Νέο μέλος - διατροφή για κοκόνι

nisiotis29

Member
19 Απριλίου 2013
8
0
γεα σας κ καλως σας βρηκα
ειμαι νεο μελος κ εχω ενα μικροσωμο σκυλο 18 μηνων,το ονομα του ειναι ΜΑΡΚΟΣ
Ψαχνοντας τωρα ενα χρονο τη ρατσα του,μετα απο φωτογραφιες που ειδα ειμαι σιγουρος οτι ειναι κοκονι.(αυριο θα ανεβασω φωτογραφιες).
Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι σχετικα με τη ξηρα τροφη.Εχω αλλαξει πολλες τροφες,αλλα δε τρωει καμμια(acana,earthborn,pro plan,royal canin,hills,belcando),δυστυχως δε τρωει καμμια.Μαγειρεμενο το ξεσκιζει.εχω κανει πολλα τρικ με τη ξηρα τροφη αλλα τιποτα.
Μπορει καποιος που εχει κοκονι να μου προτεινει ξηρα τροφη μηπως μπορεσει κ τη φαει(εχω κοψει κ τις λιχουδιες,τον εχω αφησει νηστικο)
χρειαζομαι τη βοηθεια σας.

Σας ευχαριστω κ συγνωμη αν σας ζαλισα

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
γεα σας κ καλως σας βρηκα
ειμαι νεο μελος κ εχω ενα μικροσωμο σκυλο 18 μηνων,το ονομα του ειναι ΜΑΡΚΟΣ
Ψαχνοντας τωρα ενα χρονο τη ρατσα του,μετα απο φωτογραφιες που ειδα ειμαι σιγουρος οτι ειναι κοκονι.(αυριο θα ανεβασω φωτογραφιες).
Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι σχετικα με τη ξηρα τροφη.Εχω αλλαξει πολλες τροφες,αλλα δε τρωει καμμια(acana,earthborn,pro plan,royal canin,hills,belcando),δυστυχως δε τρωει καμμια.Μαγειρεμενο το ξεσκιζει.εχω κανει πολλα τρικ με τη ξηρα τροφη αλλα τιποτα.
Μπορει καποιος που εχει κοκονι να μου προτεινει ξηρα τροφη μηπως μπορεσει κ τη φαει(εχω κοψει κ τις λιχουδιες,τον εχω αφησει νηστικο)
χρειαζομαι τη βοηθεια σας.

Σας ευχαριστω κ συγνωμη αν σας ζαλισα
Μάλιστα! Δηλαδή ενα χρόνο δεν ήξερες τί ράτσα είναι! Ελπίζω τουλάχιστον να μην το πλήρωσες!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Μάλιστα! Δηλαδή ενα χρόνο δεν ήξερες τί ράτσα είναι! Ελπίζω τουλάχιστον να μην το πλήρωσες!
Tώρα συγνώμη αλλά είναι απάντηση αυτή στο ποστ του ανθρώπου; To κοκόνι δεν ξέρω καν αν είναι ήδη αναγνωρισμένη φυλή, και σίγουρα δεν είναι πολύ γνωστή σε όλους ακόμα. Αν το είχε πληρώσει, ακόμη και από λάθος πηγή να το είχε αγοράσει θα ήξερε εξ'αρχής τι είναι ή τι έλπιζε να είναι.
Nisioti, εγώ θα σου έλεγα και λόγω της ευκολίας που προσφέρει το μέγεθος του Μάρκου να του μαγειρεύεις. Αν δεν μπορείς με τίποτα πρόσθετε λαδάκι, ή ζουμάκι από μαγειρεμένο φαγητό, ζωμό από κρέας (όχι Knorr ήμαρτον) γιαούρτι στην ξηρά, και θα την τρώει ευκολότερα.

• Like
Reactions: eli25

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Nefelaki ελεος! Γιατι πρεπει να ξερει τι ρατσα ειναι, ειδικα αν ηταν αδεσποτο ή το πηρε απο καποια φιλοζωικη?

Nisiotis29 καλως ηρθες. Δεν υπαρχει συγκεκριμενη τροφη για τα κοκονι.
Ποσες μερες το αφηνεις με τη τροφη που παιρνεις? Η δικια μου, η οποια ειναι επισης περιεργη, τρωει πολυ ευχαριστα τη sam's field.

nisiotis29

Member
19 Απριλίου 2013
8
0
ευχαριστω πολυ για την απαντηση
τα εχω δοκιμασει ολα με τη ξηρα τροφη.Δυστυχως δε τη τρωει

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Nefelaki ελεος! Γιατι πρεπει να ξερει τι ρατσα ειναι, ειδικα αν ηταν αδεσποτο ή το πηρε απο καποια φιλοζωικη?

Ποσες μερες το αφηνεις με τη τροφη που παιρνεις? Η δικια μου, η οποια ειναι επισης περιεργη, τρωει πολυ ευχαριστα τη sam's field.
Προφανώς γιατί μπορεί κάποιος να του το πούλησε για άλλο και να του βγήκε άλλο στο τέλος!

nisiotis29

Member
19 Απριλίου 2013
8
0
το αφηνω μια μερα μετα του δινω μαγειρεμενο

nisiotis29

Member
19 Απριλίου 2013
8
0
@ Νεφελακι
το πηρα απο μια φιλη δωρεαν,δε γνωριζε κανενας κτηνιατρος τι ρατσα ειναι

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Θα σου απαντησουν και πιο εμπειροι αλλα εγω θα τον αφηνα παραπανω..δοκιμασε να του αφηνεις το πιατο για μιση ωρα και να του το παιρνεις. Μετα παλι το βραδυ. Αν πεινασει θα φαει τι στο καλο

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
παιρνεις μια ξηρα τροφη,, ενα κιλο purina tonnus 2.50 ευρω για παραδειγμα,,, και ενα καπνιστο κοκκαλο 0.35 ευρω ,, το οποιο το βαζεις σε μια σακουλα πολυμπαγκ και το κοπανας με ενα σφυρι να γινει τρματα τελειως,,, βαζεις μια χουφτα ξηρα και λιγο απο το τριμα μεσα και το ανακατευεις,,, λογικα θα το φαει γιατι ειναι πολυ εντονη η μυρωδια και ξεγιελιεται,,.. σε περιπτωση που δεν το φαει σε 15 λεπτα το πολυ το παιρνεις και του το ξαναπας μετα απο 12 ωρες,,,, αν δεν το φαει την πρωτη μερα θα το φαει τη δευτερη,,, αν δεν το φαει τη δευτερη θα το φαει την τριτη,,,,οταν το θερισει η πεινα θα φαει και πετρες ==))

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι το κοκονακι σου.
Δεν υπαρχει συγκεκριμενη διατροφη για κοκονι. Και η δικια μου ειχε βαρεθει τελειως την ξηρα και της πηρα την Sam's field με το σολωμο και την τρωει σε δευτερολεπτα, οπως και το σκυλι ενος φιλου μου που δεν ετρωγε καμια αλλη ξηρα. (οχι δεν εχουμε βαλθει με την Ηλιανα να κανουμε διαφημιση :p ). Μηπως να δοκιμαζες?
Επισης μην αφηνεις ολη μερα τροφη στο σκυλο. Του βαζεις το φαι και αν δεν το φαει σε 15-20 λεπτα το μαζευεις και τα ξαναβαζεις στο επομενο γευμα. Καλη ιδεα ειναι οπως σου ειπανε και πιο πανω λιγο ηλιελαιο ή γιαουρτακι ανακατεμενο με την ξηρα.

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
σας ευχαριστω πολυ ολους,θα συνεχισω τη προσπαθεια
nisiotis-corfu
'''
περσι εκει ημουν.. την αλωνισα ολη με το τζιπ.. και βρηκα παραλιες απατητες οπυ μονο 4χ4 μπορουσαν να πανε... γιατι οι κοσμοπολιτικες ουτε πετσετα να στρωσεις δεν ειχαν χωρο,,, εκτος καποιες φορες που πηγα πριν τις 7 το πρωι ==))

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.404
10.588
Athens
Αν θέλεις να φτιάξεις ωραίο βρωμερό ζωμό που τους αρέσει πολύ (όσο πιο πολύ βρωμάει τόσο πιο πολύ τους αρέσει) για να βάζεις πάνω στην ξηρά, βράσε αρνοκέφαλο, κόκαλλα από αρνί, πρόβατο, γίδα, αν αντέχεις και πατσά. Σε μένα αυτό δούλεψε μια εποχή που δεν έτρωγε.

Πάντως το φαί του δεν πρέπει να το αφήνεις μόνιμα γιατί έτσι συνηθίζει στη λογική "όποτε και άμα γουστάρω τρώω". Ενώ αν ξέρει ότι το πιάτο θα εξαφανιστεί σε λίγο από εκεί, θα το σκεφτεί πιο σοβαρά να φάει.