Να αρχίσω να ανησυχώ;

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ο Ιβάν εδώ και 3 εβδομάδες είναι 12 μηνών . Έχω παρατηρήσει αλλαγή 180 μοιρών στη συμπεριφορά του .

Πριν 1 μήνα αν τον βλέπατε , ήταν το πιο ανήσυχο κουτάβι που υπήρχε , το πιο ενεργητικό και το πιο ανώριμο .

Τώρα έχει γίνει πολύ συνεργάσιμος , εξαιρετικά υπάκουος και πολύ πιστός .

Βέβαια , πάντα προσπαθούσα και του έδειχνα τι θεωρώ σωστό και τι όχι και ποτέ δεν σταμάτησα να δουλεύω την συμπεριφορά του.

Όμως μου φαίνεται πολύ περίεργη αυτή η στροφή. Βέβαια πέρασε και 3 εβδομάδες με ένα ενήλικο θηλυκό σκυλί αρκετά ήσυχο και ήπιων τόνων . Ακόμα , κοινωνικοποιούταν , πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε πολλά πράγματα μαζί.

Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον από εσάς? Δεν ξέρω γιατί άνοιξα αυτό το ποστ εφόσον μου αρέσει αυτή η συμπεριφορά , αλλά κουβέντα να γίνεται ! :)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Τέτοια λέγε μας να παίρνουμε κουράγιο,χαχα...!

Εγώ είμαι σε μια φάση τώρα, που μου φαίνεται απίστευτo οτι ο δικός μου (5,5 μηνών τώρα) με τόση ζωηράδα θα ηρεμήσει κάποια στιγμη!
Ας ελπίσουμε οτι θα ακολουθήσουμε τα δικά σας βήματα :D

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ναι μην αγχώνεσαι ! Στην ηλικία του δικού σου , ο δικός μου ήταν απίστευτα ζωηρός , αφού δεν περίμενα οτι θα άλλαζε τόσο. Κοίτα πάντα θα υπάρχουν προβληματάκια που περιμένει να τα λύσεις , όμως θα δεις όλα θα πάνε καλά. Μην επαναπαυτείς σε αυτό , όπως δεν το κάνω ούτε εγώ . 5,5 μηνών ο δικός μου δάγκωνε , είχε φάει τα ΠΑΝΤΑ , ήταν ακοινώνητος , δεν ήξερε πως να φερθεί και δοκίμαζε τα πάντα(όχι πως τώρα 12μηνών είναι φουλ κοινωνικοποιημένος αλλά συνεχίζουμε!)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Και να ήθελα να επαναπαυτώ μήπως με αφήνει? :D

Ό,τι μπορούμε κάνουμε για να βοηθήσουμε την κατάσταση, αρχίσαμε και εκπαίδευση β.υ. σιγά σιγά και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά!

Κι ο δικός μου τώρα είναι όπως περιέγραψες τον δικό σου σ'αυτη την ηλικία.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί αν αρχίσω ξαφνικά σε λίγους μήνες να τον βλέπω πιο ώριμο και συνεργάσιμο κι εγώ θα ανησυχήσω, χαχαχα! :)

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Χαχα , άσε έχω ανησυχήσει άσχημα ! Σαν κάποιος να μου τον έκλεψε και να μου έδωσε ένα πιστό αντίγραφo :p

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Manos... η δικιά μου Σεττερίνα κάτι έδειξε να αλλάζει όταν έκλεισε τους 10 μήνες, οχι πολλά αλλά ότι κάτι κάνουμε από υπακοή και να με ακούει και να μην κάνει εντελώς του κεφαλιού της όπως έκανε από τότε που την πήρα 3,5 μηνών ως 10 μηνων. Από την ημέρα των γενεθλείων της έγινε άλλο σκυλί, υπάκοη, φρόνιμη, ανθρωποκεντρικότερη.Ξαφνική μετάλαξη!!!! Το χειμώνα είχα απελπιστεί μαζί και η οικογενειά μου το πως θα τα βγάλω πέρα μαζί της. Δάγκωνε και με είχε γεμίσει μελανιές. Τώρα χωρίς να την έχω μαλώσει ούτε μία φορά, είναι αρνάκι!!! Ετσι ξαφνικά από την μία μέρα στην άλλη. Δέν άλλαξε φυσικά η ζωντάνια της και ο χαρακτήρας της γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό για το σκύλο και για μένα. Προσωπικά δεν θέλω έναν σκύλο ρομπότ. Οι γνωστοί μου λένε ότι έχω καλήτερη εκπαίδευση δεν μπορούσα να κάνω στον σκύλο μου. Παρόλα αυτά εγώ της έδωσα μόνο αγάπη και τα υπόλοιπα τα έβαλε η ίδια και τώρα είναι το καλήτερο σκυλάκι!!!!

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
χαχα , όχι το αντίθετο λία , μπας και είχα τον μαρλει ! Ναι Lumpie έτσι ακριβώς , βέβαια αν είχα ένα σέττερ και μάλιστα θηλυκο νομίζω δεν θα ανησυχούσα :)

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ο Ιβάν εδώ και 3 εβδομάδες είναι 12 μηνών . Έχω παρατηρήσει αλλαγή 180 μοιρών στη συμπεριφορά του .

Πριν 1 μήνα αν τον βλέπατε , ήταν το πιο ανήσυχο κουτάβι που υπήρχε , το πιο ενεργητικό και το πιο ανώριμο .

Τώρα έχει γίνει πολύ συνεργάσιμος , εξαιρετικά υπάκουος και πολύ πιστός .

Βέβαια , πάντα προσπαθούσα και του έδειχνα τι θεωρώ σωστό και τι όχι και ποτέ δεν σταμάτησα να δουλεύω την συμπεριφορά του.

Όμως μου φαίνεται πολύ περίεργη αυτή η στροφή. Βέβαια πέρασε και 3 εβδομάδες με ένα ενήλικο θηλυκό σκυλί αρκετά ήσυχο και ήπιων τόνων . Ακόμα , κοινωνικοποιούταν , πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε πολλά πράγματα μαζί.

Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον από εσάς? Δεν ξέρω γιατί άνοιξα αυτό το ποστ εφόσον μου αρέσει αυτή η συμπεριφορά , αλλά κουβέντα να γίνεται ! :)
To κοριτσάκι μου είναι 2.5 χρονών και είναι το πιο τρελόσκυλο που μπορείς να δεις ποτέ σου!! Μιλάμε για σχιζοφρένεια όμως! Ενδεικτικά θα σου αναφέρω πως είναι ημίαιμο πινσεράκι, που σημαίνει πως σε διαστάσεις είναι μικρό και κάθε φορά που πάμε βόλτα απ' την τσίτα του γυρίζει με αφρούς στο στόμα! Είχα λυκόσκυλα που τα χειριζόμουν πολύ πιο εύκολα! Μια περίοδο, για πολύ λίγο, 2 βδομάδες περίπου μου είχε ηρεμήσει τόσο πολύ που ανησυχούσα! Με είχε πιάσει ψυχολογικό! Έλεγα αυτό δεν μπορεί να είναι το σκυλί μου! Κάτι έχει πάθει! Να μη στα πολυλογώ ξαναγύρισε στην παλιά καλή και τρελή Κιάρα που ήταν και ηρέμησα! Αν και πάντα ευχόμουν να ηρεμήσει, τώρα συνειδητοποιώ πως αν αυτό γίνει ποτέ θα πέσω σε κατάθλιψη! :)) Αν και δεν το νομίζω πια γιατί παρόλο που γέννησε, παρόλο που στειρώθηκε η τρέλα μας καλά κρατεί! Και τη χαίρομαι! Χωρίς αυτό δεν θα ήταν το κοριτσάκι μου!! :))))

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ναι και εγώ πιστεύω παροδικό είναι , θα περάσει , είναι πολύ καλό για να'ναι αληθινό . Όσο να πεις τα μικρόσωμα σκυλιά έχουν απίστευτη ενέργεια και νευρικότητα!

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Εγώ πάλι επειδή νομίζω οτι καταλαβαίνω για τι είδους τρέλα μιλαει ο Μάνος ...χμμ..τον καταλαβαίνω απόλυτα..

Κι όταν ο σκύλος είναι και κοντά 40 κιλά, όσο να 'ναι βοηθάει να είναι ήρεμος και συνεργάσιμος, γιατί τέτοιου είδους τρέλα και 40 κιλα σκύλος δεν είναι καλός συνδυασμος :-D (Εγώ στα 20 κιλά τον έχω τώρα και αρχίζω να μην την παλεύω :p)

Εσείς avraki έχετε μια τρέλα που υποφέρεται, άλλη χάρη τα μικρόσωμα όπως και να το κάνουμε! Να τη χαίρεσαι και καλως ήρθες με την ευκαρία :)

jasonp66gr

Well-Known Member
15 Οκτωβρίου 2008
83
62
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Ο δικός μας κοκεράκος (3 χρονων) τον πρώτο χρόνο πέρασε από διάφορες φάσεις, όμως με υπομονή, επιμονή και κοινή συμπεριφορά από όλους στην οικογένεια (3 άτομα) ο νεαρός τα ξεπέρασε και είναι ένα χαρούμενο ζωντανό μέλος της οικογένειας – αγέλης.
Καθώς δεν θέλουμε να φτάσουμε στην διεκδίκηση της αρχηγίας, όταν κάνει καμιά αταξία και του κάνεις παρατήρηση βάζει το κεφάλι κάτω δείχνοντας ότι κατάλαβε το λάθος του. Επίσης καμιά φορά πάνω στο παιχνίδι μπορεί να του «ξεφύγει» καμιά ψιλή, επειδή δεν είμαι σίγουρος αν είναι δοκιμαστικό ή απλώς έτυχε με ένα «ΕΠ» του δίνω να καταλάβει και συνεχίζουμε το παιχνίδι.

Last edited:

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εγώ πάλι επειδή νομίζω οτι καταλαβαίνω για τι είδους τρέλα μιλαει ο Μάνος ...χμμ..τον καταλαβαίνω απόλυτα..

Κι όταν ο σκύλος είναι και κοντά 40 κιλά, όσο να 'ναι βοηθάει να είναι ήρεμος και συνεργάσιμος, γιατί τέτοιου είδους τρέλα και 40 κιλα σκύλος δεν είναι καλός συνδυασμος :-D (Εγώ στα 20 κιλά τον έχω τώρα και αρχίζω να μην την παλεύω :p)

Εσείς avraki έχετε μια τρέλα που υποφέρεται, άλλη χάρη τα μικρόσωμα όπως και να το κάνουμε! Να τη χαίρεσαι και καλως ήρθες με την ευκαρία :)
Καλώς σας βρήκα! Άλλη χάρη τα μικρόσωμα σίγουρα, αλλά το δικό μου μέχρι να έχει τρέλα που υποφέρεται που καμιά φορά δεν υποφέρεται αλλά ειναι το παιδί μου και το αγαπάω όσο διαταρααγμένο και να είναι :) δεινοπάθησα με τις αταξίες της! Εγώ πάντως το παλεύω το τρελοκοριτσάκι μου, άσχετα αν η μαμά μου κάποιες φορές θέλει να το σουβλίσει! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97