ΟΚ, συκώτι. Αλλά πώς;

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Ο αγαπημένος μας vet μάς πρότεινε να προσθέσουμε στη διατροφή μας συκώτι.

ΟΚ, να το προσθέσουμε. Αλλά πώς; Ωμό δε θέλω να του το δώσω.

Το περνάω από τηγάνι; Από φούρνο; Από την πόρτα; :p

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
......παντως στα καρβουνα ειναι ποιο νοστιμο!!!

Υ.Γ. Κι εγω τηγανητο του το εδινα!

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Για ωμό δεν το συζητάω ακόμα. Να τον ρίξω στα άδυτα της BARF με τη μία; Κι είναι και μικρό παιδί και άπειρο. Μη πάει τσάμπα. Στα κάρβουνα το σκέφτηκα αλλά μετά θα μου ζήταγε λεμονάκι και λίγη ρετσινούλα και θά'χαμε άλλα. . . :)

Thank you all. . . ΣΚ ο Εκτωράκος θα τσικνίσει. . . ;)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το εσωτερικά όργανα υποτίθεται ότι είναι στη φυσική διατροφή του σκύλου.
Σαν σαρκοβόρα που είναι,στη φύση θα έτρωγαν πρώτα τα εσωτερικά όργανα του θηράματος.Το συκώτι συγκεκριμένα έχει πολλά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες - βοηθάει στην ισορροπημένη ανάπτυξη.Ιδίως όταν η υπόλοιπη σκυλοτροφή είναι μέτρια η αμφίβολη ποιοτικά.

Πρέπει να προσέξεις όμως με τη δοσολογία να μην το παρακάνεις,γιατί αν δώσεις πολύ υπάρχει ο κίνδυνος της τοξικότητας από τη βιταμίνη Α που έχει το συκώτι.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Smoodah καντο οπως σου ειπε η maxinikol,ψηστο λιγο στο αντικολλητικο τηγανι.Ακομα και χωρις λαδι η νερο,δεν κολλαει.
Ο δικος μου αν και barfαρει,το συκωτι δεν το τρωει τελειως ωμο με τιποτα.Μολις το ψησω ελαχιστα,το εξαφανιζει.

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
ήθελα να ρώτησω, το συκώτι για ποιο λόγο σας είπε να το προσθέσετε στη διατροφή του?
Μπας και πάρει λίγο τα πάνω του επειδή ο μικρός δεν είναι και πολύ μάτσο μυικά (τον χτύπησε μικρό το καλαζάρ) γι αυτό και μας είπε 2-3 φορές συκώτι το μήνα θα του έκανε καλό.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Μπας και πάρει λίγο τα πάνω του επειδή ο μικρός δεν είναι και πολύ μάτσο μυικά (τον χτύπησε μικρό το καλαζάρ) γι αυτό και μας είπε 2-3 φορές συκώτι το μήνα θα του έκανε καλό.
Σας ειπε ποσοτητα?
(καλο ειναι να μαθαινουμε οσοι δεν ξερουμε οπως εγω)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω συκωτι καθε σαββατο στο τηγανι σε πολυ χαμηλη φωτια τηγανητο με μπολικο ελαιολαδο,,, για μενα,,, σαν βραστο ειναι στην οψη,, καμενο δεν παιζει,,, μολις το μυριζει ερχεται και χωνει τη μουρη της,, οποτε της δινω και τρωει,,

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Εγώ το συκώτι το περνάω ελαφρά απο το τηγάνι να σκληρύνει γιατί αλλιώς δεν μπορεί να το κόψει με τα δόντια της καλά, το μασουλάει σαν τσίχλα και γεμίζει ο κόσμος αίματα.....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog