Ξένοι στο σπίτι

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Ανοιγω κ αλλο θεματακι λοιπον για τον Ερμη!
Οπως εχω πει μετα απο 3 χρονια στην αυλη μεταφερθηκε ο μικρος μεσα στο σπιτι... κ οπως εχω ξαναπει εχει αρχισει να τσαμπουκαλευεται γενικως..
χθες το πρωι ειχαν ερθει καποιοι μαστορες και στο σπιτι ημασταν εγω και ο ερμης, πραγματικα δεν ηξερα τι να τον κανω αφου τον φοβαμαι με ξενους να ειναι ελευθερος. τον εκλεισα για λιγα λεπτα στο δωματιο μεχρι να μπουν οι ανθρωποι μεσα και μετα του περασα λουρι και καθομασταν μαζι διπλα τους και τους κοιταζαμε και ηταν ηρεμοτατος..
νομιζω ειναι το πιο σωστο που εκανα,ε? αντι να τον κλεισω στο δωματιο ή να τον βγαλω εξω... βεβαια οπως παντα εκει που κανω καποια βηματα μπροστα κατι μου το χαλαει κ παμε παλι πισω... τωρα τελευταια εχει αρχισει να ειναι ανησυχος και να γαυγιζει ακομα και στο δωματιο μου που κοιμαται οταν βλεπει απτο παραθυρο να περναει κατι.
Μηχανη οπως παντα με θορυβο, αν κ τοχουμε ψιλοκοψει, αλλα εχει αρχισει κ το κανει κ με ανθρωπους τωρα που περνανε..οχι σε ολους αλλα σε αρκετους (ακολουθω κ εδω τη μεθοδο κατσε κ επιβραβευση). Και συνεχιζουμε με τη χθεσινη μερα, το απογευμα εφυγα απο το σπιτι και αφησα τον Ερμη με τους γονεις μου. Και ειχανε επισκεψεις!
Όπως μου ειπαν το συμβαν σημερα, ηρθε μια φιλη της μανας μου, χτυπαει κουδουνι, τρεχει ο μικρος στην πορτα την ακουει (αυτη συνηθιζει να φωναζει τη μανα μου οταν ειναι εξω απο την πορτα και εχει κ βαρια φωνη) και ο δικος μου αρχισε να γαυγιζει κ να γριλιζει πριν καν αυτη μπει μεσα (μουπε ειχε πεσει τελειως κατω κ γαυγιζε) του φωναξε να σταματησει κ γαυγισε κ σε αυτην ωσπου τον μαζεψε ο πατερας μου με φαι κ τον εβγαλε στην πισω αυλη μεχρι που γυρισα εγω το βραδυ...τωρα εδω τι κανουμε?
Όταν φευγω εγω τι να τον κανω? να μενει στο σπιτι ελευθερος? να τον κλεινω στο δωματιο μου? να βγαινει εξω?

Last edited by a moderator:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Βασικά καλό θα'ταν να απευθυνθείς σε επαγγελματία εκπαιδευτή γι'αυτό.
Εγώ, προσωπικά από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι το πάνω χέρι σε αυτή τη σχέση το'χει ο σκύλος...
Τι εννοώ. Κανονικά όταν βρίσκεσαι εσύ στο σπίτι κ χτυπάει, πχ, το κουδούνι, ο σκύλος δεν θα έπρεπε καν να το κουνάει από το χώρο του, γιατί; Επειδή ο αρχηγός της αγέλης βρίσκεται στο σπίτι, άρα αυτός θα πάει να προϋπαντήσει τους επισκέπτες. Όταν του δοθεί η εντολή "εντάξει" κ μετά ''έλα'', αποδευσμεύεται κ μπορεί να'ρθει να γνωρίσει τους καλεσμένους. (το ίδιο γίνεται κ εκτός σπιτιού, πχ, αν κάποιος σας μιλήσει στη βόλτα... Τον βάζεις στο κάτσε κ μείνε κ ασχολείσαι με τον άνθρωπο που, πχ, σε ρωτάει ένα δρόμο κ καθόλου με το σκύλο εκείνη την ώρα... Μετά λιχουδιά κ χάδια)

Τι βήματα είχα κάνει εγώ:
-Του μαθαίνεις ένα χωρο που να ειναι ο 'τόπος' του κ την αντίστοιχη εντολή γι'αυτό (αυτό το μαθαίνεις, πηγαίνοντάς τον συχνά μέσα στη μέρα εκεί με το λουρί κ λέγοντας την εντολή "τόπος, πόστο στο χώρο σου" -ό,τι θες τέσπα, κ μετά ''κάτσε'' κ του δίνεις λιχουδιά για επιβράβευση)
-Χτυπάει το κουδούνι: "Ερμή, στον τόπο σου". "Μείνε"
-Μπαίνει ο κόσμος μέσα, τους λες να μη του ρίξουν ούτε ένα βλέμμα, σα να μην υπάρχει, μιλούν με εσένα μόνο.
-Έπειτα από 5 λεπτά, χωρίς να του'χετε δωσει σημασία: "Ερμή, εντάξει, έλα" (κ του δίνεις λιχουδιά κ πολλά χάδια)...

για να γίνουν όλα τα παραπάνω όμως, υποθέτω ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στη συμπεριφορά σου κ μέσα στο σπίτι (εσύ να ξεκινάς κ να σταματάς το παιχνίδι κ τα χάδια, να του δίνεις εντολές πριν του δώσεις να φάει, η κάθε σου εντολή πρέπει να εκτελείται κ όχι να σε αγνοεί, να μην ζητιανεύει στο φαγητό κ να του δίνεις εντολή να πηγαίνει στο χώρο του)

Last edited:

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
μωρε οταν ειμαι στο σπιτι εγω ολα αυτα γινονται! δεν το συζηταω! το προβλημα μου ειναι οταν δεν ειμαι σπιτι τι τον κανω... φευγω, ειναι οι γονεις μου σπιτι, τον αφηνω και μενει ολη την ωρα στο χαλι του χωρις να κανει τιποτα...αλλα να που χθες ηρθε αγνωστος ανθρωπος και οι γονεις μου αμφιβαλλω αν κανουν κατι απο αυτα που τους εχω πει! τον εβγαλαν εξω και τον αφησαν μονο του 3 ωρες μεχρι να γυρισω! αν ξερουν οτι θαρθει κοσμος και δεν ειμαι σπιτι ειναι κακο να τον κλεινουν στο δωματιο? (εμενα για κακο μου ακουγεται...)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αν κάνει σα μουρλό, οι γονείς σου δεν είναι υποχρεωμένοι, κ ούτε να μπορούν ίσως να 'τον κάνουν καλά'... Το να τον αφήσουν στο δωμάτιο για λίγο, μέχρι να μπει μέσα ο κόσμος, κ όταν ηρεμήσει κ ΑΝ ηρεμήσει να τον βγάλουν έξω, δεν το θεωρώ κακό. (αν κ αυτό δε λύνει το πρόβλημα)

Κανονικά ο σκύλος θα έπρεπε να ακούει κ τους γονείς σου κ όχι να τους κάνει ό,τι θέλει (δηλ. οταν φεύγεις εσύ να λεει: τώρα ξεκινά το πάρτι!!")

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αφηνε τον στο δωματι οσου φιλε.ειναι το πιο ασφαλες για σενα κ για τον σκυλο...βασικα για ολους.αν μπορεις μιλα κ με εναν εκπαιδευτη οπως σου ειπαν τα παιδια.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
...με εκπαιδευτη να μιλησω, τα λεφτα που θα τα βρω?? υποθετω τους γονεις μου θα τους ακουγε και αυτους αν δεν τον κακομαθαιναν, αλλα θελουν και αυτοι ειδικη εκπαιδευση! οσο για το δωματιο θα ηταν καλο να τον κλεινω εγω οταν φευγω? θα μπορουσαν οι γονεις μου να τον κλεινουν που κ που?

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
μαλλον ετσι θα γινει... αλλα αν λειπω για αρκετη ωρα αυτος δεν θα βαρεθει μονος του? δεν θα αρχισει να κανει τα δικα του απο ανια κλεισμενος σε ενα δωματιο μονος?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
τωρα αυτο ...τι να σου πω...ναι υπαρχει περιπτωση να το κανει.θελει κ αυτο εκπαιδευση.πρεπει να ασχοληθεις κ με αυτο.αν εισαι τυχερος δεν θα κανει τιποτα.μπορουν βεβαια οι γονεις να του μιλανε κατα την διαρκεια,να δινουν καναν μεζε κτλ,οπωτε θα ξεχνιεται.βολτιτσα μπορουν να τον πανε αν χρειαστει?

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
αχ... ξυνεις πληγες! σημερα τους το ξαναζητησα να τον βγαλουμε μαζι βολτα γιατι την επομενη βδομαδα θα λειπω για δυο μερες (και πραγματικα δεν ξερω τι να κανω)!! αλλα δεν...! στην αρχη οταν ειχε πρωτο μπει στο σπιτι τον αφηνα μονο του στο δωματιο και ηταν κυριος αλλα να πω την αληθεια τον λυπηθηκα και αρχισα σιγα σιγα να τον αφηνω ελευθερο σε ολο το σπιτι..νομιζω οτι δεν θαχει αμεσο θεμα αλλα για τη συμπεριφορα του γενικως με απασχολει γιατι κυνηγαμε και τη παραμικρη πιθανοτητα κοινωνικοποιησης, αρα ομιλιες, τηλεοραση, τηλεφωνα και διαφοροι ηχοι θαθελα να τους ακουει ακομα και οταν λειπω.. (να πω οτι εχουμε τρομερα θετικη εξελιξη στη βολτα με μηχανακια τις τελευταιες μερες! φτου μη το ματιασω!)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97