"Ξάπλα"

gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Χτές δουλέψαμε το Ξάπλα.

Την έβαζα σε στάση Κάτσε.

Της έδινα εντολή Ξάπλα, και της τραβούσα λίγο τα μπροστινά ποδαράκια για να ξαπλώσει.
Το κάναμε με λιχουδιές και μετά από κάποια ώρα το έπιασε και καταχαρηκε το ζωντανό!

Ομως όταν ήρθε η γυναίκα μου και θέλαμε να της το δείξουμε της έλεγα Κάτσε και εκείνη έπαιρνε θέση Ξάπλα!!!

Πάει το Κάτσε το καταστρέψαμε;
Θέλω να τρέξω σπίτι μόλις σχολάσω να διορθώσω την κατάσταση!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Όχι καλε.Μπερδευτηκε το μωρακι.Το καλεις πιο περα να αναγκαστει να σηκωθεί και της το ξανακανεις.Μέχρι να το καταλαβει.Τοτε,αμεσως λιχουδια.Δε θα απογοητευεσαι και δε θα δινεις λιχουδια αν δε κανει τη σωστη εντολη.Επισης,αμα κανει κατι και δε παρει λιχουδια και περιμενεις,θα δεις που θα μπει στη διαδικασια να σκεφτει "μα γιατι δε μου δινει λιχουδια ρε γμτ;τι θελει να κανω;μ...ας δοκιμασω και το αλλο" και ξαφνικα κανει την εντολη που θες:p.Ειναι σημαντικο να της δινεις το χρονο να σκεφτει. Να ρωτησω;Της λες μονο την εντολή ή συνοδευεται και απο χειρονομια-κινηση χεριου;Τα σκυλια μαθαινουν πιο ευκολα και γρηγορα με κινησεις που απλα συνοδευονται απο λεξεις.Ο δικος μου πρωτα το εμαθε με κινηση χεριου μου και μετα προσθεσα τη λεξη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
XAXA.... η χαρά της εκπαίδευσης....!!

Σιγά σιγά. Υπομονή.... Επίσης σε μερικές βδομάδες μπορεί να τα "ξεχασει όλα" ..... είναι αναμενόμενο. Μην πτοηθείς!:):)

gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Όλες τις εντολές τις κάνω με χειρονομία.
Το είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο.

Μάλιστα καμιά φορά εκτελεί μόνο με την χειρονομία.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ωραιοτατα τοτε!Υπομονη θελει και επιμονη.Δινε της χρονο.Όλα τα σκυλακια περνανε από αυτο το σταδιο.Ειναι σαν να μαθαινεις 2 γλωσσες ταυτοχρονα.Δεν μπερδευεσαι τον πρωτο καιρο;Όταν θα θες να σταματησεις την εκπαιδευση(όχι για παντα αλλα για σημερα ,οτι εκανες οτι εκανες σημερα),θα περιμενεις να εκτελεσει πρωτα σωστα την εντολη και μετα θα σταματησεις.Μη την αφησεις ποτε με λαθος εκτελεση εντολης σκεπτομενος οτι θα το διορθωσεις αυριο...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όλες τις εντολές τις κάνω με χειρονομία.
Το είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο.

Μάλιστα καμιά φορά εκτελεί μόνο με την χειρονομία.
Η μεγάλη πλειοψηφία αντιδρά στη χειρονομία ή ακόμα και στη στάση του σωματος μονο πολύ πριν μάθει να αντιδρά στη λέξη..... (δοκίμασε να κάνεις τα ίδια καθιστός ή όρθιος ή ξαπλωμένος..... είναι πολύ πιθανόν οτι ο σκύλος θα υπακούει μόνο σε μια στάση, αυτή που έμαθε πρώτα).

Εγώ αν σταθώ καμαρωτή μπροστά του, τον κοιτάξω σταθερά και κάνω ένα μικρό βηματάκι, κάθεται (χωρις να πω ή να κάνω τίποτα με το χέρι...)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν τα σήματα είναι διαφορετικά το ένα με το άλλο..
και ξεκάθαρα..
Δεν θα τα μπερδέψει..
Η φωνή επίσης θα πρέπει για κάθε εντολή να έχει διαφορετικό ηχόχρωμα..

Αλλιώς π.χ. πρεπει να ηχεί το κάτσε κάτω..
Αλλιώς το ξάπλα..
Αλλιώς δώσε μου το χέρι σου..
κλπ...
Οσο πιο ξεκάθαρος είσαι εσύ, τόσο πιο ξεκάθαρες θα είναι και για το σκυλί οι εντολές που θέλεις να κάνει..

gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Κατευθείαν στο Ξάπλα

Λοιπόν δουλεύουμε με το clicker την εξής ακολουθία.

"ΕΛΑ"-"ΚΑΤΣΕ"-"ΞΑΠΛΑ"

Η πονηρή τα έχει μάθει πια και όταν φωνάζω "ΕΛΑ" έρχεται και κάνει "ΚΑΤΣΕ" και "ΞΑΠΛΑ" χωρίς εντολή!

Μάλιστα όταν πάμε στο πάρκο να τα κάνουμε πάει κατευθείαν στο "Ξάπλα!"

Θα με τρελάνει το Κουκλάκι....

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εφόσον γνωρίζει πια 3 εντολές, είναι η ευκαιρία να σου αποδείξει ότι τις αναγνωρίζει και δεν εκτελεί στην τύχη ή μόνο τη στάνταρ σειρά. Από 3 εντολές και πάνω, τις ζητάμε από το σκυλί με διαφορετική σειρά, καθώς μπορούν να γίνουν όλοι οι συνδυασμοί. Μην την αφήνεις να τεμπελιάζει και να μαντεύει. ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul