Νέο μέλος (μελλοντική κάτοχος γιόρκι)

orion

Member
18 Μαϊου 2011
12
1
Γεία σας και απο μένα!

Σε λιγο καιρό θα αποκτήσω ενα γιόρκι και προσπαθώ να συλλέξω όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες . Προς το παρον είμαι στην διαδικασία αναζήτησης γιατί δεν θέλω να κάνω λάθος στην επιλογή εκτροφέα. Παρ'ολα αυτα επειδή κάποιοι απο εσάς γνωρίζετε καλά αυτα τα θέματα ίσος και η επιλογή εκτροφέα να σας φαίνεται εύκολη υπόθεση. Αν έχετε κατι να μου προτείνετε ως προς το που να απευθυνθώ θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.
Έπειτα σκέφτομαι την εκπαίδευση του σκύλου μου και εκέι μου προκύπτουν και πάλι κάποια ερωτήματα. Όπως π.χ ποιός είναι ο καλύτερος εκπαιδευτής? Έχει πάντα να κάνει η τιμή εκπαίδευσης με την ικανότητα του εκπαιδευτή?( Φαντάζομαι πως όχι) Να πάω να κοιτάξω τους διάφορετικούς εκπαιδευτές πρίν μου έρθει το σκυλάκι μου ώστε να ξέρω απο πρίν που θα πάμε ή να περιμένω να έρθει για να πάμε κατευθείαν μαζί ώστε να το δεί και αυτός εκείνη την ώρα?
Επίσης με το Crate θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε αν έχω καταλάβει καλά πως λειτουργεί ειδικά την πρώτη μέρα με τον σκύλο στο σπιτι. Στις συζητήσεις σχετικά με την χρήση του Crate αναφέρετε οτι πρέπει να συνηθήσει το κουτάβι και να το αφήνεις όλο και περισσότερο μέχρι να είναι εντάξει εκει και να γίνει σταδιακά. Όμως αυτο που έχω αποροία είναι οτι αυτό σε μία μέρα δεν γίνεται απ ότι καταλαβαίνω οπότε πώς περνάει η πρώτη νύχτα? Προφανός όπως το σκέφτομαι πρέπει να το βάλεις στο crate το βραδι. Ξεκίνάς την εκπαίδευση απο το πρωί ή μεσημέρι με το που θα το πάρεις και μέχρι το βράδυ προσπαθείς να του το μάθεις? και έχεις δημιουργήσει στο σπίτι ένα μικρο περιορισμένο χώρο που θα περιλαμβάνει έξω απο το crate την πάνα?
Θέλω να είμαι όσο πιο προετιμασμένη γίνεται για την συμβίωση μου με το σκυλάκι μου και γι αυτό θα εκτιμήσω καθε βοήθεια.
Μελλοντικα φαντάζομαι θα έχω πολλές ακόμα απορίες! :)

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
"η επιλογή εκτροφέα να σας φαίνεται εύκολη "

με τίποτα όμως.......
το αντίθετο θα έλεγα :)

εκπαιδευτής που να λέγεται ο καλύτερος δεν υπάρχει γιατί ούτε όλα τα σκυλιά ούτε όλοι οι ιδιοκτήτες είναι ίδιοι

και κλείνοντας(ανοίγοντας παράλληλα)
διάλεξε τον εκτροφέα που θα είναι σε θέση να σου λύσει όλες τις απορίες περι πρώτης μέρα/πρώτου μήνα κλπ
χρήση crate
εκπαίδευση
κλπ κλπ κλπ

δεν σε "γειώνω"
σου δείχνω ένα δρόμο να διαλέξεις εκτροφέα

:)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Χμμμ μέχρι τώρα δεν έχω μπει στη διαδικασία επιλογής εκτροφέα, αλλα υποθέτω ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, όντως, και αν είναι και το πρώτο σκυλί που αποκτάει κάποιος μπορεί να μπερδευτεί ακόμα παραπάνω. Το μόνο που μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω κάπως είναι να σου παραθέσω το link Πώς διαλέγω εκτροφέα;, σε περίπτωση που δεν το έχεις διαβάσει.

Προφανώς κάποια από τα κριτήρια μέσα στην λίστα δεν επιδέχονται "εκπτώσεων".Μπορεί κάποια από αυτά να μην σε ενδιαφέρουν και μπορεί πάλι να έχεις κάποια επιπλέον κριτήρια που δεν αναφέρονται μέσα. Γι'αυτό η επιλογή εκτροφέα είναι πολύ προσωπική επιλογή και ψάχνεις αυτόν που σου ταιριάζει.

Καλή επιτυχία!

orion

Member
18 Μαϊου 2011
12
1
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αυτό που με έχει μπερδέψει πιο πολύ με το θέμα των εκτροφέων είναι οτι απ' οτι θυμάμαι απ' αυτά που διαβάζω μπορεί π.χ να πάρεις τηλ. στον κοε να σου πεί τις δηλωμένες γέννες και όταν επικοινωνήσεις με τον εκτροφέα να σου πει οτι ισως δεν σου δίνει για όλα τα σκυλιά του pedigree, ή οτι η μητέρα του κουταβιού έχει pedigree αλλά όχι ο πατέρας. Αυτά για κάποιον που διαβάζει και προσπαθεί να αποφασίσει για να πάρει το σκυλάκι του είναι πάρα πολύ μεγάλο μπέρδεμα. Ή έχω διαβάσει αλλού για εκτροφείς που και πάλι ίσως να ήταν δηλωμένοι στον κοε αλλα δεν είχαν τα σκυλιά τους σε καθαρές συνθήκες. Διαβάζω επίσης να λέτε οτι δεν υπάρχει διαχωρισμός των γιόρκι σε toy ή minni αλλά απ' την άλλη υπάρχει εκτροφέας που φαντάζομαι είναι δηλωμένος στον κοε και λέει ότι έχει τέτοια σκυλάκια.
Καταλαβαίνεται το μπέρδεμα μου και την δυσκολία μου φαντάζομαι...
Αν μου επιτραπει (δεν ξέρω αν γίνεται βέβαια) να προτείνω, θα ήταν καλό για μελλοντικούς ιδιοκτήτες να έλεγαν τα μέλη του φόρουμ, που είναι ευχαριστημένοι απο τον εκτροφέα τους την άποψή τους και να συγκεντώνονταν αυτές οι απόψεις κάπου μαζεμένες και για άλλους σαν εμένα γιατί η διαδικασία επιλογής είναι πολύ δύσκολη.
Ευχαριστώ

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
είναι κάπως υποκειμενικό το θέμα του εκτροφέα..σε γκλουπ καποιος κάνει ενώ σε άλλους οχι. Επίσης είναι επίφοβο για διαμάχες και διαφορα κακεντρεχη σχόλια. Από το ότι προωθείται καποιος συγκεκριμένα μέχρι το ότι είμαι πχ εγώ εκτροφέας η η φιλη μου τάδε του φόρουμ κ υπάρχει κλίκα. Το καλύτερο είναι με οδηγό το λινκ του πως διαλέγουμε εκτροφέα, να καταλήξεις εσυ κάπου κι αν θές ρωτάς τότε να σου πουν διαφορα μέλη αν γνωρίζουν κάτι. Έχε υπόψιν ότι αυτό το ψάξιμο είναι ίσως ο πιο μικρός κόπος που θα καταβάλεις.. Καλώς ήρθες, καλό ψάξιμο και τα μάτια σου 14.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λοιπόν ως κάτοχος Yorkie και ως παθούσα θα σου δώσω συμβουλές που εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι ΟΦΕΙΛΑ να είχα τηρήσει και η ίδια...

1) Κατέβασε το πρότυπο και μελέτησέ το καλά... δεν γεννηθήκαμε όλοι με γνώσεις, οπότε αφού εσένα σε ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα σκυλιά πρέπει να μάθεις τι και πως είναι αυτό που θες για να μην μπορούν να σου πασάρουν ό,τι να 'ναι!!

2) Ο σωστός εκτροφέας: Δεν θα σου στείλει σκυλί πουθενά, δεν θα συμφωνήσει να σου δώσει σκύλο αν δεν σε γνωρίσει, δεν θα αρνηθεί να σου δείξει τις εγκαταστάσεις του, θα σου δώσει pedigree no matter what, δεν θα αρχίσει τις αρλούμπες για το ότι είναι στον Κ.Ο.Ε. δεν θα σου πει η μάνα και ο πατέρας (και όλο το σώι), έχουν pedigree αλλά ως δια μαγείας η γέννα αυτή δεν είχε γιατί .... (θα σου πει εκεί 2-3 αηδίες), δεν είναι από αυτούς που δεν θα κάνει καμία ερώτηση για το που πάει το σκυλάκι, θα σε συμβουλεύσει, θα είναι εκεί για ό,τι τον χρειαστείς και θα έχει έννοια το κουτάβι του κ.ο.κ.

3) Θα σου πω σε ποιον σίγουρα δεν θα πας...

4) Ενημερώσου για την φροντίδα που χρειάζεται ένα Yorkie... (γιατί γέμισε ο τόπος γλόμπους!)

5) Με το που θα ακούσεις το διαχωρισμό σε toy, mini, νάνους, pocket, teacup και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μακριά κι αγαπημένοι...

6) Ενημερώσου για το χαρακτήρα (δεν είναι και τα πιο εύκολα μικρόσωμα)...

Και για ό,τι άλλο θες μετά από αυτά... εδώ είμαστε!!

Last edited:

orion

Member
18 Μαϊου 2011
12
1
σε ευχαριστώ πολύ chrysoula για τις πληροφορίες. Σου έχω στείλει και μηνυμα για κάποιες επιπλέον πληροφορίες που ίσως να έχεις να μου δώσεις.