Νεφρικη ανεπαρκεια και τα προβληματα δε τελειωνουν

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
καλησπερα παιδια. ο λογος που γραφω ειναι γιατι οι τελευταιες εξετασεις τις πανδωριτσας μας δεν βγηκαν καθολου καλες,εχει για μια ακομη φορα ουρολοιμωξη(πολυ συχνο φαινομενο πια)και τα νεφρα της δυστηχως ειναι σε χειροτερη κατασταση απο οτι ηταν και πρεπει καθημερινα για ενα μηνα να της χορηγουμε απο 600ml και πανω ορο(lactated ringers) υποδορια,με την ελπιδα να παει καλυτερα και να μην χειροτερεψει αλλο(αν και καποια στιγμη ειναι αναποφευκτο να χρειαστει νοσηλεια και ενδοφλεβια βοηθεια οπως μας ειπε ο γιατρος,προς το παρων ομως δεν ειναι απαραιτητο) ετσι και ξεκινησαμε να το κανουμε. η ολη διαδικασια διαρκει περιπου στις δυο ωρες. ο γιατρος μας συνεστησε να παρουμε μια συσκευη μακρομετρησης για χονδρες σταγονες,να αδειαζει ο ορος πιο γρηγορα ομως εγω εχω ψαξει παντου και κατι τετοιο δεν εχω βρει,εχω ρωτησει σε πανω απο 15 φαρμακεια και κανεις δεν εχει βρει κατι αντιστοιχο η δεν ξερει καν τι ειναι αυτο. γνωριζει καποιος που θα μπορουσα να βρω??? σε κτηνιατρικα μονο δεν εχω ρωτησει που ειχα σκοπο να καλεσω αυριο και επισης αν γνωριζει καποιος καποια αποθηκη φαρμακων ωστε να προμηθευτω τον ορο ισως σε καποια καλυτερη τιμη γιατι μεχρι στιγμης τον εχω βρει στα 1.69ευρω. μεχρι στιγμης τα μηνιαια εξοδα μας ειναι 2 τσουβαλια τροφης για νεφρικη ανεπαρκεια(μιας που ο σκυλος ειναι 74 κιλα),renal advanced candioli οπου βελτιωνει την λειτουργια των νεφρων το οποιο φτανει για 9-10 μερες και κοστιζει γυρω στα 50 ευρω οριακα,zylapour λογω του καλαζαρ που ακομα υπαρχει 6 την ημερα,cibacen 2 την ημερα χαπακια και συμπληρωμα διατροφης με cranberry η goji berry που της δινω εγω οποτε οικονομικα ειμαστε καπως στενεμενοι να το πω,καπως μεχρι το λαιμο να το πω ε θα το πω και συν τα αλλα ζωακια μας προσπαθουμε να βρουμε πιο οικονομικες λυσεις γενικα. αν καποιος γνωριζει θα με βοηθουσε πολυ οπως και αν εχει βρεθει καποιος να κανει αυτη τη διαδικασια και να μου πει πως πηγε μετα ο σκυλος θα με ενδιεφερε να μαθω...παρολα τα οσα τραβαμε ειμαι αισιοδοξη και με τιποτα δε θα σκεφτομουν να κοψω απο την θεραπεια του σκυλου,οτι μπορω θα κανω ακομη και αν χρειαστει να βρω και τριτη δουλεια μιας που ηδη κανω δυο :p ευχαριστω για το χρονο σας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.883
20.261
Μου αρέσει που έχεις βάλει και χαμογελαστό φατσάκι στον τίτλο :???:

Γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό [ο γνωστός γιατρός είναι;] μήπως μπορεί να σου βρει εκείνος; Η που μπορεί να την βρεις; Για ρώτα αύριο πρωί και στον Μαδεμοχωρίτη. Μπορεί να ξέρουν.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μου αρέσει που έχεις βάλει και χαμογελαστό φατσάκι στον τίτλο :???:
Εγώ από τη άλλη την "ζηλεύω" που έχει βάλει αυτό το φατσάκι... Είναι αγωνίστρια η Μαργαρίτα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.883
20.261
Είναι και με το παραπάνω. Και μάλιστα original αγωνίστρια. Γι'αυτό την αγαπάω :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Κοίτα και σε καταστήματα ιατρικού εξοπλισμού (σε αυτά που έχουν από πάπιες και νάρθηκες, μέχρι πατερίτσες και κρεβάτια), το βρίσκω πιο πιθανό να έχει εκεί αυτό που ψάχνεις.

Περαστικά! :)

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
το φατσακι για να μη μας παιρνει αποκατω :) οτι και να ειναι θα το αντιμετωπισουμε,το περιεργο ειναι οτι ολοι νομιζουν οτι ειναι ταλαιπωρια η ολη διαδικασια για εμενα ,ενω στην ουσια δε το βλεπω ετσι,ειναι τοσο καλο σκυλακι που τπτ δεν ειναι ταλαιπωρια. ναι ο γνωστος γιατρος εννοειται ,απλα δεν τον πετυχα σημερα :) μαδεμοχωριτη ε:rolleyes:?δε το σκεφτηκα..θα παρω και εκει τηλεφωνο αυριο,ρωτησα σε καποια καταστηματα με ορθοπεδικα ειδη επι της ουσιας αλλα δεν ειχαν κατι και αυτοι δεν το ειχαν ξανακουσει,εν τω μεταξυ εβαλα και μια φιλη που δουλευει σε νοσοκομειο αν βρει αυτη κατι μεσα απο εκει,αν και πλεον τα νοσοκομεια δεν εχουν ουτε βαμβακι αλλα ποτε δε ξερεις χεχε. στην ουσια μια απλη συσκευη ορου ειναι η οποια απο οτι καταλαβα κατεβαζει πιο χονδρες σταγονες και δεν καθυστερει την διαδικασια τοσο πολυ,αν δε βρω θα συνεχισω ετσι,απλα ειναι για το ζωο λιγο καπως,κουραστικο θα ελεγα γιατι ναι μεν ειναι ησυχη και πολυ καλοβολη αλλα πρεπει καθ΄ολη τη διαδικασια να την εχω δεμενη μη φυγει η πεταλουδα η μην κανει καμια αποτομη κινηση,κατα την διαρκεια την κουραζει και φαινεται στο προσωπο και τις κινησεις τις και φυσικα να ειμαι παρων και σε εγρηγορση γιατι μπουκωνει η πεταλουδα και σταματαει ο ορος,θελει αλλαγη το σημειο θελει μετακινηση η βελονα,πρηζεται πολυυυυ εκεινο το σημειο σαν μπαλα ποδοσφαιρου εγινε σημερα στην ωμοπλατη για να εχετε μια εικονα(ευτυχως αυτο δεν ειναι ανησυχητικο,μετα απορροφαται απο τον οργανισμο αλλα χθες τρομαξα πηρα το γιατρο αμεσως γιατι ειχε πρηστει πολυ.ειμαι αισιοδοξη παντως και πιστευω οτι θα τα καταφερουμε για μια ακομη φορα,με σωστη καθοδηγηση και επιμονη ολα γινοντε. απλα δεν εχω ακουσει καποιον να κανει κατι αντιστοιχο και θα με ενδιεφερε να ακουσω και μετα απο τετοια θεραπεια πως παει το ζωακι.με συγκινειτε καθε φορα με τα καλα σας λογια.ευχαριστω πολυ.. επισυναπτω ενα βιντεο ωστε να δειτε την διαδικασια που ακολουθουμε μονο που στη θεση της γατας φανταστειτε ενα αγγλικο μαστιφ ;-)
How to administer subcutaneous fluids to a cat - YouTube

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλή ανάρρωση κ να βγείτε γρήγορα από τις περιπέτειές σας :(

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
σας ευχαριστω πολυ ολους,πραγματικα,παντα ειναι καλυτερο να εχεις γυρω σου ανθρωπους που μπορουν να σε καταλαβουν και να κατανοησουν την κατασταση την οποια βιωνεις...δυστηχως σε τετοιες περιπτωσεις ειναι δυσκολα τα πραγματα,δλδ δεν εχει πισωγυρισμο και δυστηχως τα πραγματα συνεχως χειροτερευουν,οπως οταν ενας ανθρωπος αρχισει αιμοκαθαρση,ετσι και σε αυτη τη περιπτωση το αντιστοιχο για τους σκυλους ειναι αυτο το οποιο γινεται και θα πρεπει να γινεται εφ ορου ζωης πλεον,μες το μηνα καθημερινα και επειτα μερα παρα μερα,εγω θα το κανω καθε μερα,εκει που θα καθομουν να κανω κατι χαζο τουλαχιστον αυτο που θα κανω θα αξιζει το κοπο :)
και παντα κατι συμβαινει να μου θυμιζει πως ενω μπορει να εχουμε ενα ζωακι εμεις και να ειναι χαλια,η κατι να μην πηγαινει καλα η δε ξερω τι αλλα τουλαχιστον θα ειμαστε εκει απο την αρχη μεχρι το τελος και διπλα του.......αυτα που δεν εχουν καποιον και υποφερουν? γαμωτο δλδ.....σημερα πηγα στην ιερα οδο στο παλιο εργοστασιο της σοφτεξ που δουλευει ο κυριακος,παω οποτε μπορω και του κανω παρεα τα βραδια μιας που πλεον δουλευει μονο βραδυ γιατι ειναι καλυτερα τα χρηματα και μερα που δουλευω εγω ειναι με τα ζωα μας εκεινος,περιεργως λοιπον εκει ενω εχει αδεσποτουλια πολλα ο δημος τα φροντιζει και οσον αφορα την υγεια τους,και αποπαρασιτωσεις κτλ και οτι συμβει το αναλαμβανουν. ετσι και σημερα το καινουριο αποκτημα ηταν ενα μικροσωμουλι ασπρομαυρο,τοσο καλοσυνατο το οποιο βρεθηκε μεσα σε σακουλα σκουπιδιων οπως και ενα αδερφακι του απο οτι μας φαινεται γιατι ειχε βρεθει κατα τον ιδιο τροπο και ειναι σαν δυο σταγονες νερο(ευτυχως το υιοθετησε ενα ζευγαρι απο εκει υπαλληλοι)του οποιου το ποδι πρεπει να ειναι σπασμενο σε 372 σημεια και απο το καιρο που εχει περασει ισως κολλημενο να το πω,οπως να ναι γιατι δε φανηκε να ποναει,εννοωντας οτι κινουταν με μια σχετικη ανεση γιατι δε μπορουσα να μπω να το δω καλυτερα. θα το ακρωτηριασουν σε καποιες μερες απο οτι μου ειπε ο κυριακος γιατι δε γινεται διαφορετικα.προς το παρων το εχουν μοναχουλι γιατι του την επεσαν τα αλλα και δε μπορουσα να πηδηξω μεσα στο δωματιο,παντως μπορει να περναμε και εμεις και τα σκυλακια μας η τα ζωακια που εχει ο καθενας μας διαφορες καταστασεις αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλο οτι και να γινει,ακομα και στο μοιραιο παντα ειμαστε διπλα τους και ετσι πρεπει δλδ,ολα τα ζωακια που γεννιουντε και πεθαινουν μονα ειναι ακομη πιο λυπηρο,πραγματικα με κανει κομματια αυτο το πραγμα.....