Νέο μέλος

chris32

Member
12 Μαρτίου 2012
5
0
Πρωτα απ'ολα να συστηθω! Ονομαζομαι Χρήστος παρακολουθουσα αυτο το forum εδω και καιρο γιατι εχει ενδιαφερουσες αποψεις και φυσικα πανω απ ολα ανθρωπους που εχουν αδυναμια στα ζωα οπως και εγω(ειδικα στους σκυλους:)).Ειχα πριν χρονια ενα border collie αλλα το εχασα απο καλαζαρ παρα την προσπαθεια που ειχα κανει για να το σωσω βλεπετε ηταν ολα τα σκυλακια στη γειτονια αρρωστα και δεν ηξερα τι να κανω.Τελος παντων για να μην λεω δυσαρεστα τωρα εχω τον ιδιο ή και μεγαλυτερο ενθουσιασμο να υιοθετησω της ιδιας ρατσας σκυλο αλλα αυτο ειναι κατι δυσκολο στην ελλαδα μιας και δεν ειναι συχνη ρατσα.Εχω ψαξει στις φιλοζωικες αλλα δεν εχω βρει καποιο κουταβι αλλα μονο ποιο μεγαλης ηλικιας.Ελπιζω να βρω κατι αλλιως θα αγορασω αν και ειμαι σχετικα αντιθετος με αυτη τη διαδικασια.Καλημερα σε ολους σας!!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες :)

Border Collie κουτάβι για υιοθεσία δύσκολα θα βρεις. Κουτάβια ή ενήλικα που να μοιάζουν μπορεί. Κουτάβια ή ενήλικα με πολλή ενέργεια, ευκινησία και κάποια χαρακτηριστικά παρόμοια με του bc πάλι μπορεί. Σκέψου τι ακριβώς σε τραβάει στη συγκεκριμένη φυλή και αν θέλεις κουτάβι καθαρόαιμο bc και μόνο απευθύνσου σε εκτροφέα (αφού διαβάζεις καιρό φαντάζομαι ότι ξέρεις πως τις λύσεις pet shop και γέννα ιδιώτη τις ξεχνάμε).

Όσο για το καλαζάρ, όλες οι γειτονιές είναι γεμάτες σκυλιά που νοσούν. Τακτικά αντιπαρασιτικά μέτρα και συχνές εξετάσεις είναι η λύση.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Από Ελλάδα δεν πρόκειται να βρεις τίποτα. Υπάρχουν πολλοί καλοί εκτροφείς στο εξωτερικό αλλά θα πρέπει να ψάξεις καλά. Η Νοέλα γνωρίζει από εκτροφείς border collie οπότε μπορει να σε βοήθησει. Από τη στιγμή που είχες border collie τότε φαντάζομαι ότι γνωρίζεις που πας να μπλέξεις :)
Στις φιλοζωικές δε θα βρεις επίσης τίποτα. Είναι πολύ λίγα τα border collie στην Ελλάδα (Στη Θεσσαλονίκη είμαστε μετρημένοι στα δάκτυλα). Μπορείς να βρεις σε φιλοζωική στο εξωτερικό όμως. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλής ράτσα κυρίως λόγω του ότι οι περισσότεροι πέφτουν στην παγίδα του "εξυπνότερου σκύλου" χωρίς να είναι προετοιμασμένοι για το τι απαιτήσεις έχει και πολλά καταλήγουν σε φιλοζωικές. Το border collie δεν προσαρμόζεται στην καθιστική ζωή. Στη Σκωτία αλλά και στην Αμερική από μία γέννα εργασιακών κρατάνε αυτά που είναι τα καλύτερα στη δουλειά τους και τα υπόλοιπα καταλήγουν σε φιλοζωικές. Παλιότερα σκοτώναν αυτά που δεν ήταν καλά στην εργασία αλλά τώρα τουλάχιστον καταλήγουν σε φιλοζωικές. Βέβαια αυτός είναι και ο λόγος που η ράτσα αυτή εξελίχθηκε τόσο πολύ λόγω επιλογής του καλύτερου και απομόνωσης στις φάρμες, αλλά στο σύγχρονο κόσμο κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον αποδεκτό (Ευτυχώς). Αν σκοπευείς να δοκιμάσεις από φιλοζωική τότε ένα ταξίδι στο εξωτερικό ίσως να είναι η καλύτερη λύση.Τι σκοπεύεις να κάνεις με το σκύλο αν τον αποκτήσεις; Χρειάζονται εργασία για να είναι ευτυχισμένα. Οτιδήποτε από agility, obedience, disc dogging σε καθημερινή βάση. Για ένα border collie η πνευματική εργασία είναι πιο σημαντική από τη σωματική και ο συνδυασμός των δύο η καλύτερη λύση. Για παράδειγμα τρέξιμο με το border collie δεν είναι αρκετό ακόμα και αν τρέχεις 10χμ. τη μέρα. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να το προπονείς για να τρέξει περισσότερο. Αλλά με 5 λεπτά disc dogging με το οποίο ασχολούμαστε έμεις όπου τρέχει και σκέφτεται, μετά πάει για νάνι. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και με το agility.
Οπότε έχεις δύο λύσεις.
1. Εκτροφέας
2. Φιλοζωική στο εξωτερικό.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Με τον προηγούμενο πως τα πήγατε; Φάνταζομαι είχες θετική εμπειρία από τη στιγμή που ψάχνεις ξανά border collie. Θα ήταν ωραίο να μοιραστείς τις εμπειρίες σου με τον προηγούμενο :)

chris32

Member
12 Μαρτίου 2012
5
0
Η αληθεια ειναι οτι ψαχνω εδω και καιρο σε πολλα σαιτ φιλοζωικης και τον δεκεμβριο ειχα βρει ενα που εμοιαζε καθαροαιμο στις φωτογραφιες αλλα δεν ειχα χωρο για να το υιοθετησω και τωρα που μπορω ειναι 9 μηνων και πιθανοτατα θα το εχει παρει καποιος.Επειδη γνωριζω και την ειδικη εκπαιδευση που θελει καθοτι ειχα,μπορω να πω οτι ειναι απιστευτα σκυλια γιατι μπορει να σε κουραζουν καποιες στιγμες με την ανεξαντλητη ενεργεια τους αλλα σιγουρα ειναι πειθαρχημενα αφου επειδη ειναι εξυπνη σαν ρατσα αν τα εκπαιδευσεις μικρα δεν κανουν του κεφαλιου τους (οπως τα beagle που ενω τα σκεφτομουν ολοι μ λενε οτι δεν εκπαιδευονται ποτε).Στη συγκεκριμενη φυλη με τραβαει και το δεσιμο,σιγουρα που ειχα με τον προηγουμενο σκυλο μου,αλλα και το οτι τα θεωρω πανεμορφα και ιδιαιτερα(η συμπεριφορα τους ειναι ολο ευχαριστες εκπληξεις).Το καλαζαρ το διαγνωσαμε απλα η θεραπεια που μου εδωσε ο κτηνιατρος με κατι χαπια δεν καταφεραν να αναστρεψουν την κατασταση.Το disk dogging Γιωργο οντως μου το ειχαν προτεινει και μπορω να πω οτι ηταν απο τα αγαπημενα του.Αυτο που λες η αληθεια ειναι οτι το εχω δει οτι στην Αγγλια ειναι πιο ευκολο να βρεις σε φιλοζωικη αλλα ξερω οτι υπαρχουν προβληματα με τη νομοθεσια για τη μεταφορα.Ο προηγουμενος παντως ηταν το κατι αλλο και απιστευτα εξυπνος εδω μια φορα του ειχα βαλει ενα μπισκοτο στο ταψι του με το νερο και το εβαλα σε μια γωνια τοιχου για να δω αν θα μπει με τα ποδια μεσα (ηθελα να δω αν θα υπερισχυσει οτι ειναι λιχουδης ή τα κολπα που μ εκανε για να αποφευγει το να τον κανω μπανιο και γενικα το νερο) και το κοιτουσε ωρα αλλα δεν ηθελε να βαλει και τα ποδια του μεσα,και το ατιμο αρχισε να σπρωχνει με τη μουσουδα τ το νερο και τελικα το εφερε κοντα τ και το εφαγε.Παντως γενικα η εκπαιδευση τ ηταν σχετικα ευχαριστη μιας και καταλαβαινε σχετικα σε μικρο χρονικο διαστημα.Ρατσα μεσαιου μεγεθους με τετοια χαρακτηριστικα αν ξερει καποιος ας δωσει καμια ιδεα!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλώς ήρθες :)

ρίξε μια ματιά στις φιλοζωικές της Κύπρου, απλώς ενημερωτικά τον ίδιο σκύλο με τον προηγούμενο σου είτε ήταν καθαρόαιμος είτε πρώην αδέσποτος (πολύ περισσότερο τότε) σε κανένα άλλο σκύλο που θα δοθεί υιοθεσία δε θα τον βρεις. Μπορεί να μοιάζει με Μπόρντερ Κόλι, μπορεί να είναι Μπόρντερ Κόλι, δύσκολα όμως θα είναι εντός προτύπου και αναφέρομαι σε θέματα χαρακτήρα. Από υγεία, καλό είναι να μελετήσεις τις κληρονομικές παθήσεις που εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε αυτή τη φυλή για να είσαι ενήμερος.

Και λυπάμαι πολύ για το χαμό του σκύλου σου κι αυτό το να ''μην ξέρεις τι να κάνεις'' που έγραψες, το έχω ζήσει και συμπάσχω μαζί σου, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Με το καλό το νέο σου φιλαράκι.