Ξενοδοχείο - φύλαξη μαλτέζ

Alfie mou

Member
27 Ιουλίου 2015
7
0
41
Καλησπέρα!
Προσπαθώ να βρώ κάποια πανσιον-ιδιώτη να αφήσω το σκύλακι μου για μερικές μέρες.
Δεν το έχω αφήσει ποτέ ξανά αδώ και 4 χρόνια κάπου (εκτός φίλων για λίγες μέρες).
Φυσικά μένει μαζί μου μέσα στο σπίτι και δεν θέλω να τον αφήσω κάπου όπου θα του βάζουν απλά φαγητό και νερό 1 φορά τη μέρα χωρίς να έχει καμία επαφη με κάποιον γιατί θα μαραζώσει. Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένος με τα άλλα σκυλιά και θα στρεσαριστεί ακόμα περισσοτερο αν είναι κάπου με πολλά σκυλιά μαζί για παιχνιδι κτλ. (με 1-2 σκυλιά στο ίδιο μέγεθοσ δεν έχει πρόβλημα). Με τους ανθρώπους είναι απίστευτα φιλικός (αρκεί κάποιος να τον χαιδεύει :p).
Έχει κάποιος κάποια λύση να μου προτείνει? Ίσως κάποιος που θα μπορεί να τον φιλοξενήσει μαζί με το δικό του να είναι η καλύτερη λύση άλλα και πάλι το σκέφτομαι....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Pansion που σέβεται τον εαυτό της και έχει σωστή πολιτική θα διατηρήσει απλά τον σκύλο όσες μέρες τον έχει στις εγκαταστάσεις της! Δεν θα τον φέρει σε επαφή με άλλα σκυλιά κατά τον προαυλισμό του ζώου και δεν θα τον βγάλει βόλτα σε δημόσιο χώρο με ερεθίσματα!

Υ.Γ.: Το αν θα μαραζώσει ή όχι δεν θα οφείλεται στην pansion αν ακολουθήσει τα παραπάνω, αλλά στον σκύλο που δεν έχει μάθει να μένει μόνος του.

Και τώρα πες μας σε ποια περιοχή κατοικείς για να σου πούμε αν υπάρχουν κάποιες Pansions!:)

• Like
Reactions: johnk

Alfie mou

Member
27 Ιουλίου 2015
7
0
41
Επειδή ψάχνω κάτι στην Αττική αν κατάλαβα καλά το pallini kennels είναι αυτό που προτείνουν οι περισσότεροι. Η μόνη διαφορά είναι οτι εγώ θέλω ο σκύλος μου να έχει επαφή με αυτόν που θα τον φιλοξενεί ώστε να μη νιώθει ότι τον έχω παρατήσει...γενικά είναι πολύ ευαίσθητος και έχει άγχοσ αποχωρισμού όταν μένει μόνος του σε άγνωστο περιβάλλον.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Από σένα εξαρτάται κατά πόσο ο σκύλος σου θα μαραζώσει όταν θα λείπεις και αυτό θα φανεί από την δουλειά που έχεις ρίξει πάνω του 4 χρόνια τώρα.
Η Pansion αν είναι σωστή θα διατηρεί ουδέτερη στάση!

Alfie mou

Member
27 Ιουλίου 2015
7
0
41
Έχω σκοπό να επισκεφτώ κάποιες πανσιον τις επόμενες ημέρες αλλά σκέφτομαι και τη λύση του dog sitting. Γνωρίζει κάποιος κάποιον ώστε να εξετάσω και αυτή την λύση?
Επίσης μήπως κάποιος έχει κάποια εμπειρία από το ilovedogs kennel?

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Προσωπικά θα σου συνιστούσα να μην προτιμάς επαφές προσωπικού με το σκυλι σου ούτε ιδιαίτερες συναναστροφές γιατι ΠΟΤΕ δεν θα μπορείς να είσαι σίγουρη πώς αυτές θα επηρεάσουν τον σκύλο σου. Σκέψου δλδ έναν άγνωστο να ασχολείται με το σκυλί, εν τη απουσία σου, αυτό ενδεχομένως να το στρεσάρει χειρότερα. Πολύ περισσότερο από το να φιλοξενηθεί από αλλο ατομο με σκυλι, όταν μόνη σου λές ότι δεν ειναι ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένος με άλλα σκυλια.

• Like
Reactions: johnk

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Ίσως κάποιος που θα μπορεί να τον φιλοξενήσει μαζί με το δικό του να είναι η καλύτερη λύση άλλα και πάλι το σκέφτομαι....
Θα άφηνες δηλαδή τον σκύλο σου, με έναν άγνωστο; :eek:

Έχει κάποιος κάποια λύση να μου προτείνει?
Πέραν της πιστοποιημένης πανσιόν, όχι. Αν σου προτείνει κάτι άλλο, κάποιος άλλος πριβέ, θα είσαι ανεύθυνη απέναντι στον σκύλο σου, αν το δεχτείς. Και, να φροντίσεις να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου, για κάθε πιθανή μελλοντική κατάσταση. Να μπορεί δηλαδή, να μένει μόνος, χωρίς άγχος αποχωρισμού, όπου και με όποιον χρειαστεί.

Alfie mou

Member
27 Ιουλίου 2015
7
0
41
Δεν εννοούσα κάποιος άγνωστος αλλά κάποιος π.χ εκπαιδευτής ή καποιος που να ασχολέιται με τα σκυλιά. Δεν θα άφηνα το σκύλο μου όπου να ναι γιαυτό και το ψάχνω και ρωτάω.
Όσο για την εκπάιδευση για να λύσουμε 2-3 θεματάκια που έχει, το έχω σκεφτεί και είναι στα σχέδια μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Οτι ειδικότητα και να έχει, άγνωστος δεν θα είναι για σένα και κυρίως τον σκύλο σου;

Alfie mou

Member
27 Ιουλίου 2015
7
0
41
Ναι αλλά και σε πανσιόν το ίδιο δεν ισχύει?
Συν το γεγονός ότι φαντάζομαι είναι πιο δύσκολο να "προσέχεις" 30 σκυλιά πχ αντί για ένα.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
θα σου προτεινα αν εχεις το χρονο να πας να επισκεφτεις μια δυο πανσιον ή dogsitters, να δεις το χωρο και τους ανθρωπους απο κοντα. Αλλη εικονα θα εχεις. Προσωπικα, δε θα αφηνα το σκυλο μου σε σπιτι αγνωστου. Προτιμω απλως να τον κρατησουν σωο και ασφαλη μεχρι να γυρισω.

• Like
Reactions: irma

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου - άλλωστε νομίζω τις μοιραζόμαστε οι περισσότεροι εδώ.
Από την άλλη, εγώ - πχ - όταν αποφάσισα να υιοθετήσω σκύλο, και μάλιστα μεγαλόσωμο, όχι μια μπουκιά μαλτεζάκι, ήξερα από την αρχή ότι οι μετακινήσεις και οι διακοπές θα πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως, γιατί ο σκύλος μου είναι πλέον μέλος της οικογένειάς μου και ό,τι σχεδιάζω πρέπει να τον λαμβάνει υπόψη.
Είναι αδύνατο να πάρεις το σκυλάκο μαζί σου ή, εν πάση περιπτώσει, να πας κάπου αλλού;; Το θέμα έλλειψης κοινωνικοποίησης, άγχους αποχωρισμού, κτλ, είναι σημαντικό και δε νομίζω ότι 'τόσο εύκολα' θα βρεις μαγική λύση να σε 'βολέψει'...

Alfie mou

Member
27 Ιουλίου 2015
7
0
41
Κι εγώ όταν αποφάσισα να αποκτήσω σκύλο τις ίδιες σκέψεις έκανα και τον έχω πάρει πάρα πολλές φορές μαζί σε διακοπές..ακόμα και σε βάρκα μαζί μου ήταν....έχουμε πάει πολλές διακοπές μαζί.
Αυτή τη φορά όμως δεν είναι τόσο εύκολο δυστυχώς....γι αυτό ψάχνω το καλύτερο για εκείνον....

Alfie mou

Member
27 Ιουλίου 2015
7
0
41
θα σου προτεινα αν εχεις το χρονο να πας να επισκεφτεις μια δυο πανσιον ή dogsitters, να δεις το χωρο και τους ανθρωπους απο κοντα. Αλλη εικονα θα εχεις. Προσωπικα, δε θα αφηνα το σκυλο μου σε σπιτι αγνωστου. Προτιμω απλως να τον κρατησουν σωο και ασφαλη μεχρι να γυρισω.
Έχω βρεί κάποιες πανσιόν αλλά όχι κάποιο dogsitter...έχεις καποιον να μου προτείνεις?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα