Νομοθεσια για σκυλια σε εξωτερικο

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Καλησπέρα σε ολες και σε ολους,ξανά!!!
Υπάρχουν χώρες στις οποιες απαγορευεται η κατοχη Ιαπωνεζικου ακιτα?
Δυστυχως δεν μπορω να βρω κατι αναλογο στο ιντερνετ,οποτε ειπα να σας ενοχλησω..
Επισης για να μην σας κουραζω,αντι να γραψετε θα μπορουσατε να με παραπεμψετε σε καποιο thread η site...!!
Thank you! :D

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επειδή το εξωτερικό είναι.... μεγάλο, μπορείς να βάλεις σε αναζήτηση τις λέξεις κλειδιά: bsl (breed specific legislation) και τη χώρα που σε ενδιαφέρει και τα akita inu. Σε κάποιες χώρες, νομίζω ναι, η κατοχή τους είναι είτε απαγορευμένη είτε υπό περιορισμούς. Καλή αναζήτηση

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Eυχαριστω πολυ παιδια..
Ρωταω,γιατι μπηκαν σε ενα μερος του κεφαλιου μου,οι σπουδες στο εξωτερικο,συγκεκριμενα στην Σκωτια..

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
αν εχεις τετοιο πλανο στο κεφαλι σου, βγαλε τον σκυλο και σκεψου το οταν θα κατασταλαξεις στην ζωη σου...σκυλος+σπουδες+εξωτερικο , απλα ΔΕΝ. Αντι να ψαχνεις σε ποια χωρα επιτρεπεται η φυλη, κατσε και σκεψου σοβαρα και πρακτικα τα θεματα που θα προκυψουν σε ενα τετοιο σεναριο...

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
αν εχεις τετοιο πλανο στο κεφαλι σου, βγαλε τον σκυλο και σκεψου το οταν θα κατασταλαξεις στην ζωη σου...σκυλος+σπουδες+εξωτερικο , απλα ΔΕΝ. Αντι να ψαχνεις σε ποια χωρα επιτρεπεται η φυλη, κατσε και σκεψου σοβαρα και πρακτικα τα θεματα που θα προκυψουν σε ενα τετοιο σεναριο...
Θα φυγω ετσι κι αλλιως,να σπουδασω κτηνιατρικη,ειτε θεσσαλονικη ειτε καρδιτσα.
Η επιλογη του εξωτερικου ειναι βεβαιως δυσκολοτερη,μα τιποτα,μα τιποτα ομως δεν ειναι ακατορθωτο,θεληση να υπαρχει. Ευτυχως για μενα και για τον σκυλο,θα με ακολουθει σε καθε σταδιο της ζωης μου. Ειτε αυτο λεγεται σπουδες,ειτε αυτο λεγεται γαμος που λεει ο λογος και μετακομιση,ειτε το οτιδηποτε αλλο..Παρολα αυτα σε ευχαριστω για την συμβουλη :)

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Θα φυγω ετσι κι αλλιως,να σπουδασω κτηνιατρικη,ειτε θεσσαλονικη ειτε καρδιτσα.
Η επιλογη του εξωτερικου ειναι βεβαιως δυσκολοτερη,μα τιποτα,μα τιποτα ομως δεν ειναι ακατορθωτο,θεληση να υπαρχει. Ευτυχως για μενα και για τον σκυλο,θα με ακολουθει σε καθε σταδιο της ζωης μου. Ειτε αυτο λεγεται σπουδες,ειτε αυτο λεγεται γαμος που λεει ο λογος και μετακομιση,ειτε το οτιδηποτε αλλο..Παρολα αυτα σε ευχαριστω για την συμβουλη :)
Εγω πχ εχω στο μυαλο μου οτι το 99% των φοιτητων που σπουδαζουν μακρια απο το πατρικο τους σπιτι, μενουν σε μια μικροσκοπικη γκαρσονιερα. Αν δε,μιλαμε για εξωτερικο, συνηθως μενουν ειτε στην εστια του πανεπιστημιου, ειτε σε καποιο κοινοβιο σπιτι. Απο θεμα χρονου:υποχρεωτικες παρακολουθησεις, εργαστηρια, εξεταστικες, εργασιες,διαβασμα. Αναμεσα σε ολα αυτα θελουν να ζησουν και την "φοιτητικη" ζωη:να βγουν για ενα ποτο, να ξενυχτησουν, να κοιμηθουν και καπου αλλου αν προκυψει,κτλ... επισης,τις γιορτες και τα καλοκαιρια ολοι επιστρεφουν στην βαση τους...

Αν δεν σε αφορα τιποτα απο ολα τα παραπανω και πραγματικα εισαι στο 1% που για τα 5-6 χρονια των σπουδων σου, δεν θα το κουνησεις ρουπι (σχημα λογου φυσικα) απο το σπιτι που θα μενεις...ναι, δεν ειναι ακατορθωτο.
Σαφως μονο εσυ ξερεις τον εαυτο σου και αν εχεις αποφασισει να "παντρευτεις" τον σκυλο σου, σε μια τοσο απαιτητικη και ιδιαιτερη περιοδο της ζωης σου.
Φιλικα, οπως θα συμβουλευα οποιονδηποτε γνωστο/φιλο μου ηταν στην ιδια φαση με σενα :)

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Εγω πχ εχω στο μυαλο μου οτι το 99% των φοιτητων που σπουδαζουν μακρια απο το πατρικο τους σπιτι, μενουν σε μια μικροσκοπικη γκαρσονιερα. Αν δε,μιλαμε για εξωτερικο, συνηθως μενουν ειτε στην εστια του πανεπιστημιου, ειτε σε καποιο κοινοβιο σπιτι. Απο θεμα χρονου:υποχρεωτικες παρακολουθησεις, εργαστηρια, εξεταστικες, εργασιες,διαβασμα. Αναμεσα σε ολα αυτα θελουν να ζησουν και την "φοιτητικη" ζωη:να βγουν για ενα ποτο, να ξενυχτησουν, να κοιμηθουν και καπου αλλου αν προκυψει,κτλ... επισης,τις γιορτες και τα καλοκαιρια ολοι επιστρεφουν στην βαση τους...

Αν δεν σε αφορα τιποτα απο ολα τα παραπανω και πραγματικα εισαι στο 1% που για τα 5-6 χρονια των σπουδων σου, δεν θα το κουνησεις ρουπι (σχημα λογου φυσικα) απο το σπιτι που θα μενεις...ναι, δεν ειναι ακατορθωτο.
Σαφως μονο εσυ ξερεις τον εαυτο σου και αν εχεις αποφασισει να "παντρευτεις" τον σκυλο σου, σε μια τοσο απαιτητικη και ιδιαιτερη περιοδο της ζωης σου.
Φιλικα, οπως θα συμβουλευα οποιονδηποτε γνωστο/φιλο μου ηταν στην ιδια φαση με σενα :)
Eχω αρκετες ενστασεις προς την απαντηση σου,θα μου επιτρεψεις..
Καταρχας, Τα ελληνικα πανεπιστημια πανω από 6-7 ωρες την μερα μαθημα,δεν εχουν. Και αυτές με το ζορι..Ο μεσος ελληνας εργαζόμενος εργαζεται κατά μεσο ορο 8-9 ωρες την μερα. Επισης ο μεσος ελληνας θελει να πιει τον καφε του και να βγει με την παρεα-οικογενεια του εξω. Συνεπως,με αυτή την οπτικη ποτε κανενας να μην παρει σκυλο. Εγω παλι πιστευω,πως όταν καποιος ανθρωπος είναι αποφασισμένος να υποχωρησει οποτε χρειαστεί ώστε να συμβιωσει αρμονικα με τον σκυλο του,δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για την αποκτηση του.. Τελος,περι διακοπων και ο σκυλος ακολουθει,ειτε αυτό καλειται ως επισκεψη στο πατρικο,ειτε στην Ναξο,ειτε στην αραχωβα που λεει ο λογος..
Φιλικα παρομοίως.

• Like
Reactions: Dimi_21

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Εγω αναφερομουν σε πανεπιστημια του εξωτερικου, καθως αυτο ειναι και το αντικειμενο του θεματος σου και σε αυτό σου απαντήσα. Εσύ τώρα επιχειρηματολογείς για άλλη πόλη της Ελλάδας.
Άρα αν καταλήξεις στην Σκωτια πχ που ρωτας (και χωρίς να γνωρίζω αν επιτρέπεται η φυλή που σε ενδιαφέρει ή αν ισχύουν ακόμα τα περί καραντίνας κτλ), φαντάζομαι λοιπόν ότι κάθε Χριστουγέννα-Πάσχα-καλοκαίρι θα πηγαινοέρχεσαι Σκωτία-Ελλαδα παρέα με τον σκύλο (150€ το κόστος για το εισιτήριο του σκύλου ανά ταξίδι), εκτός αν ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου...εσύ ξέρεις...