Νέο μέλος οικογένειας πρός ήδη υπάρχουσα γάτα !!!

promot3r

Member
23 Οκτωβρίου 2012
15
0
Καλημέρα και καλώς σας βρίσκω,

Σε 1 εβδομάδα παραλαμβάνω το νέο μου φίλο. 2,5 μηνών Dogo argentino αρσενικό.

Συγκατοικώ με την κοπέλα μου η οποία δυστυχώς έχει μια ημίαιμη γάτα Siamese 6 μηνών (σιάμ) η οποία είναι πολύ τσαμπουκάς σαν χαρακτήρας (δεν την χαϊδεύεις για κανένα λόγο κ τα παιχνίδια της είναι μονίμως να δαγκώνει για να χαίρεται). Αλλά όταν ακούει γαβγίσματα από γειτονικά σκυλιά τρομάζει πολύ.

Τί με συμβουλεύετε ως προς την νέα αυτή γνωριμία. Να έχω και το dogo μέσα στο σπίτι (μικρό διαμέρισμα) ή με ένα μεγάλο και καλοφτιαγμένο για το κρύο σπίτι έξω στην ταράτσα (πολύ μεγάλη ταράτσα-μπαλκόνι). Απλά με ανησυχεί το αν θα αντέξει το κρύο κ την υγρασία της νότιας Αθήνας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γιατί δυστυχώς?

Και τα 2 ζώα είναι πολύ μικρά σε ηλικία!Άρα θα είναι φυσικά καλύτερο να ζήσουν και μαζί γιατί όσο πιο νωρίς μάθει το ένα το άλλο θα είναι σαφώς καλύτερα!

Αν είναι να πάρεις ταρατσόσκυλο τότε μην πάρεις γενικά σκύλο!
Πέρα από αυτό θα δημιουργήσεις παραπάνω πρόβλημα αν δεν κοινωνικοποιηθούν μεταξύ τους!

Θα πρέπει να μάθεις ότι κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίζεις δεν θα το κουκουλώνεις, ούτε θα το απομακρύνεις γιατί θα το βρεις παρακάτω και μετά δεν θα μπορείς να το διαχειριστείς!Αντιθέτως θα πρέπει να μπεις στο πρόβλημα και να "τριφτείς" και να το λύσεις!

Ο σκύλος είναι σύντροφος!Θα πάρεις ένα άδειο μυαλουδάκι!Εσύ θα το γεμίσεις και θα πορευτείτε μαζί!
Εσύ μέσα και αυτό έξω με απομόνωση ως προς σημαντικά θέματα στην συμβίωση(όπως είναι η κοινωνικοποίηση) μη έχοντας εσένα πλάι του το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξελιχθεί σε όχι καλή πορεία...

Καλή συνέχεια, καλή συμβίωση και τον σκύλο σου να μάθεις να τον αντιμετωπίζεις ως συνοδοιπόρο και όχι ως κατοικίδιο!Να μάθεις τις καταστάσεις να τις περνάτε μαζί και όχι χώρια...

Την καλημέρα μου...

promot3r

Member
23 Οκτωβρίου 2012
15
0
Καλημέρα Στέλιο,

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου :)
Έχω μεγαλώσει με σκυλιά (αλλά όχι με γάτες ..) οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μετατρέψω τον φίλο μου σε "ταρατσόσκυλο" ή "κατοικίδιο ρομπότ". Την ταράτσα την ανέφερα απλά ως προς το μέρος που θα του έχω το σπιτάκι.
Η καθημερινή άσκηση (τρέξιμο παραλία - άμμο) και λιώσιμο στο παιχνίδι - εκπαίδευση είναι δεδομένα.
Τότε θα φροντίσω για μια ειρηνική γνωριμία ευχόμενος για μια χαρούμενη οικογένεια :rolleyes:

Καλημέρα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και με το καλό να τον υποδεχθείς.

Ρώτα και τον εκτροφέα σου. Μπορεί να έχει να σου δώσει χρήσιμες συμβουλές.

Επίσης, δεν είναι κακό να βρεις από τώρα έναν εκπαιδευτή και να αρχίσεις άμεσα να τον συμβουλεύεσαι, ακόμη και για μικροθέματα της καθημερινότητάς σας. Οπότε τον ρωτάς και ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος, να γνωριστεί ο μικρός, με την γάτα σας. Σίγουρα όχι, όπως λέει και ο Στέλιος, αποφεύγοντάς την.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες.:)
Ο εκτροφεας σου γνωριζει τη συμβιωση με τη γατουλα? Ποιος διαλεξε κουταβι? Εσυ ή εκεινος?

promot3r

Member
23 Οκτωβρίου 2012
15
0
Το νέο μέλος ήρθε !!!!
Το όνομα του Diego :D (2 μηνών dogo argentino...κούκλος)

Η γνωριμία με τη γάτα πήγε (κατά τη γνώμη μου) μια χαρά... η γάτα πλησίασε πρώτη για αναγνωριστικά "μυρίσματα" και ο diego μετά χαράς τη δέχτηκε. Αργότερα η γάτα απλά τον κοιτάει απο μακρία με περιέργεια και τον πλησιάζει μόνο όταν κοιμάται. Αλλιώς φοβάται τα "άγαρμπα" παιχνίδια του και απλα το βάζει στα πόδια.
Σήμερα μόνο πρόσεξα λίγα νεύρα απο τη γάτα στα "πεσίματά" του αλλα και πάλι κοιμούνται πολύ κοντά μεταξύ τους. Ασ ελπίσουμε οτι θα συνεχιστεί πρός το καλύτερο !!!

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Να δεις πως σε λίγο θα μας στελνεις φώτο με τα δυο τους να κοιμούνται αγκαλια :)
Μη φοβάσαι τίποτα, ολοι μαζί κι ο καθένας στη θέση του, θα τα πάτε μια χαρά~!!!!

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
καλως τον δεχτηκες !

να θυμασαι οτι αυτες οι πρωτες μερες ειναι πολυ σημαντικες για τη μετεπειτα συμβιωση τους.

βαλε μας καμια φωτο να τα χαρουμε κι εμεις !

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
καλώς τον δέχτηκες και όχι σε ταράτσα όπως διάβασα απο πάνω αλλά μαζί παρέα.μου αρέσουν οι γάτες αρκετά και θα ήθελα να δώ φώτο να είναι μαζί και πρόσεχε την γιατί οι γάτες είναι αψυχολόγητες και πρέπει να περάσει λίγος καιρός μην τσακωθούν και η γάτα τον αρχίσει γιατί αυτός είναι πιό μικρός.

promot3r

Member
23 Οκτωβρίου 2012
15
0
Μα καλά μέντιουμ είστε ;) ... αυτή τη στιγμή κοιμούνται στο κρεβάτι επάνω σε απόσταση 30 - 40 cm !!!
Αύριο που θα έχω την ψηφιακή μου θα ανεβάσω photos !!!
Aλλά ο diego μου ... απίστευτος χαρακτήρας...για να μη πώ για την τέλεια κατασκευή του (σκαρί)

Καλό βράδυ :)

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Καλος τον δεχτηκες τον κουταβο να τον χαιρεσαι για πολλα πολλα χρονια! :) Περιμενουμε φωτο εννοειται! Και να μας ενημερωνεις για τη σχεση μεταξυ τους, προσωπικα με ενδιαφερει πολυ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi