Ξέμαθε στην πάνα-πώς θα το μάθω να κρατιέται?

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Ο μαλτεζάκος μου είναι τώρα 9 μηνών. Απο τη μέρα που τον έιχα φέρει στο σπίτι (3 μηνών) είχε μάθει απο την πρώτη στιγμή να κάνει την ανάγκη του στην πάνα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Είχαμε μόνο 2-3 ατυχηματάκια στην αρχή.
Δυστυχώς επειδή λείπω 9 ώρες απο το σπίτι, βρήκα την πάνα καλή λύση (αν εξαιρέσουμε οτι κάποιες φορέσ την έκανε κομμάτια) γιατί η μαμά μου δε μπορούσε να τον κατεβάζει κάτω όσες φορές θα χρειαζόταν εφόσον ήταν κουτάβι και δε μπορούσε να κρατηθεί.
Τις ώρες που λέιπω από το σπίτι τον πάιρνει η μαμά μου στο δικό της για κάποιες ώρες. Αυτό όμως το σταμάτησε τις τελευταίες 2 εβδομάδεσ και μένει μόνος του στο πάρκο μέχρι να γυρίσω.
Το θέμα είναι οτι τις τελευταίες 2 εβδομάδεσ όταν δεν΄είναι στο πάρκο, κάποιες φορές πηγαίνει και κατουράει στην κουζίνα.΄Τις δύο φορέσ που το έκανε μπροστά μου τον μάλωσα με φωνή, τον έβαλα στο πάρκο για τιμωρία, τον αγνόησα...τίποτα αυτός,την άλλη μέρα πάλι στην κουζίνα πήγε. Βέβαια εδώ και 1-1,5 μήνα έχει αρχίσει να σηκώνει και το πόδι του. Λέτε για αυτό να πηγαίνει στην κουζίνα και όχι στην πάνα όταν δεν είναι στο πάρκο? Για να μαρκάρει τα ντουλάπια ή είναι αντίδραση γιατί μένει πολλές ώρες μόνος του (τώρα που δεν τον πάιρνει η μαμά μου στο σπίτι της-μένουμε δίπλα δίπλα)? :eek:

Με όλα αυτα, αποφάσισα οτι ήρθε η ώρα να κάνει την ανάγκη του στη βόλτα. 4 μέρες τώρα κάνει την ανάγκη του έξω αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί και την πάνα (την αφήνω όταν λέιπω από το σπίτι). Το θέμα είναι οτι τόσο καιρό με την πάνα δεν έχει μάθει να κρατιέται, ώστε να τα κάνει μόνο έξω. Τώρα τα κάνει έξω αλλά αν του έρθει κατουράει και την πάνα ή τα ντουλάπια. Πώς μπορώ να τον μάθω να κρατιέται? Την πάνα να την αφήνω όταν λέιπω? Πότε να αρχίσω να την βγάζω τελείως?
Το πρόγραμμά μας τώρα είναι 30 λεπτά το πρωί μετά το φαγητό, 15-20 λεπτά το απόγευμα και 30 λεπτά το βράδυ μετά το φαγητό (χρειάζεται να πείσω τη μαμα μου να τον κατεβάζει και μια φορά μεταξύ 9-7 που λέιπω)?

Συγγνώμη για το μεγάλο post αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.....και ταλαιπορούμαστε όλοι με αυτή την κατάσταση.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αρχικά, καθάρισε το σημείο που μαρκάρει στην κουζίνα με προϊόν που δεν περιέχει αμωνία ή χλωρίνη ωστέ να μην τον τραβαέι πάλι εκεί.
Τα υπόλοιπα θα στα πούνε τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία με πάνες, κτλ.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Αρχικά, καθάρισε το σημείο που μαρκάρει στην κουζίνα με προϊόν που δεν περιέχει αμωνία ή χλωρίνη ωστέ να μην τον τραβαέι πάλι εκεί.
Τα υπόλοιπα θα στα πούνε τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία με πάνες, κτλ.
Γενικά στο σπίτι καθαρίζω πάντα μόνο με detol και στο συγκεκριμένο σημείο ρίχνω και ξύδι.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ούρα=όξινα
Ξύδι=όξινο

Συμπέρασμα: εντείνεις τη μυρωδιά με αποτέλεσμα το ξύδι να λειτουργεί ως μαρκαρισμένη περιοχή στο σημείο που το χρησιμοποιείς.

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Καλημέρα,καταρχήν λείπης παρα πολλες ώρες απο το σπίτι και το σκυλάκι δεν μπορεί να κρατηθεί.
Καλο θα ήταν να πεις στη μαμα να το βγάζεις αν μπορεί.
Αν δεν μπορεί,μην τον αφήνεις οταν δεν είσαι σπιτι να πηγαινει στην κουζίνα,βάλε διαχωριστικά κάγκελα για σκύλους στην πόρτα η κλείσε την πορτα.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Καλημέρα,καταρχήν λείπης παρα πολλες ώρες απο το σπίτι και το σκυλάκι δεν μπορεί να κρατηθεί.
Καλο θα ήταν να πεις στη μαμα να το βγάζεις αν μπορεί.
Αν δεν μπορεί,μην τον αφήνεις οταν δεν είσαι σπιτι να πηγαινει στην κουζίνα,βάλε διαχωριστικά κάγκελα για σκύλους στην πόρτα η κλείσε την πορτα.
Λόγω δουλειάς λέιπω καθημερινά από τις 9-9,30 μέχρι τις 6,30-7 και η μητέρα μου δεν έχει και πολύ διάθεση να το πηγαίνει βόλτα σε καθημερινή βάση τουλάχιστον. Για αυτό ,και αφήνω την πάνα όταν λείπω. Έχω πάρει και ένα πλαστικό πλάισιο για να βάζω την πάνα ώστε να του είαι λίγο πιο δύσκολο να την κάνει χαρτοπόλεμο, αν και έτσι μια χαρά τα κατεφέρνει.:mad:

Όπως είπα όταν λείπω και δεν τον πάιρνει η μαμά μου στο σπίτι της, ο σκύλος είναι στο πάρκο με νερό, παιχνίδια, κρεβάτι και την πάνα του οπότε δεν μπορεί να πάει στην κουζίνα. Μόνο όταν είμαι εγώ σπίτι και είναι ελέυθερος πηγαίνει εκέι αν δεν τον προλάβω ή δεν τον καταλάβω (αν κ έχω συνέχεια το νού μου τώρα πια).

Κάθε πόσες ώρες έιναι το ιδανικό να βγαίνει έξω για την ανάγκη του? Είναι 9,5 μηνών τώρα.
3 φορές τη μέρα δεν είναι αρκετό?
(ξέρω οτι μεσολαβούν πολλές ώρες βέβαια απο τη πρωινή μέχρι την απογευματινή βόλτα)

Last edited:

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
(ξέρω οτι μεσολαβούν πολλές ώρες βέβαια απο τη πρωινή μέχρι την απογευματινή βόλτα)

Έδωσες την απάντηση μόνος σου.
Τα σκυλιά είναι ζώα συνήθειας και έχουν άριστο βιολογικό ρολόι, αν είσαι σταθερός στο πότε βγαίνουν θα μάθει να κρατιεται για να τα κάνει έξω,αν πάτε βόλτα οποτε να είναι,επειδη δεν ξέρει΄πότε θα βγει και αν θα βγεί, τα κάνει όποτε του έρθει.

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Μερικά σκυλιά θέλουν το χρόνο τους να τα κάνουν μόνο εξω ,θέλει υπομονή και σταθερά ωράρια.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Γενικά προσπαθώ να έχουμε σταθερό ωράριο (εκτός σκ που παρακοιμόμαστε).
8.30 το πρωί, 6-7 το απόγευμα και 9,30-10 το βράδυ για περίπου 30 λεπτά.
Το ΣΚ βέβαια καθυστερούμε όλο το πρόγραμμα. απο φαγητό μέχρι βόλτες αλλά εκέι είμαι και πιο πολύ σπίτι οπότε το ελέγχω.

Για να μάθει όμως να κρατιέται δεν θα πρέπει να κόψω και την πάνα σιγά σιγά....???
Σίγουρα δεν θα την βάζω όταν είμαι εκεί αλλά όταν λείπω?? Πώς θα μάθει να κρατιέται αν έχει την πάνα διαθέσιμη ανα πάσα ώρα και στιγμή?

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Ειναι ακόμα μικρο το σκυλάκι και είναι πολλες οι ώρες που λείπης,η πάνα χρειάζεται για ασφάλεια πχ κάτι μπορει να το πειραξει στο στομάχι του κλπ.
Οταν ένα σκυλάκι μάθει στην πάνα είναι πιο δύσκολο να μάθει να τα κάνει και έξω,γιατί εχει μάθει οτι η τουαλέτα του είναι εκεί.
Παραμεινε σταθερός στα ωράρια σου,επιβραύεσαι συνέχεια της φορές που τα κάνει έξω,μην δίνεις σημασία όταν τα κάνει μέσα.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Δηλαδή με τον καιρό θα "επιλέξει" από μόνος του να τα κάνει μόνο έξω λόγω επιβράβευσης??Πάντως τις τελευταίες μέρες που τον βγάζω έξω για την ανάγκη γελάω πολύ....έχω πάντα μαζί μου λίγο γαλοπούλα ή άλλη λιχουδιά και κάθε φορά που μαρκάρει τον τοίχο ή κάνει κακά, έρχεται μέσα στην καλή χαρά και την περηφάνια για τη λιχουδια...ευτυχώς είναι πολύ λαίμαργος....τα κάνει όλα για λίγο φαγητό...!!! Λέτε σε κανένα μήνα να έχει μάθει να τα κάνει μόνο έξω?? Δεν αντέχω άλλο τις πάνες...μυρίζουν...ειδικά όταν τις έχει κάνει και χαρτοπόλεμο (κατουρημένο πάντα)... δεν παλεύεται!BTW είμαι μαμά του μικρού, όχι μπαμπάς :)

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Ναι σιγουρα,αν τρελένεται και για φαγητο θα καταλάβει γρηγορα οτι κερδίζει μόνο αν τα κάνει έξω.
Και όλα τα προηγούμενα που είπαμε.

Φιλικά Χρήστος

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK