Να 'μαστε κι εμείς ....!!!!

vicky-ektor

Member
7 Απριλίου 2011
5
0
Γεια σας παιδιά … είμαι η Βίκυ από Κοζάνη , πριν εννέα μήνες και μία εβδομάδα, έχασα ένα μέλος της οικογένειά μου … τον Σκούμπι …. Από φόλα …. Στοίχησε σε όλη την οικογένεια μας πάρα πολύ αυτό το γεγονός …. Ήταν ένα πανέμορφο, σκυλάκι …. τον Αύγουστο που μας πέρασε θα έκλεινε τα δέκα του χρόνια…. Και κάποιος …δυστυχώς ….. αποφάσισε να μας τον πάρει με αυτό τον απάνθρωπο τρόπο, έφυγε στα χέρια μου χωρίς να μπορέσω να τον βοηθήσω …. Μέχρι τελευταία στιγμή με τη βοήθεια του γιατρού μας …. Δεν μπορέσαμε να τον σώσουμε …. :(
Ο γιός μου μετά από 10 ημέρες έφερε στο σπίτι ένα μαυρούλι μπόμπιρα …. Τα ματάκια του δεν είχαν καθαρίσει ακόμα καλά – καλά ….. κοιμότανε συνέχεια ….. η μανούλα του λυκόσκυλο ο μπαμπάς δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι …. Λίγο βέβαια μας νοιάζει, σημασία για εμάς έχει να είναι γερός και υγιείς …. ο μικρούλης μας ανακούφισε λίγο τον πόνο που αισθανόμασταν όλοι …. για την απώλεια του Σκούμπι …. Σήμερα 10 μηνών μιας εβδομάδας και κάτι ημερών, είναι αρκετά μεγαλόσωμος … είναι πολύ υπάκουος και μαθαίνει εύκολα ….. και το όνομά αυτού ...Έκτωρας

..... πάντα αγαπούσα τα ζώα τα σεβόμουνα και είχα μια ευαισθησία σε ότι είχε να κάνει με τους τετράποδους φίλους μας … μετά το παραπάνω γεγονός έχω γίνει ακόμα πιο ευαίσθητη …. έχοντας μια μικρή αδυναμία στα σκυλιά … πολλά σας είπα με την πρώτη μας γνωριμία σας κούρασα ….

κάποιοι αποφάσισαν αυτή η ψυχούλα ...αυτό το λιονταράκι .... να μην είναι πια μαζί μας ... κανείς τους
όμως δεν μας ρώτησε εάν εμείς θέλαμε να φύγει έτσι άδικα και με αυτόν τον βάναυσο τρόπο .... μην τα
σκοτώνετε !!!!! τα αγαπάμε και μας πονάει πολύ η απώλεια τους ....
scooby ....01/07/2010 ... 11:50...
Oι άνθρωποι που δηλητηριάζουν ζώα είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ,δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι ....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες Βίκυ απο κοζάνη. Να σου ζήσει ο σκύλαρος και λυπάμαι γιαυτό που χάσατε. Πως έγινε με τη φόλα ?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Λυπάμαι για το σκυλάκο σου :(
Να σου ζήσει το καινούριο μωρό! στο δρόμο το βρήκατε,ε? Τόσα μωρά γεννιούνται στο δρόμο...είναι τραγικο :(

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Καλώς τους! Λυπάμαι πολύ που χάσατε το λιονταράκι σας τον Σκούμπι! Να σας ζήσει το καινούργιο μέλος! Θηρίο είναι!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Γειά σου Βίκυ,

να χαίρεσαι τον Έκτορα σου και να περνάτε όμορφα.
Πολύ κρίμα για τον Σκούμπι....Και πραγματικά κι εγώ θεωρώ δολοφόνους όλους αυτούς που γυρνάνε και σπέρνουν φόλες....

Σας εύχομαι πολλά και καλά χρόνια με τον 10μηνο κούκλο σύντροφό σας

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Βίκυ καλως ήρθες στο φόρουμ.
Δυστυχώς, εμείς ως ιδιοκτήτες, πρέπει να φροντίζουμε και για την ασφάλειά τους από τις ρημαδοφόλες.
Δεν ξέρω αν το έγκλημα έγινε στο σπίτι σου και αν οι φωτό που μας παραθέτεις, είναι από την βεράντα σου.
Αν είναι, παρατηρώ ότι είναι εύκολα προσβάσιμη σε φόλες. Θα πρέπει να το δεις αυτό και να λάβεις τα μέτρα σου, γιατί αν κάποιος σας έχει βάλει στο μάτι, θα συνεχίσει το έργο του. Επίσης, πες μας για το κουτάβι σας. Που τον βρήκε ο μικρός σου; Στον δρόμο;

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Κούκλος ο Έκτωρας! αυτός είναι σκύλος!!!!!
οσο για το σκυλάκο που χάσατε δεν έχω λόγια ...:(:( μου σκότωσαν έτσι τ σκυλίτσα μου τον Οκτώβριο :'( ... και φυσικά είναι δολοφόνοι:bull: αφου αφαιρούν μια ζωή! που το μόνο που έχει κάνει είναι να μοιράζει αγάπη....

vicky-ektor

Member
7 Απριλίου 2011
5
0
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα ....
Ήταν μια άτυχη στιγμή ... από τα μάτια μου έφυγε στην κυριολεξία 5-10 λεπτά όχι περισσότερο ... αυτά σε συνδυασμό με ισχυρό φάρμακο έφεραν δυστυχώς το οδυνηρό για εκείνον αλλά και για εμάς αποτέλεσμα.

Το σπίτι μας έχει μια μεγάλη αυλή στο πίσω μέρος κι ένα μεγάλο μπαλκόνι μπροστά είναι προσβάσιμα δυστυχώς και τα δύο αλλά δεν θέλω να πιστέψω πως κάποιος μας έβαλε στο μάτι .... δεν ήταν ενοχλητικό ... δεν γάβγιζε σχεδόν καθόλου .... και ήταν φιλικό ...

Δεν τον βρήκαμε στο δρόμο, ήταν να γεννήσει η σκυλίτσα ενός φίλου του γιου μου και του υποσχέθηκε πως θα του έδινε ένα κουτάβι .... κι μία ωραία ημέρα ο μαυρούλης μπόμπιρας ήρθε στο σπίτι μας .....

Από την πρώτη κιόλας ημέρα τα τσισάκια του τα έκανε έξω δεν μας λέρωσε ποτέ .... πολύ συνεργάσιμο σκυλί ... μαθαίνει εύκολα .... το μόνο αρνητικό που έχει είναι πως τις περισσότερες φορές μας πηγαίνει εκείνος βολτίτσα κι όχι εμείς :) αλλά πιστεύω με τον καιρό θα μπορέσουμε να τον πείσουμε με υπομονή κι επιμονή πως πρέπει να αλλάξουν οι ρόλοι μας .....

Ο Έκτωρας μεγαλώνει μέσα σε παιδάκια (ασχολούμαστε με ακαδημία ποδοσφαίρου και τον παίρνουμε μαζί μας στις προπονήσεις) είναι πολύ φιλικός εκεί ... αλλά στο σπίτι είναι φύλακας σωστός δεν αφήνει να πλησιάσει κανείς που δεν τον γνωρίζει ....

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Εχετε μια θαυμάσια ευκαιρία, μέσω της ακαδημίας, να γνωρίσετε σε πολλά παιδάκια, αυτό το θαύμα του Θεού, τον σκύλο.
Και επίσης, να τα διδάξετε, ότι δεν είναι καθόλου καλό πράγμα, όποιος έχει στο σπίτι του ένα σκυλί, να το βάζει να ζευγαρώνει και να φέρνει σ' αυτόν τον ελεεινό, για το θαύμα του Θεού, κόσμο κι άλλα σκυλάκια. Υπάρχουν τόσα μα τόσα πολλά σκυλιά στα αζήτητα, που το ζευγάρωμα και ειδικά ημίαιμων, είναι σκέτο έγκλημα. Πείτε στον γιό σας, να το πει και στον φίλο του.

vicky-ektor

Member
7 Απριλίου 2011
5
0
Εχετε μια θαυμάσια ευκαιρία, μέσω της ακαδημίας, να γνωρίσετε σε πολλά παιδάκια, αυτό το θαύμα του Θεού, τον σκύλο.
Και επίσης, να τα διδάξετε, ότι δεν είναι καθόλου καλό πράγμα, όποιος έχει στο σπίτι του ένα σκυλί, να το βάζει να ζευγαρώνει και να φέρνει σ' αυτόν τον ελεεινό, για το θαύμα του Θεού, κόσμο κι άλλα σκυλάκια. Υπάρχουν τόσα μα τόσα πολλά σκυλιά στα αζήτητα, που το ζευγάρωμα και ειδικά ημίαιμων, είναι σκέτο έγκλημα. Πείτε στον γιό σας, να το πει και στον φίλο του.
το τι θα κάνει ο φίλος του παιδιού μου είναι δικό του θέμα ... κι όχι δικό μου και του παιδιού μου .... δεν είναι αδέσποτο η σκυλίτσα του ... ούτε κανένα από τα κουτάβια της βρέθηκαν στο δρόμο όλα έχουν οικογένεια ... ούτε δικαίωμα έχουν να ζευγαρώνουν μόνο τα καθαρόαιμα ....
όσο για τα αζήτητα μακάρι όλοι αυτοί που λεν πως αγαπούν τα σκυλιά να είχαν ένα ημίαιμο αζήτητο .... εγώ βλέπω το αντίθετο .... αν όχι όλοι οι περισσότεροι .... καμαρώνουν για τις ράτσες που έχουν ..... καταρχήν οι περισσότεροι εάν πεις πως έχεις σκυλί ρωτάνε "τι ράτσα είναι ....? " λες κι όλοι μας ήμαστε ράτσας ...? ..... να το δούμε κι έτσι ... οι γονείς σας είναι της ίδιας ράτσας είστε καθαρόαιμη ....? εγώ όχι ....!!!!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
vicky, δεν είναι θέμα ημίαιμου-καθαρόαιμου όλα τα σκυλάκια τα αγαπάμε :)
Το θέμα είναι: Ποιο το νόημα να ζευγαρώνουν και να αναπαράγωνται ημίαιμα σκυλιά και σκυλιά που φαίνονται καθαρόαιμα (δεν έχουν χαρτιά, άρα κανείς δεν ξέρει αν είναι καθαρόαιμα) όταν υπάρχουν τόσα (ημίαιμα και μη) σκυλάκια στο δρόμο που περιμένουν να βρουν σπίτι?

Αυτό είναι το πιο σημαντικό κατά την γνώμη μου. Για καλό στο είπε η mareco! Διάβασες το λινκ που σου έχω ποστάρει πιο πάνω?

vicky-ektor

Member
7 Απριλίου 2011
5
0
vicky, δεν είναι θέμα ημίαιμου-καθαρόαιμου όλα τα σκυλάκια τα αγαπάμε :)
Το θέμα είναι: Ποιο το νόημα να ζευγαρώνουν και να αναπαράγωνται ημίαιμα σκυλιά και σκυλιά που φαίνονται καθαρόαιμα (δεν έχουν χαρτιά, άρα κανείς δεν ξέρει αν είναι καθαρόαιμα) όταν υπάρχουν τόσα (ημίαιμα και μη) σκυλάκια στο δρόμο που περιμένουν να βρουν σπίτι?

Αυτό είναι το πιο σημαντικό κατά την γνώμη μου. Για καλό στο είπε η mareco! Διάβασες το λινκ που σου έχω ποστάρει πιο πάνω?
Ας μας πει η mareco κι εσύ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα από που πήραν τα σκυλιά τους .....
το πρόβλημα δεν είναι στα ημίαιμα που ζευγαρώνουν στα σπίτια τους και τα κουτάβια τους βρίσκουν οικογένειες .... αλλά στις ψυχούλες που πωλούνται στα pet ... καθαρόαιμα και καλά .... και με χαρτιά ..... τους φίλους μας που δίνουν τα ευροπουλα και αγοράζουν ψυχούλες και τα κόβουν ουρίτσες και αυτάκια σε αυτούς να τα λέγατε αυτά που λέτε σε μένα ....

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Και τα πετ-σοπ φυσικά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο πρόβλημα.
Εγώ πήρα το σκυλί μου από το δρόμο. Και η mareco. Και τα 2 της σκυλιά.
Αυτό τι ρόλο παίζει όμως?
Γιατί είσαι τόσο επιθετική? Προσπαθώ να σου πω κάτι και δε θες καν να με ακούσεις.
ΚΑΙ τα ημίαιμα/καθαρόαιμα απο πετ σοπ κλπ που ζευγαρώνουν και τα κουτάβια τους που βρίσκουν σπίτια εντείνουν το πρόβλημα των αδέσποτων, γιατί τα κουτάβια αυτά παίρνουν τη θέση των ΧΙΛΙΑΔΩΝ αδέσποτων που κυκλοφορούν στο δρόμο!

Αυτό είναι το ένα σκέλος του προβλήματος!
Διάβασες το λινκ που σου έδωσα?

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Τα σκυλία ζευγαρώνουν μόνο για αναπαραγωγή ! οχι γιατι ευχαριστιούνται κατι άλλο!
"Με τη στείρωση δεν στερείς από το κατοικίδιό σου το δικαίωμα του σεξ. Όμως μετά, τα στειρωμένα ζώα χάνουν κάθε επιθυμία για αναπαραγωγή. Αυτό είναι απόδειξη πως ο σκύλος και η γάτα δεν έχουν ανάγκη το σεξ ως μέσο ψυχολογικής και σωματικής ευχαρίστησης όπως οι άνθρωποι. Ενώ εμείς, ακόμη κι αντισυλληπτικά να πάρουμε, ακόμα κι αν είμαστε "τζούφιοι", το θέλουμε πάντα γιατί έχουμε εξαιρετικά ευαίσθητες νευρικές απολήξεις οι οποίες μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε ευχαρίστηση. Τα ζώα μας δυστυχώς ή ευτυχώς, ΔΕΝ τις έχουν."
Το επιχείρημα όσων εναντιώνονται στην στείρωση είναι επειδή βάζουν τον εαυτό τους στη θέση του ζώου. Όμως εκεί δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκριση. ΑΚΟΜΑ και με μια στείρωση, ένα ζώο δεν στερείται κάποια ευχαρίστηση, επειδή δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα εξ' αρχής."
πηγή :http://www.facebook.com/pages/Αγαπώ-το-κατοικίδιο-μου-και-το-στειρώνω/207408232617918

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες αδέσποτα ζωάκια έχουν πεθάνει από δηλητηρίαση. Για τον εξής απλό λόγο: λόγω ανάπτυξης του βιοτικού επιπέδου και της φιλοζωίας στην Ελλάδα (αλλά και σε όλο τον Δυτικό Κόσμο) τα σκυλάκια και γατάκια αυξάνονται. Ο τρόπος ελέγχου του αριθμού τους που υπερίσχυε ως τώρα ήταν η δηλητηρίασή τους. Σε αυτό δεν είναι μόνο υπαίτιος αυτός που ρίχνει το δηλητήριο αλλά και ο περιστασιακός φιλόζωος που μόλις μεγαλώσει το ζώο του η τον ενοχλήσει σε κάτι το εγκαταλείπει και από την άλλη δεν το στειρώνει με αποτέλεσμα να γεννάει συνέχεια και να μην μπορούν να υιοθετηθούν τα κουταβάκια λόγω του τεράστιου πληθυσμού τους. Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι ένα ζευγάρι σκυλιών σε 7 χρόνια τεκνοποιούν 67.000 σκυλάκια και ένα ζευγάρι γάτες σε 7 χρόνια γεννάνε 420.000 γατάκια. O μόνος πολιτισμένος τρόπος να ελέγξουμε και κατά επέκταση να μειώσουμε (ώσπου να εξαφανίσουμε) το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι η στείρωση του ζώου μας. Αν λοιπόν έχετε ζώο και είστε αναποφάσιστοι για την στείρωσή του σκεφτείτε τα εξής:

1. Η στείρωση των θηλυκών ζώων γίνεται με ολική νάρκωση και αφαίρεση μήτρας και ωοθηκών. Για έναν κτηνίατρο είναι εγχείρηση ρουτίνας που διαρκεί περίπου μία ώρα. Κοστίζει 80 - 100 ευρώ περίπου ανάλογα τις τιμές του κτηνίατρου. Το ίδιο θα κοστίζει και η διατροφή ενός εγκύου ζώου καθώς και το μεγάλωμα των μικρών 2-3 φορές ετησίως. Το ζώο επιστρέφει την ίδια ημέρα στο σπίτι. Οι επιπλοκές μιας στείρωσης είναι πολύ μικρότερες ποσοστιαία από αυτές της γέννας.

2. Με την στείρωση τα ζώα ηρεμούν. Γίνονται υπάκουα, δεν υποφέρουν για ζευγάρωμα κατά την διάρκεια του οίστρου, δεν επιμένουν να βρουν ταίρι. Τα αρσενικά δεν γίνονται επιθετικά, δεν φεύγουν από το σπίτι, δεν δημιουργούν αγέλη και προστατεύονται έτσι από την δηλητηρίαση, εξαφάνιση, αυτοκινητιστικά.

3. Με την στείρωση του ζώου αποφεύγονται οι μολυσματικές νόσοι οι οποίες μεταδίδονται από ζώο σε ζώο κατά την διάρκεια του ζευγαρώματος.

4. Η στείρωση προσφέρει στο ζώο 2 χρόνια ζωής μέσο όρο γιατί στα μεν θηλυκά δεν κινδυνεύει πια από καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών και στα αρσενικά εξαφανίζεται ο κίνδυνος καρκίνου προστάτη και όρχεων.

5. Δεν είναι απαραίτητο να γεννήσει το θηλυκό ζώο όπως λανθασμένα συμβουλεύουν κάποιοι κτηνίατροι. Τα ζώα που στειρώνονται πριν τον πρώτο οίστρο είναι πιο υγιή.

6. Η προσωπικότητα του ζώου δε αλλοιώνεται με την στείρωση και δεν είναι απαραίτητο να παχύνει.

7. Αν το σκυλάκι το γατάκι γεννήσει πρέπει να βρείτε οικογένειες να τα υιοθετήσουν.

8. Η ευθύνη σας δεν σταματάει με την υιοθεσία. Πολλοί που υιοθετούν ζώο το εγκαταλείπουν σε μικρό χρονικό διάστημα ή το αφήνουν να γεννάει.

9. Πρέπει να ξέρετε ότι δίνοντας ένα κουταβάκι ή γατάκι για υιοθεσία στερείτε την ζωή από τα ζωάκια που γεννήθηκαν στον δρόμο και ψάχνουν μια οικογένεια να τα υιοθετήσει.

10. Το ζώο δεν ζευγαρώνει από ευχαρίστηση αλλά μόνο για λόγους αναπαραγωγής. Στην αντίθετη περίπτωση θα ζευγάρωνε συνεχώς. Ο άνθρωπος έχει μέτρα προστασίας έτσι ώστε να μην αναπαράγει κάθε φορά που ζευγαρώνει. Το ζώο έχει μόνο την στείρωση.
πηγή : http://www.facebook.com/notes/frant...ει-το-ζωάκι-σας-αν-το-στειρώσετε/435222998709

Attachments

vicky-ektor

Member
7 Απριλίου 2011
5
0
Και τα πετ-σοπ φυσικά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο πρόβλημα.
Εγώ πήρα το σκυλί μου από το δρόμο. Και η mareco. Και τα 2 της σκυλιά.
Αυτό τι ρόλο παίζει όμως?
Γιατί είσαι τόσο επιθετική? Προσπαθώ να σου πω κάτι και δε θες καν να με ακούσεις.
ΚΑΙ τα ημίαιμα/καθαρόαιμα απο πετ σοπ κλπ που ζευγαρώνουν και τα κουτάβια τους που βρίσκουν σπίτια εντείνουν το πρόβλημα των αδέσποτων, γιατί τα κουτάβια αυτά παίρνουν τη θέση των ΧΙΛΙΑΔΩΝ αδέσποτων που κυκλοφορούν στο δρόμο!

Αυτό είναι το ένα σκέλος του προβλήματος!
Διάβασες το λινκ που σου έδωσα?
Άκουσα αυτό που λες ή μάλλον το διάβασα και απλά δεν συμφωνώ .... δεν επιτίθεμαι ..... αμύνομαι ... είστε είρωνες και ξερόλες ..... και παρακαλώ επειδή δε μου αρέσει τελικά η παρέα σας να σβήσετε το post μου διότι δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου ....

Last edited: