Να αποκτησω σκυλο ή οχι?? Ενα μεγαλο ερωτημα.

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Το ερωτημα ειναι μαλλον αοριστο και αναπαντητο. Γενικα ομως τι γνωμη εχετε για τους φοιτητες που σκεφτονται να αποκτησουν σκυλο??

(πχ. εγω σπουδαζω...αν και λεω οτι τελειωνω...απο μικρος ειχα πολλα σκυλια ετσι και σαν φοιτητης αποκτησα ενα επειδη το ηθελα πολυ. ...εεε καλα καλα ολη η οικογενεια το ηθελε!... ειμαστε μαζι 1χρονο και κατι και ειναι η καλυτερη περιοδος της ζωης μου! Δεν εχω μετανιωσει γι αυτο αν και πρεπει να πω οτι 2 χρονια παλευα μεσα μου να κανονισω τα παντα γυρω απο τον σκυλο, να διαβασω και να επισκεφτω εκτροφεια για να μαθω για τις ρατσες οσα μπορουσα παραπανω και γενικα για να μην τα πολυλογω εβαλα κατω την ζωη μου (ειλικρινα οσο αυτο γινεται) και καταφερα να φροντισω τα παντα (εε καλα ντε οσο γινεται ειπαμε) απο το τι θα γινει οταν δουλευω που θα μενω ποιοι και ποσο καλα μπορουν να το φροντισουν σε καταστασεις που κανεις δεν μπορει να υπολογισει κτλ...να μην λεω πολλα.)

Αν καποιος πραγματικα ξερει τι θελει και τι να περιμενει απο την αποκτηση ενος σκυλου γιατι να ειμαστε παντα αντιθετ και αρνητικοι απεναντι του αντι να του βαζουμε απλα ερωτηματα για να σκεφτει απο μονος του και να αποφασισει?

Επειδη δεν εχω γραψει πολλα για το πως το βλεπω εγω για να μην το κανω μεγαλο...καλα λεμε τωρα...ρωτηστε αν θελετε κατι και θα απανταω..!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μα δεν ειμαστε αντιθετοι με το να παρουν οι φοιτητες σκυλακι αν εχουν υπολογισει τα παντα..
Αλλωστε δεν ειναι μονο οι φοιτητες που πολλες φορες δεν υπολογιζουν καταστασεις..
Εχει τυχει δωδεκαχρονος να ειναι πιο ευσυνειδητος στην επιλογη απο καθε ενηλικα..
Αρα ειναι ολα σχετικα..:)

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Ναι ενταξει δεν ειπα οτι ολοι ειναι αντιθετοι...! Απλα υπαρχουν πολλοι που ειναι!! Καποιους απο αυτους συναντησα κι εγω...! Σιγουρα εχουν δικαιο σε πολλα απο οσα λενε και πρεπει να σκεφτει καποιος πριν αποκτησει σκυλο...!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oμως σε αντίθεση με τον δωδεκαχρονο έχει τύχει και φοιτητής που είχε πάρει σκυλάκι που ήταν πολύ ενθουσιασμένος στην αρχη να μην μπορέσει τελικά να το κρατήσει και μετά από ένα χρόνο να ψάχνει να το δώσει.. και σου μιλάω για περιστατικά που έχουμε ζήσει μέσα στο forum..

Γεγονος ειναι ολοι ανεξαρτητου ηλικίας θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους αυτά..:

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1395
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=38
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=370
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=402
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5706

:)

Last edited:

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Αληθεια? Κριμα για το σκυλακι! Απλως επειδη εγω συναντησα πολυ αρνητικοτητα γυρω απο το θεμα και τωρα ολοι αυτοι που με βλεπουν καταλαβαινουν οτι δεν ελεγα χαζα οταν ελεγα οτι μπορω...απλα θελω να δω ποσοι πιστευουν γενικα οτι ενας φοιτητης που λεει οτι ξερει οτι μπορει πραγματικα μπορουν εστω και λιγο να τον πιστεψουν και να τον ενθαρυνουν να προσπαθησει ακομα κι οταν θα τα βρει σκουρα!

Δηλαδη κι εγω στην αρχη με ενα κουταβι στο σπιτι υπηρχαν και στιγμες πολλες που δυσκολευτηκα κι επεσε η ψυχολογια μου αλλα δεν τα παρατησα...! Οταν πχ πηγαινα Σουπερ Μαρκετ (οπου και απαγορευονται τα ζωα...γιατι παντου την παιρνω μαζι μου) και γυρνουσα και ειχε κανει το σπιτι να μην πω τι...ανω κατω...υπηρχαν και στιγμες που θυμωνα πολυ αλλα απλα καθομουν να ηρεμησω και να το αντιμετωπισω οπως πρεπει κι οχι οπως μερικοι που δερνουν τα σκυλια τους με το παραμικρο! Τι θελω να πω...οτι οσο κι αν υπολογ οτι θα γινοταν αυτα καποιες φορες ηταν πολυ χειροτερα απο οσο πιστευα πριν παρω την σκυλιτσα! Και κυριως γιατι φοβομουν μην παθει τπτ! Αυτο ομως δεν ειναι λογος να μην παρει καποιος σκυλο! Οσο κι αν πιστευουμε οτι ολα τα χουμε προβλεψει και ολα τα αντεχουμε θα ερθουν και στιγμες που δεν θα ειναι ετσι...και τοτε καλυτερα να χεις να θυμασαι ποσοι ανθρωποι σου ειπαν να μην τα παρατησεις οταν γινει αυτο παρα οσους σου λεγαν μη-μη-μη παρεις σκυλο και να σκεφτεσαι δικαιο ειχαν...μηπως να τον δωσω?! Γιατι πολλοι τα παρατανε επειδη ολοι γυρω τους τους λενε "στα ελεγα εγω" αντι "δεν πειραζει ετσι ειναι παμε μπορεις".

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτο ομως δεν ειναι λογος να μην παρει καποιος σκυλο! Οσο κι αν πιστευουμε οτι ολα τα χουμε προβλεψει και ολα τα αντεχουμε θα ερθουν και στιγμες που δεν θα ειναι ετσι...και τοτε καλυτερα να χεις να θυμασαι ποσοι ανθρωποι σου ειπαν να μην τα παρατησεις οταν γινει αυτο παρα οσους σου λεγαν μη-μη-μη παρεις σκυλο και να σκεφτεσαι δικαιο ειχαν...μηπως να τον δωσω?! Γιατι πολλοι τα παρατανε επειδη ολοι γυρω τους τους λενε "στα ελεγα εγω" αντι "δεν πειραζει ετσι ειναι παμε μπορεις".
Oλα μπορεί να είναι λόγος να μην πάρεις σκύλο..
και ο καναπές που θα σου φάει και επειδή θα γαυγίζει..και επειδή θα μαδαει η τρίχα και επειδή θα πρέπει να βγαίνει καθημερινά βόλτες.. αιτια να μην πας στην εκδρομή ή σε ένα party..ΤΑ ΠΑΝΤΑ μπορεί να είναι λόγος για να μην πάρεις σκυλο..
ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ!!!

Τώρα το θέμα δεν είναι τι θα σου λένε αν θελήσεις να το δώσεις αλλα να μην φτάσεις να πάρεις την γνώμη κανενός για ένα θέμα που είσαι αποκλειστικά και μονο εσύ υπέθυνος για αυτό..

Άρα ναι ..είναι λόγος να μην πάρεις και η πιο "χαζη" δικαιολογία που μπορει να εχεις ανασταλτική στο να πάρεις .., είναι πιο ώριμη και σωστή απο το να πάρεις παρότι υπήρχε..;):)

Last edited:

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Α ναι εννοειται και συμφωνω μαζι σου...! Εγω λεω οτι αφου τα εχεις υπολογισει το οτι δεν θα πας στο παρτυ (αν και εγω απλα θα το επαιρνα μαζι μου) οτι θα σου φαει τον καναπε κτλ υπαρχουν και φορες που επειδη θα σαι κουρασμενος ή οτιδηποτε ή επειδη θα νομιζεις οτι ελυσες το προβλημα και ξαφνικα θα πεις "ωχ θεε μου" οταν λοιπον αυτα θα τα εχεις υπολογισει καλο ειναι τις στιγμες που θα βρεθεις σε δυσκολη θεση να χεις και μια καλη κουβεντα για να το ξεπερασεις! και το λεω αυτο γιατι πολλοι δεν ακουνε το μη-μη-μη παρεις σκυλο και παιρνουν και μετα επειδη δεν τους δινει κουραγιο κανενας τον παρατανε!

Θελω να πω οτι μηπως σε καποιες περιπτωσεις θα επρεπε το μη-μη-μη παρεις σκυλο να το λεμε με τροπο που να αποφασισει ο αλλος αν μπορει να παρει κι οχι να παιρνουμε εμεις την αποφαση γι αυτον? Δηλ απλα εμεις εχουμε την υποχρεωση να του πουμε και τα "αρνητικα" γυρω απο το θεμα κι ας αποφασισει αυτος τι θα κανει οχι να του λεμε ΜΗΝ παρεις γιατι δεν μπορεις!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και μετα επειδη δεν τους δινει κουραγιο κανενας τον παρατανε!
Πιστεύεις πως υπάρχει ανθρωπος που θα μπορούσε να σε πείσει ή να σε παροτρύνει να δώσεις τον σκύλο σου?
Με την ίδια λογική να δώσεις το παιδί σου, να παρατήσεις τον άντρα σου να ..να..

Αυτά είναι δικαιολογίες που θέλουμε να ρίξουμε το φταίξιμο στους αλλους.., όμως για την κάθε μας πράξη είμαστε υπεύθυνοι μονο εμείς..

Τώρα αν οι φίλοι μας, το περιβάλλον μας πιστεύουμε πως δεν μας βοηθάνε ή δεν θέλουν το καλο μας, τότε σε αυτήν την περίπτωση αλλάζουμε το περιβάλλον μας..όχι τον σκύλο μας..;):)

Θελω να πω οτι μηπως σε καποιες περιπτωσεις θα επρεπε το μη-μη-μη παρεις σκυλο να το λεμε με τροπο που να αποφασισει ο αλλος αν μπορει να παρει κι οχι να παιρνουμε εμεις την αποφαση γι αυτον?
Το να πεις τα αρνητικά δεν σημαίνει πως παίρνεις την απόφαση για αυτόν εκτος και αν μιλάμε για άβουλο ον..

Last edited:

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Ναι εγω λεω να πουμε τα αρνητικα αλλα οχι και να αποφασισουμε γι αυτον! Δηλαδη δεν συμφωνω να πεις στον αλλον ΜΗΝ παρεις σκυλο απλα πες του οτι αν τυχον και παρεις θα πρεπει να ξερεις αυτα κι αυτα και γραψε ολοκληρο βιβλιο για αυτο κι εγω μαζι σου να τον πεισουμε να μην παρει! (Αν και σε ορισμενες περιπτωσεις πρεπει να τον βρισεις για να καταλαβει!)

Εμενα προσωπικα οχι κανεις δεν θα μπορουσε να με πεισει να παρατησω εναν σκυλο! Ας μου κοβαν το κεφαλι! Κι οποιος τολμησει να το κανει μπροστα μου θα τον καταγγειλω και δεν θα ειναι και η πρωτη φορα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ακούγεσαι να το έχεις σκεφτεί καλά και ώριμα το θέμα. Αν επομένως μπορείς ν' σντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις ενός σκύλου, πάρτον. Εφόσον ξέρεις ήδη από σκυλιά θα αποφύγεις τη φάση στην αρχή που όλα θα σου φαίνονται βουνό.

Είναι πάντως αλήθεια ότι ο σκύλος χρειάζεται χρόνο. Μου είναι ιδιαιτέρως κατανοητό αυτό τώρα που είμαι άρρωστη και δεν μπορώ να τον βγάζω έξω όσο θα πρέπει. Και ναι μεν το κακομοίρικο προσαρμόζεται αλλά χρειάζεται τη βόλτα του, τα παιχνίδια του και έτσι. Ευτυχώς όταν είμαι καλά το βγάζω έξω και ασχολούμαι μαζί του και φυσικά ποτέ δεν δέρνω το Μουφ.:eek::eek:

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Α οχι η ερωτηση ειναι γενικη! Εγω εχω ηδη 2!! Και θελω να πιστευω οτι κανω τα παντα γι αυτα! Τα παιρνω παντου μαζι μου...μα παντου ομως...ενταξει εκτος απο το σουπερ μαρκετ! Και σαν φοιτητης εχω παρα πολυ χρονο να αφιερωσω στα γλυκα μου! Και παρολο που θα ακουστει τρελο εχω κανονισει και τη δουλεια μου ωστε να λειπω μονο 3-4 ωρες την μερα οταν με το καλο τελειωσω απο τις σπουδες...βασικα δουλευω παραλληλα με τις σπουδες...που υποτιθεται τελειωνουν!

Τελος παντων η ερωτηση δεν ηταν για μενα αν θα παρω σκυλο ή οχι απλα για το πως ειναι καλυτερα να αντιμετωπιζουμε αυτους που θελουν να παρουν και ισως δεν μπορουν. Μηπως λεγοντας τους μη παρεις μηπως καταληγουμε στο να μην μας ακουν?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τελος παντων η ερωτηση δεν ηταν για μενα αν θα παρω σκυλο ή οχι απλα για το πως ειναι καλυτερα να αντιμετωπιζουμε αυτους που θελουν να παρουν και ισως δεν μπορουν. Μηπως λεγοντας τους μη παρεις μηπως καταληγουμε στο να μην μας ακουν?
Είναι μερικές περιπτώσεις που όντως δεν κάνουν για σκύλο..
Παρόλα αυτά αν θέλει πραγματικά το άτομο να πάρει ή να μην πάρει.. δεν θα ακούσει κανέναν..
Επίσης αν είσαι λογικός δεν αντιδράς αρνητικά αλλα σκέφτεσαι τα δεδομένα..

Το πως εκμεταλλεύεται ο κάθε ένας την πληροφορία σίγουρα είναι υποκειμενικό για να μην πω ..ουτοπικό..:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το ίδιο έχω κάνει κι εγώ διότι το πανεπιστήμιο είναι γενικά ευέλικτο. Τώρα για το ερώτημά σου σχετικά με όσους θέλουν σκύλο και δεν πρόκειται να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις συγκεκριμένα επιχειρήματα σχετικά με τα προβλήματα, αλλά μην βασιστείς στη θεωρία. Π.χ. καλύτερα είναι να μην πεις "πού θα αφήσεις το σκύλο όταν πας διακοπές" αλλά "ξέρω ότι ταξιδεύεις πολύ στο τάδε και δείνα μέρος, ή συνήθως λείπεις από το σπίτι 10 ώρες τη μέρα. Τι θα κάνει ο σκύλος όταν θα λείπεις?"

Δυστυχώς στο τέλος δεν μπορείς να κάνεις περισσότερα για να πείσεις άτομα που είναι πεισματάρικα.

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Σ αυτο εχεις πολυ δικαιο! Απλα κι εγω ψαχνω εναν τροπο (επειδη δεν εχω εμπειρια και κυριως αποτελεσματικοτητα) να μπορω να πεισω αυτους που δεν πρεπει να παρουν σκυλο να μην παρουν αλλα και αυτους που μπορουν να υιοθετησουν κανενα καημενο!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αυτο ομως δεν το ξερεις γιατι πολυ απλα και δεν ξερεις πως ζει ο αλλος και δεν ξερεις πως θα αλλαξει αυτο το ατομο που θα αποκτησει σκυλο!Αλλαζει ζωη ουσιαστικα!Αν μη τι αλλο δεν ειμαστε σε θεση να κρινουμε,το λεω αυτο γιατι και εγω φοιτητης ειμαι και σκεφοτμαι ακριβως ετσι οπως σκεφτεσαι και εσυ!Μην προεξοφλουμε καταστασεις!

Αγαπητε alex,τα σκυλακια αυτα προς υιοθεσια δεν ειναι καημενα!Καημενος ειναι αυτος που τα παρατησε!

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Ακριβως γι αυτο εγραψα γιατι πολλοι προεξοφλουν καταστασεις! Και εμενα αυτο δεν μ αρεσει!

Και ναι συγνωμη οντως καημενοι ειναι αυτοι που παρατανε τα σκυλακια κι οχι τα σκυλακια τα ιδια!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι ουτε εμενα μου αρεσει!Δεν μου αρεσει που οταν πηρα τον σκυλο μου (πριν απο 3 βδομαδες) μου ελεγαν και ακομα μου λενε καποια στραβα του να εχεις σκυλο οταν εισαι φοιτητης!Ναι μπορω να καταλαβω οτι οταν εισαι σε αυτην την ηλικια και σε αυτην την κατασταση-φοιτητης δηλαδη-εισαι πως να το πω,λιγο επιρρεπης σε πολλα πραγματα οχι μονο στο σκυλο και σε συνδιασμο οτι τον σκυλο πρεπει να τον εχουμε στην ζωη μας για τα επομενα 10-15 χρονια "τρομαζει" καποιους και για αυτο προβαινουν σε τετοιους χαρακτηρισμους για τους φοιτητες!

Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι,πως να το κανουμε!Μπορει να ειμαστε φοιτητες αλλα εξαρταται περισσοτερο απο τον χαρακτηρα και το ποσο υπευθυνος εισαι οχι μονο απεναντι στον σκυλο αλλα απεναντι στην ζωη σου!

Αυτο που κρατησα απο ολο αυτο ειναι τα λογια της μητερας μου που μου ειπε οτι πολλοι θα πουν και θα λενε πολλα,εσυ στραβα το καπελακι σου!Αυτο που σου αρεσει το εκανες,σε στηριζουμε και συνεχιζουμε!

Τι να κανουμε μπορει να ειμαστε η μειονοτητα αλλα καλα κραταμε!:D

Εν τελει δεν θελω να θιξω ουτε ηλικιες ουτε χαρακτηρες ουτε το ποσο υπευθυνοι ειμαστε!

Ειναι αυτο που λεμε με το πρισμα!Ο καθενας τα βλεπει ολα μεσα απο το δικο του πρισμα!

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Ετσι ειναι φιλε Στελιο! Αλλωστε δεν ειναι μονο οι φοιτητες που πρεπει να υπολογιζουν 15 χρονια μπροστα για τον σκυλο τους! Ολοι πρεπει να το κανουν! Κι αν η ζωη των φοιτητων τα επομενα χρονια περιλαμβανει πολλες αλλαγες εντουτοις τις περισσοτερες τις γνωριζουμε και ετσι μπορουμε να τις υπολογισουμε στη ζωη του σκυλου. Δεν λεω οτι ειναι ευκολο να εχει ο καθενας σκυλο και ουτε πρεπει να παρει επειδη ξυπνησε μια μερα και ηθελε σκυλο! Πρεπει να του αρεσουν ολα αυτα που περιλαμβανει η αποκτηση του...ακομα και αυτα που λεμε "αρνητικα"!

Προσωπικα μπορω να πω οτι απολαυσα δεοντος και απολαμβανω ακομα ολα εκεινα που οι περισσοτεροι θεωρουμε αρνητικα. Για να μην υπερβαλω και πω οτι για αυτο πηρα σκυλο! Μ αρεσει παρα πολυ να φροντιζω για την υγεια και την καθαριοτητα του σκυλου και απολαμβανω καθε καινουρια σκανταλια που σκεφτεται...κι ας μου εχει χαλασει και μερικα πραγματα δεν με νοιαζει!

Να χαιρεσαι τον σκυλακο σου και να τον μεγαλωσεις με φροντιδα!!