας ειναι ο σκυλος σου και ερχεται μετα απο σενα και οποιοσδηποτε αλλος ειναι κατω απο αυτον!

Ετσι δεν παει?

με διεκδικεί κι από τον Ορφέα, όπου ο καημένος κάνει πίσω και την αφήνει... ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να "στεναχωριέται".
Αναρωτιεμαι γιατι να αφησω το σκυλο μου να αισθανεται ετσι?

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Κοίτα, την αρχή με την ιεραρχία (στο πάρκο) την έκανε ο δικός μου, γιατί είναι μπούρδας αν θες, αρσενικός, μεγαλύτερος δεν ξέρω, πάντως έτσι έγινε.
Μετά πήρε το μήνυμα η μικρή κι από τη φύση της ακολούθησε στο ζήτημα.

Τώρα, για το θέμα να αφήσω τον Ορφέα να στεναχωριέται, προσπαθώ να μην το κάνω γιατί μετά θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα και δεν το θέλω. Κι όχι μόνο για αυτό το λόγο βέβαια... είναι αυτονόητο.

Το θέμα μου είναι κυρίως το πώς να κάνω το παιχνίδι να μην είναι παιχνίδι κυριαρχίας. Αλλά η μικρή έχει γαντζωθεί πάνω μου.
Και επίσης αν φταίω εγώ που είναι τόοοσο χαλβάς με τα θηλυκά κι άρα έχει τέτοιες συμπεριφορές.

Προσπαθώ σιγά σιγά να τους χαλαρώσω με άλλα λόγια... παιχνίδι κι όχι ιεραρχία... αλλά η εμπειρία μου με δύο σκυλιά είναι ανύπαρκτη.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Έλα κι εσύ, χαλβά τον ανεβάζεις χαλβά τον κατεβάζεις.
Θα του δημιουργήσεις ψυχολογικά!!!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
να εισαι δικαιη και με τους δυο ,οποιος κανει βλακεια τρωει διορθωση

σκεψου εχεις παιδι και φιλοξενεις και το ανιψακι σου ,ενω ειναι φιλαρακια δεν μπορει το φιλοξενουμενο παιδι να κανει οτι γουσταρει ,να διεκδικει τηλεοραση ,playstation,να παιρνει ολα τα παιχνιδια ,να θελει ολες τις αγκαλιες κλπ ,οπως επισης δεν μπορει το δικο σου παιδι ,επειδη ειναι στο δικο του σπιτι να λεει αποφασιζω και διαταζω και αντε θα σου δωσω οταν μου ερθει και βαρεθω

ειμαστε παντα φιλοξενοι, αλλα ειμαστε και δικαιοι ,γιατι θα παρουν λανθασμενα μηνυματα,απο τη μια η μικρη θα νομιζει παω σε ξενο χωρο αλλα εχω τη μαγκια και κανω οτι γουσταρω και απο την αλλη ο δικος σου θα λεει ειναι το σπιτι μου ειμαι ο αρχοντας και πρεπει να με ακους

αν καποιος κανει λαθος τον διορθωνεις ,γιατι αφενος αυτος θα νομιζει οτι τον παιρνει για μαλακιες και αφετερου ο αλλος θα υποβιβαζεται αδικα

αλλα ουτε και να διορθωνεις ατσαλα ετσι ωστε να μειωθει το αισθημα ασφαλειας που νιωθουν για σενα και για το χωρο τους και ξαφνικα απο καλος αρχηγος γινεις τυραννος στα ματια τους και σε φοβουνται

ο μαγκας του σπιτιου εισαι εσυ,εσυ αποφασιζεις ,εσυ βαζεις κανονες

α και κατι αλλο ,τα περισσοτερα αγορια ειναι χαλβαδες με τα κοριτσια ,μεχρι να τους σπασουν τα νευρα (το λεω κοσμια) και να αποφασισουν να τις βαλουν στη θεση τους , εκτος και αν ειναι απο τη φυση του ο αρσενικος υποτακτικου χαρακτηρα και η θηλυκια κυριαρχικη ,οποτε εκει του παταει το ποδι ,του σκιζει τη γατα κλπ πες το οπως θες ,και τον εχει σηκω κατσε - κατσε σηκω

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Cicaci, δεν τον ανεβοκατεβάζω χαλβά, απλά το λέω για να διευκρινίσω την κατάσταση σε εσάς!
Krina, Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις. (τα παιχνίδια βέβαια τα έχω μαζέψει πριν καν μπει στο σπίτι η μικρή) Θα τις τειρήσω!

Πάντως, έμειναν 3 ώρες με τη μαμά μου και δεν τσακώθηκαν ούτε μισό δευτερόλεπτο.
Οπότε, η παρουσία μου το προκαλεί.

Και το βράδυ, που έφυγε ο Ορφέας από το κρεβάτι λόγω ζέστης (πάντα το κάνει), αν δεν ήμουν ξύπνια να της φωνάξω, δεν τον άφηνε να με πλησιάσει!
Από σήμερα, ξέρω! ο καθένας στο κρεβάτι του ή μάλλον στον καναπέ του.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Α! και κάτι ακόμα...
Ξέρει κανείς, πρέπει να τους βγάζω ξεχωριστές βόλτες; ή είναι καλύτερα και τους δύο μαζί;
(δε μιλάω για εκτόνωση, αλλά για περπάτημα και τουαλέτα. Είναι συνέχεια στον κήπο ελεύθερα και εκτονώνονται πολύ.)

Στην περίπτωση που τους βγάζω μαζί, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος να με βοηθάει και να κρατάει ένα σκυλί.
Τον Ορφέα τον κρατάω πάντα εγώ; σωστά;

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Δεν νομίζω να βγάζεις και τα δύο σκυλιά μαζί υπάρχει πρόβλημα.....
μάλιστα θα είναι καλό για την κοινωνικοποίηση του δικού σου.
Φτάνει βέβαια να μπορείς να τα κουμαντάρεις και τα δύο μαζί.

ο μαγκας του σπιτιου εισαι εσυ,εσυ αποφασιζεις ,εσυ βαζεις κανονες
Krina μαζι σου!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εννοούσα αν με δει ο Ορφέας να την πηγαίνω βόλτα, πόσο κακό θα ήταν.

Cicaci,
Όσο για την κοινωνικοποίησή του, "ανήκουν" στην ίδια σκυλοπαρέα, πάντα μαζί πήγαιναν τις βραδινές βόλτες τους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97