Νεφρική ανεπάρκεια κ made in China λιχουδιές

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική FDA(Food and Drug Administration) στις 18 Νοεμβρίου,σχετικά με την εισαγωγή διάφορων treats με πρώτο παράγωγο το κοτόπουλο,από την Κίνα,αναφέρει χαρακτηριστικά πως τους τελευταίους 12 μήνες σημειώθηκε ραγδαία άνοδος στις αναφορές και στις καταγγελίες για άρρωστα σκυλιά που σχετίζονται με τα λεγόμενα "chicken jerky" προιόντα(chicken tenders, strips, treats).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η FDA εκδίδει προειδοποιητική ανακοίνωση για το θέμα αυτό αφού και στο παρελθόν(Σεπτέμβριος του 2007,Δεκέμβριος του 2008 ),είχε εκτενείς αναφορές για διάφορα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα προαναφερθέντα παράγωγα..

Τα συμπτώματα που προκαλεί στο σκύλο η την γάτα είναι τα εξής:

-μειωμένη όρεξη
-μειωμένη δραστηριότητα
-εμετός
-διάρροια(ορισμένες φορές με αίμα)
-αύξηση του νερού που καταναλώνει το ζώο και
-συχνοουρία

Στις εξετάσεις αίματος φαίνεται η βλάβη στα νεφρά καθώς κ αυξημένα ποσοστά κρεατίνης.

Η FDA πραγματοποιεί κλινικούς κ εργαστηριακούς ελέγχους για να διαπιστωθεί ο ακριβής λόγος που τα προβλήματα αυτά συνδέονται με τα συγκεκριμένα προιόντα.

Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα μας αφορά κ σε τι βαθμό,πήρα το έναυσμα απλά να το αναφέρω από ένα παλιότερο post του χρήστη George A σχετικά με το "καμουφλαζ" των κινέζικων προιόντων στις συσκευασίες.

Σε κάθε περίπτωση,ρίχνετε μια ματιά στο barcode

690-692 ... MADE IN CHINA

FDA Continues to Caution Dog Owners About Chicken Jerky Products

Say No to Chicken Jerky Treats from China

Last edited by a moderator:

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Ευχαριστουμε....η αλήθεια ειναι οτι εχω μπεί στην διαδικασία να κοιταζω τα barcodes για τα ελληνικά βρώσιμα προιόντα, πλεον θα κοιτάζω και για το σκυλάκι μου...!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog