Ξεκινάω δίαιτα στον σκύλο μου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από το μέλος Rooby

Κάποια μηνύματα μεταφέρθηκαν από εδώ
--------------------------------------------------------

Μιας και ξεκινάω δίαιτα στην σκυλίτσα μου και αντικαθιστώ ορισμένη ποσότητα σκυλοτροφής με κάποια λαχανικά.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από spyrou

φιλε μου ειναι λαθος ο σκυλος πρεπει να τρωει και λαχανικα ειναι απαραιτητα για τον οργανισμο του

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν θέλεις να κάνεις δίαιτα στο σκυλί μείωσε την ποσότητα της σκυλοτροφής.

Ο σκύλος δεν είναι σαν τους ανθρώπους να κάνει δίαιτα με καρότα (ούτε σε εμάς είναι το καλύτερο).

Αν πράγματι θέλει δίαιτα (το οποίο το καταλαβαίνεις από τα πλευρά του και όχι από τα κιλά του) μείωσε την ποσότητα της τροφής του και σταμάτα (αν δίνεις) να δίνεις σνακ και ενδιάμεσες λιχουδιές.
Τα περισσότερα σκυλιά παχαίνουν από τα μεζεδάκια που δίνουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες τους παρότι η ποσότητα του κύριου φαγητού τους είναι σωστή.

Ο σκύλος χρειάζεται ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο για να έχει υγεία ή να μην παρουσιάσει μελλοντικά προβλήματα.

Συζήτησε με τον κτηνίατρο του το θέμα της διατροφής του και ξεκινήστε περισσότερη άσκηση (δηλαδή αυξήστε λίγο την ώρα της βόλτας και του παιχνιδιού προοδευτικά πάντα) και σταματήστε τις "χημικές δίαιτες" στα σκυλιά.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν ο σκύλος τρέφεται με ξηρά τότε μια τροφή "diet" μαζί με άσκηση είναι το καλύτερο.
Αν ο σκύλος τρέφεται με σπιτικό φαγητό, ελατώνεις υδατάνθρακες μαζί με άσκηση.

Reina

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2009
104
0
Αν ο σκύλος τρέφεται με ξηρά τότε μια τροφή "diet" μαζί με άσκηση είναι το καλύτερο.
Είμαι κατά όλων των προϊόντων "διαίτης" είτε προορίζονται για ανθρώπους είτε για σκυλιά.
Γιατί τροφή "diet" και όχι μειωμένη ποσότητα κανονικής ξηράς; ;-)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Είμαι κατά όλων των προϊόντων "διαίτης" είτε προορίζονται για ανθρώπους είτε για σκυλιά.
Γιατί τροφή "diet" και όχι μειωμένη ποσότητα κανονικής ξηράς; ;-)
Ένας λόγος είναι γιατί η μειωμένη ξηρά θα κάνει το σκύλο να νιωθει πεινασμένος συνεχια.
Τα διαίτης δίνονται αναλογικά σε μικρότερες ποσότητες αλλα έχουν κάποια συστατικά που κάνουν το σκύλο να νιώθει κορεσμό (όσο γίνεται αυτό).

Αν έπρεπε να κάνει δίαιτα κάποια απο τα σκυλιά μου δεν θα επέλεγα ξηρά 'light'...

Reina

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2009
104
0
Ένας λόγος είναι γιατί η μειωμένη ξηρά θα κάνει το σκύλο να νιωθει πεινασμένος συνεχια.
Τα διαίτης δίνονται αναλογικά σε μικρότερες ποσότητες αλλα έχουν κάποια συστατικά που κάνουν το σκύλο να νιώθει κορεσμό (όσο γίνεται αυτό).
Σωστό μου ακούγεται αυτό, αλλά τι είδους συστατικά είναι αυτά που προκαλούν την αίσθηση κορεσμού και πόσο "ακίνδυνα" μπορεί να είναι;;:-k
Επίσης, μήπως οι light τροφές δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη σωστή διατροφή, έστω και σκύλου σε δίαιτα;

Αν έπρεπε να κάνει δίαιτα κάποια απο τα σκυλιά μου δεν θα επέλεγα ξηρά 'light'...
Η δικιά μου χρειάστηκε να κάνει δίαιτα και έγινε με μειωμένη ποσότητα της ίδιας ξηράς που έτρωγε και πριν. Πήρε αρκετό χρονικό διάστημα (πάνω από 4 μήνες) και έχανε βάρος εξαιρετικά αργά.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
"φιλε μου ειναι λαθος ο σκυλος πρεπει να τρωει και λαχανικα ειναι απαραιτητα για τον οργανισμο του"
Τρώει λαχανικά γενικότερα μιας και αυτό που λες το γνωρίζω .
"Αν θέλεις να κάνεις δίαιτα στο σκυλί μείωσε την ποσότητα της σκυλοτροφής."
Και αυτό γίνεται ,αλλά μιλάω για μία εναλακτική δράση από την μείωση της τροφής .Αυτό το λέω γιατί ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός .Υπάρχουν λέμαργα σκυλιά και άλλα που δεν είναι .Για την δική μου περίπτωση ,επειδή η σκυλίτσα μου έιναι στην πρώτη κατηγορία ,μία λύση από τις πολλές (όπως είναι η ελάττωση τησ τροφής , οι τροφές διαίτης κλπ κλπ )είναι αυτή που χρησιμοποιηώ .Εγκεκριμένη από κτηνίατρο .
"ξεκινήστε περισσότερη άσκηση"Ωραια αυτή η λύση ,αλλά υπάρχουν και σκυλιά που είναι ηλικιωμένα που αυτό είναι αδύνατο .
"σταματήστε τις "χημικές δίαιτες" στα σκυλιά".Δεν μίλησα για καμία χημική δίαιτα στο ποστ που είχα κάνει .Μίλησα για μερική αντικατάσταση φαγητού με ορισμένα λαχανικά και όχι εξολοκλήρου από αυτά(ωστε να αποφύγω την μείωση του φαγητού κατευθείαν ) ,ούτε μόνο με ένα από αυτά ,όπωσ καρότο που αναφέρεις .Γενικότερα ας μην είμαστε απόλυτοι και ας είμαστε δεκτικοί ,μιας και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές σε πολλά πράγματα ,όπως και στην φροντίδα του σκύλου .

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σωστό μου ακούγεται αυτό, αλλά τι είδους συστατικά είναι αυτά που προκαλούν την αίσθηση κορεσμού και πόσο "ακίνδυνα" μπορεί να είναι;;:-k
Επίσης, μήπως οι light τροφές δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη σωστή διατροφή, έστω και σκύλου σε δίαιτα;
Οτι υπάρχει στης απλές τροφές απλά στα light είναι σε μεγαλύτερο ποσό... Για παράδειγμα το καλαμπόκι.

Veronica said:
Αντι να πάρει κάτι διαίτης, δε γινεται να μειωθει η ξηρά και να συμπληρώνει με φρουτα και γιαούρτι;
Και γιατί να μη το συμπληρώσεις με λίγο κρέας, το οποίο θα του κάνει καλό?
Το γιαούρτι πολλοί το δίνουν αλλα δεν είναι κάτι το οποίο είναι για κάθε μέρα. Εξάλλου πόσα ζώα ξέρεις εκτός απο τον άνθρωπο που συνεχίζει να πίνει γάλα και ειδικά απο άλλο ζώο?
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να συμπληρώνεις μια ξηρά με φρουτα και γιαουρτι μου ακουγετε λίγο αστείο. Να του δώσουμε κάνα Becel Pro-active 2%...? :D

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Και γιατί να μη το συμπληρώσεις με λίγο κρέας, το οποίο θα του κάνει καλό?
Το γιαούρτι πολλοί το δίνουν αλλα δεν είναι κάτι το οποίο είναι για κάθε μέρα. Εξάλλου πόσα ζώα ξέρεις εκτός απο τον άνθρωπο που συνεχίζει να πίνει γάλα και ειδικά απο άλλο ζώο?
Γιατι όχι, αφου τρωει κρέας αλλου ζώου; Ερωτηση κάνω, όχι την έξυπνη. :)

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να συμπληρώνεις μια ξηρά με φρουτα και γιαουρτι μου ακουγετε λίγο αστείο. Να του δώσουμε κάνα Becel Pro-active 2%...? :D
Γιατί είναι αστείο; Θα ηθελα εξηγηση, οχι ερωτηση.
Αν χρειαζόταν να κανουν τα σκυλια μου δίαιτα, δε θα εδινα τροφή διαίτης, αλλά κοτόπουλο, λαχανικά, μήλο και γιαουρτακι αν ειχα, και θα τα περπαταγα πιο πολυ, να κινηθουν. Αυτα τα λεγομενα διαιτης ακομα και για τον ανθρωπο μού φαίνονται χαζά.
Σημειωτεόν ότι διαιτα σημαινει τρόπος ζωής, άρα προκυπτει ότι το προγραμμα διατροφής πρεπει να ακολουθειται συνέχεια, όχι έκτακτα για απώλεια βάρους.

Nasty_Pirate

Member
18 Ιανουαρίου 2011
13
0
Αθήνα
Παιδιά μια ερώτηση και από μένα σχετικά με διατροφή.

Πρόσφατα επισκέφτηκα το σκύλο μου ο οποίος μένει με τους γονείς μου στο πατρικό μου. Ο σκύλος είναι 10 ετών, ημίαιμη, και γενικά κυμαινόταν πάντα στα 26-28 κιλά. Τώρα που την είδα μετά από μια εβδομάδα περίπου, μου φάνηκε ότι είχε παχύνει αρκετά. Τη ζύγισα και ήταν πάλι 27 κιλά άρα κανονική από άποψη κιλών. Τόσο πάχος πού μπορεί να οφείλεται; Τρώει light τροφή. Τί μπορώ να κάνω για να μειωθεί το πάχος του; Σημείωση επειδή έχει καρδιοπάθεια 1ου βαθμού δεν μπορεί να ασκηθεί και να ανεβάζει παλμούς.

Υπάρχει κάποια τροφή ειδική για να χάσει γρήγορα το πάχος της;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον τα κιλά της στο ζύγισμα είναι τα ίδια ...μήπως είναι "πρήξιμο" από κάτι άλλο σε σχέση με την αναφερόμενη καρδιοπάθεια που λες? Να την πας στον κτηνίατρο λέω εγώ :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog