Νεο μελος!!γερμανικος ποιμενικος!εκπαιδευτης?

Astakos

Member
29 Αυγούστου 2013
15
0
Αλμυρος
Καλησπερα!με λενε δημητρη!πριν δυο μηνες πηρα τη ροζα μου!ενα πανεμορφο γερμανικο ποιμενικο!την αγορασα απο ενα φιλο μου που εβαλε τη σκυλα του να ζευγαρωσει!(ναι ξερω δεν ειναι σωστο αλλα δεν ειχα καθολου οικονομικη δυνατοτητα για να αγορασω απο εκτροφεα.ειναι ομως πολυ εμπιστο ατομο και προσεχε παρα πολυ την σκυλα του)η ροζα τωρα πλεον ειναι 4 και κατι μηνων.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν χρειαζεται να την παω σε εκπαιδευτη η αν και μονος μου μπορω να εχω ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα(δεν θελω και τρελα πραγματα).αρχισα να την εκπαιδευω με τα λιγα που ξερω(ιντερνετ και ενα βιβλιαρακι που αγορασα)εχει μαθει τωρα κατσε,κατω,ελα,μεινε,σηκω και να περπαταει διπλα μου.ζει εξω στην αυλη σε μεγαλο χωρο και ειναι το πρωτο μου σκυλακι και τα παμε τελεια.πολυ υπακουη και παιχνιδιαρα.(λιγα δαγκωματακια βεβαια αλλα το ελλατωνει)θα με βοηθουσε πολυ η γνωμη καποιου πιο εμπειρου!ευχαριστω!

Last edited:

Σωτήρης75

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2013
100
0
Θεσσαλονικη
την αγορασα απο ενα φιλο μου που εβαλε τη σκυλα του να ζευγαρωσει!(ναι ξερω δεν ειναι σωστο αλλα δεν ειχα καθολου οικονομικη δυνατοτητα για να αγορασω απο εκτροφεα.ειναι ομως πολυ εμπιστο ατομο και προσεχε παρα πολυ την σκυλα του)

Εντάξει άμα είναι έτσι….. εεεε τότε να του πεις να την ξανά ζευγαρώσει ο φίλος σου που ήθελε και λεφτά
Αυτό το ναι μεν αλλά είναι ότι χειρότερο για τον άνθρωπο
Η το ξέρω ότι έκανα λάθος αλλά δεν είχα λεφτά
Αλλά έχω λεφτά για την γέννα του φίλου και τον εκπαιδευτή

Αμπελοφιλοσοφίες
Όποιος θέλει εκτροφικο σκύλο κάνει την οικονομία του με υπομονή και ψάχνει αβέρτα εκτροφεία
Και είναι ντροπή να λέμε όταν θέλουμε εκτροφικο σκύλο με τις γραμμές τις κάθε ράτσας υγιή και κοτσονάτο ότι είναι ακριβός.
Γιατί μιλάμε για ένα σύντροφο 12 και παραπάνω χρόνια και όχι για ένα άψυχο αυτοκίνητο η ένα κινητό

Ενώ άμα θες ένα σκύλο για συντρόφια και δεν σε πειράζει εάν δεν εχει τις γραμμές του καθαρόαιμου πας σε φιλοζωική

μαρεκο φορτσα

Last edited:

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
καλημέρα !!! Προετοιμάσου να φάς πολύ κράξιμο!!!!! που τον πήρες απο ιδιωτική γέννα ( και καλά θα σου κάνουν για να λέμε την αλήθεια ) αλλα ακουσε τους γιατί υπάρχει λόγος.

Να την χαιρεσαι την κουτάβα σου και να σου ζήσει !!! Αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία με εκπάιδευση ( και σκυλιά απ όσο κατάλαβα) θα σου έλεγα να βρείς καποιον εκπαιδευτή. 1ον θα μάθεις αρκετά για το σκύλο σου και θα αποφύγεις πολλά λάθη και 2ον γιατί αυτό το 4 μηνών υπάκουο κουταβάκι οπως λές ....μόλίς σου πάει 5,5 -6 μηνών θα επαναστατήσει και εκεί δεν θα ξέρεις πώς να το χειριστείς ..

Golden

Member
27 Αυγούστου 2013
9
0
Καλημέρα !! Γιατί να φάει κράξιμο ο άνθρωπος ? Επειδή πηρε με λιγα λεφτα υποθέτω ενα σκυλάκι που του άρεσε γιατι το είχε ο φίλος του ?Να ζητήσει τα λεφτα του πίσω ? ή αν τα παραταγε στο δρόμο ο φίλος του θα ήταν καλύτερα ? Κι εγω στο παρελθόν την είχα πατήσει με μια τέτοια περίπτωση και γι αυτο έβαλα μυαλό τώρα ! Το θέμα ειναι να μην τον κάνετε να ξενερωσει και να μην του αρέσει το σκυλί του μετά .Θα πληροφορηθεί σωστά και θα γνωρίζει κάποια πράγματα για αργότερα και θα πει και στον φίλο του να μην αναπαράγει ξανά σκυλιά !!Οφελος δεν ειναι για το μέλλον ?
Να τον χαίρεσαι τον σκύλο σου φίλε (και να μαζεύεις τα κακά του !!)

Astakos

Member
29 Αυγούστου 2013
15
0
Αλμυρος
Ευχαριστω ολους για τα σχολια και ξερω φιλε boss οτι οντως καλα θα κανουν.αλλα τοτε δυστυχως δεν ηξερα καν το τι θα πει ιδιωτης και τι εκτροφεας.νομιζα οτι ολα τα σκυλια ηταν ιδια.να το βαρεθω δεν υπαρχει περιπτωση το υπεραγαπαω και τα παμε τελεια.εσυ φιλε σωτηρη ευχαριστω που καλοψυχα απαντησες στην ερωτηση μου.να σαι καλα.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Αν δεν ζητάς τρομερά πράγματα απο το σκύλο όπως λες, ξεκινάς μόνος σου την εκπαίδευση και αν χρειαστείς βοήθεια πας σε εκπαιδευτή.
Να είσαι πολύ προσεκτικός με το σκυλί τωρα τους πρώτους μήνες, οχι άγαρμπα παιχνιδια και όχι πολλές πολλές κατσικιές! Να διαβάσεις στο φόρουμ περί εκπαιδευσης και διατροφης...Καλως ήρθατε, να σου ζήσει.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Καλημέρα !! Γιατί να φάει κράξιμο ο άνθρωπος ? Επειδή πηρε με λιγα λεφτα υποθέτω ενα σκυλάκι που του άρεσε γιατι το είχε ο φίλος του ?Να ζητήσει τα λεφτα του πίσω ? ή αν τα παραταγε στο δρόμο ο φίλος του θα ήταν καλύτερα ? Κι εγω στο παρελθόν την είχα πατήσει με μια τέτοια περίπτωση και γι αυτο έβαλα μυαλό τώρα ! Το θέμα ειναι να μην τον κάνετε να ξενερωσει και να μην του αρέσει το σκυλί του μετά .Θα πληροφορηθεί σωστά και θα γνωρίζει κάποια πράγματα για αργότερα και θα πει και στον φίλο του να μην αναπαράγει ξανά σκυλιά !!Οφελος δεν ειναι για το μέλλον ?
Να τον χαίρεσαι τον σκύλο σου φίλε (και να μαζεύεις τα κακά του !!)

Και μιας και γλυκάθηκε ο φίλος του τώρα με το ζεστό χρήμα, τι νομίζεις??Οτι δεν θα ξανακάνει γέννα??
:confused:

silkwood

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2013
62
1
Ιεραπετρα Κρητης
Να το χαιρεσαι και να το αγαπας. Οσο για την εκπαιδευση να ξερεις ενα πραγμα. Ο καλυτερος εκπαιδευτης ενος σκυλου ειναι το ιδιο του το αφεντικο.
Μπορεις να παρεις συμβουλες απο εναν ειδικο, αλλα αν θες τα βασικα, καν τα μονος σου και μην κανεις το λαθος να του μαθαινεις με λιχουδιες. Λιχουδιες μονο στην αρχη για να μαθει τας εντολας. Μετα ενα χαδι κι ενα μπραβο αρκει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλώς ηρθες.
Αν το σκυλι μαθαίνει με λιχουδιές, τις μειώνεις σταδιακά και τις κόβεις στην πορεια. Αλλά ειναι μια χαρά τρόπος για να δελεάσεις το σκυλι να εκτελέσει μια εντολή όταν την πρωτομαθαίνει. Σταδιακά θα την αφαιρεσεις, όχι μια και εξω κόψιμο.
Επισης να εισαι σταθερός στο προγραμμα του κουταβιού και πειθαρχημένος. Δεν ειναι σαν τους ανθρωπους να τους αρεσουν οι εκπλήξεις. Από εκει και περα, όσο περισσότερο προχωράς στην εκπαιδευση, ίσως χρειαστείς συμβουλη από κάποιον εκπαιδευτη.
Επισης αν διακρινεις κάποιια "προβληματικη' συμπεριφορά, καλυτερα να σας τσεκάρει εκπαιδευτης παρα να το ψάξεις μεσω ιντερνετ.

stratos1978

New Member
29 Αυγούστου 2013
1
0
Καλησπερα!με λενε δημητρη!πριν δυο μηνες πηρα τη ροζα μου!ενα πανεμορφο γερμανικο ποιμενικο!την αγορασα απο ενα φιλο μου που εβαλε τη σκυλα του να ζευγαρωσει!(ναι ξερω δεν ειναι σωστο αλλα δεν ειχα καθολου οικονομικη δυνατοτητα για να αγορασω απο εκτροφεα.ειναι ομως πολυ εμπιστο ατομο και προσεχε παρα πολυ την σκυλα του)η ροζα τωρα πλεον ειναι 4 και κατι μηνων.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν χρειαζεται να την παω σε εκπαιδευτη η αν και μονος μου μπορω να εχω ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα(δεν θελω και τρελα πραγματα).αρχισα να την εκπαιδευω με τα λιγα που ξερω(ιντερνετ και ενα βιβλιαρακι που αγορασα)εχει μαθει τωρα κατσε,κατω,ελα,μεινε,σηκω και να περπαταει διπλα μου.ζει εξω στην αυλη σε μεγαλο χωρο και ειναι το πρωτο μου σκυλακι και τα παμε τελεια.πολυ υπακουη και παιχνιδιαρα.(λιγα δαγκωματακια βεβαια αλλα το ελλατωνει)θα με βοηθουσε πολυ η γνωμη καποιου πιο εμπειρου!ευχαριστω!
να το χαιρεσε.
εγω παω το ντομπερμαν μου στην βαρυμπομπη.
εκει εκτρεφουν και dogo canario

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα