Νέο μέλος [mini schnauzer]

phineas

Member
11 Απριλίου 2012
13
0
καλημερα,

Το αποφασισα!!! Διάβασα πολλά από το forum, και άλλες συζητήσεις για κάποιες άλλες ράτσες που είχα υπόψη. Μίλησα ξανα με τον εκτροφέα, θα πρεπει να περιμένω τουλάχιστον 1 χρόνο, που μου φαίνεται πολύ, αλλά το θετικο είναι ότι θα προλάβουμε μικροί μεγάλοι να κάνουμε όλο το σχετικό διάβασμα.... Φαίνεται όμως ότι το MS είναι το πλέον κατάλληλο για εμάς, πράγμα πολύ βασικό.

Εγώ άρχισα την μελέτη, αλλά σίγουρα θα χρειαστώ και τις κόρες μου (12 & 14) να γνωρίζουν αρκετα. Άρχισα να μιλάω και στον μικρό για να επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Οι διαφωνίες υπάρχουν μόνο ως προς το χρώμα, αλλά θα το προσπεράσουμε.....

Μένει μόνο να έρθουμε στην έκθεση (5 Μαίου αν δεν έχουν τα παιδια διαβάσματα) να τα δούμε κι από κοντά. Εσείς θα πάτε; Γενικώς θα βρίσκεται και άλλος κόσμος εκεί ή μόνο οι εκτροφείς που διαγωνίζονται;

Άλλη μία ερώτηση. Έχω βρει κάποιες πληροφορίες στο Internet και κάποιες φαίνονται αρκετά καλές (με Link από κάποιο άλλο post του forum). Υπάρχει κάποιο καλό βιβλίο στα ελληνικά που να έχει αρκετες πληροφορίες που θα μπορούσαν να διαβάσουν τα παιδια για να μάθουν τα βασικά της ζωής του σκύλου ιδιως τον 1ο χρόνο, την εκπαιδευσή του, την φροντίδα του κλπ;

ευχαριστώ και πάλι - οι πραγματικές πληροφορίες είναι χιλιες φορες πιο χρήσιμες!!!!

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
@ phineas χίλια μπράβο σου!!!

Φαίνεται να είσαι μια χαραμάδα φωτός, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι...:)

phineas

Member
11 Απριλίου 2012
13
0
@ phineas χίλια μπράβο σου!!!

Φαίνεται να είσαι μια χαραμάδα φωτός, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι...:)
με κανετε να νιωθω ολο και πιο σιγουρη για την επιλογή μου.... απλά δεν εχω εμπειρια με σκυλακι στο παρελθον, και καθότι ανθρωπος του προγραμματος και μαμα, θελω να ειμαι καλα διαβασμενη πριν το φερουμε σπιτι...
θα χρειαστει να παρω αδεια για καποιες μερες στην αρχη; εχω διαβασει για διαφορα κομματια της εκπαιδευσής του, αλλα δεν γραφουν διάρκεια. Δηλαδη δεν εχω καταλαβει, αν τα βασικα πραγματα θα τα μαθει σε 1-2 εβδομαδες ή σε 4 μηνες...... Σε πόσες ημέρες θα μπορεί να μενει μονο του όσο θα λείπουμε σε δουλεια-σχολειο;

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Αν ερθει σε ενα χρονο ο μπομπιρας θα μαθεις πολλα..Μην αγχωνεσαι..Παντως η επιλογη σου θα σε βγαλει ασπροπροσωπο..Και στις αποριες που εχεις απαντησεις υπαρχουν απειρες στο φορουμ,γιαυτο καλο διαβασμα..Οσο για τα βιβλια,σενα καλο βιβλιοπωλειο να πας και ρωτησεις για βιβλια σκυλων υπαρχουν μιλιουνια..

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Χίλια μπράβο σου πραγματικά! :)

Χαίρομαι για την απόφαση σου και είμαι σίγουρη οτι όταν πάρεις το σκυλούνι θα νιώσεις πολύ χαρούμενη και εσυ αλλα και η οικογένεια σου!

Στην έκθεση θα δεις και ιδιώτες που συμμέτεχουν! Δεν αφορά μόνο εκτροφείς! Θα δεις πολύ κόσμο απο δω μέσα! :)

Θα σου πρότεινα να μιλήσεις και με εκπαιδευτές που θα μπορουσαν να σου πουν πολλά για το πως θα συμπεριφερθείτε στο νέο σας κουτάβι. Τι θα πρέπει να προσέξετε εσείς αλλα και τα παιδιά σας.

Χαίρομαι πολυ για την απόφαση σου!:)

mike1978

Active Member
20 Φεβρουαρίου 2012
36
0
καλωσορισες και συγχαρητηρια για τον τροπο με τον οποιο θα αποκτησεις το σκυλακι σου...οσον αφορα την επιλογη σου απλα τρελοφατσες

phineas

Member
11 Απριλίου 2012
13
0
ευχαριστω παιδια...... απλα περιμενω πως και πως.... ο ενας χρονος μου φαινεται τοσο πολυ.....
βλεπω και τις φωτογραφιες των δικων σας που ειναι τελειοι....

διαβασμα ριχνω μπολικο, αν ομως καποιος εχει πετυχει καποιο καλο βιβλιο με απλες εξηγησεις θα το ηθελα....
αλλιως εχω ηδη αρχισει να μαζευω τα καλυτερα απο το forum και το internet.... αλλα ειναι πολλα!!!