Νέο μέλος

g1annis

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2013
61
0
Καλησπέρα σε όλους!Με λένε Γιάννη και είμαι 18 χρονών.Πέρυσι τελείωσα το σχολείο και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για να αποκτήσω έναν σκύλο.Η οικογένειά μου έχει ήδη ένα ημίαιμο θηλυκό γερμανικό ποιημενικό και αφού έχω αρκετό χώρο και χρόνο θα ήθελα να αποκτήσω και εγώ έναν σκύλο.Όνειρό μου πάντα ήταν να αποκτήσω ένα ροτβάιλερ αλλά λόγω των προκαταλήψεων που υπάρχουν γύρω απο αυτή την φυλή οι γονείς μου δεν το εγκρίνουν έτσι καταστάλαξα ανάμεσα σε 2 φυλές:τα λαμπραντόρ(προτιμώ τα γκόλντεν αλλά δεν γνωρίζω τις διαφορές απο τα κανονικά σε χαρακτήρα κ.τ.λ)και στα γερμανικά ποιημενικά.Γι'αυτό τον λόγω έκανα εγγραφή στο φόρουμ για να μάθω πρωτίστως πληροφορίες γι'αυτα τα είδη έτσι ώστε να πάρω την σωστή απόφαση αλλά και να μάθω διάφορες χρήσιμες και πολύτιμες συμβουλές από έμπειρους ιδιωκτήτες μερικοί απο τους οποίους γνωρίζετε κάτι παραπάνω για τις 2 αυτές φυλές.Σας ευχαριστώ πολύ!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Aπό ότι καταλαβαίνω θέλεις έναν οποιοδήποτε μεγαλόσωμο σκύλο. Και το λέω αυτό επειδή οι προτιμήσεις σου δεν συγκλίνουν σε τίποτα. Τα γκόλντεν ριτρίβερ είναι κι αυτά κανονικά, και διαφέρουν από τα λαμπ στο ότι είναι πιο ήπιου γενικά χαρακτήρα, λιγότερο "οδοστροτήρες" από ότι ένα λαμπ και πιο ευαίσθητου ταμπεραμέντου. Κατά τα άλλα έχουν πολλές ομοιότητες και στο πρακτικό θέμα το τρίχωμα τους θέλει μεγαλύτερη περιποίηση από του λαμπ επειδή είναι μακρύ.
Αλλά να σε ρωτήσω κάτι? Εφόσον ουσιαστικά δεν θέλεις κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν πας σε μία φιλοζωϊκή ή και σε περισσότερες να γνωρίσεις τα σκυλιά εκεί και να βρεις κάποιο που να σε καλύπτει;

g1annis

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2013
61
0
Βασικά δεν είναι ακριβώς έτσι όντως έχω καταλήξει ανάμεσα στα γκόλντεν ριτρίβερ συγκεκριμένα και στους γερμανικούς ποιημενικούς διότι ο χαρακτήρας και των 2 συμβαδίζει με την καθημερινότητα μου.Απλά ήθελα να ακούσω παραπάνω γνώμες απο άτομα τα οποία έχουν ζήσει με αυτά τα είδη έτσι ώστε να αποφασίσω ποιό είδος θα πάρω.Όταν λές για φιλοζωική τι εννοείς?Για υιοθεσία αδέσποτου σκύλου?

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Καλησπέρα και καλώς ήρθες ....γιατί δεν σε καλύπτει το ημίαιμο γερμανικό που έχεις ? Σε ρωτάω για να καταλάβω τις ανάγκες σου ....τι ειναι αυτό που ψάχνεις που δεν μπορεί να στο δώσει αυτή ??

g1annis

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2013
61
0
Ημίαιμο δεν εννοώ ότι απλά δεν έχει το pedigree αλλά ότι είναι μια διαστάυρωση κυρίως γερμανικού ποιημενικού με γκέκα.Αυτό που θέλω κυρίως απο το γερμανικό ποιημενικό είναι η φύλαξη που πραγματικά πιστεύω ότι εάν έμπαιναν κλέφτες σπίτι η σκύλα που έχω θα πήγαινε να παίξει μαζί τους κυριολεκτικά...Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μένα είναι ο χαρακτήρας που έχουν τα γερμανικά ποιημενικά που είναι ήρεμα,στοργικά με τα μέλη της οικογένειας αλλά ταυτόχρονα έτοιμα να κάνουν οτιδήποτε για να προστατέψουν τα αφεντικά τους.Από την άλλη όμως και τα γκόλντεν είναι σκυλιά οικογένειας απίστευτα παιχνιδιάρικα και ήρεμα μόνο που υστερούν στο θέμα της φύλαξης.Επίσης επειδή εμένα μου αρέσει απίστευτα το τρέξιμο και πηγαίνω κάθε μέρα για τουλάχιστον μία ώρα το σκυλί που έχω δεν γίνεται να έρχεται λόγω σωματοδομής.

Last edited:

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@ gianni και οι 2 ρατσες που λες ειναι υπεροχες...αλλα η μια με την αλλη τεραστια διαφορα.... τα γκολντεν ειναι παντα ζωηρα και παιχνιδιαρικα και παντα χαρωπα προς τους ξενους.....τα Γ.Π. ειναι εξισου ενεργητικα..λιγο πιο συγκρατημενα στις χαρες προς ξενους...επιφυλακτικα θα ελεγα... και μαθαινουν και τα 2 εξισου γρηγορα! Ειναι σκυλια συντροφιας και δεν μπορουν να ναι μονα τους....απο αποψη περιποιησης τριχωματος εχουν παρομοιους χρονους και ειναι μακρυτριχα και τα δυο. η διαφορα ειναι οτι ο Γ.Π. μπορει να κανει και φυλαξη αν το αποφασισεις...ενω το ριτριβερ οχι ιδιαιτερα!
Απο κει και περα.... καλυτερα να διαβασεις εδω μεσα για τις 2 φυλες και να αποφασισεις τι σε καλυπτει.
παντως σκεψου και το ενδεχομενο της Κυβελης..... οι φιλοζωικες εχουν σκυλακια εγκαταλελειμενα..τοσο κουταβια..οσο και ενηλικα και σχετικα μικρα(1-2 χρονων) και μαλιστα ειναι κατι ημιαιμα λυκοσκυλα ή ημιαιμα λαμπραντορ που ειναι πανεμορφα και σιγουρα θα σου κλεψουν την καρδια....το λεω αυτο γιατι θα σωσεις ετσι ενα σκυλακι...που ενας θεος ξερει ποτε θα του δοθει η ευκαιρια να μπει ξανα σε μια οικογενεια! Οπως και να χει...κανε την ερευνα σου και τα παιδια εδω γνωστες των 2 φυλων σιγουρα θα σου λυσουν τις αποριες σου!

g1annis

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2013
61
0
Συγγνώμη Γιάννη αλλά το έχω πάρει απόφαση να το πάρω από το εκτροφείο χωρίς να έχω κάτι προσωπικά με τα σκυλιά των φιλοζωικών προς θεού...Εννοείται πως συνεχίζω αδιάκοπα το ψάξιμο για τις 2 αυτές φυλές συνεχώς διότι είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρω στο μέλλον.Κοίταξε για να πώ την αλήθεια ο σκύλος που έχω θυμίζει πολύ συμπεριφορά λαμπραντόρ(παίζει συνέχεια,είναι φιλικό με όλους,χαρούμενο)απλά πιστεύω ότι αυτό που του λείπει είναι ότι πρέπει να είναι και επιφυλακτικό με άλλους ανθρώπους.Επίσης έχω ακούσει ότι τα γερμανικά ποιημενικά δένονται πολύ περισσότερο με τον ιδιοκτήτη τους ενώ τα λαμπραντόρ δένονται εξίσου με όλα τα μέλη της οικογένειας.Ισχύει αυτο?Επίσης πιο θεωρείτε ότι είναι πιο "αθλητικό" σαν σκυλί?

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Κοιτα Γιαννη ...η αποψη μου ειναι οτι η φυλαξη ειναι κατι το σχετικό ....ποσο είναι η θηλυκια σου σε ηλικία? ...ίσως με την βοήθεια κάποιου εμπειρου/ η και εκπαιδευτή καταφέρεις να της το βγαλεις να σου κανει την βασική φυλαξη. Στα λέω όλα αυτά γιατί ενα νέο σκυλί θα σου βγάλει την πίστη ...θέλει πολύ χρονο ασχολίας και διαβάσματος ( μονο και μονο για να μάθεις τα βασικά). Θα σου φέρει πολλές χαρές αλλα και πολλά ζόρια τουλάχιστον στην αρχή ( εκνευρισμούς, κούραση, προβληματισμούς υγείας, εκπάιδευσης κτλ κτλ,). Προς θεού δεν θα σε αποτρέψω απο το να πάρεις ενα νεο κουτάβι ...να το πάρεις και να το χαρείς αν πραγματικά το θές ....απλά πιστευω οτι απο την στιγμή που έχεις ήδη ενα σκυλάκι ....μήπως θα πρεπει να εξαντλήσεις την πιθανότητα να ασχοληθείς περισσότερο με αυτό πρίν φέρεις ενα καινούργιο στην οικογένεια? Βεβαια αν η αποκτηση του καινούργιου δεν σου ειναι καθόλου πρόβλημα ( απο θέμα χρόνου, χρημάτων, και αντοχών ) και μπορείς να τα στηρίξεις και τα δύο εξίσου με γεια σου με χαρα σου :). O ΓΠ ειναι οντως απίθανος σκύλος ικανός να αντεπεξέλθει σε πολλές δραστηριότητες και απαιτήσεις ...πανέξυπνος και ενεργητικός αλλα και δύσκολος σκύλος που θέλει να τον προσέξεις αρκετα μέχρι να διαμορφώσει χαρακτήρα ( η επιφυλακτικότητα του και η εμφυτη τάση του να φυλάει ειναι και ενστικτα τα οποία αν δεν τα χειριστέις σωστά ίσως σε προβληματίσουν ....πχ. εγώ το προηγούμενο μου δεν τον ελεγξα και ειχε γίνει αρκετα επιθετικός κάτι που με κούραζε ....δεν μπορούσα να τον πάω σε μια καφετέρια ....δεν μπορούσα να τον λύσω σε μια παραλία με κόσμο ). Τα reitreiver ειναι κουκλία !!! και απ όσο ξέρω αρκετά πιο ευκολα σε κοινωνικοποίηση ....την φύλαξη θα σου έλεγα να μην την υπερτιμάς ....αν δεν χρειάζεσαι κάτι πολύ ιδιαίτερο και προχωρημένο στην φύλαξη ....αλλα απλά μια ...."σειρήνα" και ενα σκύλο που θα φωνάζει και θα διεκδικεί τον χώρο του πίσω απο τα κάγκελα ...τα περισσότερα σκυλιά (οποιασδήποτε ράτσας) μπορεί να σου το βγάλουν

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Γιαννη και εγω πηγαινω για τρεξιμο... και εχει και αλλους με διαφορες φυλες.. απο οσο εχω δει ο γ.π εχει την πιο μεγαλη αντοχη σε σχεση με γκολντεν που τρεχει και αυτο μαζι μας..λαμπ. δεν εχει κανενας να σου πω.. αλλα νομιζω ειναι θεμα <<προπονησης>> του σκυλακου...αναλογα και το μεγεθος φυσικα,γιατι ο ντουλης ειναι καλος στο σπριντ μονο ! *demonio*

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Συγγνώμη Γιάννη αλλά το έχω πάρει απόφαση να το πάρω από το εκτροφείο χωρίς να έχω κάτι προσωπικά με τα σκυλιά των φιλοζωικών προς θεού...Εννοείται πως συνεχίζω αδιάκοπα το ψάξιμο για τις 2 αυτές φυλές συνεχώς διότι είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρω στο μέλλον.Κοίταξε για να πώ την αλήθεια ο σκύλος που έχω θυμίζει πολύ συμπεριφορά λαμπραντόρ(παίζει συνέχεια,είναι φιλικό με όλους,χαρούμενο)απλά πιστεύω ότι αυτό που του λείπει είναι ότι πρέπει να είναι και επιφυλακτικό με άλλους ανθρώπους.Επίσης έχω ακούσει ότι τα γερμανικά ποιημενικά δένονται πολύ περισσότερο με τον ιδιοκτήτη τους ενώ τα λαμπραντόρ δένονται εξίσου με όλα τα μέλη της οικογένειας.Ισχύει αυτο?Επίσης πιο θεωρείτε ότι είναι πιο "αθλητικό" σαν σκυλί?
Εγώ 2 σκυλιά είχα στην ζωή μου. Παλιότερα Λαμπραντόρ, τώρα Γ.Π.
Τα Λαμπραντόρ φουλ ενεργεία και φιλικά με όλους. Αν έχεις απαιτήσεις φύλαξης ξεχνά το.
Τα γ.π και αυτά φουλ ενεργεία και κάνουν και για φύλακες.
Στην δικιά μου περίπτωση το δέσιμο που έχω με το γ.π. άπλα απίστευτο. Όχι ότι δεν είχα με το Λαμπραντόρ αλλά με το γ.π. άλλο πράγμα(στην δικιά μου περίπτωση πάντα)
Και τα 2 σούπερ αθλητικά αλλά το Λαμπραντόρ δεν παλεύονταν με τίποτα (με ακολουθούσε 20 χλμ με το ποδήλατο και στο τέλος της βόλτας αντί να ξεραθεί ήθελε παιχνίδι. Ότι και να αποφασίσεις ετοιμάσου για πολύ τρέξιμο. Το γ.π ακούει περισσότερο, το Λαμπραντόρ άμα του καρφωνόταν κάτι με έγραφε κανονικά(και τα 2 αρσενικά)

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
θα ήθελα να αποκτήσω και εγώ έναν σκύλο.Όνειρό μου πάντα ήταν να αποκτήσω ένα ροτβάιλερ αλλά λόγω των προκαταλήψεων που υπάρχουν γύρω απο αυτή την φυλή οι γονείς μου δεν το εγκρίνουν
Κατά την γνώμη μου προσπάθησε να αλλάξεις αυτή την προκατάληψη.

g1annis

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2013
61
0
Πρώτα απ'όλα ευχαριτώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Πιστέψτε με δεν το βλέπω σαν κούραση αλλά σαν ευχαρίστηση έναν δεύτερο σκύλο!Για να πω την αλήθεια ο σκύλος που έχω είναι περισσότερο της μητέρας μου με την άποψη ότι αυτή τον μεγάλωσε και την θεωρεί αφεντικό της.Όμως βοηθάω και εγώ στην φροντίδα του αφού μου αρέσει να ασχολούμαι.Ο σκύλος ειναι 5 χρονών.Όλες οι συμβουλές σας μου ήταν πραγματικά χρήσιμες και έχω αρχίσει πλέον να επικοινωνώ με διάφορους εκτροφείς και απο τις 2 φυλές έτσι να πάρω και μια ιδέα απο τα εκτροφεία.Τις προκαταλήψεις είναι λίγο δύσκολο να την αλλάξω στους γονείς μου σε τέτοια ηλικία...Το σκυλί θα μένει σε διαμέρισμα αλλά τα σαββατοκύριακα θα πηγαίνει στο εξοχικό μου

g1annis

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2013
61
0
Τι σου φάνηκε περίεργο?Η μίξη?Ναι δεν υπάρχει πρόβλημα για τον στρατό θα μπορούν να το φροντίζουν

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Τι σου φάνηκε περίεργο?Η μίξη?
Τα ΓΠ δεν είναι τουλάχιστον διπλά από τα γκέκας?
Δεν ξέρω πώς πάνε τα ζευγαρώματα, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα μπορεί ένας Δανός να ζευγαρώσει με ένα μαλτεζάκι... Μου φάνηκε μεγάλη η διαφορά μεγέθους! :confused:

g1annis

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2013
61
0
A καταλαβα τι λες κοίταξε το σκυλί έχει περισσότερο τα χρώματα και τη μούρη γερμανικού ποιημενικού αλλα τα αυτιά είναι κατεβασμένα και έχει την σωματοδομή γκέκα

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Κατά την γνώμη μου προσπάθησε να αλλάξεις αυτή την προκατάληψη.
nikalias κι εγω θα σμφωνησω με το παραπανω...οχι τοσο γιατι ειμαι ιδιοκτητης Ροτ, αλλα γιατι ειναι μια ασχημη προκαταληψη που αδικει την ρατσα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα