Ναρκωση σκύλου για μεταφορά στο εξωτερικό

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29
Καλησπέρα σας, έχω ένα γερμανικό ποιμενικο που είναι 17 κιλά και ειναι σχεδόν 2 χρονων. Σε 2 μήνες περίπου θα ταξιδέψω Κύπρο και θα εγκατασταθω εκεί. Το σκυλί θα ήθελα να το ναρκωσω τελείως, ολική ναρκωση. Και αυτό το λέω γιατί υπάρχει πρόβλημα. Το αεροδρόμιο από το σπίτι μ είναι περίπου 1 ώρα. Στο αμάξι μέσα ο σκύλος κάνει εμετό συνέχεια. Και από το αεροδρόμιο της Κύπρου μέχρι να πάω στο σπίτι που θα μείνω θέλω άλλη μια ώρα. Δηλαδή συνολικά θέλω 2 ώρες μέσα σε αμάξι, άλλες 2 ώρες από τη στιγμή που θα μπει στο αεροπλάνο μέχρι να την παραλάβω σύνολο 4. Και μια ώρα ακόμα που θα πρέπει να είμαι στο αεροδρόμιο πιο νωρίς. Σύνολο 5 ώρες. Υπάρχει δυνατότητα ολικής ναρκωσης??? Επίσης τι κλουβί πρέπει να πάρω (σε διαστάσεις εννοώ) για τα κιλά της??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Πέντε ώρες νάρκωση; Μου φαίνονται υπερβολικές για έναν τέτοιο λόγο. Εδώ, για χειρουργείο και κάποιοι το σκέφτονται δυο και τρεις φορές.
Είσαι βέβαιη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση; Αν ακολουθήσεις νηστεία στο σκύλο, εάν μέσα στο αμάξι, ρίξεις μια κουβερτούλα στο κλουβάκι του ώστε να μην βλέπει έξω και ζαλίζεται, συχνές στάσεις, ένα καλό αντιεμετικό ή έστω κάποιο ηρεμηστικό;
Εάν κάτι πάει στραβά, ποιός θα βοηθήσει το σκυλί σου;

Last edited:

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29
Πέντε ώρες νάρκωση; Μου φαίνονται υπερβολικές για έναν τέτοιο λόγο. Εδώ, για χειρουργείο και κάποιοι το σκέφτονται δυο και τρεις φορές.
Είσαι βέβαιη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση; Αν ακολουθήσεις νηστεία στο σκύλο, εάν μέσα στο αμάξι, ρίξεις μια κουβερτούλα στο κλουβάκι του ώστε να μην βλέπει έξω και ζαλίζεται, συχνές στάσεις, ένα καλό αντιεμετικό ή έστω κάποιο ηρεμηστικό;
Το ξέρω ότι είναι υπερβολικό αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά που μου λες. Δεν ξέρω τι να κάνω. Κάνει συνέχεια εμετους μέσα σε μια ώρα μπορεί να κάνει και 15 φορές εμετό

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29
Απαγορεύεται να μπει στο αεροπλάνο ναρκωμένο.
Αν είναι δυνατόν κιόλας δηλαδή!!!!
Τι αν είναι δυνατόν ρε φίλε??? Ο σκύλος οποτε μπαίνει μέσα στο αμάξι υποφέρει. Από του εμετους μου χάνει 2 με 3 κιλα. Εγώ δεν θέλω να ταλαιπωρηθει.. Νομίζεις ότι δεν έχω δοκιμάσει τα πάντα ???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Μόνο ότι σου πει ο γιατρός σου, μπορείς να κάνεις.
Μίλα μαζί του, για εναλλακτικές ηρέμησης, αν τυχόν υπάρχουν στον βαθμό που τις χρειάζεται ο σκύλος σου.

• Like
Reactions: vrmode

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Εγώ θα έλεγα να αρχίσεις από τώρα να δουλεύεις με το σκύλο και να προσπαθήσεις να τον κάνεις να συνηθίσει το αυτοκίνητο. Μπείτε μαζί μέσα χωρίς να πάτε πουθενά για αρχή, δώσε λιχουδιές, μετά από μερικές μέρες κάντε μια μικρή βόλτα και πάλι λιχουδιές κοκ και σιγά σιγά ας ελπίσουμε ότι μέχρι το ταξίδι θα το έχει συνηθίσει ή έστω θα είναι λίγο πιο ήρεμος. Πιστεύω θα μπορούσες επίσης να ρωτήσεις τον κτηνίατρο σου να σου προτείνει κάποιο φάρμακο για τη ναυτία, όχι όμως ηρεμιστικό. Για ολική νάρκωση όπως ήδη σου είπαν, δεν γίνεται.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Φανταζομαι λογω αγνοιας μιλας για ναρκωση σε ταξιδι.. καλυτερα μιλα με εκπαιδευτη για το αυτοκινητο και με κτηνιατρο για το τι χαπια μπορουν να δωθουν για ναυτια/αγχος αν ειναι κατι τετοιο, την ναρκωση δεν χρειαζεται καν να του την αναφερεις.

• Like
Reactions: Luiza

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
  • Like
Reactions: betty coltrane

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29
Εγώ θα έλεγα να αρχίσεις από τώρα να δουλεύεις με το σκύλο και να προσπαθήσεις να τον κάνεις να συνηθίσει το αυτοκίνητο. Μπείτε μαζί μέσα χωρίς να πάτε πουθενά για αρχή, δώσε λιχουδιές, μετά από μερικές μέρες κάντε μια μικρή βόλτα και πάλι λιχουδιές κοκ και σιγά σιγά ας ελπίσουμε ότι μέχρι το ταξίδι θα το έχει συνηθίσει ή έστω θα είναι λίγο πιο ήρεμος. Πιστεύω θα μπορούσες επίσης να ρωτήσεις τον κτηνίατρο σου να σου προτείνει κάποιο φάρμακο για τη ναυτία, όχι όμως ηρεμιστικό. Για ολική νάρκωση όπως ήδη σου είπαν, δεν γίνεται.
Τα έχω κάνει όλα αυτά τα πράγματα δεν μπορεί το σκυλί, κάνει εμετους

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Τι αν είναι δυνατόν ρε φίλε??? Ο σκύλος οποτε μπαίνει μέσα στο αμάξι υποφέρει. Από του εμετους μου χάνει 2 με 3 κιλα. Εγώ δεν θέλω να ταλαιπωρηθει.. Νομίζεις ότι δεν έχω δοκιμάσει τα πάντα ???
Αν είναι δυνατόν, καλά τα λέει.
Που θες να ναρκώσεις τον σκύλο να αιωρείται σε ένα κλουβί στις αποσκευές και σε περίπτωση αναταραχών να χτυπιέται από δω και απο εκεί...
Δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα.

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29
Φανταζομαι λογω αγνοιας μιλας για ναρκωση σε ταξιδι.. καλυτερα μιλα με εκπαιδευτη για το αυτοκινητο και με κτηνιατρο για το τι χαπια μπορουν να δωθουν για ναυτια/αγχος αν ειναι κατι τετοιο, την ναρκωση δεν χρειαζεται καν να του την αναφερεις.
Φυσικά τα λέω λόγο άγνοιας. Δεν έιχα ιδέα ότι δε γίνεται. Η καημένη μου, ταλαιπωριεται πάρα πολύ

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29
Αν είναι δυνατόν, καλά τα λέει.
Που θες να ναρκώσεις τον σκύλο να αιωρείται σε ένα κλουβί στις αποσκευές και σε περίπτωση αναταραχών να χτυπιέται από δω και απο εκεί...
Δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα.
Το λέω καθαρά για να μην ταλαιπωρηθει. Δεν ήξερα ότι δε γίνεται. Έλεος ρε παιδιά. Δεν γεννήθηκα και τα ήξερα όλα. Είχα απορία και γι αυτό έκανα ένα post. Αν είναι δυνατόν.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Το λέω καθαρά για να μην ταλαιπωρηθει. Δεν ήξερα ότι δε γίνεται. Έλεος ρε παιδιά. Δεν γεννήθηκα και τα ήξερα όλα. Είχα απορία και γι αυτό έκανα ένα post. Αν είναι δυνατόν.
Κατ αρχάς δεν γίνεται 5ώρη νάρκωση χωρίς σοβαρό λόγο. Και ο σοβαρός λόγος ιατρικά δεν θεωρούνται οι εμετοί.
Εντάξει κοινή λογική είναι ότι 5 ώρες νάρκωση είναι επικίνδυνες κα ιδεν θα επιτρεπόντουσαν.
Υπάρχουν όμως ηρεμήσεις που βοηθούν στην ναυτία. Με το γιατρό σου το συζήτησες;

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν ειναι κατι πρωτακουστο μωρε, πως κανετε ετσι ολοι;
Θα χρειαστει ενα αδραχτι εδω στην Ελλαδα και ενα βασιλοπουλο εκει στην Κυπρο, να την φιλησει για να ξυπνησει!

Για περισσοτερες πληροφοριες: Σαρλ Περω ή Αφοι Γκριμ