Νέο μέλος

Cool Dad

Member
17 Αυγούστου 2012
7
0
Athens
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ήρθα στην παρέα παραδόξως σε εποχή που δεν έχω φιλαράκο. Ο μικρός στο avatar -μικρός αλλά μεγάλη αγάπη- εδώ και κάποιους μήνες δεν είναικοντά μας. Για να ολοκληρώσω μια ελάχιστη παρουσίαση, είμαι μονογαμικός -μέχρι στιγμής- στη σχέση μου με τα σκυλιά, δύο μέχρι στιγμής , ο ένας ημίαιμος λύκος , που έφτασε τα 19 και ο άλλος ημίαιμος κόκερ ή επανιέλ ή σέτερ με κάτι (όλα τα είχε ακούσει), που μας άφησε από καρδιοπάθεια στα 14. Είμαι αφάνταστα υπομονετικός και κατά της βίας σαν άνθρωπος, χτυπάω κόκκινα με ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, όταν αντιλαμβάνομαι άσκηση βίας σε ζώο και γενικά, σε αδύναμο πλάσμα. Προετοιμάζομαι για μια νέα σχέση, έχω ψιλοκαταλήξει στη ράτσα, αλλά η αλήθεια είναι, πως ψιλοταλανίζομαι, όσο βλέπω φατσούλες σε καταφύγια. Η πλάστιγγα θα έγερνε σε κάποιον ή κάποια τέτοια, με προβληματίζει ότι από την τελευταία υιοθεσία σκύλου έχουν μεσολαβήσει κάποιες νέες "ανελαστικές" συνθήκες -κυρίως δύο πιτσιρίκια- στην οικογένεια. Ολοκληρώνοντας, για μένα ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειας με την έννοια, πως συμμετέχει στη συντριπτική πλειοψηφία των εκδηλώσεων, αλλά δεν παύει να είναι σκύλος και όχι άνθρωπος. Όπως έχει αποκλειστικά δικό του χώρο και τα δικά του σκεύη, έτσι υπάρχουν χώροι, έπιπλα και σκεύη αποκλειστικά για ανθρώπινη χρήση.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλωσήρθες κουλ πατέρα:) Αν έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις από ένα σκύλο(πχ. να ενδύκνειται για παιδιά ή να μην έχει μεγάλη ανάγκη για εκτόνωση), τότε καλύτερα να μελετήσεις πρότυπα και φυλές και να επισκεφτείς εκτροφέα. Αν όχι, τότε επισκέπτεσαι την κοντινότερη φιλοζωική:)
Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα το νόημα της τελευταίας πρότασης. Εννοείται πως ένας σκύλος έχει το λιγότερο αποκλειστικά του σκεύη.:rolleyes:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
19 ο λύκος;! μπράβο!
αν ζητάς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε εμφάνιση και χαρακτήρα τότε πας σε εκτροφείο , αν οχι πας σε φιλοζωική. Ο εκτροφέας θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το σωστό κουτάβι απο τη γέννα του και θα είναι εκεί για τυχον απορίες σου, οι φιλοζωικές απο την άλλη ξερουν όλα ή σχεδον όλα τα κουτάβια τους και μπορουν να σε πληροφορήσουν τοσο για το τελικό τους βάρος κατα προσέγγιση οσο και για τις ανάγκες τους ως προς την άσκηση, αν ας πουμε ενα σκυλι εχει μέσα του BC θα πρεπει (σχεδον σιγουρα και αν δε ζεις σε χωριο ή τοπο στον οποιο το σκυλι μπορει να βαζει σε σειρά πχ το κοπάδι) να αρχίσεις κυνάθλημα για να εκτονωνεται ο σκύλος σωστά.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Καλώς ηλθες και από εμένα και καλημέρα!

Σε τι ρατσα έχεις ψιλοκαταλήξει? Μεγαλόσωμο η μικρόσωμο σκυλί?

Όταν λες θα έχει αποκλειστικά δικό του χώρο τι εννοείς? Όπως γράψανε και τα προηγούμενα παιδιά, για καθαρόαιμο η επιλογή εκτροφείου είναι μονόδρομος, άλλως υιοθεσία από κάποια φιλοζωική!

Καλώς ήλθες και πάλι!

Cool Dad

Member
17 Αυγούστου 2012
7
0
Athens
Η ράτσα που έχω επιλέξει είναι το Schnauzer standard. O εκτροφέας της είναι ένας στην Ελλάδα. Το μοναδικό χαρακτηριστικό της , που με προβληματίζει, είναι η δυσκολία της με τα άλλα σκυλιά.
Η τελευταία πρόταση, που δεν έγινε απόλυτα κατανοητή (προσπάθησα να είμαι σύντομος), σημαίνει πως ενώ ο σκύλος μου με ακολουθεί σχεδόν παντού, σε περιόδους οικονομικής δυσκολίας έχει προηγηθεί έναντι εμού του ίδιου, την ίδια ώρα δεν έχει χώρο σε καναπέδες και κρεβάτια, δεν γλύφει πιάτα και τραπέζια, όπως κανείς δεν πειράζει το κρεβάτι, το crate ή τα σκεύη του. Είναι ένα απόλυτο στοιχείο της σχέσης μας. Αυτό σήμαινε. Το γράφω, γιατί , γενικά, είτε με τα τετράποδα, είτε με τα δίποδα αναπτύσσονται διαφορετικού τύπου σχέσης. Κάποιες από αυτές, ενώ τις σέβομαι απόλυτα, δεν τις ακολουθώ.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
ΟΚ, έγινες κατανοητός! Για τη ράτσα που έχεις επιλέξει αν δεν καταλήξεις τελικά σε υιοθεσία μπορεί να σου δώσει αρκετή πληροφορία το μέλος aliki_s που έχει schnauzer! Μπορεις να της στείλεις ενα pm και να τη ρωτήσεις ότι θες αν δεν διαβάσει το τοπικ εδώ.

Για τους κανόνες που λες ορίζεις εσύ τη σχέση σας! Ο καθένας βάζει τα δικά του όρια!

Cool Dad

Member
17 Αυγούστου 2012
7
0
Athens
Για τους κανόνες που λες ορίζεις εσύ τη σχέση σας! Ο καθένας βάζει τα δικά του όρια!
Συμφωνώ απόλυτα. Απλώς κάπως έπρεπε να περιγράψω τον εαυτό μου. Ευχαριστώ και για την πληροφορία επίσης

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Καλως ήρθες και να σου πω χθες στην βόλτα πετύχαμε 3 Schnauzer standar το καθένα από διαφορετικό ιδιοκτήτη και μεγάλα σχετικά σε ηλικία 7,3,5 χρονών, δεν είχαν κανένα θέμα με τον δικό μου ή άλλα σκυλάκια που ήταν γύρω μας.