Νεο μελος με αρκετή ορεξη για να μαθει.

Italos

Member
7 Απριλίου 2012
6
0
Καλημέρα σε ολους!!Δεν ειμαι κατοχος καποιου σκυλου.Ενδιαφερομαι ομως να παρω και θα ηθελα πρωτα να μαθω πληροφοριες απο εμπειρους κατοχους σκυλων παρα να κανω το λαθος και να βιαστω να κανω λαθος επιλογη και μετα να μην ξερω τι να κανω.Λοιπον ενδιαφερομαι να αγορασω ενα γαλλικο μπουλντογκ.Θα ηθελα να μαθω τι ακριβος πρεπει να προσεξω τι να ζητησω απο τον πωλητη και ποια ειναι τα ιδανικα και αξιοπιστα μερη απο τα οποια μπορω να προμηθευτω ενα ομορφο γαλλικο bulldogακι ;) "Googlarοντας" στο ιντερνετ βρηκα αυτο το εκτροφειο http://www.frenchbulldog.gr οποιος γνωριζει αν ειναι αξιοπιστο η οτιδηποτε ας με ενημερωσει.Ευχαριστω εκ των προτέρων.:D

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Καλησπερα φιλε μου.Καλως ορισες.Καλα κανεις και δεν βιαζεσαι,οποιος βιαζεται σκονταφτει,λεει ο φτωχος λαος..Εξαλλου σκυλο θα παρεις για 10-15 χρονια,δεν θα παρεις ενα τσουβαλι πατατες.. Δεν περνουμε κουταβια απο pet shops ουτε απο ιδιωτες,αυτοαποκαλουμενουν εκτροφεις.Κουταβι αποκτουμε απο αναγνωρισμενο εκτροφειο απο τον Κ.Ο.Ε.(κυνολογικος ομιλος Ελλαδας).Για να χεις το κεφαλι σου ησυχο απο τυχον κληρονομικες ασθενειες και αλλα πολλα θεματα υγειας και ευζωιας του κουταβιου..Επικοινωνισε με τον Κ.Ο.Ε. και ζητα λιστα απο εκτροφεις γαλλικου μπουλντογκ..Ειχες ξανα σκυλο στην κατοχη σου;;

Italos

Member
7 Απριλίου 2012
6
0
Οχι δεν ειχα πότε ξανα σκυλο.Ενδιαφερομαι να τον παρω για δωρο σε ανθρωπο ο οποιος διαθετει αρκετη εμπειρια με τα σκυλια διοτι ειναι και πρωην κατοχος μποξερ.Εγω λατρευω τα σκυλια αλλα λογο ανεπάρκειας χωρου χρονου και χρημάτων προτιμω να μην αποκτησω σκυλο και να μην μπορω να του παρεχω τα απαραιτητα.Πηρα τηλεφωνο στον K.O.E και δεν το σηκώνουν.Μηπως ξερεις milk takis ή οποιοσδηποτε αλλως καποιο λινκ με λιστα αναγνωρισμενων και πιστοποιημενων εκτροφειων γαλλικων bulldog;Ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου φιλε μου.

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Βασικα λογικο να μην το σηκωνουν γιατι σημερα και αυριο ειναι η διπλη διεθνης εκθεση σκυλων στο ελ βενιζελος..Αν και δεν ειχα ποτε γαλλικο γνωριζω οπως επισης και συ ελπιζω οτι σαν βραχυκεφαλη φυλη εχει καποια προβληματακια υγειας.Αν το αγορασεις απο πετ σοπ η ιδιωτες πολυ πιθανον να υπαρχουν κληρονομικες ασθενεις απο προγονους των σκυλων.Ασε που αν γνωριζεις το γενεολογικο δεντρο του σκυλου και ολοι οι προγονοι εχουν κανει τις απαραιτητες εξετασεις υγειας εξαλοιφεις τους κινδυνους υγειας..Τα σκυλια απο πετ σοπς,,μην το σκεφτεσαι απλα δεςThe Reality of Puppy Mills - YouTube..Καλυτερα να δωσεις καποια λεφτα παραπανω παρα ο φιλος σου να τα δινει για χρονια σε κτηνιατρους για τυχον ασθενειες..Tωρα οσον αφορα για εκτροφεια γνωριζω το M.C. of Palmhill - French Bulldog, Γαλλικά Μπουλντογκ και το Cape Fear Kennel..απο που εισαι;;Βεβαια υπαρχουν και ατομα που εχουν γαλλακια και θα γνωριζουν κατι παραπανω.Αν βρω και αλλο θα σου πω..

http://www.dogforum.gr/v3/ομάδα.9.f.c.i-36/εκτροφείς.γαλλικών.μπουλντόγκ-10931/

http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και....για.να-21404/ομάδα.9.f.c.i-36/...........Εδω στο γκρουπ 9 στο οποιο ανηκουν τα γαλλακια εχει σημαντικες πληροφοριες..

Ομάδα 9 (F.C.I.)

Last edited by a moderator:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όταν λες δώρο τι εννοείς?
Σαν σκέψη είναι πού γλυκιά, αλλά λάθος.
Η απόκτηση σκύλου είναι μεγάλη ευθύνη που μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει.

Κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν θα σου δώσει σκύλο για να τον δωρίσεις.
Το καλύτερο είναι να συζητήσεις με το πρόσωπο που θες να του κάνεις δώρο, να δείτε μαζί τα εκτροφεία, να μιλήσει το άτομο με τον εκτροφέα, και έτσι να πάρει το σκυλί.

Έχεις μελετήσει την φυλή? Τις κληρονομικές παθήσεις?
Ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις ας πούμε, ποιες εξετάσεις πρέπει να έχουν γίνει στου γεννήτορες?

Italos

Member
7 Απριλίου 2012
6
0
Το εχω ειδη συζητησει και γι αυτο ψαχνω και συγκεκριμενη ρατσα.Η συντροφος μου εχει εμπειρια σχετικα με το θεμα γιατι ειναι και πρωην κατοχος μποξερ.Εχει ειδη συζητηθει και αποφασιστει και η ρατσα και το τι επιθυμη.Ποτε δεν θα επερνα ενα σκυλακι για να το δωρισω κουτουρου.Απο κει και περα δεν γνωριζω πολλα για το τι θα επρεπε να ξερω οποτε οποιαδηποτε πληροφορια μπορειτε να μου παρεχεται θα το εκτιμουσα πολυ.Milk takis μενω Θεσ/νικη.Τα 2 εκτροφεια που μου εστειλες ειναι αξιοπιστα;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κοίτα, πριν κάνετε οτιδήποτε πρέπει να μελετήσετε..
Να είστε σε θέση μόνοι σας να κρίνετε αν ένα εκτροφείο είναι καλό.
Να γνωρίζετε τις παθήσεις.

Εδώ θα σας συμβουλέψουν οι γνώστες, αλλά πως θα εμπιστευτείς κάποιον άγνωστο σε ένα φόρουμ, για τον σκύλο σου που θα ζήσει τα επόμενα 10-15 χρόνια μαζί σας.
Βασίσου και στις δικές σου γνώσεις ;)
Αν δεν έχεις, θα τις αποκτήσεις με μελέτη..

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
καλησπέρα itale,
αν καταλήξεις σε εκτροφέα αναγνωρισμένο από τον κοε να το ψάξεις πολύ καλά γιατί πιστοποιημένος εκτροφέας που εκδίδει pedigree και έχει σκύλους πρωταθλητές δεν συνεπάγεται και "άγιος". Θα σου πρότεινα να πάρεις σκύλο μόνο από εκτροφέα αλλά να κρατάς μικρό καλάθι και κατά την γνώμη μου αν σου κάνει το βαρύ πεπόνι αν θα σου δώσει κουτάβι ή όχι μην μασήσεις... όλοι την ίδια παραμυθά κάνουνε για να σου δείξουν ότι και καλά το ψάχνουν πολύ το θέμα , κουραφέξαλα η περισσότεροι να πουλήσουν τα κουτάβια τους θέλουν .

Και αν πάρεις θηλυκό να ξεκαθαρίσεις από την αρχή αν συνοδεύεται από κάποιο συμβόλαιο συνιδιοκτησίας ή γενικά συμβόλαιο για να μην σε τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί και καταλήξει το κουτάβι σου προέκταση της μπίζνας του εκτροφείο .Να τα προσέξεις αυτά γιατί μπορεί να κλείσεις το κουτάβι να δώσεις την προκαταβολή και από εκεί και πέρα να πάς και δεκα φορές στο εκτροφείο και να στο βγάλουν το χαρτί να υπογράψεις την στιγμή που θα πας στο εκτροφείο να το πάρεις όλα χαρά .... και όλα αυτά ξέρεις γιατί για την ασφάλεια του κουταβιού και το καλό της φυλής.

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Κοιταξε,εγω απλα σου προτεινα αυτα τα εκτροφεια μεσα απο συζητησεις του φορουμ και οι κατοχοι γαλλικων τα εγκρινουν..Παρε τηλεφωνα,μιλα με τους εκτροφεις,πανε απο κει να τους δεις απο κοντα,να σε γνωρισουν,να δεις τους γεννητορες και λοιπους προγονους,τις εγκαταστασεις κτλ..

Θα συμφωνησω με gerry οτι πρεπει να δωσεις προσοχη σε τυχον συμβολαια.Υπαρχουν και απατεωνες..

Παρολο αυτα κατσε και διαβασε για την φυλη και τις παθησεις της..Και γενικα περι κυνολογιας.Αυτα..