Νομοθεσία για μεταφόρα σκύλου με προαστιακό

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Το ειχα ψιλοψαξει περυσι γιατι θα με βολευε να την παιρνω στο γραφειο και ειχα διαβασει οτι ισχυει μονο για μικροσωμα ζωακια και παντα σε κλουβι μεταφορας. Επομένως, αν εχεις τον σκυλο της φωτογραφιας το ξεχνας.

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Κι εγω αυτο διαβασα.Δεν εχω τον σκυλο της φωτογραφιας αλλα συντομα θα αποκτησω σκυλο της ιδιας φυλης και θα μας βολευε ο προαστικος τα Σαββατοκυριακα.
Περυσι τον Χειμωνα σε ενα ταξιδι μου στην Αυστρια-Βιεννη οι σκυλοι, ανεξαρτητου μεγεθους, επιτρεπονταν στα τρενα, αρκει να ηταν με λουρι και να φορουσαν φιμωτρο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κι εγω αυτο διαβασα.Δεν εχω τον σκυλο της φωτογραφιας αλλα συντομα θα αποκτησω σκυλο της ιδιας φυλης και θα μας βολευε ο προαστικος τα Σαββατοκυριακα.
Περυσι τον Χειμωνα σε ενα ταξιδι μου στην Αυστρια-Βιεννη οι σκυλοι, ανεξαρτητου μεγεθους, επιτρεπονταν στα τρενα, αρκει να ηταν με λουρι και να φορουσαν φιμωτρο.
Σε πολιτισμενες χορες ετσι ειναι!
Και στην γερμανια και βελγιο παιρνεις μαζι τον σκυλακο σου στα ΜΜΜ.

Η ελλαδα μπορει να ειναι η γεννητηρα του πολιτισμου- αλλα εμεινε κολλημενη καπου εκει, ενω αλλου εξελιχθηκαν τα πραγματα με το περασμα τον αιωνων!

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Τα σημαντικα χρονια της αναγεννησης εμεις ημασταν σκλαβοι...δυστυχως.Καθε που ταξιδευω εξω αυτο σκεφτομαι.
Παλι καλα που εχουμε το "υπερ-παρελθον" μας...

Να με συγχωρειτε για το οφ

Last edited:

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
στον προαστιακο θεσ.νικη - Λάρισα είχα πάρει το δικό μου ( κόκερ ) αλλα έπρεπε να το είχα σε κλουβί και με υποχρέωσαν να του πληρώσω και θέση

στο γυρισμό μια κυρία είχε το κόκερ της χωρίς κλουβί και δεν ξέρω αν του είχε πληρωμένη θεση ... πάντως ο εισπράκτορας μας είπε ότι κανονικά πρέπει να υπάρχει σκευοφόρος και τα σκυλιά να μπαίνουν εκέι με τα κλουβιά τους... αλλίως θεωρούνται αποσκευές :/

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
"Οι Κανόνες Μεταφοράς & Ασφαλείας Επιβατών στις Αστικές Συγκοινωνίες Αθηνών καθορίζονται με τις διατάξεις της υπ΄ αριθμ. 13628/ΕΓΔΕΚΟ 1657/26-3-2007 (ΦΕΚ B΄507) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης, Υγείας, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Μακεδονίας –Θράκης, με την οποία εγκρίθηκε και έχει τεθεί σε ισχύ ο Χάρτης Υποχρεώσεων προς τον Καταναλωτή (Χ.Υ.Κ.) των Φορέων του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ.

Οι προαναφερόμενοι Κανόνες, ρυθμίζουν και τη μεταφορά μόνο μικρών κατοικιδίων ζώων μέσα σε ειδικά καλάθια διαστάσεων μέχρι 70Χ40Χ50 εκ. και σκύλων –οδηγών τυφλών (παρ. Δ΄ του Κεφ. ΧΙ)."

Το δικό μου soft crate πάντως (για border collie) έχω τσεκάρει ότι περνάει τις προδιαγραφές. Απλά θα χρειαζόμουν προαστιακό μόνο όταν είμαι με ποδήλατο και δεν είναι ότι βολικότερο να έχω και το crate μαζί.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μ' ενα ζευγαρι μαυρα γυαλιά κι ενα μπαστουνι στο χερι μπορεις να μπαινεις με τον σκυλο σου οπου -μα οπου- θες.

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Σε πολιτισμενες χορες ετσι ειναι!
Και στην γερμανια και βελγιο παιρνεις μαζι τον σκυλακο σου στα ΜΜΜ.

Η ελλαδα μπορει να ειναι η γεννητηρα του πολιτισμου- αλλα εμεινε κολλημενη καπου εκει, ενω αλλου εξελιχθηκαν τα πραγματα με το περασμα τον αιωνων!
Πιστευω οτι δεν ειναι θεμα,
Ελλαδας - Γερμανιας και αλλων "Πολιτισμενων" Χωρων,
αλλα
Ελληνων - Γερμανων και αλλων "Πολιτισμενων" Λαων.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πιστευω οτι δεν ειναι θεμα,
Ελλαδας - Γερμανιας και αλλων "Πολιτισμενων" Χωρων,
αλλα
Ελληνων - Γερμανων και αλλων "Πολιτισμενων" Λαων.
Οπος και να το θεσεις- το αποτελεσμα παραμενει ιδιο :
εχουν μεινει πολυ πισω εδω περα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog