Να'μαι και εγω....

GiannisG4

Member
11 Σεπτεμβρίου 2012
5
0
Ελλαδα,Θεσσαλονικη
Καταρχην...καλησπερα!

Ειμαι ο Γιαννης απο Θεσσαλονικη και ενδιαφερομαι να παρω ενα σκυλι γι'αυτο και εχω αρχησει εδω και αρκετο καιρο το ψαξιμο.Ομως,μιας και ειμαι παντελως απειρος στα σκυλια , δεν θα μπορουσα να μην επισκεφτω ενα forum για να ακουσω τους πιο εμπειρους και να μαθω κ κατι παραπανω...γιατι οσο να'ναι μονο απο πληροφοριες για σκυλια δεν μαθαινεις καποια σιμαντικα πραγματα :(
Επισης εφοσον δεν ξερω απο σκυλια , δεν ξερω και τι σκυλι να παρω.Επισκεφτηκα διαφορα site με ερωτηματολογια (ενα απο αυτα ηταν το discovery channel,animal channel)για να βρω τι μου ταιριαζει.Μετα απο πολλα ερωτηματολογια,τα σκυλια στα οποια κατεληξα ειναι τα εξης:Shiloh Sepherd(δεν ξερω αν υπαρχει στα Ελληνικα,παντως ειναι μια διασταυρωση του Γερμανικου ποιμενικου),Γερμανικο ποιμενικο,Κοργκι,ainu,canaan και finnish Spitz.
Ο λογος που θελω να παρω ενα σκυλι ειναι επειδι ειμαι 16 χρονων και μολις πριν απο 3-4 μηνες ο μεγαλυτερος αδερφος μου εφυγε απο το σπιτι για πρακτικη στην Σαμο και μετα θα φυγει Αθηνα και καταλαβα οτι νιωθω αρκετα μονος χωρις αυτον....Επισης ο ξαδερφος μου,με τον οποιο εχουμε επισης καλες σχεσεις....φευγει σε ενα μηνα για Ξανθη,κατι που σημαινει οτι θα μεινω μονος κ ερμος....
Διαβασα πολλες συζητησεις για ωρες και ειδα οτι εισται μια πολυ ωραια παρεουλα :Dκαι πως θα μπορουσατε να με βοηθησετε πολυ στο θεμα του σκυλου.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καλώς ήρθες Γιάννη

Όλο το μυστικό και η μαγεία κρύβεται πίσω από τα ήδη δημοσιευμένα θέματα. Λόγω της ηλικίας σου, είναι πρόκληση για σένα να τα ανακαλύψεις και να κάνεις ένα καλό homework.

Διαβάζοντας θα καταλάβεις προς τα που θα στραφείς (για φυλή εννοώ), είτε τώρα, είτε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα είσαι έτοιμος για αυτό που λέμε "απόφαση ζωής"

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Γειά σου ρε Γιάννη τσίφτη!
Αφού σε καλωσορίσω να σου πω να αφήσεις τα ερωτηματολόγια του discovery γιατί αυτός είναι ένας εντελώς μπακαλίστικος τρόπος να αποφασίσεις τι φυλή σου αρέσει.
Πέραν του ότι εμφανίζει κ εντελώς άγνωστες ράτσες στο ελληνικό κοινό(συνεπώς αδύνατο για εσένα να αποκτήσεις),αυτά τα ερωτηματολόγια γίνονται περισσότερο για λόγους marketing (διαφήμισης).

Για τη μοναχικότητα που λες τώρα ...είσαι 16 χρονών,θα έπρεπε να ψάχνεις ανθρώπινη επαφή κ συντροφιά!Δεν έχεις φίλους εκεί που είσαι κοντά?Να βγαίνετε βόλτες,ταινίες,μπάλα,γκομενάκια!Μην κλείνεσαι μέσα σ'αυτή την ηλικία ειδικά που έχει άπειρα πράγματα να κάνεις ανέξοδα.

Η σωστή ανατροφή του σκύλου είναι κάτι που απαιτεί πολύ αφοσίωση και θα σου στερεί χρόνο από άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή σου,όπως το διάβασμα πχ,οι πανελλήνιες,τα οποία είναι πολύ σημαντικό να μην τα αμελήσεις!Οι κοινωνικές σχέσεις με παιδιά της ηλικίας σου είναι κ αυτές πολύ σημαντικές,δεν πρέπει να τις χάσεις!

Επίσης μπροστά σου έχεις ακόμα σπουδές,στρατιωτική θητεία.Άν πάρεις σκύλο τώρα,όταν αναγκαστείς να φύγεις όπως έκανε ο αδερφός σου,θα τον παρατήσεις στους γονείς σου να τον φροντίζουν κ ουσιαστικά θα πληρώσουν εκείνοι τα καπρίτσια σου :p

Άν πάλι θέλετε να πάρετε ΟΛΟΙ σκύλο στο σπίτι κ να μοιράσετε τις ευθύνες,το συζητάμε!

Αυτά είχα να σου πω,
φιλικά!

Last edited:

GiannisG4

Member
11 Σεπτεμβρίου 2012
5
0
Ελλαδα,Θεσσαλονικη
Σιγουρα ο λογος για να παρω σκυλο δεν ειναι μονο οτι εφυγε ο αδερφος μου...Απλα ειναι ενας ακομα παραγοντας (με τον οποιο μπορω να πεισω πολυ πιο ευκολα την μανα μου ;) μεταξυ μας ).Και η μητερα μου θελει να παρει ενα σκυλι,αλλα οταν φυγουμε απο το σπιτι,οποτε μιας και εγω θα το φροντιζω και θα το προσεχω μεχρι να φυγω...θα μεινει στην μανα μου να με θυματε :)
Eπισης..αυτο που λες για τους φιλους.Σιγουρα βγαινουμε καθε μερα ,ομως οταν αρχισουν και σφιγγουν τα πραγματα στο σχολειο,δεν θα υπαρχει ο χρονος για βολτες σε καφετεριες και τσαρκες απο εδω και απο εκει...οποτε καλυτερα να πηγαινω μια βολτουλα τον <<κοπριτη>> μου και να χαλαρωνω (τωρα πηγαινω 1η λυκειου,μια ταξη απο την οποια πολλα πραγματα που θα μαθω ,θα μου χρησιμευσουν και στην 3η....)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Γιαννάκο, καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Μπράβο σου που ψάχνεσαι [shiloh sepherd;;; τιν τούτο;;;], αλλά...ο σκύλος Γιάννη δεν πρέπει να υποκαθιστά συναισθηματικά ή κοινωνικά κενά μας. Είσαι πολύ μικρός για να...νοιώθεις μόνος :) Νομίζω ότι το πολύ σε κανά μήνα, ήδη δεν θα νοιώθεις έτσι. Θα είσαι φουλ με μαθήματα, φροντιστήρια, κανά καφέ, κανά πάρτυ και θα έχεις ήδη ξεχάσει το...shiloh sepherd;;;

Τον σκύλο να τον βάλεις στην ζωή σου, όταν θα έχεις φτιάξει όλα τα υπόλοιπα. Οταν θα έχεις τελειώσει το σχολείο, την σχολή σου [αν σκοπεύεις να σπουδάσεις], τον στρατό σου και έχεις βρει και μια δουλίτσα. Γιατί ο σκύλος είναι πολυέξοδο μέλος της οικογένειας. Χρειάζεται εκτός από αρκετό χρόνο, ακόμη περισσότερο χρήμα.

Εχεις πολύ καιρό μπροστά σου. Μην βιάζεσαι να αποφασίσεις ότι κάτι σου λείπει. Για...ψάξε καλύτερα :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Γιάννη...αυτά τα ψαξίματα είναι λίγο γελοία..
Από ΓΠ σε canaan....υπάρχει χαώδης διαφορά...
Συνεπώς...ότι θυμάται σου βγάζει...

Κατά τα άλλα....άσε το σκύλο...και πιάσε το άλλο φύλο....ή άλλο φίλο...
Γιατί αν φύγεις κι εσύ για σπουδές...στρατο..κλπ..Θα ψάχνει αυτός και οι γονείς σου τι θα κάνει με την ζωή του...
Ο σκύλος είναι μια "πολυτέλεια"...όχι οικονομική...Αλλά σίγουρα χρόνου...συναισθημάτων...κλπ...
Δεν νομίζω ότι είσαι σε αυτή την φάση...

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Γιαννη καλως ηρθες κι απο μενα.

Καταρχας μπραβο σου που απο αυτη την ηλικια ψαχνεσαι και ενημερωνεσαι.
Οπως σου ειπαν και οι προηγουμενοι αυτα τα τεστ ειναι γελοια. Ενημερωσου απο το φορουμ εχει παρα πολλα θεματα και πολλες εμπειριες ιδιοκτητων.
Το παν για μια σωστη επιλογη ειναι να μην βιαστεις και να τη μελετησεις καλα.
Ενα ακομα πραγμα που πρεπει να κανεις επειδη εισαι μικρος και εχεις μελλον μεχρι να γινεις ανεξαρτητος ειναι να μιλησεις περισσοτερο με τους γονεις σου για το θεμα "ΣΚΥΛΟΣ" και τις υποχρεωσεις μας απεναντι του.

GiannisG4

Member
11 Σεπτεμβρίου 2012
5
0
Ελλαδα,Θεσσαλονικη
To σκεφτηκα ξανα και ξανα....και επειδι φετος γραφτηκα γυμναστηριο και χρονος και ενεργεια δεν θα υπαρχει,μαλλον θα κατσω εδω στην παρεα σας να ακουω τους εμπειρους και αμα τελειωσω την 1η λυκειου και ερθει και το καλοκαιρι, θα ειμαι πολυ πιο εμπειρος και σιγουρα πολυ πιο ευκαιρος απο του χρονου....

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μπράβο σου. Εγώ θα έλεγα να τελειώσεις και το στρατιωτικό σου και υποχρεώσεις με σχολές :)
Είναι καλό να αποκτούμε σκύλο όταν είμαστε σε μια φάση της ζωής μας που είμαστε σταθεροί σε ένα πρόγραμμα κι όχι να ταλαιπωρούμε το ζώο με κάθε δική μας αλλαγή ούτε εμείς να στερούμαστε καταστάσεις που πρέπει να ζήσουμε.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Shiloh Sepherd(δεν ξερω αν υπαρχει στα Ελληνικα,παντως ειναι μια διασταυρωση του Γερμανικου ποιμενικου),Γερμανικο ποιμενικο,ainu,canaan και finnish Spitz.
Μιλάμε ακόμα για σκύλους, έτσι?:confused: Ε ρε δόξες που θα γνωρίσει το google σήμερις...

Καλησπέρα Γιάννη. Την απόκτηση συγκεκριμένης φυλής την καθορίζουν πολύ σοβαρότεροι παράγοντες, -όπως, πρωτίστως, η καταλληλότητά μας- που δεν έχουν να κάνουν μ ένα ερωτηματολόγιο που θα σου προτείνει οπωσδήποτε κάποια φυλή, ακόμα και αν είσαι 8 χρονών και πεις ότι έχεις χρόνο διάθεσης ενασχόλησης με σκύλο 16 λεπτά την ημέρα.

Ο σκύλος, σε όλα τα μεγέθη και τις ιδιοσυγκρασίες, και οι γάτες, αποτελούν άριστους συντρόφους και σίγουρα καλύπτουν ένα ποσοστό μοναξιάς, αλλά αυτό, χωρίς να είναι κατακριτέο, δεν είναι πρωταρχικός λόγος αγοράς ή υιοθεσίας ζώου. Είναι έμβια όντα με ανάγκες και ευθύνες και ο εκάστοτε ιδιοκτήτης πρέπει να το σέβεται αυτό. Αν συμφωνεί και η οικογένειά σου για την απόκτηση σκύλου και για τη σωστή συντήρησή του όταν εσύ είσαι πχ στο στρατό, τότε έχεις πολύ "μελέτη" μπροστά σου:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi