Νεο μέλος - Labrador

Dimitri$

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2009
64
0
Καλημέρα στην παρέα του Site και καλώς σας βρήκα.

Μένω στην Αθήνα με την οικογένεια μου και σκοπεύουμε μέσα στον Οκτώβριο να αποκτήσουμε ένα σκύλο.
Στην αρχή σκεφτήκαμε αρκετές ράτσες αλλά λόγω μιας “φοβίας” της μικρής μου αδερφής, αλλά και δικής μου απειρίας, απορρίψαμε πολλές από αυτές (Boxer, German shepherd, Groenendael) και καταλήξαμε, έπειτα από πολύ διάβασμα, στο Labrador retriever.
Επικοινωνήσαμε (τηλεφωνικά) με 2 από τα πιο γνωστά εκτροφεία Labrador, εντός Ελλάδος, όπου μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις αν και οι τιμές που μας είπαν ήταν λίγο τσουχτερές :-/ .
Οπότε όποιος ξέρει κάποιο καλό και σχετικά οικονομικό εκτροφείο ας μου το αναφέρει με pm, εάν και από όσο ξέρω οι τιμές στα ελληνικά εκτροφεία δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους.
Επίσης οποιαδήποτε παρατήρηση πάνω στην συγκεκριμένη ράτσα είναι ευπρόσδεκτη!

Δημήτρης

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
καλώς ήρθες φίλε,

δεν καταλαβαίνω την φοβία της αδερφής σου για τα boxer ή τα Groenendael -

ίσα ίσα που μπορεί τα παραπάνω να είναι πολύ πιο "ευκολα" στην εκπαίδευση

από ένα labrador-

επίσης μην βλέπεις τόσο το οικονομικό όσο άλλα πιο σημαντικά θέματα -

υπάρχει σχετικό άρθρο :πως διαλέγω εκτροφέα http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=370

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
καλώς ήρθες φίλε,

δεν καταλαβαίνω την φοβία της αδερφής σου για τα boxer ή τα Groenendael -

ίσα ίσα που μπορεί τα παραπάνω να είναι πολύ πιο "ευκολα" στην εκπαίδευση

από ένα labrador-
αυτό τώρα απο που το συμπέρανες, ή έχεις προσωπικές εμπειρίες?

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
αυτό τώρα απο που το συμπέρανες, ή έχεις προσωπικές εμπειρίες?

μεμονομένες προσωπικές εμπειρίες με lab και boxer -

τα δύο lab φίλων τα οποία είναι συνεχώς ζημιάρικα και σχετικά ανυπάκουα

και το boxer συγγενη το οποιο από μικρό ήταν ηπιότερο και τα πήγαινε

πολυ καλά με τα παιδιά-

για το Βέλγικο μόνο ότι έχω διαβάσει-

αλλά τα παραπάνω ίσως αποτελόυν μεμονωμένες περιπτώσεις για αυτό είπα

μπορεί-
εάν είμαι λάθος πες μας την άποψή σου

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
η εκπαιδευσιμότητα του κάθε σκύλου εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες, τι φυλή, εκτροφή, ιδιοκτήτης, εκπαιδευτής. Σαν φυλή λοιπόν το λάμπραντορ δεν υστερεί σε τίποτα απο ενα boxer ή ενα Groenendael, είναι πολύ έξυπνο και εκπαιδευσιμο σκυλί αυτό άλλωστε φαίνεται και απο την πολύ ευρύα γκάμα εργασιών που κάνει.

Dimitri$

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2009
64
0
Καλώς σας βρήκα παιδιά!

Δημήτρη η φοβία είναι μεγάλο θέμα. Να φανταστείς ότι ακόμα και μικρού μεγέθους σκυλιά τα φοβάται . Πάντως ευελπιστούμε, καθώς είναι και εκείνη πρόθυμη να πάρουμε σκύλο, ότι εάν το έχουμε από κουτάβι θα το συνηθίσει και έτσι αργότερα δεν θα υπάρχει θέμα.
Αλλά για να σου απαντήσω για τις 3 ράτσες που απορρίψαμε, το boxer αποκλείστηκε μόνο και μόνο από την φωτογραφία που το είδε, τα δε Groenendael ,German shepherd, από όσα έχω διαβάσει, είναι δυνατά σκυλιά και απαιτούν εμπειρία από τον ιδιοκτήτη , εμπειρία που δυστυχώς δεν έχω.
Επίσης να πω ότι το άρθρο που μου είπες είναι πολύ ενδιαφέρον εάν και νομίζω ότι εκτροφέας που να τα τηρεί όλα αυτά και ειδικά το θέμα του συμβολαίου είναι δύσκολο να βρεθεί.

Τέλος μια παρατήρηση στην παραπάνω πρόταση του amalthea ότι "το λάμπραντορ σαν φυλή δεν υστερεί σε τίποτα απο ενα boxer ή ενα Groenendael" νομίζω ότι υστερεί σε θέμα φύλαξης...:confused:

Δημήτρης

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach

Τέλος μια παρατήρηση στην παραπάνω πρόταση του amalthea ότι "το λάμπραντορ σαν φυλή δεν υστερεί σε τίποτα απο ενα boxer ή ενα Groenendael" νομίζω ότι υστερεί σε θέμα φύλαξης...:confused:
και πολυ καλα νομιζεις

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239

Δημήτρης
φύλαξης? σκυλί φύλακα ψάχνεις? δεν κάνει το λάμπραντορ, κοίτα άλλες ράτσες.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
οταν λέω δεν υστερεί απο τις άλλες φυλές εννοώ σε εκπαιδευσιμότητα όχι σε ένστικτα. :D

Dimitri$

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2009
64
0
Τότε οκ πάω πάσο;).
Επίσης μιας και πιάσαμε το θέμα φύλακας να αναφέρω ένα παράδειγμα που μου είπε κάποιος εκτροφέας πάνω στην συζήτηση που είχαμε για τα Labradors. Εάν λέει μπει κάποιος κλέφτης μέσα στο σπίτι σου και είναι ξύπνιο το lab εκείνη την ώρα και τον δει, όχι μόνο δεν θα κάνει τίποτα αλλά και εάν του πέσει ο φακός, το σκυλί θα πάει να τον πιάσει και να του τον φέρει πίσω....:confused:
Δηλαδή σε περίπτωση που κινδυνεύσει το αφεντικό ,στην καλύτερη να γαυγίσει ο σκύλος???

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Πρίν μπεί ο κλέφτης θα γαυγίσει και έχει και βαριά φωνή κάτι σαν ροτβάιλερ, εαν ο κλέφτης μπεί μέσα το λάμπραντορ θα τον βοηθήσει στην μετακόμιση, και μάλλον ο κλέφτης φεύγοντας θα πάρει και το σκυλί μαζί γιατί θα το έχει αγαπήσει.:p

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τότε οκ πάω πάσο;).
Επίσης μιας και πιάσαμε το θέμα φύλακας να αναφέρω ένα παράδειγμα που μου είπε κάποιος εκτροφέας πάνω στην συζήτηση που είχαμε για τα Labradors. Εάν λέει μπει κάποιος κλέφτης μέσα στο σπίτι σου και είναι ξύπνιο το lab εκείνη την ώρα και τον δει, όχι μόνο δεν θα κάνει τίποτα αλλά και εάν του πέσει ο φακός, το σκυλί θα πάει να τον πιάσει και να του τον φέρει πίσω....:confused:
Δηλαδή σε περίπτωση που κινδυνεύσει το αφεντικό ,στην καλύτερη να γαυγίσει ο σκύλος???
Γεια κι από μένα που είμαι ιδιοκτήτρια ενός λαμπραντόρ. Αν μπει κλέφτης, το πολύ πολύ να του κουνήσει την ουρά!! Αν κινδυνεύσει το αφεντικό, θα το καταλάβει σαν άλλο ένα "παιχνίδι" και θα πάει να φέρει τα παιχνιδάκια του από την κουζίνα... Λαμπραντόρ και φύλακας - δεν έχω ακούσει να υπάρχει!

Όσο για τη φοβία της αδερφής σου, πριν πάρω σκύλο η μάνα μου τα φοβόταν φοβερά, την είχε δαγκώσει σκύλος κι όλας και ήταν η πιο δύσκολη να πιστεί να πάρουμε σκύλο :D Όμως όταν πήρα τον Κούκη μου τον αγάπησε! Θέλει να τον βγάζει βόλτες, του μιλάει ναζιάρικα, τον αγκαλιάζει... είναι η μόνη που θέλει να του δώσει φαΐ όταν τρώμε εμείς (αν και της το έχω απαγορεύσει αυστηρά). Εάν πάρετε σκύλο, πάρτε κουτάβι, για να συνηθίσει και η αδερφή σου και πρετείνω να έχει και αυτή υποχρέωση σ'αυτό για να το μάθει και να το αγαπήσει ;)

Εν τέλει, το σκυλί είναι όπως το μάθεις. Μερικά σκυλιά, ναι, από φύσεως είναι πιο επιθετικά από άλλα, αλλά όλα εκπαιδεύονται, γι'αυτό η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχουν κακά σκυλιά μα μόνον κακοί ιδιοκτήτες!

Ελπίζω να πάρετε σύντομα ένα σκυλάκι!

Dimitri$

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2009
64
0
Καλησπέρα ,
Επιστρέφω με μια ερώτηση κυρίως προς τους ιδιοκτήτες μεγαλόσωμων σκύλων αλλά και γενικά σε όσους ξέρουν από διαστάσεις σπιτιών για σκύλους, σαν τα lab.
Σήμερα βρήκα μια ξύλινη κατασκευή (μήκος:77cm, φάρδος:47cm, ύψος:57cm) η οποία με μία-δύο αλλαγές θα μπορούσε να γίνει ένα άνετο(?) σπιτάκι για σκύλο. Το ερωτηματικό πάει στο ότι μου φαίνονται τσίμα,τσίμα οι διαστάσεις αλλα δεν ξέρω κιόλας ποίες είναι οι κατάλληλες διαστάσεις (μήκος/φάρδος/ύψος) για ένα σπίτι σκύλου ράτσας Labrador. Δεν μιλάμε να μένει συνέχεια εκεί αλλά να μπορεί να κοιμάται εκεί και το πολύ-πολύ να κάθεται εκεί όταν έχουμε καλεσμένους που θα το φοβούνται.Ξέρει κάποιος εδώ να βοηθήσει?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μα και τα λαμπραντόρ μεταξύ τους διαφέρουν στο μέγεθος.
Βασικά πρέπει να έχει αρκετό χώρο ώστε να μπορεί και άνετα να στεθεί όρθιος μέσα σε αυτόν.

CCGio

Member
25 Αυγούστου 2009
13
0
Για το θέμα του φύλακα, να αναφέρω και εγώ μια εμπειρία μου...

Ο δικός μου είναι 4,5 μηνών και τον έχουμε στον κήπο. Είχα ξεκλείδωτη την αυλόπορτα και μπήκαν 1 ζευγάρι φίλοι μου...

Εγώ δεν΄ήμουν μπροστά γιατί καθόμουν στην πίσω αυλή, αλλά άκουσα τον Πίκο να γαυγίζει και να έρχεται προς εμένα με τη ράχη του σηκωμένη και γρυλιζονταςαναπνέοντας... και τον ρώτησα τι έπαθε!

Μετά από 2 δευτερόλεπτα είδα τους φίλους μου, τους χαιρέτησα και μετά ο Πίκος κατέβασε τα αυτιά και κούνησε την ουρά.

Με τα λίγα που έχω διαβάσει και έχω δει, ο σκύλος (κάθε ράτσας) έχει το αφεντικό του αλλά και το χώρο του. Όταν νιώσει οτι παραβιάζεται από κάποιον αγνωστο προς αυτόν συμπεριφέρεται διαφορετικά (όχι πάντα εχθρικά). Για μένα φύλακας είναι αυτός που σε ειδοποιεί οτι κάτι συμβαίνει!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα