Νευρικότητα

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ο Ιβάν (περ. 7 μηνών) , τελευταία αρχίζει και δαγκώνει τα χέρια , πόδια κλπ. - όχι με δύναμη τις περισσότερες φορές- όπως έκανε μικρότερος και όταν τον μαλώνω ή του λέω ΜΗ , αυτός νευριάζει περισσότερο και αρχίζει το γάβγισμα ..Πως το εξηγείτε ? Πρέπει να κάνω κάτι άμεσα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θέλει να παίξει!Δεν νευριάζει!

Το δάγκωμα στα κουτάβια είναι φυσιολογικό, προς αυτά όμως, προς εμάς όμως που δεν θέλουμε να μας δαγκώνει απλά με ένα δυνατό "μη" ή "όχι" και παύση οποιαδήποτε δραστηριότητας εκείνη την στιγμή με τον σκύλο είναι αρκετό!

Στα παραπάνω θέλει πολύ πολύ υπομονή και επιμονή μέχρι να φύγει αυτή η περίοδος!
Ωστόσο πολλές φορές ακόμα και με ένα δυνατό και έντονο "μη" το κουτάβι δεν σταματάει!
Τότε απομακρύνεσαι, αδιαφορείς και δεν του δίνεις σημασία!Ή τον περιορίζεις κάπου ώστε να ηρεμήσει!

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Σε ευχαριστώ :) ..Είσαι πολύ ενθαρυντικός ..Εγώ ή ΜΗ του λέω και του δίνω κάτι που κάνει για δάγκωμα ή βγάζω δυνατό ήχο και αδιαφορώ ή τον βγάζω στο μπαλκόνι μέχρι να ηρεμήσει ..

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Όπως σου είπε και ο παραπάνω το δάγκωμα είναι παιχνίδι. Πολλές φορές μπορείς να κερδίσεις πολλά περισσότερα στην σχέση σου με τον σκύλο σου αν δεν χρησιμοποιήσεις το μη, φτάνει να ορίζεις εσύ τι είναι παιχνίδι και τί κάτι ενοχλητικό και επίφοβο. Πάντως ανάλογα πως τον προορίζεις τον σκύλο σου θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στα μη σου.
Θα πάθαινες σοκ αν έβλεπες πως παίζω εγώ με την σκύλα μου.. :)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Αυτό που σου είπε ο Στέλιος είναι η καλύτερη λύση. ΜΗ, παύση παιχνιδιού, και στέρηση της παρουσίας σου. Επίσης ενοχλούνται όταν τους γυρίζεις την πλάτη και μένεις ακίνητος χωρίς να τους δίνεις σημασία, ενώ εκείνα προσπαθούν να σε δαγκώσουν, να σου τραβήξουν την προσοχή, και να παίξουν μαζί σου ...

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Τα πολλά τα μη Andromeda μου είναι πάντα επίφοβα και μπορούν να αντιδράσουν αρνητικά στην ψυχολογία του σκύλου και στην σχέση σκύλου-αφεντικού. Γενικά υπάρχει αρκετά στεγανά γύρω από το σκύλο και ένα από αυτά είναι το δάγκωμα του σκύλου. Το παιχνίδι αν είναι ελεγχόμενο μπορεί να περιέχει και το δαγκωματάκι του μέσα. Το θέμα είναι να καταλαβαίνεις τον σκύλο σου.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Το μη , παυση παιχνιδιού και στέρηση της παρουσίας μου το εφαρμόζω ήδη και νομίζω πως αποδίδει τέλεια...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97