Νιώθω πολύ άσχημα ως ΒΥΒ..

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Μετα απο προσφατη αναρτηση μου στο φουμπου μιας φωτογραφίας του γεννεαολογιου της Ηρας έλαβα απο κάτω ως σχόλιο το παρακάτω μήνυμα...

"... ειναι σαν να εχεις ολοι την οικογενεια του σκυλιου σου μαζι σου , σαν ξαφνικα να ξερεις πιοος ειναι τελικα αυτος ο σκυλακος που αποκαλεις ¨Ηρα¨ . ανατριχιασα μονο που ειδα τα ονοματα του μπαμπα της και της μαμας της. δεν θα σου κρυψω ομως οτι λιγο ζηλεψα... γιαιτι δεν θα εχω ποτε ενα τετοιο χαρτι για τον Νατσου. θα βλεπω το δικο σας και θα χαιρομαι που εστω και λιγο απο αυτο το γενεαλογικο δεντρο ειναι και δικο μας.........."

Πραγματικά αισθάνθηκα κλεισμένες σε αυτη τη φράση όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει κατα καιρούς στο φόρουμ για το τι σημαίνει ΒΥΒ, και πως μπορει να αισθάνεται ένας άνθρωπος μετά απο λίγο καιρό αφου του έχεις φορτώσει ουσιαστικά ένα κουτάβι που δεν ήταν "επιλογή" του, βασικά για το πως γεννήθηκε και πως και που εχει καταληξει, βέβαια μιλάμε για ένα κουτάβι οκτω μηνών που τα παιρνάει περίφημα στο σπιτικό του! Αλλά ένιωσα σα να έφαγα ένα χαστούκι για όλους τους ΒΥΒ μαζι..!

Το έβαλα απλά προς σκέψη και αποφυγή των επερχόμενων συμφορουμιτων που σκέφτονται συνειδητα ΒΥ γέννες...:confused:

Καλό Βραδυ...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Lindaki δεν καταλαβα γιατι το εβαλες αυτο και μαλιστα με αυτο τον τιτλο.
Εχεις ζευγαρωσει την Ηρα και εχεις δωσει σε αυτον που γραφει κουταβι?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Lindaki,

Αν θυμάμαι καλά το ζευγάρωμα της Ήρας σου με έναν ημίαιμο σκύλο ήταν ατύχημα... σωστά;

Ο όρος BYB (Back yard breeder = εκτροφέας της αυλής/ ή ανεύθυνος εκτροφέας), δεν ταιριάζει σε σένα.

Περιγράφει τους άπειρους εκτροφείς που ζευγαρώνουν χαμηλής ποιότητας (καθαρόαιμους) σκύλους χωρίς σωστή προετοιμασία, ή χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για μία γέννα ή/και χωρίς να έχουν τις γνώσεις.

Ο γείτονάς μου είναι τέτοιος. Έχει 2 Γερμανικούς Ποιμενικούς (ίσως τους χειρότερους που έχω δει ποτέ) τους οποίους ζευγάρωσε ώστε να βγάλει ένα "χατζιλίκι".

Οι σκύλοι δεν έχουν χαρτιά, είναι απόγονοι σκύλων από παρόμοιους ανεγκέφαλους εκτροφείς και εξαιρετικά κακοζωισμένοι και με ΑΘΛΙΟ φοβικο-επιθετικό χαρακτήρα. Θα τα πουλήσει 40 ημερών, έτσι ώστε να μην χαλάσει λεφτά στο να τα ταίσει (ή αποπαρασιτώσει, ή εμβολιάσει, ή τσιπάρει).

Από τα 8 κουτάβια τους έζησαν μόνο τα 3 (ενώ σε καλύτερα χέρια όλα θα είχαν σωθεί). Βλέποντας βέβαια την ποιότητα αυτών των σκύλων, και ένα κουτάβι τους πολύ θα ήταν.
Το χειρότερο είναι πως και αυτά τα κουτάβια μάλλον θα ζευγαρώσουν και πως οι γονείς θα κάνουν τουλάχιστον 2-3 γέννες ακόμη.

Ατυχήματα σαν το δικό σου συμβαίνουν (δυστυχώς αρκετά συχνά στην χώρα μας).
Το θέμα είναι να έμαθες κάτι και να προσέχεις περισσότερο στο μέλλον.

Το ποστ σου εδώ επιβεβαιώνει πως μόνο BYB δεν είσαι...

Last edited:

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ειχε γινει μια κατα λαθος γεννα..και τα κουταβια τα εδωσα ολα.

Βερνα, μαλλον το ειδε μετα και συνειδητοποιησε οτι δεν εχει σκυλο με πεντιγκρι γιατι απο οτι μου λεγανε δε θα ειχαν την δυνατοτητα να αγοράσουνε σκύλο οποτε σιγουρα θα βρισκαν καποιο δωρεαν και ο Νατσου τους αρεσε παρα πολυ και ήταν τρελλαμενοι και ειναι ακομα βεβαια...αλλα μολις το είδε δε ξερω τι ακριβως σκεφτηκε...εγω παντως ενιωσα πολυ ασχημα και με φερανε σε πολυ δυσκολη θέση....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οσοι δεν ξερουν μπορούν να διαβάσουν αυτο .
Lindaki οτι έγινε έγινε... και αυτος που πήρε το κουτάβι έχει ευθύνη...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ειχε γινει μια κατα λαθος γεννα..και τα κουταβια τα εδωσα ολα.

Βερνα, μαλλον το ειδε μετα και συνειδητοποιησε οτι δεν εχει σκυλο με πεντιγκρι γιατι απο οτι μου λεγανε δε θα ειχαν την δυνατοτητα να αγοράσουνε σκύλο οποτε σιγουρα θα βρισκαν καποιο δωρεαν και ο Νατσου τους αρεσε παρα πολυ και ήταν τρελλαμενοι και ειναι ακομα βεβαια...αλλα μολις το είδε δε ξερω τι ακριβως σκεφτηκε...εγω παντως ενιωσα πολυ ασχημα και με φερανε σε πολυ δυσκολη θέση....

Συγγνώμη, δεν τους είπες πως το κουταβάκι είναι κοπριτάκι πριν το πάρουν ;

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Lindaki, δε ξέρω την ιστορία της γέννας της Ήρας αλλά από ότι κατάλαβα από όσα περιγράφει το μέλος Dr.Zhivagohttp://www.dogforum.gr/v3/member.php?941-Dr.Zhivagohttp://www.dogforum.gr/v3/member.php?941-Dr.Zhivago ένα ατύχημα δε σε κάνει BYB, μάλλον το αντίθετο αφού στη θέση σου κάποιοι άλλοι "φιλόζωοι" θα είχαν φροντήσει να ξεφορτωθούν τα "μπάσταρδα" της καθαρόαιμης σκηλίτσας τους... μάλλον στα μάτια μας ανεβαίνεις παρά πρέπει να αισθάνεσαι άσχημα. Και με λίγη προσοχή από εδώ και πέρα δεν υπάρχει λόγος να γίνεται θέμα.
Αν οι μισοί κάτοχοι ζώων ήταν τόσο σκεπτόμενοι όσο εσύ θα είχαμε λιγότερα παραδείγματα προς αποφυγή σε αυτό το τόπο... ;)http://www.dogforum.gr/v3/member.php?941-Dr.Zhivago

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν είσαι byb καλό μου-μην σκάς ρε γμτ

αλλά ,άσχετα με το bybλίκι
δεν τους είπες ακριβώς τι είναι τα κουτάβια που παίρνουν?

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
δεν είσαι byb καλό μου-μην σκάς ρε γμτ

αλλά ,άσχετα με το bybλίκι
δεν τους είπες ακριβώς τι είναι τα κουτάβια που παίρνουν?
Εννοειτε!! Ειναι δυνατον; Αφου τους εδειξα και τον πατερα γιατι ο "χαζος" προδωθηκε μονος του!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μαλιστα, οκ καταλαβα πως εχει η κατασταση.
Δεν νομιζω ομως οτι καταρχην εισαι byb αλλα και οτι οσοι ειναι byb εχουν κανενα ενδιασμο ή ντροπη για αυτο που κανουν

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Lindaki μας δουλευεις; Και αυτό τυχαίο;

http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...ta-Inu-για-Ζευγαρωμα!!!(Λιγο-γρήγορα-παρακαλω!)

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να μας πεις και για ποιον λόγο προσποιείσαι. Μπήκες εδώ μέσα για να βρεις γαμπρό για το σκύλο σου, δεν μας άκουσες τι σου λέγαμε, ζευγάρωσες τη σκύλα σου με ΑΚΙΤΑ, και ξαναμπαίνεις να μας πεις πως όλα έγιναν τυχαία... Δηλαδή μερικές φορές απορώ πραγματικά!

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Lindaki μας δουλευεις; Και αυτό τυχαίο;

http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...ta-Inu-για-Ζευγαρωμα!!!(Λιγο-γρήγορα-παρακαλω!)

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να μας πεις και για ποιον λόγο προσποιείσαι. Μπήκες εδώ μέσα για να βρεις γαμπρό για το σκύλο σου, δεν μας άκουσες τι σου λέγαμε, ζευγάρωσες τη σκύλα σου με ΑΚΙΤΑ, και ξαναμπαίνεις να μας πεις πως όλα έγιναν τυχαία... Δηλαδή μερικές φορές απορώ πραγματικά!

Απο οτι θυμαμαι δεν την ζευγαρωσε με ΑΚΙΤΑ,ηθελε στην αρχη ,αλλα η σκυλα την "προλαβε" και ζευγαρωσε με ενα ημιαιμο,καπου υπαρχει και φωτογραφια του γαμπρου,αν θυμαμαι καλα.