Νέο μέλος στην οικογένεια...

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Εχω ξαναστυστηθει βεβαι αλλα απο σημερα μπαινω επισημα πλεον και γω στο κλαμπ των σκυλομαμαδων αφου χθες μαλλον σημερα σχεδον ξημερωματα φεραμε μια ακομα κοπελια στην οικογενεια μας (τον αντρα μου μονο λυπαμε που πλεον θα εχει να φροντιζει 5 γυναικες...)
Ειναι ενα πανεμορφο μικροσκοπικο παγκ σχεδον 2 μηνων.

Την φεραμε χθες με τον αντρα μου κατα τις 4 τα ξημερωματα...ξυπνησαν παιδια ενα τρελοκομειο στο σπιτι μας για κανα 2ωρο μεχρι να παμε ολοι για υπνο ξανα,και περιεργως χωρις να μας ''ενοχλησει''με το κλαμα της...:eek:ξαπλωσε σαν κυρια στο σπιτακι της και ξυπησε απο τις πρωινες μας φωνες.

Εννοειται πως μας αφησε καποιες μικρες εκπληξεις και προτου κοιμηθουμε αλλα και το πρωι που ξυπνησαμε αλλα δεν περιμεναμε και τιποτα αλλο για να ειμαι ειλικρηνης....

Το παρηγορο της υποθεσεις ειναι οτι απο τις 10 φορες τις μισες πηγε και τις εκανε στην πανα της .Εχω βαλει το κρεβατακι διπλα το φαγητο με το νερο και παραδιπλα την πανα(επειδη ειναι μικρη ακομα ηθελα να ειναι οσο πιο κοντα της γινετε και γιατι δε θα μπορει να κρατηθει αν ειναι πιο μακρυα αλλα και επειδη ισως να μην μπορει να τη μυρισει...ετσι πιστευω τουλαχιστον αν κανω λαος διορθωστε με)

Εννοειται πως τη μαλωνω μονο οταν την πιανω επ αυτοφορο αλλα εχω ενα διλλημα...οταν την βλεπω ετοιμη να τα κανει της φωναζω αλλα σπανια μπορεσε να σταματησει...και αμεσως μετα τη φωναζω προς την πανα με την εντολη τσισα δειχνωντας με το χερι αλλα αυτη δεν ερχεται με τιποτα.Τι δεν κανω σωστα?Οταν τη φωναζω και αυτη δεν ερχεται τι θα πρεπει να κανω????γιατι καπου διαβασα οτι δεν πρεπει να την παιρνω στα χερια μου και να την πηγαινω εγω η ιδια.Ισχυει????

Και ενα ακομα μικρο θεματακι στο θεμα του παιχνιδιου....Οπως ειπα ειναι πολυ μικρουλα ακομα και οταν παιζουμε μετα απο λιγο αρχιζει και δαγκωνει τα χερια μας τα παντελονια μας οτιδηποτε εκτος απο το παιχνιδι.Βγαζω ενα θορυβο οτι ποναω και μετα της λεω οχι.Σταματαει αλλα στο καπακι ξαναερχεται με το στομα ανοιχτο...Και οταν παω να της το παιξω και καλα θυμωμενη και δεν της δινω σημασια αυτη με γραφει κανονικοτατα και συνεχιζει και παιζει με το παιχνιδι της.Τι να κανω και τι δεν κανω καλα?Τωρα βεβαια δεν μας ποναει αλλα φοβαμαι μην μαθει σε τετοια παιχνιδια ...

Αλλα κατα τα αλλα ειμαστε ολοι τρελαμενοι μαζι της...Αααααααα και τρελαινεται για υπνο μετα απο κανα 20 λεπτο παει και ξαπλωνει και τα παιδια με τρελαινουν...αντε ποτε θα ξυπνησει????

Αυτα απο μας και ελπιζω να με διαφωτισετε γιατι δεν θελω να κανω λαθη που αργοτερα α μου ειναι πιο δυσκολο να τα διορθωσω.Σας ευχαριστω πολυ.​

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Την φεραμε χθες με τον αντρα μου κατα τις 4 τα ξημερωματα...ξυπνησαν παιδια ενα τρελοκομειο στο σπιτι μας για κανα 2ωρο μεχρι να παμε ολοι για υπνο ξανα,και περιεργως χωρις να μας ''ενοχλησει''με το κλαμα της...:eek:ξαπλωσε σαν κυρια στο σπιτακι της και ξυπησε απο τις πρωινες μας φωνες.
τι ομορφες στιγμες....:):):)

τα υπολοιπα θα στα πουν τα παιδια.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως την δεχτηκατε..:D:D..λυπαμαι που δε μπορω να σε βοηθησω εγω ,γιατι τοσο μικρουλι δε ειχα ποτε μου!!!:)
Ομορφα χρονια ευχομαι...:p

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Τι γλυκοοο φατσακι ειναι αυτο!!! Να σου ζησει! Αλλα και η κορουλα σου ειναι μια μικρη θεα!Τι ματακια ειναι αυτα!Να τους χαιρεσαι ολους στην οικογενεια!

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Να τη χαιρεσαι κι εσυ κι η οικογενεια σου!Ειναι αξιολατρευτη φατσουλα!!!Κι εγω διπλα της εχω μια πανουλα κι αλλη μια εκει που κοιμοταν στην αρχη(της αλλαξαμε θεση και βαλαμε το καλαθακι στο καλοριφερ για να ναι ζεστα).Να σου πω την αληθεια εγω δεν τη μαλωσα ποτε(μια φορα προσπαθησα αλλα με κοιτουσε απορημενη και δεν το ξανακανα).Εμαθε μονη της σιγα σιγα.Απλα οταν αλλαζεις πανα για να βαλεις καθαρη μουσκεψε λιγο απο την παλια η αν παει απο κατω για να εχει μυρωδια.Εγω της πηρα σταγονες,αλλα δεν τη βοηθησαν ιδιαιτερα.Παντως νομιζω οτι το να την παιρνεις και να την πηγαινεις ειναι καλυτερα απο το να της φωναζεις.Ααα,αυτο που μας ειπε η κτηνιατρος ειναι οτι οταν τα κανουν διπλα ειναι επειδη προσπαθουν αλλα δεν εστιαζουν καλα ακομα(εμας μυριζει αλλα οταν ο ποπος της ειναι γυρισμενος απο την αλλη τα κανει ακριβως εξω).Και οταν τα κανει μεσα,να την επιβραβευεις για να συνεχισει να πηγαινει,εκεινη την ωρα,για να μην μπερδευτει και της πεις μπραβο για κατι αλλο.Υπνο εριχνε πολυ κι εμενα την πρωτη βδομαδα(αν θυμαμαι καλα οχι παραπανω),μετα πηρε τα πανω της,ζωηρεψε και τωρα χαιρομαστε οταν κοιμαται!Καλη επιτυχια και καλη προσαρμογη...

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Να τη χαιρεσαι κι εσυ κι η οικογενεια σου!Ειναι αξιολατρευτη φατσουλα!!!Κι εγω διπλα της εχω μια πανουλα κι αλλη μια εκει που κοιμοταν στην αρχη(της αλλαξαμε θεση και βαλαμε το καλαθακι στο καλοριφερ για να ναι ζεστα).Να σου πω την αληθεια εγω δεν τη μαλωσα ποτε(μια φορα προσπαθησα αλλα με κοιτουσε απορημενη και δεν το ξανακανα).Εμαθε μονη της σιγα σιγα.Απλα οταν αλλαζεις πανα για να βαλεις καθαρη μουσκεψε λιγο απο την παλια η αν παει απο κατω για να εχει μυρωδια.Εγω της πηρα σταγονες,αλλα δεν τη βοηθησαν ιδιαιτερα.Παντως νομιζω οτι το να την παιρνεις και να την πηγαινεις ειναι καλυτερα απο το να της φωναζεις.Ααα,αυτο που μας ειπε η κτηνιατρος ειναι οτι οταν τα κανουν διπλα ειναι επειδη προσπαθουν αλλα δεν εστιαζουν καλα ακομα(εμας μυριζει αλλα οταν ο ποπος της ειναι γυρισμενος απο την αλλη τα κανει ακριβως εξω).Και οταν τα κανει μεσα,να την επιβραβευεις για να συνεχισει να πηγαινει,εκεινη την ωρα,για να μην μπερδευτει και της πεις μπραβο για κατι αλλο.Υπνο εριχνε πολυ κι εμενα την πρωτη βδομαδα(αν θυμαμαι καλα οχι παραπανω),μετα πηρε τα πανω της,ζωηρεψε και τωρα χαιρομαστε οταν κοιμαται!Καλη επιτυχια και καλη προσαρμογη...

Συγνωμη αλλα δεν καταλαβα μαλλον...σταγονες για ποιο πραγμα??????Σιγουρα καταλαβαινω οτι ειναι πολυ μικρη ακομα και δυσκολευεται να κρατηθει ειδικα πανω στο παιχνιδι εκει που τρεχει ξαφνικα καθεται....και να σου εγω ξανα με το ξυδι στο χερι χαχαχαχα.Δεν την μαλωνω ακριβως της λεω ενα δυνατο οχι και κατευθειαν την πιανω και την παω στην πανα της.Το παραξενο ευτυχως σε εμας ειναι οτι απο την πρωτη στιγμη ενιωσε πολυ ανετα μαζι μας με οοοοοοοοοοοοοοολα τα μελη ,και ειναι πολυ παιχνιδιαρα αλλα γιακαμια ωρα και μετα παει κατευθειαν στο σπιτακι της και υπνο..σημερα εκλεισε 4ωρο..αφου καθε τρεις και λιγο πηγαινα να την ελεγξω αν ολα ειναι καλα.

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Να τη χαίρεσαι!

Βλέπω πλακάκια στο πάτωμα, προσέξτε να μην γλιστράει, τα pug έχουν συχνά δυσπλασία

Η αληθεια ειναι πως επειδη δεν θελουμε να τη μαθουμε να ανεβαινει σε καναπεδες και επειδη τα κοριτσια μου ειναι μικρα για να μην κρυωνουν οταν παιζουν με το μικρο μας κοριτσακι εβαλα διπλα στο σπιτακι της ενα παλιο παιδικο στωμα που ειχα εβαλα και μαξιλαρες και καθε φορα που ειναι να παιξουμε καθομαστε εκει ...ακομα και το σκυλακι μας επειδη ξερει οτι κατω γλυστραει η ατιμη δεν κατεβαινει απο το στρωμα.χιχιχιχι

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Ακριβως ετσι εκανε κι η δικια μου,δεν εκλαψε στιγμη(εκτος απο προχθες που φοβοταν τον αερα,οταν εχει πολυ αερα ειναι σαν να μας βομβαρδιζουν εδω που μενω),αλλα το να κοιμαται ειναι φυσιολογικο γιατι ειναι μωρο ασκομα,εγω την ελεγχα αν αναπνει,τοσο πολυ!Στα πετ σοπ εχει κατι σταγονες που ριχνεις στην πανα και βοηθανε το ζωο οταν ειναι σδτεγνη για να μυριζει και να πηγαινει εκει..ειναι και φτηνες,1,5€ τις πηρα περιπου εγω..

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Αααααα τωρα καταλαβα.....να ρωτησω και κατι αλλο???Ποσο συχνα πρεπει να αλλαζουμε την πανα?Ρωταω επειδη ακομα ειναι πολυ μικρη και βγαζει 3-4 σταγονες πχ...υπαρχει περιπτωση να μη θελει να πηγαινει εκει επειδη την θεωρει βρωμικη?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς Ήρθες!

Λεκτική αποτροπή και ένδειξη στο σημείο που πρέπει!Πολύ καλά το κάνεις!Μετά με ξυδάκι!

Κάποια στιγμή μεγαλώνοντας και βγαίνοντας και βόλτες θα το καταλάβει!Θα συνδυάσει ότι στην βόλτα θα τα κάνουμε και όχι μέσα στο σπίτι!

Είναι πολύ μωρό για παραπάνω πράγματα!Θα πάρει καιρό η εκπαίδευση της τουαλέτας αλλά με υπομονή,συνέπεια και πρόγραμμα στις βόλτες-φαΐ-ύπνο θα τα συγχρονίσει όλα!

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Παιδια να ρωτησω και μα αλλη χαζη ερωτηση???Γιατι ειναι τοσο σημαντικο να κανει την αναγκη της εξω???Εννοω γιατι οχι πχ στο μπαλκονι?Αναρωτιεμαι γιατι ναι σιγουρα σε καθημερινη βαση μολις κανει ολα της τα εμβολια θα βγαινουμε εξω για βολτα αλλα υπαρχουν και μερες που λογω παιδιων και γενικοτερα φορτου νοικοκυριου να μην μπορεσω ,που αν ειναι πολυ σημαντικο εννοειται θα στελνω τον συζυγο,γιατι να μην την βγαζω απλα στο μπαλκονι που ειναι και πολυ μεγαλο?Προσπαθησα σημερα να την βγαλω στο μπαλκονι αλλα επειδη εχει ακομα κρυο η καημενη αρχισε να κλαιει...και την ξαναεβαλα κατευθειαν μεσα.

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Αλεξανδρα,εννοηται οτι η βολτα ειναι σημαντικη για οποιονδηποτε σκυλο,μικρο ή μεγαλο αλλα δεν θα πεθανεις και στις τυψεις αν καποια μερα δεν βγει εξω και τα κανει στο μπαλκονι,αρκει να μην της γινει συνηθεια και δε τα κανει στη βολτα.
Κι γω ,οταν ριχνει καρεκλοποδαρα ολο το 24ωρο ή τυχει κατι πιεστικο με τα παιδια μου ή τελοςπαντων δεν τα καταφερω να βγουν εξω,εννοηται οτι θα κανουν την αναγκη τους στο μπαλκονι.Εχουν μαθει κι ολας και πηγαινουν σε στανταρ σημεια και δεν τρελαινομαι μετα να καθαριζω ολα αυτα τα τετραγωνικα.Ειμαι ευτυχως σε οροφοδιαμερισμα και εχω πολυ χωρο.
Μην τρελαινεσαι,δεν θα παθει ψυχολογικα!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Τα σκυλια ειναι σαν την κυρα Κατινα της γειτονιας. Περα απο την εκτονωση που τους προσφερει η βολτα, "μαθαινουν" και τα νεα της γειτονιας. Ποιος περασε και απο που κτλ. Χρειαζονται ερεθισματα για να ειναι ευτυχισμενα. Επειδη ειναι μικρουλη (και δεν εννοω μονο ηλικιακα) αυτο δεν σημαινει οτι εχει λιγοτερες αναγκες ερεθισματων απο καποιο ποιο μεγαλοσωμο.
Αλλα εννοειται οτι αν καμμια φορα λογω καιρου ή υποχρεωσεων δεν μπορει να την βγαλεις βολτα δεν χαλασε ο κοσμος. Αρκει να μην γινεται συστηματικα (καλα οχι οτι πιστευω οτι θα το κανεις συστηματικα αλλα λεμε)
Ακομα και τωρα μπορεις να την βγαλεις βολτα αν θελεις. Αγκαλιτσα (αφου δεν εχει κανει ολα της τα εμβολια ακομα) και εξω να γνωρισει τον κοσμο.
Και επειδη κανει και ψοφο στην Αλεξανδρουπολη... τυλιξε την με καμμια πασμινα για να μην κρυωνει και αντε να διασκεδασετε την βολτα σας. Και εσυ και αυτη θα το ευχαριστηθητε πολυ.

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
XA XA XA !Tο σκυλι με πασμινα, τι αλλο νεο στην Αλεξανδρουπολη!
Μετα οχι μονο τα σκυλια,και οι original Κατινες θα το σχολιαζουν!