Νέο μέλος-σας καλησπερίζω

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
Καλησπέρα,

Να συστηθω.
Τ ονομα μου ειναι Κωστας και προ 3 μηνων περιπου περιμενε κατω απο το σπιτι μου ενα σκυλακι(ημιαιμο γκριφον).Δεν ειχα ποτε μου σκυλι αν και το ηθελα αλλα επειδη δεν ηθελαν οι δικοι μου δεν το ειχα επιχειρησει
Αρχισα να ασχολουμαι μερα με τη μερα ολο και περισσοτερο με το αδεσποτο σε σημειο που καθομουν περιπου 1 ωρα την ημερα μαζι του.Μετα απο καποιες μερες εμπαινα στο αυτοκινητο και αυτο ετρεχε απο πισω μεχρι που κουραζοταν.
Για να μη γινομαι και κουραστικος γιατι εχω να πω πολλα ακομα και με ψησιμο στην μανα μου το δεχτηκε στο σπιτι και ετσι μπηκε ενα νεο μελος στην οικογενοια.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα καθολου απο σκυλακια και το πρωτο που εκανα ηταν να παω σε κτηνιατρο για να το δει.Μου ειπε οτι ειναι 2.5 χρονων περιπου και αφου του εκανε ολα τα εμβολια μου δωσε αντιβιωση γιατι ειχε ωτιτιδα και ειχε γυρισει και το ενα νυχι στο ποδι,το εβγαλε και για να μη μολυνθει μου εδωσε το φαρμακο.
Ολα αυτα εφτιαξαν και μερα με την μερα αρχισα να συνηθιζω.Ηταν και ειναι πολυ δεκτικος στα χαδια,πολλεσ αγκαλιτσες αλλα απο την αρχη ειδα σημαδια επιθετικοτητας κατι που ισχυει μεχρι σημερα και να πω και την αληθεια εχω στεναχωρηθει
Το πρωτο σημαδι ηρθε απο τις πρωτες μερςς οταν προσπαθησα να τον βγαλω στο μπαλκονι γιατι επρεπε να σφουγγαρισουμε ολο το σπιτι.Κοντραρε οσο μπορουσε και επειτα απο λιγο εκανε προσπαθεια να δαγκωσει.
Εγινε κι αλλες φορες αργοτερα το συγκεκριμενο.
Επειδη δεν με ενοιαζε να κοιμαται στο κρεβατι μου τον τελευταιο καιρο ερχοταν και κοιμοταν μαζι μου αλλα καποια στιγμη προσπαθουσε να πιασει συγκεκριμενο σημειο για να κοιμηθει πραγμα που μ ενοχλουσε.προσπαθησα να το κατεβασω και με δαγκωσε παλι.οταν αποφασισα να τον πιασω οτι και να γινει μου δαγκωσε τα ποδια(ευτυχως φοραγα παπουτσια) και μου εκανε και κατι μικροπληγες στα χερια.
Τελος προχθες ειμασταν κλεισμενοι στο δωματιο,ειχε μυρισει φαγητο γιατι ειχε ερθει delivery και οταν βγηκα εξω και προσπαθησα να τον αφησω μεσα εκανε παλι τα ιδια σε σημειο που πρωτη φορα φοβηθηκα

Αλλες φορες ενω δεχεται τα χαδια και φαινεται να του αρεσει,εχει τυχει να παω να τον χαιδεψω σε ακυρη στιγμη και γρυλιζει να με δαγκωσει

Ισως μου εχει παρει τον αερα,δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει.Μαλλον θα κλεισω ραντεβου για εκπαιδευτη γιατι εχω απογοητευτει.
Ειδικα τωρα σκεφτομαι αν παω ξανα και τον τραβηξω τι θα κανει.

Διορθωνονται αυτα?
Οτιδηποτε πληροφορια μπορει να σας βοηθησει ευχαριστως να την δωσω

Ευχαριστω,

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καλωσηρθατε.
Εχε υποψην σου οτι δεν ξερεις τι εχει περασει μεχρι να ερθει σπιτι σου και θα πρεπει να δουλεψετε πολυ και οι 2 σας για να λυσετε τα οποια προβληματα. Ισως να μπορουσες να διορθωσεις καποιες συμπεριφορες απο μονος σου αλλα δεδομενου οτι οπως λες και εσυ εισαι απειρος η καλυτερη λυση ειναι ο εκπαιδευτης.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς ήρθες και μπράβο που τον μάζεψες από τον δρόμο.
Το ποιο πιθανό είναι ότι θα έχεις για αρκετό καιρό τέτοια "θεματάκια" αφού οι μέχρι τώρα εμπειρίες του μάλλον δεν θα ήταν και οι καλύτερες.
Θα χρειαστεί να του δώσεις αρκετό χρόνο να σε εμπιστευτεί και πάλι ίσως να μην τον γλυτώσεις τον εκπαιδευτή.
Βλέπω όμως ότι είσαι έτοιμος να ασχοληθείς σοβαρά μαζί του και αυτό εμένα με κάνει αισιόδοξο για το τελικό αποτέλεσμα.
Καλό διάβασμα και καλή συνέχεια.

ΥΓ να δούμε και καμιά φωτογραφία του:).

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
εχω απειρη υπομονη αρκει να βγει κατι.ηδη εχω κλεισει ραντεβου με εκπαιδευτη την Κυριακη.
Βασικα πολλα πραγματα δεν ξερω.Απο το πως θα αντιδρασω οταν προσπαθει να με δαγκωσει μεχρι και ποια ειναι τα ορια που πρεπει να του βαλω.
φωτογραφια πολυ συντομα θα ανεβασω

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Καλώς ήρθες κι απο μένα και μπράβο σου που τον πήρες κοντά σου!!!!
Συμφωνώ ότι πρέπει να πας σε εκπαιδευτή,γιατί τα σκυλιά που έχουν ζήσει καιρό στο δρόμο δε μπορείς να ξέρεις τι αντιμετώπισαν!
Πιστεύω οτι θα σε βοηθήσει και σένα και το σκυλάκι σου σε πολλά!:)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Kαλώς τους!

Όπως είπαν και τα παιδιά εκπαιδευτή,
επέλεξε τον με προσοχή, για την επιλογή του προτείνω να διαβάσεις αυτό το θέμα
Πώς διαλέγουμε εκπαιδευτή...

Η επιλογή σωστού εκπαιδευτή είναι πολύ σημαντική, και δεδομένου ότι δεν έχεις την ανάλογη εμπειρία απ'ότι κατάλαβα, ψάξε το διεξοδικά.

Ο εκπιαδευτής πάνω απ'όλα θα εκπαιδεύσει εσένα στο να εκπαιδεύεις τον σκύλο σου,
και η εκπαίδευση από μέρους σου να θυμάσαι δεν σταματάει ποτέ..
Καλή σας επιτυχία και εύχομαι σύντομα να μας πεις πως το πρόβλημα λύθυκε!

:)

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και ευελπιστω να βελτιωθουν τα πραματα
ειναι στεναχωρο να δινεις τοση αγαπη και να εισπρατεις δαγκωματα:(
ισως βεβαια να ειναι απο φοβο.θα δειξει με τον καιρο

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες και μπράβο για την κινησή σου!!!
Μη ξεχνάς ότι δε ξέρεις τι έχει περάσει μπορεί να αντιδράει έτσι για πολλά πράγματα!!!
Με ένα καλό εκπαιδευτή και υπομονή πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά!Επίσης με τον καιρό θα έρθετε ακόμα πιο κοντά και έτσι και εσύ θα μαθείς να το''διαβάζεις'' και να μεταφράζεις τις κινήσεις του!!!
Καλή συνέχεια στην προσπαθειά σου...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και ευελπιστω να βελτιωθουν τα πραματα
ειναι στεναχωρο να δινεις τοση αγαπη και να εισπρατεις δαγκωματα:(
ισως βεβαια να ειναι απο φοβο.θα δειξει με τον καιρο
Απο φόβο σίγουρα είναι μην έχεις αμφιβολία! το καταλαβαίνει ότι τον αγαπάς και μόνο που τον πήρες κοντά σου!
Ομως έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους και λογικό είναι να φοβάται.
Προσπαθεί να αμύνεται με...δαγκώματα! Θα δείς ότι με το καιρό θα δεθείτε και μαθαίνοντας πράγματα με τον εκπαιδευτή θα αλλάξει και δεν θα το πιστεύεις! Θέλει υπομονή,επιμονή και πολύ πολύ αγάπη!!!;)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Το ότι πάει να δαγκώσει δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι επειδή φοβάται.
Μπορεί να θεωρεί πως στην ιεραρχία της αγέλης είναι αρχηγός και διορθώνει με γρύλισμα και δάγκωμα τους υποτακτικούς του, όπως θα έκανε αν ήταν σκυλιά.

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
Και εγω αυτο θεωρω αλλα δεν ξερω και τι πρεπει να κανω για να καταλαβει οτι δεν ειναι ο αρχηγος.Καναμε και λαθος κινησεις.
Εκει που προσπαθουσα να τρωει παντα μετα απο μενα ειχα την μανα μου που το λυποταν και του εδινε απο το φαγητο της
Εκει που παει στην πορτα γιατι θελει να βγει εξω αμεσως τρεχουμε για να μην τον στεναχωρησουμε

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
Kαλησπέρα και παλι,

Τελικα ηρθε εκπαιδευτης σπιτι και πραγματικα εμαθα πραγματα τα οποια δεν ηξερα σχετικα με τα θεματα ιεραρχικοτητας,αγελης,συμπεριφορας κλπ.
Μου ειπε οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα απλα ισως καταλαβαινει οτι με το να γρυλιζει η να δαγκωσει ελαφρα κερδιζει αυτο που θελει μιας και τον φοβαμαι καποιες φορες.
Του εμαθε την εντολη ''κατσε'' και εμεινα εκπληκτος εκεινη την ωρα ποσο υπακουος ηταν.
βεβαια δεν ''ετυχε'' να με γρυλισει εκεινη την ωρα και ο εκπαιδευτης μου ειπε οτι δεν ειδε κανενα σημαδι επιθετικοτητας
Πραγματικα εχω απειρη υπομονη θελω ομως να βγω κερδισμενος
Σημερα απογοητευτηκα τον πηρα αγκαλιτσα και ενω την χαιδευα με το χερι και φαινοταν οκ μολις πλησιασα το κεφαλι μου παλι με δαγκωσε ελαφρα.
Χθες νυχτα πηγα με ολο γλυκα να τον χαιδεψω και να παιξουμε,δεν ειχε ορεξη και οταν παλι πλησιαζα το κεφαλι μου εδειξε δοντια.

Ισως να με φοβαται
Μιλουσα δυο ωρες με τον δασκαλο,εννοειται θα ερθει παλι και μου ειπε θα κανουμε βασικη υπακοη.δεν προλαβα να του τα πω ολα.
Δεν μπορω να εξηγησω γιατι με αγριευει

Να πω και την αληθεια τον φοβαμαι οταν κανει ετσι.Δεν με νοιαζει τοσο για το χερι αλλα αναρωτιεμαι ειναι ικανος να δαγκωσει σε λαιμο κλπ?
Ειμαι μπερδεμενος:/

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Όταν πας να τον χαιδέψεις στο κεφάλι το χέρι σου τι κατεύθυνση έχει??? Δεν πρέπει να πηγαίνεις από πάνω του το χέρι σου γιατί αιφνιδιάζεται.
Μην δείχνεις φόβο για κανένα λόγο.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλως ηρθες Κωστα. Να το χαϊδευεις το σκυλακι με αργες κινησεις και μιλωντας του.

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
Παιδια στη συγκεκριμενη περιπτωση που ανεφερα και αργα του το εκανα αλλα και ανασκελα ηταν οποτε το χαιδευα στο λαιμο του
μολις πλησιασα κεφαλι γρυλισε:/
απομακρυνθηκα και ηρεμησε
ξαναπλησιασα και παλι αγριεψε.εγω δεν τραβηχτηκα και εκει δαγκωσε ελαφρα

Αυτο που καταλαβαινω με τις μηδενικες μου γνωσεις ειναι οτι τσαντιζεται οταν δεν θελει χαδια και θελει να ειναι μονος του.εκει θα δαγκωσει

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Η ωτιτιδα του εχει περασει? Υπαρχει κανενα αλλο προβλημα υγειας που μπορει να το ταλαιπωρει? Το τριχωμα του ειναι ενταξει? Τα ρωταω αυτα γιατι αν πχ υπαρχει μια εστια πονου σε καποιο σημειο ισως ξαφνικα να ενοχλειται απο το χαδι σου. Αν πχ τα μαλλια του ηταν τζιβες μπορει να εχει καποια ενοχληση ή μπορει με την ωτιτιδα να εχει εναν απροσδιοριστο πονο και να ξεσπαει στο χερι σου που πλησιαζει. Τα δοντια του ειναι σε καλη κατασταση?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
νομιζω πως ο,τι πονος υπηρχε(σωματικος τουλαχιστον),εχει περασει.τωρα λιγο δουλιτσα κ θα στρωσει.αλλα να ξερεις πως με το να τον φοβασαι,κανεις πολυ χειροτερα τα πραγματα.τον αφησες να σου παρει μετρα κ σε καβαλησε.αφου εχεις ερθει σε επαφη με ειδικο ομως,μην φοβασαι τιποτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Kαλώς ήρθες και από εμένα.
Μην παρεξηγείς την κακή συμπεριφορά του μικρού σου και στεναχωριέσαι που του δίνεις τόσα πράγματα κι αυτός σε δαγκώνει. Δεν είναι ότι δεν σε αγαπάει, τουλάχιστον με τον τρόπο που οι σκύλοι το νοιώθουν γιατί δεν είναι ίδιος με τον ανθρώπινο.
Μετα τα δαγκώματα που έχεις υποστεί πώς αντιδράς; Μίλα στον εκπαιδευτή για όλη την φάση τι κάνεις όταν σε δαγκώνει, και πως αντιδράς μετά για να σου δώσει συμβουλές. Επίσης δώσε έμφαση σε αυτό μαζί με τον εκπαιδευτή, γιατί το γεγονός ότι δεν αγρίεψε μπροστά του δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει .

piko_dog

Active Member
5 Νοεμβρίου 2011
42
0
Παιδια ευχαριστω για τη βοηθεια.Η αληθεια ειναι οτι ενω δεν το φοβομουνα τωρα δεν ξερω γιατι το χω δει ετσι αλλα αναρωτιεμαι αυτο που γραφω και παραπανω
Κι αν επιτεθει σε επικινδυνο σημειο πανω μου οπως το προσωπο.??Βεβαια σκεφτομαι οτι δεν υπαρχει αλλη επιλογη και οτι ετσι ειναι χειροτερα οποτε θα το παρω το οποιο ρισκο
Δεν νομιζω οτι εχει σωματικους πονους και αντιδραει ετσι.
Θελω να παω ακυρη ωρα να τον χαιδεψω και να πεσω πανω του και σκεφτομαι την αντιδραση του.