Η αληθεια ειναι οτι ψαχνω εδω και καιρο σε πολλα σαιτ φιλοζωικης και τον δεκεμβριο ειχα βρει ενα που εμοιαζε καθαροαιμο στις φωτογραφιες αλλα δεν ειχα χωρο για να το υιοθετησω και τωρα που μπορω ειναι 9 μηνων και πιθανοτατα θα το εχει παρει καποιος.Επειδη γνωριζω και την ειδικη εκπαιδευση που θελει καθοτι ειχα,μπορω να πω οτι ειναι απιστευτα σκυλια γιατι μπορει να σε κουραζουν καποιες στιγμες με την ανεξαντλητη ενεργεια τους αλλα σιγουρα ειναι πειθαρχημενα αφου επειδη ειναι εξυπνη σαν ρατσα αν τα εκπαιδευσεις μικρα δεν κανουν του κεφαλιου τους (οπως τα beagle που ενω τα σκεφτομουν ολοι μ λενε οτι δεν εκπαιδευονται ποτε).Στη συγκεκριμενη φυλη με τραβαει και το δεσιμο,σιγουρα που ειχα με τον προηγουμενο σκυλο μου,αλλα και το οτι τα θεωρω πανεμορφα και ιδιαιτερα(η συμπεριφορα τους ειναι ολο ευχαριστες εκπληξεις).Το καλαζαρ το διαγνωσαμε απλα η θεραπεια που μου εδωσε ο κτηνιατρος με κατι χαπια δεν καταφεραν να αναστρεψουν την κατασταση.Το disk dogging Γιωργο οντως μου το ειχαν προτεινει και μπορω να πω οτι ηταν απο τα αγαπημενα του.Αυτο που λες η αληθεια ειναι οτι το εχω δει οτι στην Αγγλια ειναι πιο ευκολο να βρεις σε φιλοζωικη αλλα ξερω οτι υπαρχουν προβληματα με τη νομοθεσια για τη μεταφορα.Ο προηγουμενος παντως ηταν το κατι αλλο και απιστευτα εξυπνος εδω μια φορα του ειχα βαλει ενα μπισκοτο στο ταψι του με το νερο και το εβαλα σε μια γωνια τοιχου για να δω αν θα μπει με τα ποδια μεσα (ηθελα να δω αν θα υπερισχυσει οτι ειναι λιχουδης ή τα κολπα που μ εκανε για να αποφευγει το να τον κανω μπανιο και γενικα το νερο) και το κοιτουσε ωρα αλλα δεν ηθελε να βαλει και τα ποδια του μεσα,και το ατιμο αρχισε να σπρωχνει με τη μουσουδα τ το νερο και τελικα το εφερε κοντα τ και το εφαγε.Παντως γενικα η εκπαιδευση τ ηταν σχετικα ευχαριστη μιας και καταλαβαινε σχετικα σε μικρο χρονικο διαστημα.Ρατσα μεσαιου μεγεθους με τετοια χαρακτηριστικα αν ξερει καποιος ας δωσει καμια ιδεα!