Νέο μέλος!

one_of_us

Member
2 Ιουλίου 2013
15
10
Καλησπέρα σε όλους σας! Συγχαρητήρια για το φόρουμ, το παρακολουθώ αρκετό καιρό και μου έχει λύσει τα χέρια πραγματικά με τα θέματα! Λέγομαι Αργυρώ, και ο λόγος που γράφω είναι οτι χρειάζομαι βοήθεια για κλουβί μεταφοράς για το κοπράκι μου!:) Έχω φάει τον τόπο να βρώ οδηγό μετρήσεων αλλά τίποτα! έχει κανείς υπόψη του κάτι? Σημειοτέον, το χρειάζομαι μελλοντικα για μεταφορές με καράβι αλλά θα ήθελα να είναι κατάλληλο και για αεροπλανο!

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Το ελαχιστο μηκος πρεπει να ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το μηκος του σκυλου σου 5-10 ποντοι.
Το ιδιο και για το υψος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Καλώς ήρθες Αργυρώ.

Αν ο σκύλος σου είναι ήδη ενήλικος, έχει δηλαδή ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του, τότε το μόνο που έχεις να προσέξεις, είναι να μπορεί να στέκεται άνετα όρθιος, να υπάρχει απόσταση 10 εκατ. ανάμεσα στο κεφάλι του και την οροφή του box, και να μπορεί να κάνει στροφή, γύρω από τον εαυτό του.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιείς αεροπλάνο, υπάρχουν συγκεκριμένα box, προδιαγραφών ΙΑΤΑ. Ψάξε για τέτοια. Ο σκύλος σου με τι μοιάζει; Υπάρχουν πολλές ράτσες, που δεν τις δέχονται τα αεροπλάνα.

one_of_us

Member
2 Ιουλίου 2013
15
10
όταν λες μήκος μετράω από που μέχρι που? από την άκρη του ρύγχους μέχρι την ουρά? και το ύψος? συγγνώμη που ρωτάω με τόσες λεπτομέρειες αλλά είμαι εντελώς άσχετη :rolleyes:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Μηκος μετρας απο μυτη μεχρι την αρχη της ουρας.

Για υψος εξαρταται απο τον σκυλο. Εαν ειναι μικρος μπορεις να μετρησεις απο κατω μεχρι και το κεφαλι.
Εαν ειναι μεγαλος δυσκολα θα βρεις τοσο μεγαλο box οποτε μετρας μεχρι τον ωμο και προσθετεις 10 εκατοστα.

one_of_us

Member
2 Ιουλίου 2013
15
10
mareco, καλώς σας βρήκα. Το σκυλί είναι ενήλικο, περίπου έντεκα κιλά και είναι ''cocker spaniel'' υιοθετημένο από το δρόμο. Οπότε δεν νομίζω να υπάρχουν περιορισμοί ράτσας στην προκειμένη περίπτωση.

one_of_us

Member
2 Ιουλίου 2013
15
10
χεχε , ναι είναι μικρόσωμος ο μπαγάσας τι να τον κάνω παρόλο που τρώει το καταπέτασμα...:D:D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
παρόλο που τρώει το καταπέτασμα...:D:D
Αυτό το καταπέτασμα είναι η αγαπημένη τροφή και του δικού μου σκύλου!!!

Καλώς ήρθες , δεν νομίζω το καλαθάκι για γάτα να κάνει στην περίπτωση σου, δεν είναι γύρω στα 12-13 κιλά ο μικρός σου;

one_of_us

Member
2 Ιουλίου 2013
15
10
όχι δεν ειναι, εχει αλλιώτικο καλούπι από τα καθαρόαιμα cocker spaniel, είναι λίιγο πιο ψηλός και πιο λεπτεπίλεπτος....το περισσότερο που έχει φτασει είναι τα 10 μισό κιλά περίπου. και τον πήρα λίγο κάτω απο εννιά κιλά για να φανταστείς. βέβαια τότε ήταν κ υποσιτισμένο σαν αδέσποτο.....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλώς όρισες στην παρέα μας. Θα σου βάλω δυο link που έχουν αυτά που ζητάει η ίδια η ΙΑΤΑ όσον αφορά κλουβια μεταφοράς, για ταξίδια με αεροπλάνο. Ελπίζω να σε βοηθήσουν στις μετρήσεις και τις επιλογες σου.

http://www.iata.org/whatwedo/cargo/live-animals/pets/Pages/index.aspx

http://www.iata.org/whatwedo/cargo/...-applicable-to-cats-and-dogs-CR1-LAR-2012.pdf