ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ ΑΒΛΕΨΙΑ ή ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;; )

baklavas

Member
9 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
Έχοντας υπέρβαρο (+20%) ένα κουταβάκι 2 μηνών περίπου και θέλοντας να υπολογισω τον απαιτούμενο ημερήσιο αριθμό θερμίδων στε 2 ξηρές τροφές παρατήρησα στην συσκευασία
1.δεν γράφουν θερμίδες (Kcal/100gr)
2.δεν γράφουν ποσοστά υδατανθράκων παρά μόνο πρωτεινών και λιπών.
στην μία εταιρία συνιστα ημερήσια δόση 100-200γρ για το βάρος που έχει !!
τηλεφώνησα στις 2 εταιρίες στην μεν πρώτη η κτηνίατρος μου είπε οτι δεν είναι υποχρεωμένοι να γράφουν θερμίδες,θα ψάξει όμως ,δεν απάντησε όμως μετά από μέρες.
στην δεύτερη εταιρία παρόλο που άφησα τηλ δεν απάντησε καν ο υπεύθυνος.
Έχω 2 ερωτήματα :
αν γνωρίζει κανείς ποιός φορέας είναι υπεύθυνος για τις τροφές.
αν μπορώ να γράψω εδώ ποιές εταιρίες είναι.

baklavas

Member
9 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
ξέχασα να πω οτι στην συσκευασία αναφέρονται δημητριακα άρα έχει υδατάνθρακες.
πρόσφατα αγόρασα αρακα με επωνυμία γνωστης αλυσίδας και έγραφε σύνθεση και θερμίδες (Kcal/100gr)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πέρα από τα ερωτήματα που θέτεις, οι ποσότητες που αναγράφουν οι συσκευασίες των τροφών, είναι απλά προτεινόμενες. Εσύ θα δεις αν στον δικό σου σκύλο, πρέπει να δώσεις περισσότερο ή λιγότερο, για να τον έχεις στα κιλά που του πρέπει. Κουτάβι δυό μηνών υπέρβαρο κατά 20%; Πως το υπολόγισες; Είναι ράτσα;

baklavas

Member
9 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
είναι English cocker spaniel και το εύρος βάρος που θα έπρεπε να είχε για την 8 βδομάδα 1.συμφωνα με ιστοσελίδες αλλά και 2.την οπτικη εικόνα του κουταβιού ανάσκελα κοιλιά σαν μπαλόνι ώρες αφου έφαγε 3.βλέποντας τον ορθιο δεν κάνει καμπύλη προς τα πάνω στο σημείο πάνω από γεννητικά, οργανα.

Τελικά του μείωσα την δόση και υποχώρησε το φούσκωμα και του διατηρώ το βάρος μέχρι να φτάσει στα επιθυμητά για την ηλικία του όρια.
Ξέχασα να πω ότι συνδιάζω μαγειρευτό φαγητό (όχι ότι περισσεύει ) με ξηρά τροφή αλλά στην αρχή τον άφηνα και έτρωγε όσο ήθελε για 2-3 λεπτά , αυτός λαίμαργος τα έτρωγε όλα .Οπότε η ανεξέλεκτη ποσότητα τον πάχυνε.
Τέλος καλό όλα καλά αλλά η απορία μου παραμένει γιατί η εταιρίες δεν γράφουν ποσοστά υδατανθράκων και θερμίδες. Ας γράψουν ποσοστά υδατανθράκων και οι θερμίδες υπολογίζονται εύκολα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ολα υπολογίζονται εύκολα όταν παρατηρείς τον σκύλο σου.
Οχι ανεξέλεγκτο φαγητό. Δεν το αφήνεις όλη μέρα στην διάθεσή του. Δεν τον μπουκώνεις με λιχουδιές. Του κάνεις αποπαρασίτωση μήπως το φούσκωμα οφείλεται και σε σκουλήκια και όλα καλά όπως λες. Δεν ξέρω αν οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν θερμίδες. Για την ακριβεια πρώτη φορά το ακούω.

Ο σκύλος σου είναι από εκτροφέα;

Αν ναι, τον συμβουλεύεσαι.
Αν όχι, κρατάς πισινές για το, βάσει προτύπου βάρος του και πράττεις αναλόγως της ανάπτυξής του.

baklavas

Member
9 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
αποπαρασίτωση έγινε , για την αναγραφή των θερμίδων ανα ημέρα θα μου είναι αφάνταστα χρήσιμο ,εξάλλου όποιοδήποτε τρόφιμο (για ανθρώπους) συσκευασμένο γράφει θερμίδες μια και οι πινακες που εχω είναι ηλικία , εύρος βάρους , θερμίδες ανα ημέρα (Kcal /day )
γνωρίζω θερμίδες για το μαγειρευτό , μου λείπουν για την ξηρά τροφή .....ενδεικτικά ζυγίζω μια φορά τις ανάλογες ποσότητες ξηράς , λαχανικών ,κρέατος μαγειρευτού και φρούτων.οπότε την επόμενη φορά είναι τυφλοσούρτης....
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξες ! ;)

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Η Acana (όπως και άλλες τροφές) γράφει μεταβολιστέα ενέργεια σε θερμίδες αλλά και υδατάνθρακες. Δες το παρακάτω λινκ.

PUPPY JUNIOR |

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Με πρόλαβε ο Kimon, κι εγώ για την acana θα εγραφα, γραφει και θερμίδες και υδατάνθρακες

baklavas

Member
9 Σεπτεμβρίου 2012
13
0
@kimon @ m@r@
όντως αναφέρει υδατανθρακες και την ενέργεια ανα ml που σημαίνει δοσολογία με όγκο άρα με ένα απλό ποτήρι ογκομετρημένο βρίσκουμε ακριβώς την ποσότητα για τις επιθυμητες θερμίδες , χωρίς να καταφεύγουμε σε ζυγαριά κάθε φορά .
ευχαριστώ και πάλι για την πληροφορία..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog