Ξηρά τροφή Άρτεμις (ελληνική)

ΝΙΚΟΣ LAB

Active Member
20 Απριλίου 2011
39
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Για σας καμενοι των σκυλων, θα ηθελα να ακουσω γνωμες για την ελληνικη αρτεμης που πηρα σημερα για τον 4 μηνων σκυλο μου.....μιλησα και με τον παπαλεωνιδα που τις εχει και μου ειπε να παρω αυτην καλυτερα...http://www.artemispetfood.gr/el/artemis-power (30 ευρω 20 κιλα) μου ειπε γενικα για τις τροφες που εχει και οτι ειναι καλες προς το μετριες, και επειδη τον επριξα με τα συστατικα μου ειπε οτι εχει 6 σκυλια που τα εχει μεγαλωσει με την συγκεκρημενη την Power και μου ειπε οτι θα τον θυμηθω μετα απο 5 μηνες που θα εχει αναπτυχθει.

Ατομα που ρωτησα και εχουν την αρτεμης την ελληνικη δεν λενε κακα λογια........ θελω ομως περισσοτερες πληροφοριες αν ξερετε και εσεις κατι....ευχαριστω

Το σκυλι μου ειναι ημιαιμο labrador.

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλα, δεν μπορουσε ο ανθροπος που εχει τις τροφες αυτες να σου πει λιγο πιο αναλυτικα τι περιεχουν!
Χωρις λιστα συστατικων δεν εμπιστευομαι ΚΑΜΙΑ τροφη ( και με λιστα ακομα ειμαι δυσπιστη).
Τα ποσοστα που αναφερονται στην σελιδα για το εκαστοτε ειδος τροφων, δεν λενε τιποτα.
Το ποσοστι λιπος μπορει να προερχεται και απο παλια λαδια μηχανης- και οι πρωτεινες απο παλιες σολες παπουτσιων!

Επισης το "γεγονος" οτι αυτος εχει μεγαλοσει με αυτην την τροφη 5 σκυλια, εμενα προσοπικα δεν μου λεει τιποτα.
Και η γειτονισσα μου μεγαλοσε το παιδι της με Croissant, γαριδακια και Sprite- και η μικρη φαινεται προς το παρων μια χαρα= αλλα σιγα μην ακολουθησω και εγω αυτο το "προγραμμα διατροφης" για τα δικα μου παιδια!

Μαθε συστατικα- και μετα τα ξαναλεμε!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Ανάλυση συστατικών
Πρωτείνες 30% (7% Ψάρι) Λιπαρά 20% Τέφρα 10% Κυτταρίνη 2% Βιταμίνη A 28800 UI/Kg Βιταμίνη D3 2000 UI/Kg Βιταμίνη E 150 mg/Kg Χαλκός 15 mg/Kg Αντιοξοιδωτικά B.H.T.

c/p από το site του για την power.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αυτο ειναι η "χημηκη αναλυση" - την ειχα δει και εγω στην σελιδα!
Εγω θελω την λιστα συστατικων- δεν την βρηκα στην σελιδα πουθενα!

Κατι σαν
Ingredients:
Grains, meat and animal by-products, oils and fats, plant by-products, plant protein extracts, yeast, fish and fish by-products

ΝΙΚΟΣ LAB

Active Member
20 Απριλίου 2011
39
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δεν ξερω και εγω περεταιρω απλως μου ειπε οτι απο την συγκεκρημενη εταιρια που την εισαγει ( TROW ESPANA ) ειναι απο τις πρωτες στην ευρωπη που πουλανε ξηρες τροφες για κατοικιδια.Και τον ρωτησα γιατι δεν εχει πιο αναλυτικα συστατικα και μου ειπε οτι αυτα τους δινουν......μην παραξενευτειτε που δεν γραφει βιταμινες συμπλεγματος Β αυτες μου ειπε ειναι στανταρ μεσα απο το κρεας και τις συμπληρωματικες βιταμινες που εχουν βαλει.Το μονο κακο μου ειπε το οτι εχει πολυ λιγο ασβεστιο αυτη η ξηρη τροφη, και εγω αναγκαστικα του δινω και λιγο γαλα καθε βραδυ και λιγο τυρι για να περνει ασβεστιο.

Περισσοτερα συστατικα βρηκα πανω στην συσκευασια και λεει:Δμητριακα,κρεας και προιοντα κρεατος(δηλαδη αυτια οτι εχει σχεση με κρεας),καλαμποκι, λαχανικα,προιοντα φυτικων πρωτεινων,λιπη και ελαια,ανοργανα στοιχεια και ιχνοστοιχεια,λεκιθινη,συμπληρωματα βιταμινων και μεταλλων.

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
γαλα σε 4 μηνων κουταβι που εχει απογαλακτιστει?
δεν νομιζω να μπορει να το επεξεργαστει το στομαχι του πλεον

ΝΙΚΟΣ LAB

Active Member
20 Απριλίου 2011
39
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αφου η χημικη αναλυση της πρωτεινης της συσκευασιας και καλα λεει:Πουλερικα 35%, κρεας 41%, λαχανικα 12,6, ψαρι 7%.Επειδη λεει δημητριακα και καλαμποκι δεν σημαινει οτι μονο αυτο εχει......

Last edited:

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Αν το κουταβι σου εχει ελλειψη ασβεστιου,θα στο πει ο κτηνιατρος σου και μονο...μη δινεις τυρια..εχουν αλατι

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτά δεν είναι τα συστατικά της τροφής;

Δμητριακα,κρεας και προιοντα κρεατος(δηλαδη αυτια οτι εχει σχεση με κρεας),καλαμποκι, λαχανικα,προιοντα φυτικων πρωτεινων,λιπη και ελαια,ανοργανα στοιχεια και ιχνοστοιχεια,λεκιθινη,συμπληρωματα βιταμινων και μεταλλων.

Δημητριακά πρώτο συστατικό, κρέας και προϊόντα κρέατος (δεν λέει ποιο κρέας και τα προϊόντα κρέατος είναι ό,τι δεν πάει για ανθρώπινη κατανάλωση εκεί το βάζουν - φαντάζεσαι, ε; ), καλαμπόκι τρίτο συστατικό...

Εγώ πάντως δεν θα την έδινα στο σκύλο μου.

ΝΙΚΟΣ LAB

Active Member
20 Απριλίου 2011
39
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Θα δω πως θα παει σε κανα δυο μηνες αν δω τπτ περιεργο πχ θαμπωμα στην τριχα , η οι εξετασεις του δεν ειναι καλες τοτε παμε στην προηγουμενη τροφη Flatazor Prestige Protect.

ΝΙΚΟΣ LAB

Active Member
20 Απριλίου 2011
39
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Με οδηγησε για τον λογο οτι τωρα θα παω επαρχια για διακοπες και εκει περα δεν υπαρχει περιπτωση να φτασει ο σακος των 13 κιλων και δεν πανε παραγγελιες εκει κατω...και εννοειται η αλλαγη ηρθε στο θεμα των χρηματων.......19 χρονων ειμαι δεν εχω δουλεια ακομα, και πριν παρω το σκυλο οι γονεις μου ειπαν αν θες να παρεις σκυλο εσυ θα τον συντηρεις και θα τον φροντιζεις οποτε καταλαβαινετε λιγο......αν δω οτι κατι δεν παει καλα με την τροφη και οι εξετασεις μετα το καλοκαιρι δεν ειναι καλες εννοειτε θα ξαναγυρισω στην προηγουμενη αλλα τωρα δεν βγαινω οικονομικα να παρω μια τροφη που κραταει για 10 μερες.......γιατι θα θελω για εναν μηνα 50 ευρω για 3 σακους 3,5 κιλα....και το ζητημα ειναι οτι εχω και δικα μου εξοδα σε βενζινες, βολτες αυτα που τα παμε.

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Με οδηγησε για τον λογο οτι τωρα θα παω επαρχια για διακοπες και εκει περα δεν υπαρχει περιπτωση να φτασει ο σακος των 13 κιλων και δεν πανε παραγγελιες εκει κατω...και εννοειται η αλλαγη ηρθε στο θεμα των χρηματων.......19 χρονων ειμαι δεν εχω δουλεια ακομα, και πριν παρω το σκυλο οι γονεις μου ειπαν αν θες να παρεις σκυλο εσυ θα τον συντηρεις και θα τον φροντιζεις οποτε καταλαβαινετε λιγο......αν δω οτι κατι δεν παει καλα με την τροφη και οι εξετασεις μετα το καλοκαιρι δεν ειναι καλες εννοειτε θα ξαναγυρισω στην προηγουμενη αλλα τωρα δεν βγαινω οικονομικα να παρω μια τροφη που κραταει για 10 μερες.......γιατι θα θελω για εναν μηνα 50 ευρω για 3 σακους 3,5 κιλα....και το ζητημα ειναι οτι εχω και δικα μου εξοδα σε βενζινες, βολτες αυτα που τα παμε.
αυτά τα πάμε στο ότι αν θέλουμε να έχουμε σκύλο μαθαίνουμε από πριν τα έξοδα συντήρησης του όπως και τα εκάστοτε ιατρικά του κι αφού πλέον αποτελεί επιλογή μας να πάρουμε το σκύλο, αποφασίζουμε εκ νέου ότι θα πάμε σε φτηνότερο ξενοδοχείο, θα τρώμε μέρα παραμέρα έξω, θα πηγαίνουμε πέντε βόλτες με τα πόδια και δύο με το αυτοκίνητο (γιατί μετά κατά προέκταση δε θα σκέφτεσαι τη βενζίνη αλλά τα σέρβις). Τις διακοπές ποιός τις πληρώνει; Άρα στην πράξη οι δικοί σου έμμεσα πληρώνουν και για το σκύλο. Να μάθεις τι θα πει υπευθυνότητα θέλουν. Σόρυ αν είμαι πολύ απόλυτος για τα γούστα σου αλλά έχω να πάω Μύκονο απ' το 2004, κατ' επιλογήν γιατί προτιμώ έντεκα μήνες να γυρίζω σπίτι μου και να τις βρίσκω να με περιμένουν και τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν. Οπότε όταν το 2005 έπρεπε ν' αποφασίσω αν θα συνεχίσω να έχω τα σκυλιά μου ή αν θα πάω διακοπές στη Μύκονο, προτίμησα να πάω στο Ναύπλιο. Είναι όλα θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων.

Εγώ πάντως αν ζήταγα ποσοστιαίες αναλογίες και μου έλεγε τέτοιες ασάφειες την τροφή δε θα την αγόραζα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Συμφωνω με grifos!

Και σκεφτομαι- εαν κανεις τσιγουνιες ακομα και στο καθημερινο φαγητο και καταφευγεις στην απολυτη "σαβουρα"- τι θα γινει εαν ο σκυλος αυριο θα σπασει το ποδι του και χρειαζεται μια οστεοσυνδεση που κανει πανω απο 1000 ευρω????????????????????????? ( η καποια αλλη θεραπεια- χειρουργειο με υψηλο κοστος).

ΝΙΚΟΣ LAB

Active Member
20 Απριλίου 2011
39
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΟΚ ρε παιδια το παρατραβηξατε και εσεις λιγο, δεν ειπα οτι δεν του καλυπτω τα ιατρικα και ουτε ειπα οτι οι γονεις δεν θα μου δωσουν λεφτα αν χτυπησει ο σκυλος μου απλως δεν μου δινουν οσα χρειαζομαι και βαζω πολλα απο τα δικα μου.........και αυτο που ειπες με τις διακοπες εγω φιλε εχω να παω σε νησι πολλα χρονια τωρα και την βγαζω στο χωριο μου που ειναι πολλυ καλυτερα πιστευω και για τον σκυλο μου........και μην τρελαθουμε τωρα πριν 8 χρονια ειχαμε γερμανικο ποιμενικο και ετρωγε τροφη που την περναμε τσουβαλι 20κιλα 25 ευρω απο αποθηκη και το σκυλι ηταν πολυ κομπλε, ουτε ειχε αρρωστησει ποτε ουτε ειχε τραυματιστει και ειχε φτασει 13 χρονων που μετα πεθανε απο καρκινο γιατι ηταν θυληκο......και δεν ηταν τροφη μαρκας..... σαν αυτη εδω που εχω τωρα ειναι και αυτη αποθηκης δηλαδη.......μην τρελαθουμε κιολας τοσοι περνουν τροφες απο αποθηκες και τα σκυλια τους ειναι μια χαρα πρεπει δλδ να τους περνουμε την καλητερη που υπαρχει εδω εμεις δεν κοιταμε τα συστατικα στις τροφες ελεος.

Last edited:

ΝΙΚΟΣ LAB

Active Member
20 Απριλίου 2011
39
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Και οπως ειπα του χρονου θα εχω δουλεια και εννοειτε θα του παρω πιο καλη τροφη.....και οτι και να του τυχει απο τραυματισμους η οτι αλλο θα του τα εχω ολα...και τωρα μια χαρα ειναι ολα τα εμβολια του κανω και τα κλασικα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog